Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Soulslike Platform Oyunu DEVIATOR Duyuruldu

 
 
Çinli yayıncı SapStaR Games ve geliştirici Gami Studio, 2 boyutlu grafik stili ile beraber Souls-like platform oyunu DEVIATOR'u duyurdu. Oyun, el çizimi manzaralara ve bölümlere sahip olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve sadece PC platformuna gelmeyi bekliyor.
 
Dikkat çekici atmosferlere ve mekaniklere sahip bir yapım 
 
 
 
Yandan görünümlü kamera bakış açısıyla beraber soldan sağa doğru ilerleyebileceğimiz oyunun 1 Şubat tarihinde Steam platformu üzerinden PC için bir demo sürümü yayınlanacak. Bu demo sürümünü elbette ücretsiz bir şekilde elde edebilecek ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu bu sayede anlayabileceksiniz.
 
Vahşi doğayı keşfedebildiğimiz ve gizemli şehirlere adım atabildiğimiz yapımda esrarengiz olayların bizlere sunulduğuna görebiliyoruz. Tuhaf yaratıklarla burada karşılaşabiliyor, onları kendi becerilerimizle ve elimizdeki silahlarla ortadan kaldırabiliyor ayrıca bu kaotik dünya içerisinde hayatta kalmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda diğer taraftan saldırı ve savunma mekanikleri ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Savuşturma mekanikleri ile beraber düşmanların saldırılarını boşa çıkarabiliyor ve irili ufaklı düşmanların haricinde devasa düşmanlarla da burada karşılaşabiliyoruz.
 
Duyuru fragmanı
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Dikkat çekici ortamları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda temel savaş mekaniklerini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki oyundaki aksiyon ve savaş sistemine hakim olmak ve bu konuda usta olmak oldukça mühim. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca düşmanlarla beraber kapışabiliyor, kalkanlı düşmanların üstesinden gelmek için kalkanlarını indirmeye çalışıyor ve daha fazlasını gerçekleştirmeye başlıyorsunuz. Oyunda aynı zamanda şiddetli saldırılardan daha estetik vuruşlara kadar farklı şekillerde savaş ve aksiyon içerisine geçiş yapabiliyorsunuz. Hızlı bir şekilde düşmanların üzerine gidebiliyor veya daha yavaş bir şekilde kendinizi kontrol edebiliyorsunuz. Dikkat çekici içeriklerini bizlere sunmayı hedefleyen oyunda aynı zamanda temel savaş mekanikleri içinde zaman konusunu oldukça dikkat etmeniz lazım. Çünkü burada zamanlamayla beraber düşmanların kalkanlarını indirebiliyor, onları sersemletebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Buna ek olarak, düşmanların tam saldıracakken saldırılarından kaçmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve karakterinizin çevikliğinden bu kapsamda yararlanabiliyorsunuz.

Düşmanlara karşı gelebileceğiniz ve düşmanları istediğiniz şekilde ortadan kaldırabileceğiniz yapında farklı tarzda düşman çeşitleri bulunuyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için elinizdeki kılıçlara ve becerilere güveniyorsunuz. Elbette hassas zamanlama sistemleri ile beraber yer alabildiğiniz yapımda karşı tarafa saldırdığınızın yansımasını görebiliyor ve arka planda yer alan karanlık atmosferleri doğru ilerleyebiliyorsunuz. Şiddetli saldırılardan düşük saldırılara kadar farklı saldırı stilleri ile beraber karşılaşabildiğimiz yapımda temel savaş mekaniklerini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı şekillerde saldırı stilleri yer alıyor. Bu stilleri kullanmak tamamen bizim işimize yarıyor. Bunun dışında, oyunda yer aldığımız süre boyunca bu stillerin kullanımı tamamen bize ait oluyor. Böylece her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyimini kendine göre özelleştirebiliyor. Azimle çalışıp daha fazla karakter yetenekleriyle beraber yer alabildiğimiz yapımda düşmanların saldırılarını saptırabiliyor, onların saldırılarını boşa çıkarabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bizim hamlelerimize göre değişkenlik gösterebilen bir yapı yer alıyor. Bu yapı da oyundaki özgünlüğü arttıran unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Bunun dışında, oyun içerisinde hızlı bir şekilde geri çekilmeniz gerekiyor. Çünkü düşman saldırıları ani ve hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Hal böyle olunca biz de hızlı ve çevik olmamız gerekiyor. Eğer yavaş olursak elbette düşmanların saldırılarına karşı gelemeyebilir ve böylece ortadan kaldırılıp yenilebiliriz. Böylece arenalarda kendimizi yenik duruma düşürebiliriz ve daha sonrasında tekrardan kaldığımız yerden devam edebiliriz. Ancak daha hızlı olabilirsek ve hızlı çevik yeteneklerimize faydalanabilirsek, oyunda istediğimizi gerçekleştirebilir ve böylece düşmanları ortadan kaldırarak daha fazla bölgeye doğru adım atabiliriz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebilir ve etrafı nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Bunun dışında, oyunda platform unsurları bulunur ve bu platform unsurlarını aşmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Yandan görünümlü yapısı ile beraber bu platform zorluklarına geçmeye çalışıyoruz. Ek olarak, oyun içerisinde daha çok karanlık bir atmosfer yer alıyor ve karanlık atmosferdeki o karanlığı aydınlığa çevirmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Gücümüzü yükseltebileceğimiz ve karakterimizin çevikliğinden yararlanabileceğimiz, yani tam da heyecan verici bir zeka oyunu bizleri bekliyor. Elbette burada saldırıları ve savunma yapma olayı sürekli olarak karşımıza çıkıyor ve buradan da beraber de oyunda dilediğimiz şekilde ilerleme kat edebiliyoruz. Ek olarak, burada her savaşın ne kadar gergin olduğunu görebiliyor ve saldırıları dilediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve sonrasında oyunda kendi becerilerimizi geliştirebiliyoruz. Sürekli olarak çeşitli kombolar yapabiliyor ve bu kombolar arasında da geçiş yapabiliyoruz.
 
Oyunda karakter odaklı bir yapının yer aldığından bahsedebilir ve bu karakterle beraber dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve aynı şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Gelişmiş aksiyon ve savaş mekanikleriyle beraber yer alabildiğimiz yapımda hasar ve oyun hissiyatı gerçekten ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlarda vuruş hissiyatı oyuncular tarafından oldukça dikkat edilen kısımlar arasında bulunuyor. Çünkü vurduğunuz yerde hissettiğiniz o deneyim gerçekten de ön plana çıkması gerekiyor. İşte bu oyun içerisinde de geliştirici ekibin belirttiğine göre bu konuya oldukça odaklanılmış durumda ve umuyoruz ki güzel bir şekilde aksiyon ve savaş sistemi bizlere sunulur ve o vuruş hissiyatını bu oyun içerisinde hissedebiliriz.
 
 

Oyun da aynı zamanda farklı düşman çeşitleri bulunuyor. Bu düşman çeşitleri ile beraber dilediğimiz şekilde yer alabilir ve onların nasıl saldırı yapabildiğine de aynı şekilde dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca düşmanların nasıl saldırdığını tahmin etmek ve öğrenmek büyük önem taşıyor. Burada öncelikle onların saldırı şekillerini öğrendikten sonra elbette dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve onların saldırılarını boşa çıkarabiliyoruz ve akabinde karşı saldırıya geçebiliyoruz. Bunun dışında, oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları elbette arena tarzı bölgelerde yapılıyor ve dilediğiniz şekilde düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve bu patronu ortadan kaldırarak da çeşitli becerilere sahip olabiliyoruz. Patron savaşları elbette normal düşmanlara karşı daha zorlu bir deneyim bünyesinde barındırıyor ve akabinde ise oyunda yer aldığımız süre boyunca bu patronları ortadan kaldırarak bölgeye daha da temize çıkartabiliyoruz. Bu kısımda yapabileceklerimiz daha farklılık gösterebilirken, patron savaşlarında daha fazla çevikliğimizi ön plana çıkarmaya çalışıyor ve karakterin becerilerinden burada üst düzey bir şekilde faydalanmaya başlıyoruz.

Patronları ortadan kaldırmak için elbette oyunda biraz daha usta olmamız gerekiyor ve bu ustalıkla beraber de oyun içerisinde dilediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Kendi becerilerimizi arttırabileceğimiz ve büyük oranda yeteneklerimizi geliştirebileceğimiz yapımda gelişmiş bir savaş sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Oyunda karakterimiz ne kadar çok hızlı hareket ederse ve ne kadar çok kombo yapabilirse o kadar çok hızlı bir şekilde savaş mekanikleri içerisinde yer alabilir ve saldırıları saptırabilir. Bunun dışında, elbette savaş esnasında kendini savunma ve saldırma mekanikleri ön plana çıkıyor. Saldırdıktan sonra elbette düşmanların karşısına daha acımasız bir şekilde çıkarken, düşmanların saldırılarını burada kendi hamlelerimizle beraber savuşturabiliyor ve böylece karşı saldırıya geçebiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi patron savaşları arasında ve diğer düşmanlar arasında farklı farklı düşman çeşitleri bulunuyor. Bu düşman çeşitleri bitki türlerinden örümceklere ve diğer iskeletlere kadar çok çeşitlilik gösteriyor. Bununla beraber, yer alabildiğimiz oyunda bu düşman çeşitliliği bakımından da geliştirici ekip oldukça iyi iş çıkarmak istiyor.
 
 
 
Oyunda, farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları keşfedebiliyor ve iki boyutlu, elde çizilmiş bu bölgeler içerisinde gezip tozlayabiliyoruz. Aynı şekilde, karanlık atmosferin burada yer aldığı yapımda karanlıkları aydınlığa çıkarabiliyor, farklı platform unsurları ile karşılaşabiliyor, açılmaya hazır kapıları açmak için çeşitli platform zorluklarıyla mücadele edebiliyor ve tehlikeli bölgelerde kendimizi bulabiliyor. Aynı şekilde, fantastik dünya içerisinde yer aldığımız yapımda, yemişli ormanlardan mekanik şehirlere, buzlu kanyonlardan tehlikeli kısımlara kadar oldukça farklı bölge bulunuyor. Bu bölgelerde elbette farklı manzaralar ve düşman çeşitliliği de değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla, oyun içerisinde, farklı bölgeler içerisinde, her bir köşede bizleri çeşitli tehlikeler bekliyor ve bu tehlikeleri ortadan kaldırmak ise tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda, aynı zamanda, geliştirici ekibin belirttiğine göre ilgi çekici manzaraların burada olduğunu doğrulayabiliyor ve zaten geliştirici ekip bu konuda kendine oldukça güveniyor ve şu ifadeleri kullanıyor: "Manzaralar içerisinde dikkatli olun da çok fazla kaybolmayın. Atmosfer ve manzara konusunda oldukça kendimize güveniyor ve sizlere en iyi şekilde bir deneyim sunmayı hedefliyoruz." Tehlikeli olayların her köşede bizi beklediği yapımda, farklı şekillerde de karşımıza sanat eserleri çıkabiliyor. Bu sanat eserlerini elbette yakından inceleyebilir ve bölgelerde karşımıza çıkan unsurlara bir bakış atabiliyoruz.

Fantastik dünya içerisinde yer alabildiğimiz yapımda, her adımımıza oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Oyun, ilk etapta elbette kolay bir şekilde karşımıza çıkabilir. Ancak daha sonraki süreçte, platform unsurları ne kadar çok zorlu olduğunu ve bu unsurları aşmanın ne kadar meşakkatli olduğunu anlayabiliyoruz. Ancak bu süreç dahilinde, oyunda usta olmanın yollarını arayabiliyor ve karakterimizin özel becerilerinden de faydalanabiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda yer alan bir süre boyunca, bu platform zorlukları farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve dönen kesici aletlerin olduğu bir bölgeye varıyoruz.
 
 
 
Örneğin, bu aletleri elbette geçmek için karakterimizin dash özelliğinden faydalanmamız gerekiyor. Bu özellik sayesinde, karakterimizi bir anda sağa veya sola hareket ettirebilir, hızlı bir şekilde diğer karşı tarafa geçmeye çalışabiliriz. Dönen bu metal yuvarlak pervanelerin yukarıya veya aşağıya doğru hareket ettiği anda, doğru zamanda doğru şekilde tuşlara basmamız oldukça önem arz ediyor. Oyunda, yukarıya, aşağıya veya sağa sola doğru hareket eden çeşitli kesici aletler bulunuyor. Bu aletleri aşmak için elbette doğru zamanda doğru tuşlara basmamız gerekiyor. İşte burada da karakterimizin becerileri ve bizim reflekslerimiz devreye giriyor. Hal böyle olunca, oyunda gerçekten de zorlu bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz ve yaptığımız en ufak bir yanlış ne yazık ki ölümümüze neden olabilir. Böylece, oyuna buradan kaldığımız yerden devam edebiliyor ve platformun başına geçiş yapabiliyoruz.
 
 

Oyun becerilerimizi sergileyebileceğimiz yapım içerisinde gerçekten de heyecan verici bir platform zorluğunun bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Çok sayıda zorlu bölümün olduğu yapım içerisinde kendi başarısızlığımızı da elbette bir deneyim olarak görüyoruz. Çünkü oyunda ne kadar çok deneme yanılma işine girerse o kadar çok bu tehlikeli dünya içinde ilerleyebilir ve farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliriz. Oyunda becerilerimizi geliştirmek ve becerilerimizi oyuna aktarmak için elbette oldukça fazla oynamamız gerekiyor ve her bir deneyimle beraber de kendimizi daha da geliştirebiliyoruz. Dolayısıyla, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten yukarıda da bahsettiğimiz gibi Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Kendinizi zorlu bir platform içerisinde bulunmak istiyorsanız, bu oyuna göz atmanızda fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu DEVIATOR
Soulslike Rol Yapma Oyunu AI LIMIT Bu Yıl Çıkış Yapacak Aksiyon Oyunu Maid of the Dead Switch ve PC için Çıkıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız