Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

River City: Rival Showdown Çıkış Yaptı

 
Arc System Works tarafından geliştirilen dövüş odaklı aksiyon macera oyunu River City: Rival Showdown oyunculara sunuldu. Eski dönemlerde ateri ve diğer cihazlar üzerinde oynadığım bir oyun olarak karşıma çıkan ve şimdi de Steam üzerinde yer bulan bu seri oyunculara sunulmuş durumda. Ancak Steam üzerinden ilk etapta baktığımız zaman oyun olumsuz etikete sahip olarak karşımıza çıkıyor. Elbette oyunu alıp deneyimlemedik ancak bu süreçte nasıl bir yapıya sahip olduk az çok biliyor ve gerek tanıtım fragmanlarından gerekse oynanış videolarından oyun bizlere böyle bir yapıyı sunacağını az çok kestirebiliyoruz.

Arcade tarzı dövüş yapısı yer alıyor
 
 

Bugün itibarıyla yayınlanan ve oyunculara sunulan oyun yeni bir yapıyla beraber karşımıza çıkıyor. Oyun modern bir yansıma ile beraber karşımıza çıkarken aynı zamanda burada eskiden beri aşina olduğumuz karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber oyun içerisinde ilerleyebiliyor, elimizdeki güçleri düşmanlara karşı kullanabiliyor, farklı bölgelere doğru yelken açabiliyor ve buralarda hem yumruklarımızı hem de tekmelerimizi kullanabiliyoruz. Aynı şekilde burada aşina olduğumuz karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve eskiden oynadığım atari oyunlarında da aynı şekilde bu yapı bulunuyordu. Şimdi ise bu yapının daha modern biri haliyle karşılaşıyoruz diyebiliriz. Oyunda hem macera hem de aksiyon içeriği bulunuyor aynı zamanda dövüş mekanikleri de gerçekten eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Eskiden de oynadığımız bu seri gerçekten de bana eğlence dolu bir anı yaşatıyordu şimdi ise bu oyunu deneyimleme fırsatı buluyoruz.

1989 yılında çıkış yapan ve dönemin gerçekten de ön plana çıkan oyunun yeniden yapım sürümü ve yeniden düzenlenmiş versiyonu şu anda karşımızda bulunuyor. Oyunun şu anda Steam sayfası üzerinden 626 Türk Lirası ile satışta bulunduğunu görebiliyor ve istediğiniz şekilde şu anda kütüphanenize aktarabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlarda arka planda yer alan hikaye çok fazla ilginizi çekmeyebiliyor ancak oyundaki dövüş mekanikleri ve aksiyon içeriği gerçekten eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlara belki de çekince ile bakıyorsanız oyunu öncelikle satın alabilir ve 2 saatlik bir deneme süresi ile beraber beğenmezseniz de daha sonrasında iade edebilirsiniz. Bildiğiniz üzere Steam üzerinde aldığınız oyunları 2 saatlik bir sürenin altında deneme yaptıysanız oyunu geri iade edebiliyorsunuz ancak bir süreyi aştıysanız ve üzerinden de bir süre geçtiyse ne yazık iade konusuda geri dönüş alamıyorsunuz.
 
İkonik karakterler yer alıyor 
 
 

Oyun içerisinde kontrol ettiğimiz karakter ikonik bir karakter olarak karşımıza çıkıyor ve bu seri içerisinde yer alan ve ön plana çıkan bir yapıyı bizlere aktarıyor. Oyunda karakterimizle beraber sağa sola doğru ilerleyebiliyor, yandan görünümlü kamera bakış açısıyla beraber buradaki yerimizi alabiliyor ve aynı zamanda burada hem tek oyunculu hem de çevrimiçi bir yapıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda ek oyunculu bir şekilde oynamak isterseniz istediğiniz şekilde ilerleyebilir ve aynı zamanda hikayeyi bu kapsamda kendi başınıza deneyimleyebilirsiniz ancak çevrimiçi modları da desteklediği için bu oyunu arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli bir yapının kilidini açabilir. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak ve arkadaşlarla beraber düşmanları alt etmek oldukça güzel bir deneyime bizlere aktarabiliyor. Çünkü daha önceden de atari üzerinde oynadığımız gibi bu oyun arkadaşlarla beraber oynaması gerçekten de daha zevkli olabiliyor. Arkadaşlarla beraber aynı şekilde düşmanlara karşı savaşacak ve omuza omuza burada yer alabileceksiniz. Böylece hem arkadaşımızı koruyup kollayacak hem de düşmanları bu kapsamda kolayca alt edecek ve bu sayede patron savaşlarında da kolaylıkla aşabileceksiniz. Ancak bu seçim tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor yani isterseniz tek isterseniz de çevrimiçi olarak arkadaşınızla beraber oynayabilirsiniz.

Yumruktan tekmeye farklı farklı hareketlerle beraber düşmanlara karşı gelebildiğimizi yapımda farklı bölgeler bizleri bekliyor. Bu bölgeler içerisinde aynı zamanda çevre unsurlarını kullanabiliyor ve burada düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Alt etmeye çalıştığımız düşmanlar üzerimize doğru gelebiliyor, onlara karşı kendimizi savunabiliyor ve yandan görünümlü kamera bakış açısı ile beraber yukarıya veya aşağıya doğru karakterimizi hareket ettirmek durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda karakterimizin yumruklarını ve teknelerini konuşturabiliyor ve böylece düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Diğer taraftan karakterimizle beraber farklı bölgelere doğru gidiyor ve burada karakterler ile tanışabiliyoruz. Aynı şekilde düşmana karşı uçağa tekme atabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla karakterimizle beraber yapabileceğimiz oldukça standart dövüş mekaniği yer alıyor ve bunlarla beraber de zaten ilerlememize devam ediyoruz.
 
 

Oyunda ilerlediğimiz kısımda arka planda bir hikaye yer alıyor. Ancak bu oyundaki hikaye açıkçası herhangi birimizin dikkat edeceğini sanmıyorum. Çünkü arka planda yer alan hikaye standart bir şekilde karşımıza çıkıyor ve herhangi bir ilgi çekici detayı içerisinde barındırmıyor. Onun dışında oyundaki dövüş ve aksiyon sistemi aynı zamanda diğer karakterlerle konuşabileceğimiz diyalog sistemi ve plana çıkıyor. Oyun eski tarzı ile beraber karşımıza çıktığından dolayı ve nostalji bir görünüme sahip olduğundan dolayı her oyuncuya kesinlikle hitap etmiyor. Daha çok hayranlara hitap edecek bir yapıyla beraber karşımıza çıktığını söyleyebilirim.
 
Ekstra bonuslar yer alıyor 
 
 

Oyun içerisinde ilerlediğimiz kısımlarda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyor ve buralarda farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyor aynı zamanda karakterimizin belli başlıca ve becerilerle beraber de farklı satıcılarla iş birliği yapabiliyoruz. Oyunda burada farklı şekillerde konuşabileceğimiz NPC karakterler de bulunuyor. Bu karakterlerle beraber de etkileşime geçebiliyor ve aynı zamanda onlardan farklı bonuslar alabiliyoruz. Oyuna farklı bir hava getiren ve çeşitte ekstralar sunan bonuslar burada yer alıyor. Gelişmiş bir sürümle karşımıza çıkan bu oyunu oynamak isterseniz şu anda çıkış yaptığını belirtelim. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir bir şans verebilirsiniz Aynı şekilde eski tarz bir yapıya sahip olan bu oyuna bir bakabilir ve nostalji bir deneyim elde edebilirsiniz.

Son olarak kısaca toparlamak gerekirsek oyun daha çok arcade dövüş tarzı ile beraber geliyor. Bu oyunda daha çok dövüş unsuru ile beraber karşılaşabiliyor ve karşımıza gelen düşmanları alt etmeyle beraber ilerlemeye başlıyoruz. Bu yapımda belli başlı bölümler bulunuyor ve bu bölümlere geçmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bir yandan hikaye kapsamındaki görevleri yaparken diğer yandan ise arenalara doğru geçiş yapabiliyor ve burada farklı karakterleri seçerek doğrudan arenaya giriş yapıyoruz. Bu arena ile beraber de karşımıza çeşitli düşmanlar çıkabiliyor ve hatta burada arkadaşınızla beraber de kavuşabiliyorsunuz. Oyun içerisinde bu tarz farklı mod destekleri de bulunuyor ve Arena modu ile beraber oranın yıldızı olabiliyorsunuz.
 
 

Dövüş esnasında aynı zamanda çeşitli bonuslar bizlere sunuluyor. Örneğin oyun içerisinde dövüşleri giriş yaptığınız zaman burada yüzde 50'nin altında bir cana sahipseniz daha fazla hasar verebiliyor ve bu tarz bir bonus ile beraber oyunda farklı ekstralara sahip olabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bonusların ve ekstraların da olduğunu belirtelim ve bunları kullanmak da tamamen sizin işiniz olarak karşımıza çıkıyor. Bunlarla beraber de daha fazla hasar veriyor ve düşmanları kolaylıkla indirebiliyorsunuz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
aksiyon macera strateji mücadele
Tales of Arise Genişleme Paketi için Yeni Fragman Yayınlandı House Flipper 2 için Sandbox Modu Fragmanı Yayınlandı

encuni

12.10.2023 18:59:28

0
bunun futbol oyununu yayınlasalar bide multi koysalar en az 1 milyon satar steamda fakat akıl edemiyorlar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
River City Saga: Three Kingdoms
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız