Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Soulslike Rol Yapma Oyunu AI LIMIT Bu Yıl Çıkış Yapacak

 
 
Yayıncı CE-Asia ve geliştirici SenseGames, şu anda geliştirilme aşamasında bulunan Souls-like rol yapma oyunu AI LIMIT'in 2024 yılı içerisinde çıkış yapacağını açıkladı. Oyun bu yıl PlayStation 5 ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülecek ve daha önce duyurulan PlayStation 4 sürümü ise tamamen iptal edilmiş durumda.
 
Dikkat çekici ortamlar ve savaş mekanikleri yer alıyor 
 
 
 
Kıyamet sonrası bir ortamda geçen ve bilim kurgu temasıyla beraber karşımıza çıkan aksiyon rol yapma oyunu AI LIMIT, Uzakdoğu tarzı ile beraber bizlere sunulmak isteniyor. Oyunda medeniyetin çöküşü ile beraber zor anlar yaşayacağımız bir dünya bizlere sunuluyor ve her bölgenin burada düşmanlar tarafından istila edilmiş olduğunu görebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde gizemli güçlere sahip olan Arrisa adlı bir karakterin rolünü üstleniyoruz ve burada çeşitli görevlere atılabiliyoruz. Antik şehir içerisinde yer alabileceğimiz yapımda etrafı keşfedebiliyor, kıyametin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çalışıyor ve yeni bir başlangıcın tohumunu burada ekmeye başlıyoruz.
 
Yeni fragman
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Yapay zekaların havada uçuştuğu ve ilgi çekici bölgelerine yer aldığı yapımda gizemli bir çöküş ile beraber karşı karşıya kalıyor ve burada doğal afetlerle beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde kadın bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber farklı yetenekler sergileyerek farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Tamamen kıyamet sonrası bir ortamda yer aldığımız yapımda etrafın yıkık dökük olduğunu, karanlık bir atmosferin yer aldığını ve her yerin kötü düşmanlarla beraber dolduğunu görebiliyoruz. Tuhaf yaratıkların ve canavarların ortaya çıktığı bu yapım içerisinde gizemli çöküşün ardındaki gerçekleri açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Ve yaşanan büyük savaşların ardından burada bir medeniyetin yok oluşuna tanıklık ediyoruz. Elbette bu medeniyetin yok oluşuyla beraber olayları tekrardan toparlamak gerekiyor ve medeniyeti tekrardan gün yüzüne çıkarmak ve aynı zamanda buraları yaşanabilir kılmak için farklı seçimler yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunun aslında temelinde bu yatıyor ve medeniyetin çöküşünün ardındaki gerçeği öğrenmek ve medeniyetin çöküşüyle beraber de yeni bir medeniyeti şaha kaldırmak.

İnsanlığın son şehrine adım atabileceğimiz ve bu şehri hayatımız pahasına koruyabileceğimiz yapım içerisinde soğuk ve nemli kanalizasyonlardan gecekondu bölgelerine, göllerden gökyüzü şehirlerine kadar farklı kısımlar bulunuyor. Gerçekten de ilgi çekici kısımların yer aldığı yapımda buraları keşfetmek ve buraların atmosferini ortaya çıkarmak oldukça zevkli olacak. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken, her bir oyuncu da farklı manzaralara karşı bir bakış atabilecek ve aynı zamanda buraları keşfederken yeni özellikleri ortaya çıkarabilecek. Gerçekleri gün yüzüne çıkarabileceğimiz yapımdan medeniyetin yok oluşu hakkında çeşitli bilgileri ortaya çıkarmaya başlayacak ve aynı zamanda arka planda bulunan sır perdesini aralamak tamamen bizim işimiz olacak. Her bölge içerisinde farklı manzaralar ve atmosferler bizleri bekliyor. Bunun yanı sıra buralarda etkileşime geçebileceğimiz farklı farklı karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber etkileşime geçerek onlardan çeşitli görevler elde edebiliyor ve bu görevleri akabinde ise yeni kaynakların ve donanımların sahibi de olabiliyoruz.
 
 

Harikalar diyarına adım atabileceğimiz ve bu bölgeler arasında gezip tozabileceğimiz ve seyahat edebileceğimiz yapım içerisinde keşfedilecek oldukça fazla içerik bulunuyor. Ve bu içerikle beraber de oyunda gerçekten güzel bir deneyim elde etmeye çalışıyoruz. Keşfettiğimiz esnada canavarların istila ettiği bölgelere doğru adım atabiliyor, oraları temizlemek için elimizdeki silahları kullanabiliyor ve onlarla beraber yakın dövüş mekanikleri ile beraber büyük münakaşaya geçiş yapabiliyoruz. Gizemli olayların yer aldığı yapımda elbette etrafı araştırarak çeşitli ipuçları elde etmeye çalışıyor ve aynı zamanda arka planda yer alan hikayeyi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Soğuk şehirlerden sıcak bölgelere kadar farklı yerlere geçiş yapabileceğimiz yapımda ölümcül düşmanlarla beraber de yüzleşebiliyor ve onların sonu biz olabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bunlarla beraber karşılaşmak tamamen bizim işimiz oluyor ve düşmanları ortadan kaldırmak ve insanlığı tekrardan gün yüzüne çıkarmak yaptığımız hamlelere göre de değişkenlik gösterebiliyor.
 
Oyun, gizemli bir görev yolculuğumuza başlayabilmemize olanak tanıyor. Bu yolculukta, gizemli teknolojilerin ortaya çıkardığı yaşam formlarını yok etmeye çalışıyoruz. Bu süreçte, kendimizi tamamen yalnız hissediyoruz. Çünkü burada farklı farklı insan grupları bulunuyor ve bu insan gruplarının farklı amaçları ve hizmetleri yer alıyor. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca kendi görevlerimizi tamamen kendimiz yapmaya çalışıyoruz ve büyük bir yolculuğa adım atıyoruz.

Ölümcül güçlerimizi kullanabileceğimiz ve düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz yapımda, düşmanların aynı zamanda insan görünümünde olduğunu görebiliyor ve diğer taraftan ise farklı şekillerde de düşmanların ve yaratıkların karşısına çıktığını deneyimleyebiliyoruz. Tehlikeli görevlere adım atabileceğimiz yapımda, şehrin her yerindeki düşmanları aramaya koyuluyor ve arka planda bulunan bu hikayeyi sona erdirmeye çalışıyoruz. Zor durumdaki insanları kurtarmaya çalışacağımız ve Blader adlı dostlarla beraber oyundaki yerimizi alabileceğimiz yapımda, bu dostları tanımaya çalışıyor, onlarla beraber etkileşime girmeye başlıyor, onların sevinçlerini, üzüntülerini ve duygusal diğer durumlarını birlikte paylaşmaya hazırlanıyoruz. Umutsuzluk içerisinde yer aldığımız bu yapım içerisinde, umut olarak tamamen biz doğmaya çalışıyoruz ve yaptığımız hamlelerle beraber de onların kaderlerini olumlu bir yöne doğru çekmeye başlıyoruz. Oyunda aynı zamanda onların bize karşı umutları ve inançları bulunuyor ve bu umutlarına ve inançlarını boşa çıkarmamak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 

Diğer taraftan, oyunda farklı farklı doğal afetler yer alıyor. Bu afetler arasında salgınlar, felaketler ve daha fazlası yer alıyor. Ve bunlarla beraber de oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, diğer yandan ise insan görünümlü bu düşmanların ardındaki gerçekleri açığa çıkarmaya başlıyoruz. Salgınların, felaketlerin, doğal afetlerin, düşmanların ve daha fazlasının yer aldığı bu dünyada, tüm bunlara karşı göğüs germeye çalışıyor ve elimizdeki karakterin tüm gücünden faydalanmaya başlıyoruz. Gizemli bir düşmanla karşı karşıya kaldığımız ve düşmanın bizleri zor duruma düşürdüğü yapım içerisinde, elbette düşmanımızın hangisi olduğuna biz karar verebiliyor ve yaptığımız hamlelerle beraber de gidişata yön verebiliyoruz. Gizemli ve tehlikeli yolculuğa çıkış yaptığımız yapımda, ilgi çekici ortamların ve animasyon tarzının da olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde Uzakdoğu tarzı sanat stili bulunuyor ve bu sanat stili ile beraber hem çizimlerden hem de dünya tasarımıyla beraber gerçekten memnuniyet duyabiliyoruz. Oyunda yine Uzakdoğu tarzı ile beraber karşımıza karakterler çıkabiliyor. Yaptığımız hamlelerinde yine Uzakdoğu tasarımı ile beraber karşımıza geldiğini ve aynı zamanda animasyonların ve ara sahne kalitelerinin de bu tarza uygun olduğunu aktarabiliyoruz.

Gizemli düşmanlarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda, dikkat çekici düşmanların karşımıza geldiğini görebiliyor ve aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde burada patron savaşları ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Patron savaşları zorlu bir mücadele bünyesinde barındırıyor ve kendimizi arena tarzı bölgede burada kapışırken bulabiliyoruz. Burada patronların her birinin kendine özgü savaş stilleri ve savunma mekanizmaları bulunuyor. Elbette öncelikle patronların nasıl saldırdığını öğrenmek ve ona göre kendi stratejimiz ve planımızı dahil etmek oldukça önem arz ediyor. Daha sonrasında ise bu bilgileri öğrendikten sonra ona göre kendimizi koruyup kollayabilir ve onlara saldırılarına karşı kendimize sipere alabiliriz. Elbette bazı patronlar onlarca enerji topunu üzerimize doğru atabiliyor. Bu enerji toplarından elbette kaçınmak için sağa sola doğru hızlıca hamleler yapabilir ve bu enerji toplarından kaçınabiliyoruz. Diğer bir düşman ise yakın saldırı sistemi ile beraber karşımıza gelebiliyor ve ondan kaçınmak için yine kendimizi yerlerde yuvarlanırken ve hızlıca sağa sola koşarken görebiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca onların saldırdığını öğrenmek ve ona göre hamle yapmak oldukça önemli.
 
 
 
Burada patronlarla kapışırken elbette kendimizi arena tarzı bölgelerde bulabiliriz ve bu bölgeyi kendi lehimize kullanmak gerekir. Düşmanları burada ortadan kaldırarak onların hamlelerini boşa çıkarabiliriz ve böylece arka planda yer alan hikâyeyi de burada öğrenmeye çalışırız. Bu düşmanları nasıl buraya geldiğini, nasıl bir şekilde evrimleştiğini ve sonrasında neler yaşandığını tamamen burada öğrenmeye çalışırız. Elbette onlara yok ettikten sonra ve ortadan kaldırdıktan sonra bu bölge tamamen temize çıkabilir ve onlardan çeşitli kaynaklar da elde edebiliriz.

Gizemli düşmanlarla karşı karşıya kalabildiğimiz yapımda dünyayı ayaklar altına alan devasa canavarların ve düşmanların burada olduğunu görebiliyoruz. Büyük mücadeleye atıldığımız yapım içerisinde kendilerini kaybeden ve çılgınca saldıran canavarlarla beraber kapışabilir ve aynı zamanda gökyüzünde yürüyen ölüm makineleri ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda çarpışmaların ve kaosun hakim olduğu bir dünyada yer alıyor ve aynı zamanda burada patlamalar ve çatlamalarla da yer bulabiliriz. Güçlü yaratıklara karşı defalarca meydan okuyabileceğimiz ve dünyanın sonuna doğru yolculuk yapabileceğimiz yapımda elbette bazı noktalarda sürekli olarak ölebiliyor ve tekrardan bu noktada doğabiliriz. Zaten oyun özünde zorlu bir mücadeleyi bünyesinde barındırıyor ve biz de bu oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz.

Heyecan verici savaş mekaniklerini barındıran yapım içerisinde çok çeşitli silahların olduğundan da bahsedebiliriz. Yakın dövüş silahlarından menzilli dövüş silahlarına kadar burada farklı silahları deneyimleyebiliriz. Elimizdeki kılıcı hızlı bir şekilde sallayabilir, düşmanlara karşı toplu bir şekilde hamle yapabilir ve düşmanların saldırılarına karşı gelebiliriz. Yapımda çok çeşitli aksiyon sahnelerine ve kombolarına da yer verilebilir ve kendi silah becerilerimizi burada daha da geliştirebiliriz. Aynı zamanda silahlarımızı ve silah becerilerimizi eşleştirip aynı şekilde kombolaştırabiliriz.
 
Çok sayıda silahın bulunduğu yapımda elbette bunları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bunları envanter sisteminden seçim yaparak seçebilir ve düşmanlara karşı bu şekilde gelebiliriz. Saldırı ve savunma mekanikleriyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanan oyunda kendimizi senkronize etmeye çalışıyoruz. Düşmanların saldırılarından bir anda kaçmaya çalışıyor ve ona göre de kendi hamlemizi ve saldırımızı gerçekleştiriyoruz. Doğru zamanda doğru tuşlamalarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 

Oyunda sağ elimizde bir kılıcı tutabilir veya çifte elimizle beraber de bu kılıcı taşıyabiliriz. Diğer taraftan sol elimizde ise bir dönüşüm mekanizması bulunuyor. Bu dönüşüm mekanizması ile beraber farklı farklı büyülere düşmanlara karşı atabilir, onları sersemletebilir, toplu şekilde ortadan kaldırabilir ve istediğimiz zaman saldırı yapabiliriz. Dolayısıyla oyundaki sol elimizde bulunan mekanik ile beraber farklı şekillerde sağ elimizde tuttuğumuz silahın kombolarını birleştirebilir ve burada kendimize ait bir dövüş sistemini ortaya çıkarabiliriz. Zengin kombinasyonlarla beraber yer alabileceğimizi yapımında elbette birden fazla sistemden yararlanmaya çalışıyoruz ve burada komboları havada çarpıştırmaya başlıyoruz. Oyunda tekli düşmanlara karşı gelebildiğimiz gibi aynı zamanda toplu şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliriz. Kılıcımızı etrafımızda savurduğumuz gibi de düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliriz. Doğru şekilde doğru zamanda tuşlara bastığımız yapımda elbette düşmanların zayıf noktalarını tespit edebiliriz ve doğru zamanda yaptığımız hamlelerle beraber de onları kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliriz. Sürekli değişkenlik gösteren saldırı ve savunma stili ile beraber de oyunda gerçekten zor anlar yaşayabiliriz.

Ürkütücü bir ortamda yer aldığımız yapımda aynı şekilde özelleştirme sistemlerinin de burada bulunduğunu söyleyebiliriz. Eski uygarlıkları burada keşfetmeye çalışıyoruz. Karanlık atmosferlerin yer aldığı oyun içerisinde güçlü canavarlar tarafından istila edilmiş bu bölgede çeşitli gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu muhakkak bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunu zaten yukarıda da bahsettiğimiz gibi Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunların elbette hemen hemen her bir oyuncuya hitap edebilir ancak zorlu yapısıyla beraber de bazı oyuncular yarı yolda sıkılabiliyor. Sıkılmam diyorsanız ve zorlu bir yolculuğa adım atmak istiyorsanız göz atmanızda fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu AI LIMIT
The Elder Scrolls Online: Gold Road Haziran Ayında Geliyor Soulslike Platform Oyunu DEVIATOR Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız