Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, Mâli Düşüşün Önüne Geçemedi


     2011 yılını 6.4 milyar dolar zararla kapatarak büyük bir krizin içine giren teknoloji devi Sony, mâli düşüşün önüne geçemedi. Sony, Mart ayında sonlanan 2012 finansal yılı raporlarını yayınladı.
 
     Belirtilenlere göre Sony, 2012 finansal yılında toplam 456.7 milyar Japon Yeni zararıyla kapattı. Bu değer yaklaşık 5.74 milyar dolara isabet ediyor. Firmanın geçtiğimiz mali yılında yaptığı zarar ise 259.6 Japon Yeni olarak açıklanmıştı.
 
     Raporda yer alan bilgilere göre Sony, 2012'deki zararın en büyüğünü, 2012 finansal yılının son çeyreğinde yaptı. Bizim takvimimize göre yılbaşıyla Mart ayı arasını kapsayan aralıkta Sony, 3.2 milyar dolarlık zarara girdi. 
 
     Sony'nin bu düşüşü, ürün satışlarını da derinden etkiledi. %18.5 oranında düşen satışlarda dünya çapındaki Playstation 3 satışları 13.9 milyona geriledi. 2011 finansal yılı içerisinde PS3 satışları 14.3 milyon olarak gözlemlenmişti. Diğer Sony konsollarına baktığımızda da PSP 8 milyondan 6.8 milyona, PS2 de 6.4 milyondan 4.1 milyona düştü.
 
     Raporlarda görünen bilgilere göre Sony'nin durumunu Playstation'lara sunduğu yazılımlar az da olsa iyileştirdi. Geçtiğimiz sene 147.9 milyon adet satan Playstation 3 yazılımları, bu sene 156.6 milyona yükseldi. PS3'ün yükselişte olmasına rağmen PSP 46.6 milyondan 32.2 milyona, PS2 yazılımları da 6.4 milyondan 4.1 milyona kadar gerilemiş.
 
     Sony, üretimi devam eden bütün oyun platformları adına raporlarda bilgileri verirken Playstation Vita'yı her zaman olduğu gibi yine es geçti. Vita'nın hem donanım hem yazılım satışlarını açıklamayan Sony, 2013 finansal yılında PSP ve Vita donanımları için 16 milyonluk, PS2 ve PS3 yazılımları için de 196.7 milyonluk satış beklediklerini belirtti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 3 PS3 ps3 slim Sony psp ps2 vita satışlar finansal rapor
GameStop, Steam Kuponları mı Satmaya Başlıyor? Risen 2: Dark Waters İçin Güncelleme Zamanı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aykut291

11.5.2012 21:38:42

0
Ya sadece olayı Playsttaion bağlamak çok saçma.Sony sadece PS satmıyoki.Birçok sektörde zarar ediyor.Bu durum sony içim hiç değil bu zararlar Ps4 de etkiler.

lllmag07

10.5.2012 20:29:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453 Sony kabul etmeli artık konsollarda işin mıçını çıkardığını.Zaten diğer elektronik ürünleri değerine göre fazla pahalı.İşin aslı avukatlara para yağdırıp korsanın peşine düşceklerine kafalarını çalıştırıpta insanların gönüllerini kazanmalarıydı.Bu basiretsiz tayfa bunu da yapamadı.Hele daha tr dil destekli firmwaresi yok.Çok acınası durum.Çok.
daha millet konsolunu yasal olarak ülkeye sokmazken sony türkçe oyunlar çıkarttığı için mi? bu at gözlüğü ile yaptığın eleştiri. adamların tusinamiden dolayı 6 tane fabrikası hasar gördü. onlar zarar açıklamıyacakta kim açıklayacak. ama bana kalırsa sony ne yapar eder durumu toparlar. özellikle ps konusunda hızlarından hiçbir şey kaybetmediler. hala deli gibi ex oyun yapıyorlar. helal olsun adamlara.

BSC Misafiri

10.5.2012 19:37:07

-1
@ChronoGear, Sony'nin zararı depremle alakalı değil, 4-5 yıldan beri Playstation bölümünün zararını başka sektörlerin gelirleriyle karşılıyordu ama diğer sektörlerdede sıkı rakipleri olduğundan firma gitgide batağa sürüklendi. Depremde fabrika kaybetmeleri söz konusu bile değil ama hayal gücün bayağı genişmiş :D 1,5 seneden beri her 3 aylık finans raporlarında milyar dolarlık zarar açıklıyorlar bu durum satışların çok kötü olmasından kaynaklanıyor. Büyük zararlar böyle firmaların yatırım yapmasını ve rekabet gücünü de olumsuz etkiler ama fanboyların böyle şeyleri anlaması mümkün değil işte. :)

aydogdu1453

10.5.2012 16:22:24

0
Sony kabul etmeli artık konsollarda işin mıçını çıkardığını.Zaten diğer elektronik ürünleri değerine göre fazla pahalı.İşin aslı avukatlara para yağdırıp korsanın peşine düşceklerine kafalarını çalıştırıpta insanların gönüllerini kazanmalarıydı.Bu basiretsiz tayfa bunu da yapamadı.Hele daha tr dil destekli firmwaresi yok.Çok acınası durum.Çok.

BSC Misafiri

10.5.2012 16:05:08

+1
nintendo tek sektorde sonyden daha fazla kar ediyor. sen ne dersen de. sonynin gunesi batti. ama bi steve jobsj olsa onj bilmem. ama applein stratejksini izleseler cok maniac olur . yani su urunun nadir olsjnhve alaninda tek bakkn ios urunlerine cok mu guclu hayir ama alaninda tek. ve kiyaslama yapsan dA bosjna mesela.slak google androidi kendine mal etmis olsaydi simdiye kraldi. sindi ancak sonyi zengin ediyor

Fearless_tr

10.5.2012 15:50:44

0
Burda Sony'den bahsediyoruz arkadaslar teknolik cihazlarda yasadigi zarari baska sektörlerdeki karlariyla kapatarak bu zarardan cikti, Sony'nin bu kadar zararra girmesinin sebebi depremler ve tsunamiydi yinede Sony bu batsada batmasina izin vermezler

ChronoGear

10.5.2012 15:09:29

-5
Allahim yorumlara baktim gulmekten kopuyorum su an :D Sony batmis, Vita iptal edilmis gibi yorumlar ve dahasi koskoca Sony`i kurtaracak yorumlar ulkem insanindan! :D Arkadaslar bu adamlarin 2011 yilinda yasadigini baska firma yasasin iflas etmemesi mucize olur. Adamlar ana fabrikalarini kaybettiler japonyada ki depremde. Bunun mali yansimasi yillar alicaktir. Bu yuzden PS4 beklemeyin bu E3. Buyuk firma telefondan, televizyona, konsola, ses sistemlerine akliniza gelebilecek her alanda bulunan firma. Zararida karida buyuk olur unutmayin. Tum olanlara ragmen VITA cikisini yapmis adamlar 1 yil erteleyebilirlerdi depremden sonra ertelemediler! Ve unutmayin Sony Computer bolumunden ibaret degil, televizon, telefon bolumu 2 misli buyuk konsol bolumunden burdan yorum yaparken ya Sony ve Playstation markalarini ayri tutmak lazim. Microsoft degil ki bu bir windows bir Xbox olsun! Ya da Nintendo degil sadece konsol! Sony`den bahsediyoruz Sunny`den degil :D

gageracer

10.5.2012 14:52:49

0
fiyatıyla akıllı telefonlardan ucuzum işte alın vita'yı yapmaya çalıştı sony fakat oyuncunun telefonla mobil konsolu ayrı tuttuğuna inanmamak için elinden geleni yaptı.Sonuç hüsran dolu satış grafikleri.Ucuz yapsaydın herkeste olurdu hafızasıyla falanıyla sonra yapımcılar "aaa x milyon vita satılmış, oraya oyun yaparsak batma riskimiz çok değil" diye oyun yapardı ve her vita sahibi de oyunların fiyatı ne olursa olsun(bkz. 3ds oyun fiyatları) illa alırdı.Basit mantık 2 milyon vita sahibine satılan 30 liralık oyun mu daha karlı yoksa 7 milyon vita ya satılan 60 liralık oyun mu?Cihaz anahtar burda sony oyunlar değil!Yaklaşık bin liraya adam gibi hafıza kartıyla falan cihazı toplayıp sonra da oyun alacak param kalmayacak öyle mi?Nintendo dan faz al artık.

gam3hunter

10.5.2012 14:31:33

+3
Sony ele alırken sadece konsolları göz önüne almamak gerek ama bence vita konusunda büyük yatırımın karşılığını şuanlık alamadı emin ki stratejisi vardır bu konuda diğer konsollarda ister istemez düşüşler olması doğal yine çıkacak oyunlar ps3 tarafını hareketlendirecektir___

ageof98

10.5.2012 14:21:59

0
Sony bu seneyi Vita'ya bağlamıştı.Ancak satış politikaları bunu önledi.Yazık ! Aslında çok güzel bir el konsoluydu Vita
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız