Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Disk Sürücüsü Bulunmayan Xbox One 2019'da Çıkacak

 
Thurrott'un haberine göre, Microsoft ilkbahar 2019'da veya daha öncesinde disk sürücüsü bulanmayan Xbox One konsolunu çıkaracak.
 
Disksiz konsolun "disk'ten dijitale" programı ile birlikte çıkacağı söyleniyor. Bu program, fiziksel disklere sahip kullanıcıların seçili perakendecilere giderek fiziksel disklerini dijital indirme kodları ile takas etmesi şeklinde özetlenebilir.
 
Şu anda Xbox One'ın en düşük fiyatı $299. Disksiz Xbox One'ın ise $200 veya daha düşük bir fiyattan satışa sunulması bekleniyor. 
 
Bunun yanı sıra, Microsoft'un 2019 sonu için revize edilmiş bir Xbox One S SKU hazırladığı da Thurrott websitesi tarafından belirtiliyor. Bu konsol disk sürücüsüne sahip olacak, sadece maliyeti düşürme amacıyla yapılacak.
 
Thurrott ayrıca disksiz konsolun “Scarlett” ailesinin bir parçası olmayacağını ancak Scarlett konsollarına bir disk sürücüsü dahil edip etmeyeceği konusunda Microsoft'un halen karar vermeye çalıştığını da söyledi. Daha önceki bir söylentiye göre, Microsoft yeni nesil için Scarlett kod adına sahip iki Xbox konsolu geliştiriyor. Bu konsollardan bir tanesi Xbox 360 ve One gibi standart bir Xbox konsolu, diğeri ise streaming tabanlı bir konsol. İkisinin de 2020 yılında çıkması planlanıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Bandai Namco Vancouver Kapatıldı Sunset Overdrive Steam'de 32,50 TL'den Satışa Sunuldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

24.11.2018 22:09:03

0
Mesajı göremedim silindiğinden ama içeriği az çok tahmin edebiliyorum.Gerçekte de aynı tarz söylemler de bulunan oluyor, hemen uzaklaşarak kaçıyorum.Anlıyorum seni ben.Ne gereği vardı da, bilmemne de (daha kötüsü vs.)

İdrak İstimlak

24.11.2018 14:08:45

+2
Hocam ben her çıkan konsolu, çıktığı gibi almıyorum. Örneğin Switch almayı çok istiyorum ama benim bütçemin çok çok üstünde fiyatlar var. Benim için alınabilir fiyatlara düştüğünde alıp oynayacağım nasipse. Yoksa her çıkanı, çıktığı gibi alsak; dediğiniz gibi iş sapıtma noktasına gider, normal bir bütçe, normal bir insanın tutkusu bunu karşılamaz. Ama sevdiğimiz oyunun konsolunu almak lazım, geç olur ama güç olmaz. Bu şahsi görüşümdür, dile getiririm ama kim ne yapar, eder beni ilgilendirmez. İşe hobim olarak baktığım için, burada bu işe tutkulu olan kişilerle bir şeyler paylaşmak adına bir şeyler yazar, paylaşırım, zaten bu olayın ortamı da burasıdır. Yoksa kahveye gidip, okey, konken oynayan tiplerle bunları paylaşmanın imkanı mı var? Yazılan ama sonradan hakaret olduğu için silinen mesajda da, bu yaşta bu tip şeyler paylaştığım, mesajlara cevap verdiğim için yaklaşımımı kınayan bir forum üyesi vardı. Bu üye böyle düşünebilir ama ben böyle düşüneceğim diye bir olay yok.

Babblebabble

24.11.2018 13:38:33

0
Genelde kavgalara karışmam ama, kardeş ben de 19-20 yıldır oyun oynuyorum ve bana göre de adam haklı .Burası Türkiye yani.Beklenti ne ki... (Ha bu arada adamın sapık lafını şirketlere yönelttiğini düşünerek yoruma devam ediyorum.Çünkü kişinin sırf 2-3 oyun için konsol almasını istemek ve beklemek gerçekten sapıklık.Ama alıyor muyuz? Alıyoruz, o ayrı mevzu.)Örneğin GoW-TLOU oynamak için PS4'mü alacağım?Tam olarak paçamızdan yüksek alım gücü ve refah akmıyor sırf 2-3 özel oyunu oynamak için 1800+500 TL verelim.Ha tabii bu bahane değil, ben yine kuzenden alıp da oynadım, ben de ona gow 3 remastered aldım.Ama bu fırsata böyle denk gelmeyenler de olabilir ki, yıllardır ben denk gelmedim. @KinopioTaichou Güldüm Exc oyunların hepsi aynı seviyede değil (bence), ben sadece GOW'u çok beğendim.Bence bunlar çok subjektif şeyler.Mesela TLOU'yu beğenmedim, izledim, jenerik duygusal hikayeli bi apokaliptik oyun deyip geçtim.Mesela, GOW'u görüntü kalitesi olarak beğendim ama diğer exc'lerde beğenmediğim yerler vardı.Veya bir ayar değiştirmek istiyorum ama maalesef kıvranıyorum, çünkü ayar değişmiyor .Şahsen sırf bu tarz özelleştirmeler, her yerde gezerek oynayabilmek, daha kaliteli ve akıcı oyun için imzamdaki taşınabilir bilgisayarı bir ps4'ün bilmemkaç katına satın aldım.O yüzden böyle göreceli konularda tartışmalar 1500 sayfaya gider

İdrak İstimlak

19.11.2018 18:52:07

+1
Öncelikle mesajınızı şikayet ettim, kişisel alandan tutun, şahsiyete kadar saçma sapan şeyler yazmışsınız. Birincisi ben forumun yöneticisi değilim, her hakaret edene müdahele etme gibi ağır işssizlik edip, kendime görev edineceğim bir misyonum yok. Burada kime, ne laf yetiştireceğim, kimin, kiminle sorununu çözeceğim? Asıl ağır işssizlik ve kibir sizin tavsiye ettiğiniz bu saçma öneriden doğar. Sizin müdahele etmemi beklediğiniz kişilerle yakından uzaktan alakam yok, birisi ile kendim bizzat tartıştım, diğeri foruma yeni gelmiş birisi, sadece bir kişi için haklı olabilirsin ama o kişinin de amacının fanboyluk değil, eğlenmek olduğunu bizzat bildiğim birisi. Burada asıl saçma olan şey sırf Xbox savunuyor diye, yazılan mantıksız mesajların sahiplerini sizin sürü psikolojisi içinde savunmaya olan eğiliminiz ve söyledikleriniz ile temelde burada çelişiyor, saçmalıyorsunuz. İşi gücü bırakıp burada milleti bütünleştirmek gibi boş beleş bir işle uğraşacak kadar duygusal düşüncelerim yok, memleketi koca koca siyasetçiler bütünleştiremiyor, benim ne haddime? Ben tartışmak istediğim konuda fikrimi yazar geçerim, ilgi alanına girerse cevabını yazarsın, girmezse, okumaz, geçersin. Hangi konuda, kime ne cevap yazacağımızı da sen veya bir başkasından soracak değilim. Forum ne için var, kendine bir sor, belki bir aydınlanma yaşayabilirsin bu cevabı ararken. İkincisi blog'tur, sitedir, kanaldır bu işlere girecek kadar zamanım yok, yoğun bir iş gündemim var. Üçüncüsü sizin fanboy olarak nitelendirdiğiniz benim yazdığım mesajda her platformu, gücümün yettiğince kullandığımı ifade ettiğimi de görmüşsünüzdür. Bu nasıl fanboyluktur, onu da açıklasaydın? Dördüncüsü ironi ile gerçek arasındaki farkı anlamayan birinden çomar lafını duymak cidden komik, senin ne haddine benim ne düşünüp, düşünmediğim konusunda bana ""çomar" şeklinde bir benzetme yapmak. Ama tabii eline klavye almış o bordo klavyeli komandolardan birisi de sensin, değil mi? Son olarak hayatı çözümleme noktasında bir meselem yok, o konuları muhtemelen senin yaşlarından 5-10 sene öncesinde çözmüşümdür. Bak tekrar söylüyorum, mesajlarımı aç, tekrar oku, hatta ben yazmamışım gibi nötr bir şekilde oku, belki verdiğim zekattan sen de nasiplenirsin. Hayatta başarılar, en kısa zamanda psikolojik destek almak için gerekli girişimlerde bulunman hayrına olur sevgili kardeşim, bu da benden sana son nasihat olsun...

Persona_Non_Grata

19.11.2018 13:56:25

+3
Exclusive oyun sapıklığıymış ajhajahajsbsns , yazık lan bu xboylar oyunsuzluktan iyice kafayı yediler

Uchigatana

18.11.2018 21:17:59

+2
En güzelini yapıyorsun.Fanboyluk insanın kendisine zarardır.Mesela ben 250 saat Skyrim oynadım çok da severim fakat Bethesda'nın yaptıklarını neden göz ardı edeyim.Ben eleştireceğim ki sonraki oyunlarında o eleştirdiklerimin bir faydasını görebileyim.Eleştirmezsen hep o dandik oyun motoruyla oynarsın oyunu. Fanatiklik sadece insanın kendisini kısıtlamasıdır.Halbuki başka platformlarda senin sevebileceğin ne çok oyun var. Keyifli oyunlar dilerim

İdrak İstimlak

18.11.2018 21:10:08

+2
İşin daha garibi güzel oyunları seven insanları, o oyunların çıktığı platformların fanatiği sanmaları. Bende PC dahil aşağı yukarı her platform var mesela. 90'lı yılların sonundan itibaren çıkan her konsolu almışım, eskilerden Saturn ile Dreamcast, bir de bu son çıkan Switch'i almadım. Daha bugün forumda PS fanboy olduğu sanılan bir arkadaşla Halo 2 bitirdik Xbox One'da, gayette keyifliydi. Ne grafik, ne hangi platforma çıktığı beni ilgilendirmiyor, sevdiğim oyunu olan konsolu alıyor ve keyfime bakıyorum.

Uchigatana

18.11.2018 21:02:39

+5
Exc oyun candır.Butterfieldci,Callofcu,Fifacı,Fordcu,Pescilerle tartışmaya girmeye bile gerek yok.Bırakın kendi hallerinde takılsınlar. Onların tek derdi pcye çıkmadığı için "Oyun Raflarından" indirememek.Tek dertleri beleşe oynayamamak.Bu tipleri incelediğinizde Ubisoft ve Bethesda fanboyları olduklarını görürsünüz zaten :D (Nedenleri belli).Ellerinden gelse o önceden isimlerini zikrettiğim oyunları da almayacaklar da el mahkum online olduğu için alırlar.Bir diğer argümanları "Online oyun dışında para vermek salaklıktır kardeşim"dir. Dediğim gibi takmayın kendi hallerinde takılsınlar. "PC Master Race miraderim,4k miraderim,128 cigolayt rem miraderim,vsync aç miraderim yırtılma var..." Bu arada ben de oynuyorum o Nba 2kdir,BFdir,Fifadır fakat kitle bu.(Origin access ve ps indirimlerinden)

İdrak İstimlak

18.11.2018 20:59:51

+3
Bahsettiğin kişilerden biri ile hiç bir diyalogum yok, hatta tartışmışlığım var, diğer arkadaş bana alıntı yaptı ve konu içinde bahsedilen mesajlarına bakarak gayette uygun dille görüşümü yazdım ama senin şu üslubuna bak, "ayaklarını falan geçin" senin ancak tanıdıklarına sarf edebileceğin bir cümle ama tabii forum gibi sosyal medya ortamlarında eline klavyeyi alan kendini bordo klavyeli sanıyor. Bahsettiğim konular kişisel görüşümdür, dolayısı ile kaynağı kendimim, işine geliyorsa tamam dersin, gelmezse karşı fikrini sunarsın. İllaki ünlü birilerinden alıntı yapmamız, bir yerleri kaynak göstermemiz gerekmiyor. Kırmızıyı seviyorum ve kaynağı benim gibi bir şey bu ve kimse kırmızıyı sevdiğim için beni sapık olarak nitelendiremez. Kime destek verip, vermeyeceğim konusu da beni ilgilendirir, senin sahana giren bir karar durumu yok burada. Bu sana yazdığım ve seni muhatap aldığım son mesajım, benim için artık yok hükmündesin, kendi habitatında yaşamaya devam edebilirsin...

Berkayselcuk

18.11.2018 20:35:51

+2
Birak ne ilgilendirmez, baska baslikta gelip bu da troll herhalde demeyi biliyorsun milletle bir olup. Bu bir oldugun adamlarin ne yazip konustuklarini bilmeden mi destekliyordun milleti? Bir cok baslikta bu adamlar ps elestirenlere bir olup saldiriyorlar sen de ya susuyorsun ya destek veriyorsun. Simdi ucu sana dokununca mi hakarete karsi oldun savunuyorsun? Ben yasliyim sen gencsin bilmezsin ayaklarini da gecin, roket bilimi degil bu isler, cok yanlisimiz var ise atarsin kaynagini aha burda hatalisin dersin. Internet herkese acik.

BSC Misafiri

18.11.2018 20:30:04

0
Ruhum daraldı öyle disk sürücüsüz görünce nefes alamadım bi.

Guest-E87629FD5

18.11.2018 20:29:09

+4
Sapıklık??? Mevzuyu nereye getirmeye çalışıyorsun provokatör? Hakaret edemezsin kimseye, haddini bil.

İdrak İstimlak

18.11.2018 20:24:58

+4
Kimin sana ne yazdığı beni ilgilendirmez, cevabını muhataplarına yazacaksın, bana değil. Oraya exclusive oyun sapıklığı yazıp, kimseye alıntı yapmıyor ve olayı genelliyorsan, gelecek cevaplara da hazır olacaksın. Senin belki yaşın yetmez ama biz 80'li yılların başında atari salonlarından beri oyun oynayan biri olarak müsaade et neyin ne olduğu konusunda karar verebilelim. Sizin gibi yeni yetme kardeşlerimiz de(!) birikimlerimizin zekatından faydalansın. Bildiğinin, yanıldığına yettiği gün tekrar muhatap alabilirim seni, verdiğin cevaptan kaliteni, bilgini de ortaya koymuşsun...

Berkayselcuk

18.11.2018 20:19:05

+1
Saka misin kardes sen, terbiyesizlik yapma hakaret etme insanlara demis bir de utanmadan. Sparda ya su yazdiklarinin 10da birini yazdin mi sirf ben 3 4 tane yorumunu hakaretten dolayi sikayet ettim? Balta harry e veya. Bu adamlar her xbox basligina gelip insanlarin sevdigi oyunlara savundugu seylere hatta kendilerine hakaret ediyorlar. Arti bahsettiginiz konsolun ozelliklerine sonuna kadar kullanmak ne ola acaba? Kumandayi sallamak mi? Kucucuk touchpadden bir seyler yapmaya calismak mi? Optimizasyonu hic saymiyorum cunku konsollara cikan oyunlarin optimizasyonu her zaman iyi olur. Her oyun donanimin yettigi her ortamda gayet guzel oynanir. Felsefeymis hikayeli oyunmus kandirmayin kendinizi. Sanirsin exc oyunlar disinda piyasada guzel oyun yok. Exc oyunun tek bir faydasi var o da konsolu satan firmanin cebine giren para. Bunun altina da toplasmadan "excleri kiskaniyorsunuz" tayfasi yazayim pesinen, ps dediginiz alet her yerde satiliyor, cok ilgisini ceken adam gider alir. Bu kiskanclik degil tercihtir.

İdrak İstimlak

18.11.2018 19:58:00

+3
Defalarca yazdım, üşenmeyeceğim, yine yazıyorum... Exclusive oyun, oyuncuların birbirlerine hava atması, gıcık vermesi için yoktur, zaten bu mantıkla hareket eden de ergen ruhlu biridir, yaşı kaç olursa olsun. Exclusive oyun insanlara seçim hakkı vermek için vardır, atıyorum MS çatısı altında çıkan, genelde coop oyunculuğu, competitive multiplayer oyunculuğa öykünen oyunların senaryolu oyunları öldürdüğünü, içini boşalttığını düşündüğüm için almak istemem, oynamak istemem. Bunun yerine Nintendo, Sony çatısı altında çıkan multiplayer oyunların kaygılarını taşımayan, mikro ödemelerle oyuncuyu tırtıklamayan yapımlara daha yakın hissederim kendimi. Bu kişisel tercih meselesidir. Yani tek konsol olacak, tüm oyunlar oraya çıkacak veya bir konsola çıkan oyun, her platforma da gelecek. Yahu bu nasıl bir yaklaşım tarzıdır. Böyle olursa Nintendo'nun kendine has oyunlarını, Sony'nin kendi felsefesine uygun oyunları kim tasarlayacak, çıktığı platformun özelliklerini sonuna kadar kullanacak? Switch'te var olan bir özellik, exc. bir oyun tarafından kullanılırken, bu PS4'te veya Xbox One'da nasıl kullanılacak? Ya da kullanılamadığı ortada olan bir özelliği Nintendo niçin kendi konsoluna koyacak? Tekrar söylüyorum exclusive oyunlar çıktıkları platformların özelliklerini sonuna kadar kullanırlar, o platformun oyun anlayışının bir aynasıdır. MS multiplayer içerikli oyunlara, Nintendo içinde az şiddet barındıran, rengarenk, cıvıl cıvıl oyunlara, Sony daha biraz daha ortada giden oyunlara yer verir konsollarında, adamların felsefesi neyse, bunu yansıtırlar özel oyunlarına. En önemlisi her nesilde bir kaç oyunun, oyun dünyasında kendi türünde çitayı belirleyen oyunlar çıkartır konsollar. Wiimote geçen neslin örnek kontrol cihazıydı, Sony Move ile, MS Kinect ile cevap vermeye çalıştı, ikisi de başarısız oldu. Bu Wiimote özellikli oyunlar exclusive olarak Wii'ye çıktılar, nasıl çıkacaklardı diğer konsollara? Adam konsolu tasarlarken bu özellikleri her konsolda oyunlar oynansın diye koymadı herhalde, arge'sine milyonlarca doları bunun için koymadı ve oyuncular da grafiklerine bakmadan Wiimote ile eğlenmek için gittiler Wii aldılar doğal olarak, keyiflerini çıkarttılar bu oyunların. Alan memnun, satan memnun, neymiş exclusive oyun sapıklığıymış... Pazarın ağırlığı zaten multiplatform oyunlar üzerinde, her konsol kendi anlayışı doğrultusunda özel oyunlar yapıyor veya yapmıyor. İşine hangisi geliyorsa, onu alırsın, varsa eleştireceğin bir şey çıkar ortaya argümanlarını koyarsın, yoksa susarsın kardeşim. Koskoca konsol firmaları kendi vitrinlerinin en önemli oyunlarını bu oyunlardan oluşturuyor ve bunun için yüzlerce milyon dolar harcıyorsa, bırakın oyunları kendi konsollarına özel kalsın. Çok seviyorsanız gider, 300-400 dolar para verir alır, oynar, sonra satarsınız, beğeniyorsanız devam edersiniz. Eğer konsola özel oyunlar olmasaydı God of War, Uncharted, Legend of Zelda gibi oyunları görebilir miydik sizce, EA, Ubisoft, Activision gibi sömürücü firmalar içinde mikro ödeme olmayan, sırf level atlamanız için haritalara kıl tüy dolduran bu firmalar saydığım bu oyunlar gibi oyunlar yapabilir miydi sizce, yapabiliyorsa, bugüne kadar niçin bu tip oyunlar çıkmadı bu firmalardan? Yahu birilerine laf sokmak, sırf aldığınız konsolunuza güzelleme yapmak için saçmalayın. Saçmalamak bir tarafa exclusive oyunları isteyen oyuncuları sapık olarak nitelendirmeyin, bu terbiyesizliği yapmayın. Siz istediğiniz konsolu almakta, istediğiniz oyunu beğenmekte veya beğenmemekte serbestsiniz ama insanlara hakaret etmek, beğenilerini küçümsemek için saçmalamayın buralarda.

Guest-AEF248198

18.11.2018 11:52:52

+1
Şimdi bu konsol ucuz satılır insanlar Xbox One alır bazıları gelir Xbox One alanlara enayi der. Çünkü mantık benim konsolumda exc oyun var senin konsolunda yok, amaçları oyun oynamak değil sadece üstünlük kurmak.

BSC Misafiri

17.11.2018 13:15:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bu nesilde olmadı belki ama önümüzdeki nesilde xbox'la ps arasında fiyat ve oyun konusunda büyük kapışma olacağa benziyor.
Fiyat konusunda katılıyorum. Oyun konusunda komik buluyorum :)

BSC Misafiri

17.11.2018 00:50:54

0
Bu nesilde olmadı belki ama önümüzdeki nesilde xbox'la ps arasında fiyat ve oyun konusunda büyük kapışma olacağa benziyor.

Berkayselcuk

16.11.2018 22:28:19

0
Xbox in disk surucusunu tasarim tamamlansin diye yapiyolar gibi geliyodu bana, diski kim napiyo ki bu devirde diskli oyunu bile taktiginda intten indirme yapiyor artik. Anca iste dijitalde olmayan bi kac bc 360 oyunu icin.

Uchigatana

16.11.2018 21:26:54

+2
Türkiyede kutulu xbox oyunu bulmak işkence zaten.Bizim ülke için faydalı.

BSC Misafiri

16.11.2018 21:13:30

0
Şimdi ticari amaç olarak oyun alıp satan kitle için kötü, koleksiyoncu kitle için de kötü ama benim gibi geçen nesilden artık gına gelmiş ve yeni nesilde full dijital takılanlar için iyi haber. Şahsen 1 yıldır ps4 pro sahibiyim, aldığım 40, plus ile toplam 150 küsür oyun vardır ama 1 ya da 2 kez belki disket kısmını kullanmışımdır.

Guest-CBF2C2786

16.11.2018 20:44:09

0
harika haber fakat live gold pahalı. onu ne yapalım.

Guest-E87629FD5

16.11.2018 20:30:28

+1
Kralsın Reyis [:'(]

Philipp_Plein

16.11.2018 20:22:12

0
İlk çıktığından beri Xbox One ve One X kullanıyorum 1 kere bile disc takmadım

CaSsErDoDo

16.11.2018 20:19:46

+1
Nisan ayında Xbox One X aldım. Disk sürücünün kaç ay boyunca çalışıp çalışmadığını test bile etmedim. Disk olmayan küçük bir Xbox One her açıdan çok daha iyi olacaktır.

Guest-E87629FD5

16.11.2018 20:08:47

+8
Microsoft EXCLUSİVE KONSOL çıkartacak!!! Özel oyun olmazsa, özel konsol olsun bari. EXCLUSİVE KONSOL ne demek tam olarak içselleştiremedim ama olsun, hepten gömmeyin şu aleti.

William Munny

16.11.2018 20:01:32

+11
çıksın çıksın tabi , adamların özel oyunundan çok Xbox modeli var, canları sıkıldıkça her yıl bir tane çıkartıyorlar , bu nesil bitti zaten , birileri microsoftu uyandırsın
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız