Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony'de İşten Çıkarma Operasyonu Var


     Geçtiğimiz sene gelen mali kayıpların ardından yeni yöneticisi Kaz Hirai ile birlikte yeni yapılanma sürecine giren Sony'nin yeni yol haritası da 12 Nisan'da çizilecek. Ancak Sony açısından önem taşıyan bu gün öncesinde önemli bir iddia ortaya atıldı.
 
     Japon kaynaklı bir gazetenin raporuna göre Sony, 12 Nisan günü işçilerinin büyük bir kısmıyla yollarını ayıracak. Gazetenin belirttiği iddiada bu sayının 10.000'den fazla olduğu, dünya çapındaki Sony çalışanlarının %6'sına denk geldiği açıklandı.
 
     İddialar doğru mu yanlış mı 12 Nisan'da göreceğiz fakat 3.2 milyar dolarlık enkazın altından çıkma süreci, Sony'e zorlu günleri beraberinde getirecek gibi gözüküyor. Görünüşe göre Sony yetkililerinin onca söylentiye rağmen hâla daha Playstation 3 ve Playstation Vita üstüne düşmelerinin en önemli nedeni ortada.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak eurogamer sony playstation playstation 3
Borderlands 2 Çıkmadan DLC'si Tanıtıldı Medal of Honor: Warfighter Görücüye Çıkıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

avatar78

10.4.2012 19:53:45

0
Vita ile hala gerektiği kadar uğraşmıyorlar, buradan kayıplar çok. Nintendo 3DS ile Wii'den daha fazla uğraşırken Sony PS3 ile Vita'dan daha fazla uğraşıyor. Bakınız her hafta ps3'e bir exc duyurulurken Vita'ya 1.5 aydır duyurulmadı(Journey:PS3;LBP:Karting:PS3)

F355 Challenge

10.4.2012 15:44:45

0
Müzik çalar, video oyun, televizyon, cep telefonu vb. birçok sektörde açık ara en büyük şirket Sony'ydi. Şimdi hangimiz Sony'yi tercih ederiz bir elektronik cihaz almak istesek? Televizyon alacak olsam, uçuk rakamları gözden çıkarıp Bravia almam, Samsung alırım. Müzik çalar desen, iPod'lar almış başını gitmiş. PS'in hâli vahim. PS2'den sonra neredeyse sektörü tekeline almıştı PS ismi, şu ansa Wii ve bu sektörde hâla yeni yetme sayılabilecek MC'nin konsolu Xbox 360'ın ardından sonuncu sırada PS3. Xperia'larla bir hareketlenme falan oldu ama iPhone'a ve Samsung'lara rakip olabilmesi çok zor. Batıyor dediğimiz Nokia'nın bile hâla daha fazla gücü var telefon sektöründe. Gerçi bu sektörde hiçbir zaman yön veren firmalardan biri olmadı Sony ama bu işte yeni değil, hâla telefon denince akla gelen markalardan olamamış olmamaları eksiklik sayılır Sony büyüklüğünde bir şirket için. Sony sürekli kan kaybediyor. Hiçbir sektörde 5-6 yıl önceki ağırlığı yok. İşletme bilimi ve ekonometri okuyan arkadaşlarımız daha iyi bilirler de, Sony'nin iyiye gittiğini söylemek komik değil mi sizce de?

Chidori

10.4.2012 14:28:48

0
Japonyadaki deprem kötü etkiledi japonyayı.Anca toparlanacaklar.

Jedi_masterr

10.4.2012 10:35:54

0
play station ı severız ama diğer ürünlerde tv, ses sistemi vs artık bir özelliği kalmadı..samsung ve phılıps aynı yada daha ıyı modelleri daha uygun fiyata sunuyorlar..özellikle tv lerde rakıplerınden çok daha yuksek fıyatı var bence artık gereksız bır marka...

tizar

10.4.2012 10:06:17

+1
Türkiye çalışanlarından büyük kısmı tekmeyi yiyecek. bu şirketi hiç sevmem devamı gelip batması dileğiyle... chronogear he normal bir rakam o bölümleri okuyanlar bilir hele işletme (bilimi)! (: bilim bu boru değil endişlenmesin kimse (:

ChronoGear

10.4.2012 02:20:30

+3
Simdi konuyu bilmeyen bazi arkadaslar direk PlayStation markasi olarak algilarlar bu haberi ve hata yaparlar. Aciklik getirelim. Sony en son Japonya`daki depremde 2 milyar dolara yakin maddi kayip yasadi. Ama Sony hicbir sekilde bunu piyasa degerine hissettirmedi hicbirsey olmamis gibi Vita cikisi gerceklestirildi hatta. Ama Sony gibi Microsoft gibi buyuk devler bu sekilde ekonomik dezavantajlari avantaja cevirme sekilinde hamlelerini hep daha sonradan yaparlar. Buda o hamlelerden birisi. Yoksa Playstation kolu ve Sony muzik ve sinema kolu herzaman kar eden tek noktasidir bu firmanin. Normal bir durum. Endiselenecek birsey yok %6 bu tip durumlarda ufak bir rakamdir. Isletme bilimi ve ekonometri okuyanlar bilirler.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız