Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: PS4 Hakkında Ayrıntılı Bilgiler

Playstation 4, Sony için krallığı yeniden ele geçirme fırsatı olarak da değerlendirilebilir

       Playstation 4'ün geliştirici kitlerinin oyun geliştiricilerine dağıtıldığına dair haberlerle daha önce de karşılaşmıştık. Artık bazı geliştiricilerin PS4'ün geliştirme kitlerine sahip olduğu ve şu anda da oyun geliştirdikleri konusunda herhangi bir şüphemiz yok.
 
     VG247'nin güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde Playstation 4'ün sistem özelliklerinden bazıları ortaya çıkmış gibi görünüyor. Söylentilere göre Playstation 4 hakkındaki bilgiler şu şekilde:
 
Geliştirici Kitleri
     Geliştirici kitinin yeni sürümü bir PC kasasında geliştiricilere gönderilmiş ve cihaz Orbis kod adıyla isimlendiriliyormuş. PS4 geliştirici kitinin toplamda 4 farklı sürümünün olması planlanıyor. İlk kit sadece bir ekran kartı olarak gönderilmiş. Sonraki kit ise modifiye edilmiş bir PC şeklindeymiş. 3. geliştirme kitinin yaz aylarında gönderilmesi planlanıyor. Geliştirme kitinin son sürümü ise gelecek yaz geliştiricilere ulaştırılacakmış.
 
     Sony toplantılarında Playstation 4 adını hiç kullanmamış ve cihazı Orbis olarak adlandırmış. Firma önümüzdeki günlerde de geliştiricilerle bir araya gelip cihazın donanım ve diğer özellikleri hakkında görüş alışverişi yapacakmış.
 
Donanımsal Özellikler
     Sony'nin Orbis olarak adlandırdığı bizim ise adının Playstation 4 olduğuna emin olduğumuz cihazın donanımsal özellikleri hakkında bilgiler de sunuldu. Buna göre PS4, AMD'nin A10 APU serisine dayanan bir donanımı var. APU, AMD'nin A10 serisinin bir türevi ve CPU ile GPU'nun birleşiminden meydana geliyor.
 
     Donanım tasarlanırken Sony'nin amacı 1080p görüntü desteğini 60 saniye/kare hızında sunup bunu 3D ile de taçlandırmakmış. Böylece günümüzün ve geleceği pazarına hitap eden bir cihaz sunulması hedefleniyor.
 
      Şu anki geliştirici kitlerinin 8 ve 16 GB'lık sürümlerinin olduğu belirtiliyor. Konsollardaki RAM miktarının PC ile karıştırılmaması gerektiğini de belirtmek lazım. PS3'ün 256 MB RAM'e sahip olduğunu düşünürsek Sony'nin yeni nesil konsolu çok büyük bir gelişim gösteriyor demektir.
   
       Blu-ray sürücünün yanında 256 GB hard diske de sahip olduğu söylenen geliştirici kiti Wi-Fi, Ethernet ve HDMI çıkışına sahip. Sony, PS3'teki gibi konsolun çıkış fiyatını pahalı yapmayı düşünmüyor. Herkesin kesesine göre bir konsol üretmek isteyen firma, buna rağmen güçsüz bir konsolla oyuncuların karşısına çıkmayacakmış.
 
Kullanıcı Arayüzü
     Sony, Orbis'in arayüzünü de tamamen yenilemiş ve cihazı olabildiğince akıcı kullanmamız sağlanacakmış. Örneğin oyunun ortasında Playstation Store'a bağlanp bir DLC satın alabilecek ve daha sonra oyuna kaldığımız yerden devam edeceğiz.
 
     Konsolumuz ayrıca bizim seçimimize bağlı olarak sürekli bekleme modunda kalabilecek. Böylece güncellemeler arkaplanda kendi kendine yapılabilecek.
 
Çıkış Tarihi
 Playstation 4'ün ne zaman piyasaya çıkacağı tabi ki henüz bilinmiyor. Aslında bunu öğrenmek için çok erken diyebiliriz. Buna rağmen E3 öncesinde cihazın tanıtılması bekleniyormuş. Kim bilir belki de PS4, 2013 sonunda piyasaya çıkabilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 4 PS4 Orbis Sony
Mass Effect Trilogy'nin PS3 için Çıkış Tarihi CoD: Black Ops 2'den "Nuketown 2025" Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.11.2012 14:21:11

0
bakın ps3 1080p falan tam olarak oynattıgı falan yok palavra bu ıspatta edıldı ps3 un su anda tam olarak pıksel gucu 900- 920 pıksel aralıgında degısıyor.full hd tam kapasıteyle calıstıramıyor.ama sony nın home entetaınment ı 10 sene ılerı goturmustur.ev eglence sıstemlerı ve nıhaı tv kullanıcıları playstatıon markasına cok sey borclular.hdmı kablosunuda sony ıcat etmıstır.nıye bunu soyledım sony ps4 ıcınde hızmet farklılıgı yaratmak ıcın 4k yı pıyadaya suruyor.guzel bırsey.bu durum nıhaı tv kullanıcılarına yansıyacaktır.oyun konsollarıyla dalga gecıp gulen ebebyler ps markasına cok sey borcludurlar.

Labomba

3.11.2012 11:51:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3 ps4 übn 1080 p 60 fps desteklicek olması külliyen yalan full hd devri bitmek üzere new ipad bile baktıgınızda full hdnin ustunde cozunurluk kullanılmaya baslandı bu cıkalı baya oldu ps1 bakın ps1de cd devri basladı yani vcd devri ps2 ye bakın dvd yani plazma tvler ps3 bakın hd tvler ps4 hd ile devam etmez bunu unutun ps4 ultra hd oyunlar ile gelicek bundan hiç supeniz olmasın
hocam ps3 suan 720p oyun oynatıyor hd tv diyebilirsin ama 720p olduktan sonra 108 ekranda oynasanda bi faydasını göremezsin

BSC Misafiri

3.11.2012 09:19:27

0
tek diyeceğim şey 2014 ten önce gelmez gelmesinde zaten... labombanın dediği gibi yeni çıkan bir consol alınmaz ps4 çıkarsa slim modeli çıkmadan sony iş yapamaz xbox 720 iş yapamaz bence şimdilik yeni nesili düşünmeyin bile 2 sene var.... ve ayrıca orbis o kadar bktan bi isimki sırf isim yüzünden xbox 720 bile alabilirim psn:kayakuk35

blizzard3

3.11.2012 02:29:45

0
ps4 übn 1080 p 60 fps desteklicek olması külliyen yalan full hd devri bitmek üzere new ipad bile baktıgınızda full hdnin ustunde cozunurluk kullanılmaya baslandı bu cıkalı baya oldu ps1 bakın ps1de cd devri basladı yani vcd devri ps2 ye bakın dvd yani plazma tvler ps3 bakın hd tvler ps4 hd ile devam etmez bunu unutun ps4 ultra hd oyunlar ile gelicek bundan hiç supeniz olmasın

BSC Misafiri

2.11.2012 18:51:56

0
@böcekgrafik "PC'de öyle ama konsolda ondan optimum verim elde etmek için öyle bir optimize ederler ki, hepimizin ağzı açık kalır. Aynı optimizeyi PC'lerde de yapacak olsalar, bugün biz bırakın 680'i 7970'i falan, 5850 ile bile ultra ayarlarda yağ gibi akıcı olarak oynayabilirdik ama donanım satabilmek için bilerek yapmıyorlar bunu." Bir ölçüde haklı da ama ne yazıkki o iş tam olarak o şekirde olmuyor.. Dediğin gibi olsa adamların piyasadaki bütün gpu'lar için optimizasyon çalışması yapması gerekir, Bunun konsolda mümkün olmasının sebebi ise sabit donanım olmasıdır, yazılım cephesi tembellikle suçlanamaz bu anlamda. Hadi diyelim dediğin gibi optimize edildi 1 oyunun piyasaya çıkması falzadan 3-4 sene sürer ki bu da üretkenliği baltalar.. Yani her nesilde 1-2 sefer donanım yenileme süreci kaçınılmazdır ve pc oyunculuğu daha kaliteli görüntü ve fizik sunmakla birlikte dağima kıyaslamalı olarak daha pahalı olacaktır..

_giray_

2.11.2012 18:06:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: budavar şuna klavye ve mause ekleyinde bizde geçelim :)
Hiç gerek yok klavye ve mouse a. İnan bana 1-2 hafta oynadıktan sonra bilgisayarda fps oynamaya çalışınca gamepade alışan elin oynayamayacak...

adam olun

2.11.2012 15:46:19

0
şuna klavye ve mause ekleyinde bizde geçelim :)

BSC Misafiri

2.11.2012 12:21:34

0
evet sony nın ram konusuna cozum bulması sart en az 4gb olmalıdır bu bıle yerlı olmayacaktır.8 ıla 16gb lık bır ram mp oyunlarda pc nın gerınde kalan konsolları tatmın edecektır.pc oyunculugu hıcbırzaman bana gore konsol oyunculugunu yakalayamaz.cunku konsolcular bu ısı sırf oyun ıcın kullandıkları ıcın daha cok bu ısle ılgılenen ve gelırlerını ayıran sahıslardır.babamın bılgısayarında bıraz oyun oynayayım dıyen kıtle degıldır.ıster casual ıster hardcore olsun farketmez..evet zamanında full hd yede aynı seyler soylenıyordu ne oldu goruldu.4k 2 3 sene ıcerısınde oturacak.standart olacaktır.zaten yenı bır teknolojı degıl paneldekı pıksel sayısının artırılması o kadar.bunu anlamadınız mı daha hayret.onemlı olan samsung ve lg gıbı dev panel uretıcılerının bu pazara gırmesı o kadar.gerısı gelır.onlaarda 1080 nn tadını cıkartıp kar edıp oyle gecmek ıstıyorlar haklı olarak.sorun oyunu o anda 4096 2160 pıkselde oynatacak.hesaplamayı yapacak apu larda bunun cok ıyı ve ucuz secılmesı sarttır.yoksa ps4 cıddı soyluyum pıyasadan SİLİNİRRRRR.sony tarıhe gomulur oyun konusunda.bu ısın sakası yok artık

Labomba

2.11.2012 12:11:59

0
deerhunter1980 bu dediklerin 2005dede söyleniyordu ne oldu xbox cıktı millet saldırdı pat 2 ay sonra yarısından cogu garantide ps3 cıktı ne oldu pat yine cogu alet garantide ha bu sefer 3k veya bluray olmaz ama bu seferde 5k veya işlemci arızası olur biseyler olur. Ha sen arızamı yenisini alırım , bozuldumu koy g*tüne alırım bi tane daha diyorsan bisey diyemem senin paran senin fikirlerin

deerhunter1980

2.11.2012 11:39:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: Labomba Herkeste bi atmalar tutmalar görende sanırki ps4 veya xbox 720 cıksa ertesi gün bunlar kosar alır nereye kime sallıyorsunuz:D yeni nesil 2013de duyurulur 2014dede piyasaya sürülür bu artık kesin gibi ki kaldıki yeni cıkan bi konsol hayatta alınmaz ps3 ve xbox 360da gördük ps3 fat modellerinde paso bluray arızaları xbox 360da paso 3k arızaları, ee bizde ağaoglunun cocugu degiliz "bu degil" "bu hiç değil" "buda degil" diyelim paso konsola para verelim.
arkadasim neden genelleme yapiyorsun alabilen olur alamayan olur mesela ben bugun ciksa konsol dedigin gibi kosa kosa gider alirim.O dedigin firmalarin ilk kez bu kadar yuksek donanimli bir konsol cikartigi zamanlardaki tecrubesizliginden meydana geldi .Yil 2013 boyle hatalarla karsilasma imkanin cok dusuk bir daha.Konsol bir tek Ap10 uzerindeki gpu ile piyasaya cikmayacak ayri bir ana gpu olacak.Ana gpu texturing,geomtri vbg ana unsurlarla ilgilenecek,diger gpu ise fps msa ,aa ve gelismis gorsel efektlerin ustesinden gelmek icin kullanilacak.Crossfire degilde iki gpu ayni yazilim uzerinden farkli gorevleri yerine getirmis olacak.Saglam bir gpu kullanilirsa onumuzdeki nesil konsollarin omru bu nesilden daha uzun olur.

BSC Misafiri

2.11.2012 11:37:56

0
yine 4k konusu hortlatmışlar :))) o kadar anlattık bu 4k neyin nesidir, neden ölü doğan bi teknolojidir diye ama yok nafile... siz devam edin...

ChronoGear

2.11.2012 11:37:21

0
Tumlesik GPU ve CPU evet PC`lerimizde simdilik fiyat performans orani vaad ediyor. Salt olarak dogrudan PERFORMANS canavari diyemeyiz. Ama AMD`nin bu mimarisinin icine CELL islemcisini yaratan Sony muhendisleri girerse o zaman isin rengi farkli olur diye dusunuyorum. Kaldiki yalnizca islemci gucunun cogu durumda performans ifade etmedigini GPU`nun gucunun gunumuz oyunlarinda daha agir bastigini hepimiz Xbox 360 ile anladik ve gorduk. Yani Sony islemciyi olabildigince guclu ve ucuz tutarak GPU ve RAM`e abanacak gibi gorunuyor ki bu nesil konsol oyunculari en cok bu iki noktada sIkinti yasadi yapimcilain soyleyisi ile. DEV KIT`lerin 8GB olmasi olasi PS4 mimarisinin en az 4GB olacagi anlamina gelir. Cunku su anki PS3 dev kitleri ve Xbox 360 dev kitleri bildiginiz uzere 1gb. Herzaman DEV KIT`lerin tam yari boyutunda hafiza gelir konsollarin icinde. Dev KIT`ler uzerinde yapimcilar rahat calissin diye bellek miktari daha fazladir. Sony saglam basiyor cunku cok zarar ettiler. Belli ki SONY yapimcilarin istedigi yonde bir konsol gelistiriyor ki bu iyi bir isaret. AMD tabanli guclu GPU ve bolca bellegi olan bir konsol ile Sony hem kendi studyolarindan daha fazla yapim cikartir hemde 3. parti destegi tamami ile bu konsola odakli olur. Microsoft`un IBM uzerine gidecegini bildigimiz icin Sony Microsoft`u biraz kendi silahi ile yani kolay programlanabilir ve yuksek performansli bir sistemle vuracak gibi. 2 ve 4K standart olacaktir arkadaslar. 4K filmlerde 2K bazi oyunlarda ama 1080P goruntuyu yuksek AA kalitesi ile 3D olarak vermesi hem bizim elimizdeki TV`lerimizi 3-4 sene daha tam performans kullanmamizi hemde 4K televizyonlar fiyat olarak alinabilir seviyeye geldiginde rahatca alip farkli bir deneyimi ayni konsol ile yasamamizi saglayabilir. Gercekten Sony PS2`den beri ilk defa saglam basiyor yere sevindirici. Ne Sony ne Microsoft ne nintendo zarar gormesin bu piyasada. Bir oyuncunun isteyecegi son seydir bu uclunun birisinin kaybolmasi...

bocekgrafik

2.11.2012 11:08:46

+1
quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch Benim bildiğim tümleşik GPU ve CPU olarak adlandırdığımız APU, yüksek performans vaad edemiyor.
PC'de öyle ama konsolda ondan optimum verim elde etmek için öyle bir optimize ederler ki, hepimizin ağzı açık kalır. Aynı optimizeyi PC'lerde de yapacak olsalar, bugün biz bırakın 680'i 7970'i falan, 5850 ile bile ultra ayarlarda yağ gibi akıcı olarak oynayabilirdik ama donanım satabilmek için bilerek yapmıyorlar bunu.

Labomba

2.11.2012 10:49:54

0
Herkeste bi atmalar tutmalar görende sanırki ps4 veya xbox 720 cıksa ertesi gün bunlar kosar alır nereye kime sallıyorsunuz:D yeni nesil 2013de duyurulur 2014dede piyasaya sürülür bu artık kesin gibi ki kaldıki yeni cıkan bi konsol hayatta alınmaz ps3 ve xbox 360da gördük ps3 fat modellerinde paso bluray arızaları xbox 360da paso 3k arızaları, ee bizde ağaoglunun cocugu degiliz "bu degil" "bu hiç değil" "buda degil" diyelim paso konsola para verelim.

BSC Misafiri

2.11.2012 09:39:22

0
50kere dedık konsol mımarısı pc mımarısınden farklıdır.bu yuzden 4k olay ps4 ve 720 de bal gıbıde olur ama konsolları fırmalar akıl edıpte upgrade ettırmedıklerı ıcın kı bu cok kolay bırseydır aslında.ıster ıstemez zun donemlı olması ıcın donanımı yuksek koymak zorundalar.bu da pahalı bır fıyat demektır.ama yınede soyluyum y4096 2160 gıbı bır pıkselı oyunda oynatmak gercken yuksek bır ekran kartı ve cpu ısteyecektır.sony bundan cekınıyor.basına ps3 de gelen bela ortada o yuzden konsolu cok fıyattan satamaz bu kesın.ama akıl edıpte ımb le calısmaması mantıklı olmus.bu malıyetın dusmesı demek traktor gıbı calısan 360 a yenıldı ps3 bunun en buyuk sebebı krızdekı dunya halklarının malıyetı hesaplamalarıydı.4k ps4 de cok suuper olmamak kaydıyla gelecektır.sony babasının hayrına 84 ınclık tv yı aralıkta pıyasaya suruyor.tabı bu nıhayı tukrtıcıye yansımıyacak kısa vadede.ama sunu soyluyum konsol 1200 1600 tl arası olur daha ucuz olmaz.

thugs_life

2.11.2012 09:16:11

0
ps4 olsun parası batsın arabamı satar alırım :)

aykut291

2.11.2012 01:16:57

0
Çözünürlük Gereksiz.Grafiğin Çözünürlükle tam olarak alakası YokÖrneğin:MW3 1080p ama Uncharted 3 720p Ve grafikleri daha güzel. Yani Benim Yeni Nesil Konsollardan beklentim birkere herşeyden önce Sabit 60 Fps yakalamı.Tamamen Sorunsuz Temiz ve Akıcı Görüntü Kapsamlı içerik Senaryo ve Multiplayer Zenginiliği. Yeni Nesil Konsollarıda Bu Nesilde olduğu gibi Yok 4K yok 5K mıymış sadece Grafikle Boaynmış içi boş Bir Nesile Çevirirlerse Hiç Gelmesin daha iyi.

I-C-O

2.11.2012 00:39:25

0
Playstation 4 1080p olacaksa, şuan ki Full HD Tvler ile tam verim alınacak demektir. Yani 4K TV almaya gerek yok.

oyuncu11790

2.11.2012 00:30:46

+1
Tüm dünya'da yeni nesil konsollar yenilik gelecek ,oyunlar gelişecek diye bakarken bizim forumlarda ( istisnalar hariç tabi ki) bilgisayarı çürütecek yok donanımlar yandı arkadaşlar bırakın bu muhabbetleri ya konsolun donanımı ne olursa olsun yada bilgisayarın donanımı ne olursa olsun firmalar konsolları baz almıyor mu oyun yaparken ee ? gerisi boş konuşma oluyor ilk çıktığı zamanlar bütün oyunlar bilgisayar konsol aynı görüntüyü verirler hatta bilgisayar daha üstün olsa dahi böyle olur sonra zaten şuan olduğu gibi olacaktır. Sony finansal durumu hakkında konuşmalar olmuş o konuda sony gerçekten sıkıntılı süreçler geçiriyor özellikle akıllı telefon ve televizyon gibi popüler sektörlerde yaptıkları yatırımların karşılığını alamıyorlar buda bütün ellerindeki sektörlere yansıyor ama bütün bu olanlara rağmen batıyor diye yorumlamamak gerek çünkü çok köklü ve büyük bir firma iki üç yatırımla dengeleri sağlayabilir. Son olarak yeni nesil konsollar gerçekten piyasayı yerinden oynatacağını düşünüyorum kaç sene önceki konsollara indeksli oyunlarda bile neler yaptıklarını görüyoruz sınırları genişletilmiş teknik olarak daha rahat oyun yapabilecekleri bir alet var firmalarda bence çok güzel bir oyun dönemi var önümüzde...

BlackBeasT

2.11.2012 00:07:35

+2
4k görüntü için illa 4k tvleri beklemek mi gerek ? yahu 1 araştırın bomboş cahilce yorum yapmayın..

GoldPunch

1.11.2012 23:57:57

0
Benim bildiğim tümleşik GPU ve CPU olarak adlandırdığımız APU, yüksek performans vaad edemiyor.

BSC Misafiri

1.11.2012 23:49:59

0
Unreal 4 teknoloji demosu 1080p 30 fps idi. Samaritan da 1080p. 4k hayatta olmaz, gereksiz beklentilere girmemek gerek.

speederly

1.11.2012 23:45:17

+1
ya herkes 4k tv lere atlamış 4k tv nin evlerde yaygın olarak kullanılması demek 2020 demek :S güldürmeyin ya o tv ler ne kadar elektrik harcıyor haberiniz varmı daha 8 mbps net bağlatamayan adamlar 4k tv nin derdine düşmüş :S

deerhunter1980

1.11.2012 23:23:51

+1
@CoolMnaiaC arkadasim dediklerine aynen katiliyorum.Yeni nesilleri Wii U uzerinden degerlendiren arkadaslar vardi burda;yapmayin dedim dinlemediler,yeni nesil konsollarin native 4k destekleyecegini soyledim dalga gectiler;sonra ne oldu patir patir haberler dokuldu ps4 un 4k destekleyecegi ile ilgili.Yukaridaki bi KONSOL donanimi gorsel olarak tamamiyle oyun ici CGI gorsellik sunar ve 4k cozunurluge ulasmasi hicde zor degill Konsol donanimi icin:Pc ile kiyaslamayin bu aletler sadece oyun mantigi guduyor:Pc gibi multi task ne donanimi nede mimari yapiya sahip degiller gerci bu soyledigimi herkes biliyor ama ne hikmetse yinede karsi cikanlar oluyor.8gb pc de son cikan oyunlari catir catir oynyabiliyorken konsolda 16 gb yaninda Ap10 yaninada saglam bir gpu eklersen bi ara Cevat Yerlinin dedigi gibi pc kullanicilari yeni nesillerden korkmayin tezini feci sekilde curutuyor!!!

pesimistadana01

1.11.2012 23:11:11

0
Benim tek düşündüğüm nokta fiyatı. Umarım alınabilir düzeyde olur. 4k tvde çıksa 5k tv de çıksa oyun yapımcıları konsolları baz alarak oyun yapacaklardır. 4k tv çıktı diye pc ye özel oyun yapamazlar. Para konsolda...

BSC Misafiri

1.11.2012 22:51:18

+1
@itachi237 "4kdir standart cozunurluk hem tahminime gore 2013 sonunda xbox 2014 sonunda ps3 satisa sunulacak ve sen 2014te boyle bir cihaz cikartirsan buyuk hata yaparsin sony." ok dikkate alıcaz, zaten bi patcher bide senin yorumlarına göre tasarlıyoruz komple cihazı..

BSC Misafiri

1.11.2012 22:51:07

0
bu söylentiler tamamen yalan tamam ps4 çok yakın ama bu haberler tamamen habersizlik çeken sitelerin işi.

BSC Misafiri

1.11.2012 22:51:04

0
Birkere amd cpu kullanırsa asla geriye uyumlu olmaz oda sony'nin ölümü demek gaikai gibi bir sistemle verme düşüncesi var diyebilirsiniz ama şu aşamada ps3 için mümkün değil.

BSC Misafiri

1.11.2012 22:50:53

0
şu anki konsollardan nefret ederim ama yeni gelen konsol 1080p ile 60fps vericekse tabi oyunların hiçbiryerinden kırpmadan ve 4-5 yıldan daha uzun süre kullanılıp oyun sektörünü yerinde saydırtmayacaksa gayet iyi durumda. 2k 4k diye yırtınmaya gerek yok çünkü oyun oynuyorsunuz, o kalitede görüntüyü zaten oyunda almanız için normal bir bilgisayar bile yeterli gelmez. Görüntüyü bırak çok detaylı fizik kurallarını oyuna dahil etseler onu bile açamazsınız, her cismin büyük bir dünyada birbiriyle gerçek fizik kurallarıyla etkileşimde bulunduğunu düşünün :)

BSC Misafiri

1.11.2012 22:50:49

0
Yeni nesilde anca HD collectionları 4k oynayabilirsiniz. Geleceğin ağır grafikli oyunları olmaz. X360 da 1080p destekliyor ama her oyunda olmuyor. Yeni nesilde grafik yükü 10 kat artar. Konsollarin o yükle 4k vermesi imkansiz

İyi İsim

1.11.2012 22:41:14

0
Eğer 8 ila 16 GB ram olursa tam olur harbiden. Büyük çaplı haritalı oyunlarda(örn;GTA,Battlefield vs) en çok ram ve işlemci yeniyor çünkü. Eğer 16 GB ram konulursa oyun yapımcılarına büyük kolaylık sağlanmış olur. Merakla bekliyorum. 8 GB ramin altında çıkmasını düşünmek bile istemiyorum yeni nesil konsolların. 4k ve 8k tartışması gereksiz. 4k tvlerin 5 sene içersinde bile fiyatlarının 30 bin dolardan aşağı düşmemesi bekleniyormuş. Yani 10 sene içersinde orta gelirli kullanıcının alabileceği fiyatlarda olmayacak o tvler. Zaten 1080P yeterde artar bile. Daha 1080P oyunlar bile iki elin parmaklarını geçmiyorken 4k fazla hayal perestlik.

onur89tr

1.11.2012 22:40:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: itachi237
Uç uç böceğim...

BlackBeasT

1.11.2012 22:20:05

+1
Daha önce ki PS4 söyletilerde çoklu tv desteği olucağı söyleniyordu ki 4000*2000 desteği olabilir 16gb ram HD7850 E.Kartına eş değer GPU yanına modlanmış AMD FX-6200 CPU ile bunu hayli hayli üstesinden gelir.Teknoloji bağamında 10yılı aşkın sürede güncelliğini korur.... 4000p E.Kartı değil,yazılım ve görüntü veren cihaz desteği varsa alabilirsiniz.4k E.kartı diye bişe olmaz.(Merak edenler Google'da PS4 4000p ) diye arayabilir... Güncel: http://www.computerandvideogames.com/376370/ps4-based-on-amds-a10-apu-series-report/ According to previous reports, PS4 will support 4K resolution displays. 4K resolution is the term used in digital cinematography to broadly describe a resolution of around 4000 horizontal pixels on a display. This is similar to 'Ultra HD', or 'Quad Full High Definition', which at 3840x2160, is four times today's full HD resolution of 1920x1080.

Fearless_tr

1.11.2012 22:15:13

0
Sony icin baticak diyen arkadaslara gülüyorum sadece, sonynin piyasa degerini arastirin bir bakalim...

deerhunter1980

1.11.2012 22:07:52

+1
konsol 4k tvlerin eli kulagindayken bundan assagi cozunurluk destekleyecegini sanmiyorum bu bir bir ikincisi sistem yukarda denildig gibi veya daha ust bi sekilde gelirse pc lerin cenaze namazini kildirir buda iki!!!

FERFEROS

1.11.2012 21:22:36

0
Hadi bakalım. Heyecanla bekliyoruz.

BSC Misafiri

1.11.2012 21:21:11

0
beyler adamlar zarardan batacaklar bence 2014 gibi olur 2014 ortası gibi filan

BSC Misafiri

1.11.2012 21:20:22

0
itachi237 kafayi yedin sen galiba. 7970 bile sabit FPS veremiyor, PS4 1080p 60 fps 3D ve Ucuz diyorlar daha ne olsun. 4k kart icat edilmedi

Dream Drop Distance

1.11.2012 21:18:04

0
Bence artık full hd devri de bitti super hd tv ler çıktı ve konsollarada gelmesi gerek.

itachi237

1.11.2012 21:15:46

0
Fark ettiysen ilerde dedim. Ki gelecek yil 4k televizyonlar gelmeye basliyor 2 yil icinde dunyada kullanilmaya baslar 3-4 yil icinde ulkemizde bile pek cok kisinin evinde olur. Konusmus olmak icin konusma.

Fearless_tr

1.11.2012 21:12:49

+4
Sanki evinde 4k 8k tv varmis gibi konusuyorsunda hic geregi yok full hd destekli 60 fps hizinda kesinlikle yeterli bir performans

itachi237

1.11.2012 21:08:18

0
Demek soylenti dogruymus. Yeni nesil konsollar sadece su anki 30 fps 720p oyunlari 60 fps 1080p oynatabilecek gucte deniyordu inanmiyordum. İlerde 4k yada 8k standart olunca ne olcagini hic dusunmemisler. Su an tabletlerde bile 2k goruntu varken sen git 1080pyi baz alarak konsol yap. 4kdir standart cozunurluk hem tahminime gore 2013 sonunda xbox 2014 sonunda ps3 satisa sunulacak ve sen 2014te boyle bir cihaz cikartirsan buyuk hata yaparsin sony. Ki bence artik birazda kontrolcuye onem verilmeli. Microsoft xbox icin gecen sene odayi oyun ortamina donusturcek bir gozlugun patentini almisti eger bunu xboxa getirir ve bizi oyuna sokarsa gercek anlamda dualschock artik insanlarin gozunde eskir. Bana kalirsa 16 cekirdekli amd bir islemci 8 gb ram amd 7850 ozellestirilmis bir grafik karti ve ssd ile gelecek konsol. Saygilar. Edit: imla

BSC Misafiri

1.11.2012 21:06:27

+1
Ps4 duyurulur korkusu yüzünden ps3 alamıyorum,

BSC Misafiri

1.11.2012 21:06:24

0
ps3 ün cılkı çıkmadı daha en erken 2015 diye düşünüyorum.

BSC Misafiri

1.11.2012 21:06:21

-3
fiyatı 2000-3000 olmalı

prestige28

1.11.2012 20:53:45

0
Umarım uygun bir fiyat politikası izlerler. Haber için teşekkürler.

InViSiBLePLaYeR

1.11.2012 20:49:21

0
Bence ekran çözünürlüğü konusunda opsiyon sunamalılar mesela Full HD 60 FPS ama 2K 30 FPS 'de de oyun oynayabilelim tahminler üzerinden gitmek için çok erken ama eğer yeni xbox beklentinin altında çıkarsa sony onun çok az üzerinde bir alet piyasaya sürer ama eğer bu iki aleti de zamnın iyi ekran kartları yani 2014'ün iyi kartlarıyla desteklerse ilk yıllarında pc ile eşdeğer oyun oynatırlar belki de daha iyi çünkü optimizasyon konsollarda daha iyi

turbo-powwer

1.11.2012 20:48:56

+1
A10 hibridi bir APU gelecek vaad eder mi tartisilir. GPU su ne olacak acaba ? Neyse artik 1-1,5 yili kaldi bekleyip gormek en iyisi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız