Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Renkli Grafiklere Sahip Hayatta Kalma Deneyimi Geliyor: I Am Future

 
Mandragora tarafından geliştirilen ve tinyBuild tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, macera, simülasyon oyunu I Am Future: Cozy Apocalypse Survival, 6 Ağustos tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Hayatta kalma oyunları içerisinde yer bulmaya hazırlanan bu yapımda renkli ve ilgi çekici grafikler ve atmosferler bizleri bekliyor. Oyun içerisinde diğer oyunlarda olduğu gibi kıyamet sonrası bir ortamda yer alıyor, bu ortam içerisinde hayatta kalmaya çalışıyor, etrafı keşfetmeye başlıyor ve burada kendimize ait bir bölge ve yaşanabilir alan kurmak durumunda kalıyoruz. Elbette bununla da sınırlı kalmıyor ek olarak çiftlik kurup kendi besinlerimizi burada yetiştirebiliyor, yemekler yapabiliyor ve daha fazlasını bu yapım içerisinde gerçekleştirebiliyoruz.

Geniş bir içeriği bizlere sunmayı hedefleyen oyun içerisinde serbest kamera açısı bulunuyor. Bu serbest kamera açısı ile beraber istediğimiz şekilde karakterimize yakınlaşıp uzaklaşabiliyor veya diğer detayları görüntüleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunculara bu konuda geniş bir özgürlük sunuluyor diyebilirim. Bunun dışında oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi gerçekten de ilgi çekici ve renkli grafikler bizleri bekliyor. Bunun yanı sıra biraz da The Sims karakterine benzer bir yapı karşımıza çıkıyor ve yayınlanan fragmanı içerisinde yer alan arka plan müzikleri de onu andırıyor diyebilirim. Hayatta kalma macerası içerisine dalış yaptığımız bu yapımda elbette karakterimizi hayatta tutmak temel amacımız. Karakterimizi hayata tutmak için de  biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek, karakterimiz acıktığında yemek yedirmek, susadığında su içirmek, yorulduğunda ise dinlendirmek oldukça önemli ve temel şeyler.
 
Her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor 
 
 

Oyun içerisinde bizleri geniş bir alan bekliyor ve bu alan içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve her bir oyuncu bu yapım içerisinde farklı bir deneyim elde edebiliyor. Farklı farklı içerikleri deneyimleyebileceğimiz ve etrafı keşfedebileceğimiz yapım içerisinde nereden başlarsanız başlayın bu tamamen size kalmış durumda. İsterseniz ilk olarak çiftlik kurmaya çalışın ve direkt olarak yeme içme olayına başlayın isterseniz de doğrudan diğer bölgelere doğru keşfe çıkan veya buradan çeşitli kaynaklar toplayın bu tamamen sizin oynanışınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bunun dışında kıyamet sonrası bir ortamda bulunduğunuz için yer yer kökü bölgelerin olduğunu görebiliyor ve buralarda tehlikeli içeriklerin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Ayrıca oyun içerisinde çeşitli gizemleri açığa çıkarabileceğimiz bir yapı yer alıyor ve gerekli kaynakları da bu bölgelerden toplamak durumunda kalıyoruz.

Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki kaynak toplamak oldukça önemli. Envanterimizde ne kadar çok kaynak bulunuyorsa o kadar çok arkamız sağlam demek. Bu da bizim hayatta kalma süremizi arttıran unsurlardan birkaç tanesi. İnsanlıktan geriye ne kaldıysa deneyimleyebileceğimiz yapım içerisinde istediğimiz şekilde çeşitli yapılar inşa ediliyor, farklı farklı mekanizmalar kurabiliyor ve kendi hayatınızı idare etmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı araçlar ve nesneler bulunuyor ve bu nesnelerle beraber de kullanışlı araçlara sahip olabiliyoruz. Yine oyunda eski tarz mikrodalga fırınlar, paslı arabalar ve antika bilgisayarlar ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de istediğimiz şekilde çeşitli kaynaklara sahip olabiliyor ve bunları da elimize geçirerek ve kendi bölgemize alarak kullanışlı hale getirebiliyoruz. Birçok nesnenin eski olduğunu görebiliyor ve parçalanmış durumda olduğunun farkına varabiliyoruz ancak bunları daha sonraki süreçte daha kullanışlı hale getirebiliyor ve kendi işimize yarayacak türden bir cihaza dönüştürebiliyoruz.
 
Yapay zekayı destekli karakterleri yanımıza çağırabiliyoruz 
 
 

Tüm bu yapı dışında oyun içerisinde kendinizi yalnız bir şekilde hissedebilir ve yanınızda birkaç arkadaş çağırmak için serzenişte bulunabilirsiniz. İşte burada geliştirici ekibin belirttiğine göre birkaç bot arkadaşı buraya yönlendirebiliyoruz. Oyun içerisinde birkaç arkadaş edinmek için yapay zekayı kullanarak binalara doğru yükleyebilir ve burada çeşitli işlemleri bu botlarla beraber yapabiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde çeşitli işleri yapmak için bu botları kullanabilir ve sürekli olarak bu botlarla içli dışlı olabiliriz. Onlara çeşitli görevler verebilir ve bu botlarla beraber de burada kendimizi idare etmeye çalışabiliriz. Dolayısıyla bu da oyun içerisine eklenen çeşitli mekaniklerden birkaç tanesi.

Hayatta kalmaya çalıştığımız bu yapım içerisinde yapabileceklerimiz bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda yukarıda da bahsettiğim gibi çiftçilik yapabilir ve bu çiftçilik mekaniği ile beraber istediğimiz şekilde çeşitli sebze ve meyveler yetiştirebiliyor ve bu yetiştirdiğimiz içeriklerle beraber de kendi karnımızı doyurabiliyoruz. Aynı zamanda Balıkçılık yapabiliyor ve bu balıkçılık mekaniği ile beraber de çeşitli besinlerin ve balıkların sahibi olabiliyor ve bu şekilde karnınızı doyurabiliyoruz. Elbette balıkları pişirmeden yemememiz gerekiyor ve pişirmek için de çeşitli mutfak araç gereçlerini burada kullanmamız gerekiyor. Bunun dışında yine aşçılık yapabileceğimiz bir mekanik bulunuyor ve bu mekanikle beraber de aşçılık yeteneğimizi ve becerimizi geliştirebiliyor ve yeni içeriğin de kilidini açabiliyoruz.
 
Daha önce görülmemiş türler bulunuyor 
 
 

Oyun içerisinde her ne kadar renkli grafikler olsa da elbette arka planda çeşitli tehlikeler de bizleri bekliyor. Kendi bölgemizi ve kurduğumuz bu alanı korumak için de çeşitli tedbirler almamız gerekiyor. Bu tedbirler içerisinde de kendisi savunma sistemimiz oluşturabiliyor ve böylece dışarıdan gelen tehlikelere karşı kendimizi koruyabiliyoruz. Oyun içerisinde siz de biliyorsunuz kıyamet sonrası bir dünya bizleri bekliyor ve bu kıyamet sonrası dünya içerisinde elbette farklı türler ve canlılar karşımıza çıkabiliyor ve bu türlere ve canlılara karşı da kendimizi korumak için çeşitli tedbirler almamız şart.

Oyunda tüm bunları yaparken elbette etrafı keşfetmek de tamamen bizim işimiz oluyor. Haritanın belli bölgelerine adım atmak, buraları keşfetmek buralardaki yapıların içerisine girmek ve çeşitli kaynakların sahibi olmak oldukça önemli. Oyunda yine batık şehirleri ve gizemleri keşfedebileceğimiz birçok içerik bizleri bekliyor ve buralara uğrayarak buradaki insanlığın ve uygarlığın nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyoruz. Bunun dışında yine çeşitli cevaplar bulmak için bu harabeleri inceleyebiliyor ve kendi yolumuza burada bakabiliyoruz. İlgi çekici içeriklerin ve yapıların yer alacağı bu yapım içerisinde elbette etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor.
 
Steam sayfası 
 
 

Hayatta kalmak için elimizden geleni yapabileceğimiz bu yapım 6 Ağustos tarihinde bir oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Öte yandan oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında yine Steam sayfası üzerinde oyunun bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilir ve bunun dışında ise oyunu satın alıp almayacağınıza bu demo sayesinde karar verebilirsiniz. Dolayısıyla oyunu satın almadan önce demo sürümünü denemenizde fayda var. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir hayatta kalma deneyimine atılmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun ek olarak erken erişim sürümü olarak karşıma çıkmayı hedefliyor. Eğer erken erişim sürümünü oynamak istemiyorsanız tam sürümünü bekleyebilirsiniz ancak tam sürümün ne zaman çıkış yapacağı belli değil.
 
Oyun fragmanı 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
I Am Future Cozy Apocalypse
Yu-Gi-Oh! Koleksiyon Kart Oyunu'na 2017'den Bu Yana Eklenen İlk Canavar Tipine Merhaba Deyin! KAGE Shadow of the Ninja, Konsollar ve PC için Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
I Am Future: Cozy Apocalypse Survival
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız