Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Skull and Bones'un Açık Betası ve Yol Haritası Belli Oldu!

 
Ubisoft tarafından uzun süredir geliştirilen ve talihsiz bir proje olarak karşımıza çıkan Skull and Bones için yeni detaylar ortaya çıktı. Açıklanan bilgilere göre oyunun açık betası 8-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Skull and Bones açık betayla ve ilk yıl içerikleriyle geliyor 
 
 
 
Birçok kez ertelenmeye maruz kalan ve korsan teması ile beraber piyasaya sürülmeye hazırlanan Skull and Bones, 16 Şubat tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için mevcut olacak. Oyun çıkış yapmadan önce yukarıda bahsettiğimiz gibi açık betası kullanıcılara sunulacak ve açık beta içerisinde Kızıl Adayı, Afrika kıyılarını, açık denizleri ve Doğu Hint adalarını keşfedebileceksiniz.
 
Beta sırasında "Exterminate the Rat" adlı göreve kadar ilerleyebilecek, en fazla 6. seviyeye ve 1. rütbeye kadar gelişebilecek ve çapraz oyun desteği ile beraber buradaki kayıtları tam oyuna aktarabileceksiniz. Ancak buradaki kayıtları tam sürüm oyuna aktarmak için satın alım yapmanız gerekecek.
 
Açık beta dışında Ubisoft oyunculara ilk yılda çeşitli içerikler sunacak ve neler sunacağı konusunda yeni bir fragman yayınlamış durumda. Bu fragmana aşağıdan göz atabilir ve oyun sonrası içeriklere, oyunun dünyasında yer alan etkinliklere ve daha fazlasına bir göz gezdirebilirsiniz.
 
Yeni fragman
 
 
 
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
  
Uzun süredir geliştirilme aşamasında bulunan ve oyuncular tarafından beklenen ancak şu an için pek bir beklentisi bulunmayan yapım yakın zamanda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda ön siparişleri açık durumda ve dilerseniz Epic Games mağazası üzerinden ve diğer platformlardan ön sipariş verebilir ve satın alabilirsiniz. Elbette oyun hem PC platformuna hem de PlayStation ve Xbox konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu haliyle beraber korsanların Altın Çağ'ıyla beraber bizlerle buluşmayı hedefliyor.
 
Burada dilediğimiz şekilde hem tek oyunculu hem de eşli bir şekilde oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor ve böylece kendi deneyimimizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Elbette oyunda gemi odaklı bir yapı olduğundan dolayı açık suları burada dilediğimiz şekilde gezinebiliyor ve böylece biz de daha da kendimizi geliştirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunu şu anda ön sipariş verirseniz çeşitli ek paketleri ve içeriklere sahip olabilir ve bununla beraber de Notoriety Giysisi ve Coronation Havai Fişek'i içeren Highness of the High Sea Paketi'ne sahip olabilirsiniz.

Oyun içerisinde elbette gemi odaklı bir yapı olduğundan dolayı burada gemimizi dilediğimiz şekilde geliştirebiliyor ve yükseltmeye çalışıyoruz. Yeni parçalarla ve gemi yükseltmeleri ile beraber yer aldığımız yapımda diğer oyunculara karşı elbette büyük bir mücadeleye giriş yapabiliyor ve burada en iyi gemi konumuna gelmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde daha önceden bildirildiği gibi elbette karakterimizi alıp farklı adaları keşfedemiyor ve burada gemimiz aslında bir karakter olarak yer buluyor. Dolayısıyla oyunda eşli açık dünya odaklı ve aksiyon dolu bir macera deneyimi bizlere aktarılıyor.
 
Zorlukların üstesinden gelebileceğimiz yapım içerisinde elbette denizlere hakim olabileceğimiz bir yapı yer alır ve kötü şöhrete sahip bir korsan olarak buradaki yerimizi korumaya çalışıyoruz. Oyunda bir yandan kendi şöhretimizi yukarılara çıkarmaya çalışırken elbette bir Şan mekaniği bulunuyor. Şanımıza ne kadar ilerletebilirsek burada o kadar popüler konuma gelebiliyor ve listelerde üst sıralara çıkmaya hazırlanıyoruz. Oyun içerisinde elbette diğer yandan çevrimiçi unsurların yer aldığından dolayı elbette bazı paketlerin de ücretli bir şekilde bizlere sunulacağını belirtebiliyor ve böylece diğer oyunculardan ön plana çıkmaya başlayabiliyoruz.
 
 

Bu çevrimiçi odaklı yapı içerisinde denizlere hükmetmek için farklı farklı mekaniklerden yararlanabiliyoruz. Nitekim oyunda deniz savaşlarına geçiş yapabiliyor, bordolama yapabilir ve gemileri yanımıza çekerek düşman gemilerini tamamen ortadan kaldırabilir ve onları yağmalayabiliyoruz. Yağmalama sistemi ile beraber düşman gemilerini tamamen ortadan kaldırabilir ve elimizdeki kaynakları daha da arttırabiliyoruz. Envanter sistemimizde ve cephane sistemimizle beraber de elbette hem kaynaklarımızı kontrol edebiliyor hem de ne kadar cephanemizin olduğunun sayımını yapabiliyoruz.
 
Stok kontrolünün oldukça önemli olduğu bu yapımda elbette tüm özelliklerden yararlanmak ve hayatta kalmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve deniz savaşlarına katılarak burada denizlerde adeta manevralar yapabiliyor ve düşmanların toplu atışlarından faydalanabiliyoruz. Elbette burada aksiyon sistemi de ön plana çıkıyor ve gemilerimizdeki topları ateşlemek ve diğer unsurları fitillemek gerçekten de önem arz ediyor. Doğru şekilde nişanı almak ve toplu saldırılarına isabetli bir şekilde düşman gemilerine göndermek elbette ustalık gerektiriyor. İşte ustalığı yakalamak için de oyun içerisindeki mekaniklere alışmak ve bir süre vakit geçirmek lazım.
 
Oyun içerisinde elbette grafik ve animasyon anlamında gerçekten üst düzey bir yapının olduğundan bahsedebiliriz. Çünkü genel anlamda Ubisoft ekibi bu tür konularda kötü bir iş çıkarmıyor ve gitgide oyunlarını geliştirmeye devam ediyor. Ancak tekrar eden içeriklerle beraber karşımıza çıktığından dolayı da eleştirilen bir oyun geliştiricisi olarak piyasadaki yerini koruyor. Bu oyun bazında da şunu belirtmek gerekiyor ki oyun daha önce demo sürümüyle beraber karşımıza çıkmıştı. Oynanabilir bir sürümünün karşımıza çıkması ve daha sonra yıllar boyunca ertelenmesi elbette oyunun yapısının tamamen değiştiğini gösteriyor. Yıllar boyunca talihsiz bir proje olarak yer bulan ve sürekli olarak ertelenmeye maruz kalan bu yapım umuyoruz ki güzel bir içerikle beraber bizlere sunulur ve detaylı rol yapma mekanikleri bizlere aktarılır.
 
 
 
Zaten oyuncuların da burada aslında bazı istekleri bulunuyor. Bu isteklerden birkaçına bakacak olursak oyunda sadece gemiyle hareket ettiğimizden dolayı elbette karakterimizi yazık ki burada kontrol edemiyoruz. Oyuncuların aslında ilk isteklerinden biri de açık dünyayı ve adaları tamamen kendi karakterimizle beraber keşfetmek ve bunun dışında ise karakterimizin seviyesini arttırmak. Elbette bu karakter oyun içerisinde pek önem arz etmiyor çünkü oyunda gemi odaklı bir yapı olduğundan dolayı tüm gözlerin gemide olduğundan bahsedebiliriz.

Oyun içerisinde güçlü silahların yer aldığından bahsedebilir ve türlü türlü silah cephaneliğinden elbette istediğimizi satın alıp gemimize ekleyebiliyoruz. Burada gemi odaklı bir yapı olduğundan dolayı gemimizi topçu atışları ile beraber donatabiliyor, bunun dışında farklı şekillerde mürettebatla beraber saldırılara geçebiliyor, düşmanların gemilerine yaklaşırken onlara bordolama yapabiliyor ve daha fazla atış seçeneğini oyun içerisinde keşfedebiliyoruz. Oyunda diğer taraftan bu donanımlara sahip olmak için elbette belli bir paramızın olması gerekiyor. Bu paraları da elde etmek için hem korsan gemilerini burada yağmalamak hem de diğer taraftan çeşitli görevleri yapmak lazım. Elbette bu içeriklerle beraber de ve sondan görevlerle beraber oyun içerisinde yer alan paranın sahibi olabilir ve böylece biz de dilediğimiz şekilde oyunda güçlenebiliyoruz. Bu güçlenme ile beraber daha güçlü düşmanların ve gemilerin üstesinden gelebiliyor, bu şekilde daha fazla kaynağın ve gücün temelini atabiliyoruz. Bunun dışında elbette oyunu ister tek başımıza istersek de arkadaşlarla beraber oynayabiliyor ve ödülleri bu kapsamda paylaşabiliyoruz.
 
 

Bu tarz oyunları elbette arkadaşlarla beraber oynamak ve eşli olarak ilerlediğimiz esnada diğer düşmanlara karşı gelmek çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Arkadaşlarınızı yanınıza çağırabileceğiniz ve kendinize ait bir korsan ekibi kurabileceğinizi düşünün. Bu durumda elbette her bir arkadaşınız burada koordineli bir şekilde ilerleyebiliyor ve sohbet esnasında ise düşmanlara nasıl yaklaşacağınıza tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Bunun dışında düşmanlar üzerine çeşitli planlamalar yapabiliyor, kendi planlarınızı ve stratejinizi oyuna dahil edebilir ve ekibinizi kurduğunuz esnada ise burada hangi planlamaları yapacağınız ortak bir karardan geçebiliyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel bir arkadaş ekibi kurabilir ve siz de oyundaki yerinize alabilirsiniz. Biz de temel olarak bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyor ve daha eğlenceli bir oyun deneyimini elbette bu şekilde açabiliyorsunuz. Bunun dışında ekibin haricinde ittifaklar kurabiliyor ve bu ittifak sistemi içerisine de arkadaşlarınıza dahil edebiliyorsunuz.
 
Nitekim teke tek kapıştığınız ve arkadaşlarınızla beraber rastgele kapıştığınız düşmanların yani oyuncuların haricinde bir de ittifak savaşları bulunuyor. Bu ittifak savaşları ile beraber kendi ittifakınızı daha da güçlü hale getirmeye çalışıyor ve güçlü oyuncuları bu ittifakınıza getirmeye başlayabiliyorsunuz. Böyle olunca elbette ittifak listeleri sıralamasında üst sıralara çıkmaya çalışıyorsunuz. Bu da sizlere ilerleyen süreçte hem yeni donanımların hem de yeni hazinelerin verilmesi anlamına geliyor.
 
İlgi çekici deniz savaşlarının yer aldığı yapımda farklı sezonların da geleceğinden bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla Ubisoft tarafından geliştirilen ve bizlere sunulacak olan oyun içerisinde sezon sezon yeni içeriklerin bizlere sunulacağını ve aynı zamanda sezon biletinin de yer alacağından bahsedebiliyoruz. Her sezon burada kullanabileceğimiz yeni özelleştirmeler, kişiselleştirmeler, silahlar ve daha fazlası bizlere sunmak isteniyor. Burada eşi benzeri olmayan ödüllerle beraber de sezonları adım atabiliyoruz.
 
  
 
Bunun dışında açık dünyada elbette yeni mücadeleler ve özelliklerle beraber her sezonda farklı içeriklerle karşılaşabiliyor ve bu sezon içeriklerinin elbette bol bol bizlere sunulması da bekleyebiliyoruz. Ek olarak burada farklı şekillerde kaynakları toplayarak gemiler üretmeye çalışır ve güçlü gemiler üretmek işine burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de kendinize göre özelleştirme ve kişiselleştirme yapabiliyorsunuz. Bu özelleştirmelerle beraber kendinize ait gemiler ortaya çıkarmaya çalışıyor ve bu gemiler diğer oyunculardan elbette tamamen farklılık gösterebiliyor. Gemiyi dekore edebileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz bu yapım tamamen özgün içerikleri bünyesinde barındırıyor diyebiliriz.

Her şeye göze alabileceğiniz ve kanunsuz bir şekilde açık denizlerde yer alabileceğiniz yapımda arkadaşlarınızla beraber oynadıkça elbette burada elde ettiğiniz ödülleri ekibinizle beraber paylaşmak durumunda kalıyorsunuz. Ancak tek başınıza olduğunuz durumlarda ise tamamen tüm ödül sizlere geliyor. Deniz savaşlarına katılabileceğiniz ve doğaüstü tehlikelerle beraber de kapışabileceğiniz yapımda aynı zamanda sadece oyunculara karşı değil, diğer taraftan açık dünya içerisinde yer alan tehlikelere karşı da kendinize hazır durumda tutmanız gerekiyor. Oyunda elbette diğer taraftan çeşitli etkinliklere katılabiliyor ve çeşitli görevler elde etmek için de panoları takip edebiliyorsunuz. Buralarda silahlarınızı kuşanabileceğiniz, sözleşmeleri kabul edebileceğiniz ve ödülleri bölüşebileceğiniz bir yapı yer alıyor. Bu görevleri isterseniz tek isterseniz arkadaşlarınızla beraber çıkabiliyorsunuz. Açık dünyanın bir parçası olabileceğiniz yapımda değerli ganimetler uğruna elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve her şeye göze aldığınız bu ganimetleri elbette canınız pahasına korumaya çalışıyorsunuz. Zaten oyunun özünde hem bu hazineler hem de gelişim hissiyatı yer alıyor.
 
 

Kargaşalardan sağa çıkmaya çalışabileceğiniz ve kötü şöhretinizi daha da arttırabileceğiniz yapım yakın zamanda biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda tamamen korsan teması yer alıyor ve gemi içeriği ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda ilk etapta 10 farklı gemi türü bulunuyor ve bu 10 farklı gemi sınıfıyla beraber oyunda istediğim şekilde ilerleyebiliyor ve dilediğimiz şekilde bu gemileri seçebiliyoruz. Elbette bazı gemilerin daha güçlü olması ve daha dayanıklı olması normal bir şekilde karşımıza çıkarken diğer gemilerin ise daha çevik ve daha farklı şekillerde özellikler sunması tamamen sınıfsal ayrımın bir parçası olarak oyunda yer buluyor diyebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette şu anda sipariş verebilir ve beklemeye koyabilirsiniz.

Ubisoft'un Assassin's Creed serisi içerisinde denediği gemi savaşları elbette bu oyun içerisinde daha gelişmiş bir şekilde yer buluyor. Black Flag oyunu ile beraber ortaya çıkan bu deniz savaşları elbette oyuncuların bir hayli sevdiği mekanik olmuştu. Şimdi ise bu mekaniği geliştirip tamamen çevrimiçi bir oyuna evrildi diyebiliriz. Bağımsız bir oyun olarak çıkış yapmaya hazırlanan bu yapım kısacası bizlere bu özellikleri sunmaya hazırlanıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Skull & Bones Ubisoft
Apple, Xbox Game Pass Kullanımına Yeşil Işıl Yaktı GOG'dan Ücretsiz Oyun: Süre Bitmeden Kütüphanenize Ekleyin

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Skull & Bones
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız