Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: EA'de İşten Çıkarma Var (Güncelleme)


     Güncelleme: Söylenti haberinin çıkmasının ardından Electronic Arts, ünlü sitelerle iletişime geçip haberi yalanladı. EA sözcüsü tarafından MCV'ye "Söylenti doğruyu yansıtmıyor. Electronic Arts her zaman projeleriyle birlikte büyüyen, gelişen bir şirket." açıklaması yapıldı.
 ---
 
     Şu sıralar ünü açısından pek de kendine yakışır haberlerde anılmayan Electronic Arts için bir söylenti çıktı. Söylentiye göre düşük satışlar, Electronic Arts'ta işten çıkarmaları beraberinde getirdi.
 
     500 ile 1.000 arasında çalışan sayısının işten çıkarıldığını haber eden Startup Grind, söylentiyi birden fazla kaynaktan onaylatmış. Söylenti kaynaklarının dediğine göre ise bu işten çıkarmaların en büyük nedeni Star Wars: The Old Republic ile Battlefield 3'e harcanan büyük paraların getirilerinin o derecede olmayışı.
 
     Şöyle bir Star Wars: The Old Republic açısından bakarsak olaya, 200 milyon dolarlık bütçeyle yapılan oyunun aktif oyuncu sayısı geçtiğimiz ay içerisinde 1.7 milyon olarak açıklanmıştı. Yapımcı ekip Haziran ayına kadar bu sayının 2 milyona kadar çıkmasını beklese de önümüzde World of Warcraft'ın ek paketi, Guild Wars 2 ve TERA Online gibi MMO piyasasında hedefleri olan yapımları görüyoruz ki, 2 milyonluk oyuncunun yine de EA'i rahatlatacağını sanmıyorum.
 
     Kısacası, Electronic Arts'ın gelecekteki işi gerçekten de zor gözüküyor...

Bu haberin bağlantısı
URL
electronic arts ea finans battlefield 3 star wars the old republic swtor işten çıkarma
Dead Island'ın GOTY Sürümü Göründü League of Legends'e Supremacy Modu mu Geliyor?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

E_Aydin35

16.4.2012 19:44:35

0
EA kurtarır bir şekilde, sadece eline bir oyun bakmıyor kaç tane yaptığı oyun var.. Ayrıca öyle bir şey olsaydı adamlar laf olsun diye yalanlamazdı! :)

berkaylive

16.4.2012 14:51:30

+4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Battlefield 3 tabiki de satmayacaktı ne bekleniyordu onu anlamadım? O rezil single ile hiçbir yenilik getirmeyen bf2 multisiyle mi satacaktı? Herşey grafik değil biri EA'ye anlatsın artık şunu ve oturup sağlam kurgulu,hikayeli,karakterli oyunlar üretsinler artık.yoksa daha çok bot üretip kendilerini destekleyerek komik duruma düşerler.
Arkadaşım oyunu kopya aldığın 10km den belli :D onlinenından haberin yok :P

Nopasstr

16.4.2012 14:21:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Battlefield 3 tabiki de satmayacaktı ne bekleniyordu onu anlamadım? O rezil single ile hiçbir yenilik getirmeyen bf2 multisiyle mi satacaktı? Herşey grafik değil biri EA'ye anlatsın artık şunu ve oturup sağlam kurgulu,hikayeli,karakterli oyunlar üretsinler artık.yoksa daha çok bot üretip kendilerini destekleyerek komik duruma düşerler.
BF3 için daha önce bekledikleri satışı buldukların açıklamışlardı. Swotr ise tutmadı evet. Bf3 kısmı doğruyu yansıtmadığı gibi COD fanlarınında hemen ilgisini çekmiş. Single dan bahseden arkadaş sen devam et cod oynamaya, Bf3 zaten multi tabanlı bir oyun. Benim gibi bir sürü insan sadece multisi için alıyor, single bir kere bile açmadım. Aşın artık şu zihniyeti.

wictoRy

16.4.2012 14:15:37

+1
Battlefield 3 az mı sattı? kaç ay listelerden düşmedi o oyun ki zaten EA'in de böyle bir iddiası yoktu.Sadece pazardan koparabilecekleri kadar pay koparacaklardı ki MW3'le beraber gerçek oyuncular BF3'e geçti..

BSC Misafiri

16.4.2012 13:51:57

-4
Battlefield 3 tabiki de satmayacaktı ne bekleniyordu onu anlamadım? O rezil single ile hiçbir yenilik getirmeyen bf2 multisiyle mi satacaktı? Herşey grafik değil biri EA'ye anlatsın artık şunu ve oturup sağlam kurgulu,hikayeli,karakterli oyunlar üretsinler artık.yoksa daha çok bot üretip kendilerini destekleyerek komik duruma düşerler.

BSC Misafiri

16.4.2012 13:51:43

0
normandiya çıkarması mı? eksileyin beyler.

Himurajutsu

16.4.2012 13:31:55

0
Işlerine gelen söylentilerde hemen cevap veriyorlar. Spam Bot yapıp oyunlarını öven iddiaya neden cevap vermiyorlar. Gördüğüm tanıdığım en rezil firma.

MBrkA

16.4.2012 13:14:33

+1
Bağımsız Yapımcılar ve F2P oyunlar büyük firmalar için büyük bir dert oluşturmaya başladı.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Star Wars: The Old Republic
+ TAKİBE
AL
29 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız