Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rockstar Aşırı Çalışma Saatlerinden Ötürü Çalışma Merkezini Değiştiriyor

 
Geçtiğimiz yıllarda Rockstar'ın ağır çalışma koşulları internette olay olmuştu. Bu yüzden de başka firmaların bünyesinde çalışan geliştiricilerden epey bir tepki gelmişti. Ancak Rockstar bu duruma ilişkin bir röportajda "Kimseden bu kadar çalışmasını beklemiyoruz." açıklaması yapmıştı. Bununla birlikte firmada yıllardan beri çalışan bazı geliştiriciler de bu durumdan hiç de şikayetçi olmadığını dile getirmişti.  
 
Buna karşın Rockstar'dan isimlerini vermek istemeyen üç çalışan firmanın iş yüklerini azaltmak adına çalışma yerlerini değiştireceklerini söyledi. Bu sayede geliştiriciler daha istikrarlı ve konforlu bir biçimde çalışabileceklermiş.
 
Önceden ortaya çıkmış başka bir konu ise Rockstar'ın çalışanlarına telefonlarını da yasaklaması. Bu kural önceden de vardı ancak yeni çalışma merkeziyle birlikte bu kurala da bazı değişiklikler gelebilir.
 
Rockstar 'aşırı çalışma' saatleri konusunda suçlanan tek firma değil. Kojima Productions da oyunlarının kısa bir süre içerisinde yetişmesi için geliştiricileri oldukça zor koşullarda çalıştırıyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak COGconnected Rockstar Çalışma Saatleri RDR2 GTA 5
Mortal Kombat 11'in Yeni Denge Yaması Yakında Geliyor Mortal Kombat 11'deki En İyi Oyuncu Hileci Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

TheStarBox

8.8.2019 01:06:29

+2
Eğer çalışılan ortam keyifli bir yerse aslında mesai kelimesi pek bir anlam ifade etmiyor. Ben de çoğu zaman 6 da mesai bitse de eğer isim varsa cerezimi alıp çalışmaya devam ediyorum.

BSC Misafiri

7.8.2019 18:22:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri NetherRealm Studios'dan aynı ses veya sesler gelmişti. Demek ki hayvan çalışmakla oluyor başarı :)
Hayvan gibi çalışmak değil bu. Yumurta kapıya geldiğinde birine işi bitirmesi için sen sabahla biraz eleman aldırma bana nasılsa sana para veriyorum ayağı. Oyunu kısa zamanda geliştirmek için senin hayatını kaydırırlar. Senin başarı ölçütün bu mudur dostum. Gece geç saate kadar çalıştırılmak, haftasonu çalışmak haftada 90-100 saat çalıştırılmak? Rockstar oyunlarının full geliştirme aşamasına geçtiğinde 1000 kişi ile iş yapıyor. İyi AAA büyük oyun bütçe, eleman sayısı meselesi. Sanırsın stüdyolar 50-100 kişi ile GTA yapıyorlar. Yapımcı elindeki geliştirici ekibi büyütmek yerine onlara haddiden fazla iş veriyor. Yazdığın çok çalışmakla oluyor kafası burada işlemez. NetherRealm Studiosun yaptığının bir numarası yok. Kavga oyunları bütçe ve bolca animatör gerektirir. İkisi elinde varsa ekibinde yeterli sayıdaysa yapılması zor bir iş değil. Muhteşem oyunlar yapıp bu tür durumlara düşmeyen bir sürü stüdyo var. ND ve Nintendo geçtiğimiz dönemlerde iş ilanları verdiler. Neden ? Varolan ekipleri kocaman fakat onlara iş yükü bindirip onları mahvetmek yerine kontratlı iş bitene kadar yetenekli elemanları kendilerine kattılar. Onlarda işin kolayına kaçıp aynı haltı yiyebilirlerdi değil mi ?

BSC Misafiri

7.8.2019 16:46:06

0
NetherRealm Studios'dan aynı ses veya sesler gelmişti. Demek ki hayvan çalışmakla oluyor başarı :)

BSC Misafiri

7.8.2019 16:45:54

0
İlginçtir ve hiç beklemezsin fakat çalışma saatleri konu olunca ismi en iyi anılanlardan biri Nintendo'dur. Kojima Productions olayına pek şaşırmam daha önce Kojima'nın çalıştığı kişilerden birşeyler duymuştuk. Quantic Dream'de çalışma saatleri haricinde ortam olarakta pek iyi anılmıyor. Bunu kanıtlayacak bir dava dahi kaybetmişlerdi geçtiğimiz dönemler içerisinde.

ReflexAction

7.8.2019 14:28:20

+6
haberden de başlıktan da bir şey anlamadım bu nasıl bir yazım,anlatış tarzı
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız