Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony Japonya'da 2.000 Kişi "Erken Emekli" Oluyor


   Her ne kadar başarılı işler yapsa dahi özellikle oyun sektörü dışında faaliyet gösterdiği alanlarda bu yıl zarara uğrayan Sony, daha önce de belirttiği işten çıkartmaları yapmaya başladı.
 
    Sony'nin Japonya'daki merkez ofisinin %20'sine tekabül eden 2.000 kadar çalışan erken emekli edildi. Bu durumun firmaya kazandıracağı ise yıllık tamı tamına 378 milyon dolar. Bilindiği üzere ilk çeyrekte 312 milyon dolar zarar açıklayan Sony, miktarın yalnızca 45 milyon dolarlık kısmının oyun sektörünü kapsadığının altını çizmişti. Yine de bu zarar neticesinde Liverpool stüdyosu ve Zipper Interactive faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 3 PS3 ps3 slim Sony
Just Dance 4'e Gangnam Style Geliyor Ajan 47'nin Öldürme Teknikleri: Kıyafetler (Video)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

S!rJohN

20.10.2012 22:29:44

0
Halo 4 ve Gears of War Judgement duyurulmadan önce Xbox360 'ım vardı ama 3DS alabilmek için sattım. Xbox360 sahibi olan arkadaşlarım hala var, Halo 4 ve Gears of War Judgement 'i de onlarda oynarım.

stun

20.10.2012 22:23:45

0
S!rJohN 20.10.2012 21:03:07 ben zaten ps3 u neredeyse 3 sene önce aldım.. ozaman wii hardcore olmadıgı için bana hitap etmıyordu... kalıtesız değil tabıkıde bana hıtap etmıyordu... onu eledım... ps3 le xbox arasında tercih .. yapmam lazımdı... bir bir inceledım 2 sınıde.... xbox 2011 in sonuna kadar... multıplatformlarda daha iyiydi... ps3 te iyi exc ler vardı... sony türkiyeye destek veriyordu hani orjinal kullanıcam( ozaman kırılmamıştı galıba ..) .. garantisi vs falan.. oyun alabılecegım yerlerde çoktu.. xbox live daha güzeldi ama extra para istiyordu...ki.. şimdide... psn plus çok guzel kampanyalar sunuyor... öyle derken ps3 aldım... yani anlatmaya çalıştıgım IKISINIDE INCELEDIM..FANBOYLUK YAPIP TA HEMEN KARAR VERMEDIM... şuan gene senin yerinde olsaydım.. wii yerine xbox alırdım...

S!rJohN

20.10.2012 21:03:07

0
stun kardeş benim Nintendocu olduğumu profilimden önceki mesajlara bakarak anlayabilirsin. Sadece at gözlüğü takıp bir firmaya bağlı olanlara karşıyım ben. Sadece piyasa da PlayStation markası yok... Merak ediyorum oyun dünyasına hangi platformda başladınız ve hangi farklı platformları kullandınız? Ben oyunculuğa NES (halk arasında ki söylemiyle Ateri) ile başladım. Sonrasında ise SNES 'ti, PS1 'di falan, liste böyle devam ediyor. Şuan ne kullandığımı merak ediyorsanız; PS3 ve WII. Metacritic 'e girdiğin takdirde 95 puan verenleri görebilirsin. (98 i temsili olarak söyledim, yani iyi oyun kategorisine soktuklarını göstermek için)

stun

20.10.2012 19:01:21

0
S!rJohN 20.10.2012 16:06:02 metacritic ortalaması diye birşey var.. o ortalamaya göre alınıyor.... illa 1-2 dergi çıkıyor öyle.... sayfanın başında xbox fanıydın şimdi.. nintendocu mu oldun :D ben ps3 xbox tan iyi diyorum... gelmiş bana nintendo diyorsun.... niye kıvırdın olayı nintendoya... :? o nereden çıktı :? resident evil 6 ya 98 veren derginin adı :?

S!rJohN

20.10.2012 16:06:02

0
Piyasayı domine eden puanlama yapan dergiler, siteler vb hepsi artık parayla puan veriyor. Resident Evil 6 ya 98 bile veren var, hemde böyle rezil bir oyuna. Sonra da kalkıp objektiflikten bahsediyorsun... Ayrıca Heavy Rain 'den ne anladın diye sormuştum, hala cevap gelmedi... Nintendo 'nun kulvarı ayrı diyerek kestirip atamazsın, FPS anlayışını ileriye götüren oyunlardan başlıcaları Nintendo 'ya çıkan GoldenEye 007, Metroid Prime serisidir. (Half-Life, Doom, Wolfenstein gibi klasikleri ayırırsak) Aksiyon/macera/ türünün nasıl olması gerektiğini The Legend of Zelda ile öğreten de Nintendo 'dur. Side scroller/macera türünün de babası Nintendo 'dur. (Mario, Donkey Kong) Madem ki kalite bazlı konuşacaksak...

BSC Misafiri

20.10.2012 15:44:30

0
Hala müşterisine yolunacak kaz gözüyle bakan firmayı savunanalar varya ona şaşıyorum. Artık kendileride anladı artık yeni kazlar gelmediğini gözünü yine eski kazlara dikti. Her yeni konsol çıkışında sonyden bir yetkili eski sony konsol sahiplerinin %de bilmem kaçı alsa diye hesaplarını ortaya döktü. Ps3 çıktı çıkalı cellin %4ü anca kullanılıyor sözü artık sony fanboylarının en önemli sözü haline geldi ama gerçekte (birkaç exc oyun) dışında her oyunda, her programda , online alt yapıda sony microsoftun çok gerisinde. Şuan sony nintendodanda , microsofttanda geride ve bu zihniyetle giderse yeni sega vakası olacak.(bakınız ps vita) Şimdi yine oyun dünyasına ps2 ile başlayan ergenlerimiz yinede sony diye ağlayacaklardır. Sony her alanda nintendoyu kopyalarken müşteri memnuniyetinde niye nintendoyu kopyalamadı bilinmez ama sonuç ortada.

stun

20.10.2012 14:39:07

0
S!rJohN 20.10.2012 14:15:57 ingilizce öğretmenliği okuyorum arkadaşım.. infamous u bile... ingilizce oynadım türkçe seçeneği olup olmaması farketmıyor.... ingilizce biliyorsun diye bir tek sen iyi biliyorsun triplerindesin ... ''nintendo nun kulvarı ayrı.... kalite okadar da göreceli değil.... bir oyun bir dergiden 9 alıyorsa diğerinden 6 alamaz .. çunku objektıflık diye birşey var... grafık -oynanış- hikaye diye değerlendirdiğinde...

S!rJohN

20.10.2012 14:15:57

0
stun; hemen işinize gelince aşağılama moduna girmeyin, ne kadar boş insanlarsınız siz yahu. Çok merak ediyorsan İngilizce seviyem bu sitede ki kullanıcıların neredeyse tamamından üstündür, İngiliz Dili Edebiyatı bölümü son sınıfımı okuyorum yurt dışında. Sizin gibi oyunçeviri gibi sitelerin oyun çevirmesini beklemiyorum! Hoş Türkçe seviyeniz de ortada! Heavy Rain 'i listeye katmadım seri olmadığı için, onu da oynadım çok bilmiş trol arkadaş. Madem konusunu açtın, oyundan ne anladın kısaca yaz bakalım, görelim İngilizce seviyeni! Uncharted 3 ve inFamous gibi Türkçe oyunlarla PS3 e atılmış kişilerin yıllardır oyun oynayan insanlara çocukça yorumlarla saldırmasına anlam veremiyorum. Madem ki kaliteden söz ediyorsun; o zaman Nintendo gerçeğini görmelisin. Nintendo exc oyunları 95 ortalamasının altında kalmazken, gelmiş geçmiş en iyi diye tabir edilen seriler Nintendo da bulunurken, en iyisi SONY de diyemezsin. Hala anlayamadıysan; kalite göreceli kavramdır! ChronoGear; geçin şu şehir efsanelerini...Yok efendim şu PS3 exc oyunu Xbox a gelse makina kaldırmaz, şu kadar FPS i geçemez, yok PS3 ün daha yüzde bilmem kaçı kullanılıyor ayaklarını.

muratal

20.10.2012 13:42:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: LeonRe4 sony demek kalite demek tüketici dostu demek.sony batacağına microsoft batsın
Çok haklısın hocam. :)

stun

20.10.2012 12:31:15

0
S!rJohN 20.10.2012 00:28:00 yav sen ne saçmalıyorsun ne içtin sen... sen çok satan oyun daha iyi diyorsan bende... cod en iyi oyun derim .. diyemezmıyım derim... grafik kelimesini yanlış anlamıssın sen... grafik darcıgını geliştirmen lazım.. o ödülleri ben sen vermiyoruz... kusura bakma.. o ödüller SONY EXC OYUNLARININ '' sana göre neredeyse aynıydı... senin heavy rain oynammamış olman... yada zevk alacak kadar ingilizcen olmaması.. yada başka bir sebepten eline geçmemesi beni ilgilendirmiyor

Chidori

20.10.2012 10:19:05

0
Sony'nin düşüşteki durumu beni üzüyor , endişelendiriyor.

ChronoGear

20.10.2012 07:50:06

0
BluRay isimli arkadasin yasini bilmem ama PS3 konsoluna sahip oldugunu dusunmuyorum. Hatta Sony cihazlarina sahip mi onu bile bilmem. Soyledigi soz sony muzikte iyiydi diyorda. Bugun Muzik teknolojileri mp3 calarlar ya da standart telefonlar bile cok yuksek kalitede. Muzik piyasasinda zaten sony hala var ama herkes artik kaliteli urun uretebiliyor. Sony konsol piyasasindan cekilmez ve Sony asla batmaz. Sony batacak olsa japonya hukumeti devreye girer. Kaldiki 11 milyon fark vardi PS3 piyasaya girdiginde Xbox ile. Simdi o fark 2 milyona indi. Bu neslin sonunda PS3 onde olacak. Bu mu basarisizlik? Microsoft PS4`un 10 milyon gerisine dusse ve sonra cikis yapsa! ne olur bir dusunsene. Bunu kac firma kaldirabilir? Kaldiki Oyun ve oyunculuk adina Sony`den baska ileri duzey yapimcilik yapabilen kim var! Heavy rain, Beyond, God Of War, Uncharted, Little Big Planet, Infamous, Last Of Us ya say say bitmiyor bu oyunlarin kaliteleri ise dudak ucuklatirken kalkip GEars Of War 3 grafikleri uncharted ile ayniydi diyorsunuz. Ya hakikaten iki konsola sahip degilsiniz ve videolari bile inceleme ozurlusunuz. Uncharted`in dokularini ve modellemelerini sadece Xbox`a tasisan oyun 2DVD olur ve 15FPS`den fazla vermez! Biri kalkmis PC`de yilllardir alasi var grafiklerin. Konsola cikan oyunlar PC`ye ya gec cikar ya cikmaz. Sony`e cikanlar hicbirine cikmaz. Kalkmisler Crysis veya Battlefield 3`un grafikleri ile o SENELERI geciriyorlar. O kadar para verip topladiklari PC`lerde konsol sahiplerinin oynadigi oyunlarin ancak ceyregini oynayabiliyorlar birde konusuyorlar. Ne demis unlu dusunur: Salaklik baska sey, cahillik baska...

LeonRe4

20.10.2012 05:28:03

0
sony demek kalite demek tüketici dostu demek.sony batacağına microsoft batsın

S!rJohN

20.10.2012 00:28:00

0
stun; COD konusunda haklısın fakat bir Halo ve bir Gears of War 'ı bu kefeye koyamazsın. Her ortama da şu ödülleri sıralamasan; biz de biliyoruz herhalde. Konsol oyuncuları o grafikleri mükemmel sanırken PC de yıllardır alası var, ancak bildiğin gibi konsollar oyun piyasasını domine ettiği için konsollar üzerinden ödüller veriliyor. O ödüllere de Sony 'nin diyemezsin, yapımcı firmaların. Partnerlik anlaşmaları bitince yenilemezlerse ortaklık biter sonuçta. (Insomniac Games gibi) Ayrıca GEOW 3 ün UC3 ten aşağı grafikleri yoktu, ama yine de ödül UC3 e gitti. PS EXC oyunlarından Uncharted, God of War, Syphon Filter dışında sevdiğim oyunu yok.

stun

20.10.2012 00:05:39

0
S!rJohN 19.10.2012 23:02:57 oyunlar satışlarıyla değil puanlarıyla ödullerıyle en iyi olur.. ozaman en iyi oyun cod mu diyelim :? ne kadar geri kafalı bir düşünce bu sony nin ödüllerini sayıyım istersen : 2011- uc3 en iyi grafik 2010 - gow3 en iyi grafik 2009 - uc2 - GOTY- en iyi grafik

S!rJohN

19.10.2012 23:02:57

0
Dubst3p; exc oyunlarla en iyi olunmuyor malesef, altyapı, satış ve pazarlama stratejileriyle en iyi olunur. PlayStation un exc oyunları çok iyi, ancak bir Halo, bir Gears of War kadar satamıyor, bu da bir gerçek. Hangi konsolun exc oyunları daha iyi tartışılır, ama pazarlama konusunda Microsoft kadar iyi olmadıkları da ortada. Ayrıca hala PSN ile XBL yi karşılaştırabilen, üstüne üstlük "arada pek fark kalmadı" diyebilen birilerinin olması beni hem şaşırtıyor, hem hayrete düşürüyor.

aykut291

19.10.2012 22:45:44

0
Diğer Sektörler için bişey diyemeiycem ama Oyun Sektörü için Ps4 Zamanı geldi bence ve buesefer ps3 Yaptığı hataları tekrar etmeden Tamamen yenilikçi Teknik açısından Bütün beklentileri Kraşılıycak bir Konsol çıkarmalı artık... Bunun Dışında erken emeklilik nasıl oluyo işten çıkarmamı demek istediler acaba Yani 2000 erken Emekli etmek burdan bakınca çok acayip duruyoda Nede olsa Türkiyede yaşıyoruz...:D

Dubst3p

19.10.2012 20:05:06

0
@Blu_Ray evet haklısın Sony müzik sektöründe çok iyidi bence Konsolda da çok iyi X-Box bu alanın devi,Sony bunu kabul etmeli sözüne katılmıyorum her 2 konsoloda sahibim ve ikisinide oynarken çok zevk alıyorum Ps3 Exclusive oyunlarıyla öne çıkıyorki Ps Plus ta çok ilerleme var PSN yararına çok iyi bir adım Xbox ise Xbox LIVE çok iyi bi sistem ve PSN onun yolundan gitmekteki arada pek fark kalmadı sanırım PS Plus ile Xbox da Exclusive oyun deneyimini göremiyorum fakat oyun performansı olarak mükkemel ama bi oyun oynarken bu oyun sadece bu konsola özel diyemiyorum çünkü xbox için cıkan bir oyun 1 ay kalmadan PC ye Ps3 e kadar gelebiliyor Ps3 te ise God Of War Uncharted Infamous gibi oyunları oynarken kendimi özel hissediyorum bence her iki konsolunda artı ve eksileri var biz niye birini seçmek zorundayız ikisinide seçmek varken bana göre rakip değiller tartışmasız xbox ve playstation en iyisi yeri ayrı Bence gelin bu rekabete son verelim ikiside çok iyi çünkü

Xaerk

19.10.2012 19:36:08

0
Bizi de emekli yapsın bari...

selcuk6688

19.10.2012 19:27:11

0
Blu_Ray tam üstüne bastin benimde düsüncelerim boyle

Blu_Ray

19.10.2012 19:05:49

-2
Sony tartışmasız dünyanın en büyük şirketlerinden biri ama nedense inanılmaz bir duraklama sürecindeler. Ben Sony'yi ilk müzik sektöründen tanıdım; walkmenler, kulaklıklar, mp3, müzik seti, şimdi BluRay ve PS.. Hala mükemmel ürünler çıkartıyor çıkartmasına ama artık rakip şirketlerde aynı kalitede ürün çıkarabiliyor ki, daha ucuza... Sony'nin çok büyük bir atılım yapması gerekiyor. Şu PlayStation klişesini artık üzerinden atması, eski günlerine geri dönebilmek için diğer alanlara yönelmesi lazım. X-Box bu alanın devi, Sony bunu kabul etmeli ve kendi lider olduğu alana dönüş yapmalı. Nokia nasıl telefonda liderken yapılan yenilikler ardından Symbian'da ısrar etti, piyasayı kaptırdı, bu da aynı hesap. Şu aralar müzik piyasası çok durgun, müthiş bir girişimle, yenilikle Sony eski günlerine dönebilir. Çünkü müzik hiç bir zaman ölmez. Bilmiyorum, ben böyle düşünüyorum..
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız