Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony'nin 2014'teki Zarar Beklentileri 1.27 Milyar Dolara Yükseldi


    PlayStation 4 ile birlikte nesle başarılı bir başlangıç yapsa da genel anlamda finansal açıdan kötü dönemler geçiren Sony, 2014'te yaşayacağı zarar beklentilerini yükseltti. 
 
    Yayınlanan rapora göre geçtiğimiz Şubat ayında 1.07 milyar dolar olarak öngörülen 2014 zarar miktarı, Mayıs ayı itibariyle 1.27 milyar dolara yükseltildi. Beklenti hesaplarının biraz daha öncesine gidersek firma, yeni finansal yılı öncesinde zarar değil, 489 milyon dolarlık kâr bekliyordu.
 
    Yapılan açıklamalara göre zarar miktarının artışında, Sony'nin satmaya karar verdiği PC bölümünün büyük etkisi bulunuyor. Sony'nin PC bölümünün satılacağını açıklamasının ardından PC satışları da büyük ölçüde düşüş yaşamış. Yani daha önce yapılan yorumların aksine firmanın PC bölümü, ekonomik açıdan Sony'e önemli derecede katkı sağlıyormuş.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen pc vaio
Steam'in 'In-Home Streaming' Özelliği Açık Betaya Geçti Project Cars'ın PS4 Sürümünden İlk Oyun İçi Görüntüler Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

redspawn

2.5.2014 16:30:22

0
Sony olarak sadece konsollarla yola devam etmek istersen zarar edersin tabiki.. Cikar pc özel bir oyun bak bakalim zarar mi ediyorsun!

F355 Challenge

2.5.2014 05:52:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri arkadaşlar bazılarınız yanlış anlamış yapılan zarar kardan zarar yani yine karda ama eskiye göre daha az kazanıyor hiçbir firma cebinden para ödeyerek bu kadar zaman ayakta kalamaz
Kârdan zarar falan değil giderlerin gelirlerden fazla olduğu durum şu an Sony'nin durumu. Sony'nin parası var batıyor falan değil sadece büyük çapta zarar ediyor, zararı da minimize etmek için kâr potansiyeli düşük ya da zarar eden departmanları kapatıyorlar, işten çıkarma yapıyorlar vs. Oyun stüdyolarındaki işten çıkarmalar da rastgele ya da beklenmedik durum falan değil hepsi Sony'nin kalkınma planının bir parçası.

İdrak İstimlak

2.5.2014 01:39:17

-1
Sony olmasa bu nesilde de 720p oyuna devam ederdik. Anlamiyorum neden bu kadar nefret ediliyor bu markadan hayret. O veya bu sekilde bu adamlar toparlar. TV bolumu satilmayacak, mevcut durum devam eder. Konsol isinde basarilari ortada, PC bolumu de satilacak ama adamlar telefonda cok iyi bir ywre geldi. Millet deli gibi Z2 bekliyor. Siz rahat olun, batmaz Sony...

Fearless_tr

2.5.2014 00:36:09

0
Ne Sony nede Microsoft babanizin firmasi degil, eger bu gün Sony piyasadan cekililiyoruz dese Microsoft surekli online baglanti ve oyun takas edememe gibi özellikleri yeniden getircektir buna benzer bir cok seyi önünüze sunarlar tekelcilik kötü birsey bunun aynisini Sony'de yapar cunki sonucta amaclari insanlari sövüslemek müsteri memnuniyeti artik kimsenin umrunda degil.

The_Rahip

1.5.2014 22:28:59

0
Pc bolumu gitti gidiyor ustune TV bolumude baya kotu durumda.

BSC Misafiri

1.5.2014 20:45:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri arkadaşlar bazılarınız yanlış anlamış yapılan zarar kardan zarar yani yine karda ama eskiye göre daha az kazanıyor hiçbir firma cebinden para ödeyerek bu kadar zaman ayakta kalamaz
Asıl sen yanlış anlamışsın, gelir ve gider arasındaki farkta gelir farkı fazla olursa kâr, gider farkı fazla olursa zarar elde edilir. Ettiği zararların bir kısmını giderebilmek için Vaio gibi dizüstü bilgisayar bölümünü sattı Sony ama zarar çok büyük olduğu için yeterli gelmedi, eskiden elektronikte dişli rakibi pek yoktu fakat bugün onlarca rakiple mücadele ediyor. Büyük firma olduğu için kısa veya uzun vadeli borçlanmalara gidip kredi kullanıyor kullanmasına da bu kötü gidişatı ne kadar idare edebilirler bunu zaman gösterecek. Playstation bölümüne bakarsak Vita'nın kökü zarar, PS3 son birkaç yıl öncesine kadar hep zarar ediyordu 1. parti çok iyi oyunlar ile bu nesili son anda gelirlerle kapattılar, PS4 için birinci parti oyunlardan pek çok yapımcı firmadan ayrıldı. Ayrılanların yeri doldurulmaz ve o başarılı oyun serilerinde kalite düşüklüğü olursa Playstation'u çok zor günler bekliyor demektir.

BSC Misafiri

1.5.2014 20:18:53

0
arkadaşlar bazılarınız yanlış anlamış yapılan zarar kardan zarar yani yine karda ama eskiye göre daha az kazanıyor hiçbir firma cebinden para ödeyerek bu kadar zaman ayakta kalamaz

BlackBeasT

1.5.2014 18:44:10

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Benim için iyi bir haber. Sony gereksiz bölümleri kapatacak, pc'ye de bakmayacak, oyun PS4 ve diğer bölümlere hiç olmadığı kadar abanacak. PS2'den daha çok potansiyel var PS4'te.
Sony sadece Playstation'dan ibaret değil mi? Vaio'yu keyfinden satmadı üstelik zarar ettiği diğer departmanda televizyon bölümü Problem orda zati adamlar abanamıyor Anten... Vaio satıldı prestijleri zedelendi yine zarar bekliyorlar. Bu haberin nesi iyi La, sen cebenden mi ödeyeceksin Sony'nin zararını

David Attenborough

1.5.2014 18:26:46

-2
Z 2 bu kadar geç çıkarsa olacağı budur.

BSC Misafiri

1.5.2014 18:02:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Benim için iyi bir haber. Sony gereksiz bölümleri kapatacak, pc'ye de bakmayacak, oyun PS4 ve diğer bölümlere hiç olmadığı kadar abanacak. PS2'den daha çok potansiyel var PS4'te.
adamlar pcyi kapattığı için bu kadar zarar bekliyolar zaten şakamı yapıyosun?

BSC Misafiri

1.5.2014 18:01:09

-1
Bu zarar haberlerine hiç inanasım gelmiyor. Bence sadece kârları düşmüştür. Acep vergiden yırtmak için zarar mı gösteriyolar :D

BSC Misafiri

1.5.2014 18:00:59

-3
Benim için iyi bir haber. Sony gereksiz bölümleri kapatacak, pc'ye de bakmayacak, oyun PS4 ve diğer bölümlere hiç olmadığı kadar abanacak. PS2'den daha çok potansiyel var PS4'te.

BSC Misafiri

1.5.2014 18:00:51

+1
Teknolojiye bak be! Koca şirketleri önce şah sonra şahbaz yapıyor. Adamları ps4 ve xperia bile kurtaramıyorsa durum vahim!

onur89tr

1.5.2014 17:49:51

+1
Taşıma suyla değirmen dönmez... Hazıra dağ dayanmaz... Sony'nin acil bir şeyler yapması lazım.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız