Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Quantic Dream CEO'su Microsoft'un Farklı Özelliklere Sahip İki Konsol Çıkarmasından Pek Hoşnut Değil

 
Microsoft yeni nesilde Xbox Series X ve Xbox Series S olmak üzere farklı teknik özelliklere sahip iki konsol piyasaya sürecek.

Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human geliştiricisi Quantic Dream'in CEO'su David Cage bu fikirden pek memnun değil gibi görünüyor.

Wccftech ile röportaj gerçekleştiren David Cage, bunun hem geliştiriciler hem de oyuncular için komplike bir durum ortaya çıkaracağını düşünüyor.

"Üretici farklı özelliklere sahip iki konsol sunduğunda, çoğu geliştiricinin iki farklı sürüm yapmak yerine düşük seviye olana odaklanma ihtimali çok yüksek. Bu durumun çok büyük bir hayranı olmadığımı itiraf etmeliyim. Bence bu, geliştiriciler ve aynı zamanda oyuncular için komplike bir durum. Microsoft'un bu kararının arkasındaki ticari nedenleri anlayabiliyorum fakat tartışmalı bir durum olduğunu düşünüyorum."
 
David Cage, Quantic Dream ile ilgili olarak, kendi teknolojilerini ve motorlarını geliştirdiklerini belirterek oyunlarını her bir platform için optimize etmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak wccftech Xbox Xbox Series X Yeni Nesil Xbox Konsolu Microsoft
Son Mad Max Filminin Öncesinde Geçecek Olan ve Furiosa'ya Odaklanacak Olan Film Onaylandı İki Naughty Dog Çalışanı Daha Microsoft'un The Initiative Stüdyosuna Katıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

nemesismert81

17.10.2020 12:21:02

0
Şöyle düşünün. One x çıktığında one s ve one vardı. Yeni oyunlar çıktığında x’te 4k oynattı, öbürlerinde bilmem kaç p. Bu durumda x kısıtlandı mı? Aynı durum burada da var. Biri 4k, biri 1 ya da 2 k açacak. Büyütmeye gerek yok bence.

JourneyToTheWest

15.10.2020 10:10:20

0
David cage: Ben eringeç bir insanım.O kadar eringecim ki oyun dünyasında interaktif animasyon filmleri millete oyun diye yedirdim insanlarda bunlara hayran kalarak oyun oynadıklarını sandılar.Gameplay mekaniği denilen şeyler oyunlarımda neredeyse yok bile.O yüzden zaten sonynin exc'i olmak varken para kaygılarım yüzünden artık multiplatform düşünmeye başladım ama gel görki eringeçliğim yüzünden birden fazla platforma oyun yapmak benim için elzem.Ps4 ps5 xbox ox xbox sx switch pc platformlarına oyun çıkaranlar hiç sesini çıkarmazken ben eringeçliğim yüzünden xbox konsollarını eleştiriyorum.Aynı demeci ps4 ps4 pro için yapmadım.Niye yapmadım bende bilmiyorum.Neyse yeni inter... oyunumu yapmaya başlayımda paraları cukkalayım.

aykut291

14.10.2020 21:59:49

+1
Anlamadığın nokta şurası kardeşim Oyunlarda devasa sıçrayış olmayacak.Verdiğin örnekler hepsi senin kendi algın çerçevesinde gelişen şeyler.Yapımcı bizim anlatmak istediğimizi aynen ifade etmiş.Bir Oyunu en yüksek donanıma göre tasarlarsan onun aşasındaki donanımlar o oyunu çalıştırmakta zorlanır.Bunun çözünürlükle veya fps yle bir alakası yok.Oyundaki çevre detayları kaplama kalitesi renk paleti açık dünyanin genişliği vs gibi şeyler belirler.Bahsettiğin 4K veya 60fps yeni nesille hiçbir bağlantısı yok.Oyunlar yapılırken konsollar kaldıracak şekilde yapılılıyor.Piyasadaki bir çok pc parçaları zaten mevcut konsolların donanımından da daha iyi oluyor genelde.Nintendo Switch örneğini vermişsin o ps4 ve Xbox One döneminin konsolu ondan birçok oyun geldi.Bunlar yeni donanım ps4 Xbox One dan kat kat yüksek donanım Xbox Series S bu yüksek donanımla yapılacak oyunlara engel oldu.Adam diyorki Xbox Series S olmasaydı çok daha kaliteli Oyunlar üretebilirdik ama şimdi önümüzde S var onunda kaldırabileceği seviyede ayarlamak durumundayız yani buda Oyunlardan birşeyleri kısıcaklar anlamına geliyor.Zaten görürsünüz ilerde diğer 3. parti yapımcıların bir çoğu S destek vermeyecek bence Sadece kendi 3. parti firmaları kullanır o konsolu ben Rocstar Gamesin bu konsolla uğraşacağını hiç zannetmiyorum adam diyecek elimizde Series x ve Ps5 varken bu konsol bize neden engel olucakmış diyip birçok firma Oyunda çıkarmayacak ilerde bakın görürsünüz bence öyle olucak.

TheNewAtilla

14.10.2020 20:54:20

0
Kısıtlamayacak bende onu anlatıyorum. Gpu farkı zaten çözünürlük ve fps ile kapatılır. 6 gb ram farkı da dokulardan kısılacak, biraz daha iyi sıkıştırılacak ve xss’de de çalışacak. Bir sürü AAA oyun nintendo switch’in çağ dışı donanımında çalışabiliyor. Xss de hayli hayli çalışır. Tabi bazı geliştiriciler ekstra iş çıkacak diye istemiyorlar. Bir zahmet uğraşsınlar yani

Loukas

14.10.2020 19:41:17

0
Ne o hergün oyun geliştiriyorsun galiba. Yazdığım herşey şuan zaten mevcut var olan şeyler neyine şok geçirdin. Oyun yapmak tabiki kolay değil ama sen bir şirketsen işin buysa ve yüzlerce , binlerce insan çalışıyorsa zahmetli de olsa imkansız değil. İşin bu senin ya işin oyun yapmak. Yapmak isteyen yapıyor onlar oyun değil patlıcan mı çıkarıyor piyasaya. Komik olmayın.

filojistoN

14.10.2020 19:31:32

0
Şok içerisindeyim bu yorum karşısında. Oyun yapmayı ne zannediyosun birader sen ya haahah 4 kişi beğenmiş bir de.

Loukas

14.10.2020 19:12:06

0
Mesajı anladım anlamamazlık felan yok burada yapımcı kaypaklığı var. The Witcher 3 PC de ve Xbox One X'de 4k çalışırken bambaşka bir mimari olan Switch'de hem el ,hemde tv modunda ayrı ayrı çalıştırılabiliyor. Kaldı ki Series S ve Series X farklı mimariye değil aynı mimariye sahip düşük donanımlı farklı cihazlar. Bir çok PS5 oyunu PS4 için bile çıkıyor ki nesil farkından bahsediyoruz. Nasıl PC de oyun yapanlar oyunlarını RTX2080 e göre değil minimum kartlara göre de optimize ediliyorsa , aynı mimariye sahip aynı tip cihaz içinde gayet yapılabilir. Xbox One X çıktığında Xbox One Ve PS4 için çıkan oyunlar patır patır patch alarak optimize edildi yani yapmak isteyen gayet yapılıyor. Series S 5 kat hadi 10 kat düşük olsun ona göre düşürülsün grafikler. Neyse benim düşüncem Series S alım gücü düşük insanlar için güzel bir alternetif. Oyunlara ulaşmakta zorlanan yada kısıtlı bütçeli insanlar için çok güzel bir alternetif kambur olarak düşünmek bence çok yanlış bir yaklaşım. O zaman PC için de sadece 2080ti ve dengi kartlar çıksın diğer kartlar kambur.

Androge0s

14.10.2020 18:55:51

0
Konsolların gelişimini sekteye uğratacak cihaz. Oyunlar x'e göre değil s'e göre yapılacak. Doku'dan ve çözünürlükten kısılır zatende olay o değil ki. Zaten sorunda bu, yeni nesil diye bir şey olmuyor bir tarafta pc donanımları ile yarışabilecek cihaz var öte yandan diğer tarafta günümüz oyunlarına ucu ucuna yetişebilecek bir cihaz. Nasıl next gen olacak? Oyunların yükleme süresi kısalarak mı? Series s hamlesi pazarlama olarak başarılı ancak konsolların gelişimi için kötü bir hamle.

TheNewAtilla

14.10.2020 18:45:13

0
Bambaşka cihaz mı?! Mimari aynı, textureden detaylardan ve çözünürlükten keserlerse ram ve gpu farkı kapanır. Cpu ve ssd aynı zaten

aykut291

14.10.2020 18:32:57

+2
Geliştiricinin burda söylemek istediği mesajı anlamammışsın belliki. Xbox Series X le S arasında teknik özellikler arasında birsürü fark var.Adam diyorki bütün enerjimizi tek bir güçlü konsola odaklamak varken S bize çok büyük engel olucak demek istiyor açıkca.Xbox Series X gücünü sonuna kadar kullananan bir Oyun S sistemi kaldırmaması gerekiyor baştan söyledik S konsolu tam bir fiyaskodur Halo İnfinity de gördünüz bunu daha görünen köy kılavuz istemez.Xbox Series X yapsınlar azıcık kırpsınlar diye birşey yok adam diyor en düşük donanımı dikkate almak zorunda kalacaz ôteki türlü işini içinden çıkamazlar zaten imkanı yok.İkisinin arasında teknik uçurum var.Ayrı ayrı yapmak onlar için çok fena zaman kaybı ekstra maliyet öteki türlü imkanı yok zaten.

Loukas

14.10.2020 18:07:55

0
Ellerinde Xbox Series X ve PS5 gibi çok güçlü konsollar var geliştirsinler tutan mı var ? Hayır. Yapmak isteyen gerçek geliştiriciler yapmak istedikleri oyunları çıkarırlar babalar gibi, PS5 ve Series X'e grafik ve özelliklerini biraz kırpıp Series S e de çıkartabilirler. Mantıklı olan adam şöyle düşünür zaten; Ps5 ,Series X ve pc platformu var zaten Series s ile 3. dünya ülkeleri veya oyuna fazla bütçe ayıramayan adamlara ulaşma şansın daha fazla elinde bir şansın var kullan işte. Ama sırf uğraşmamak daha fazla zaman harcamamak için yapıyorlar hocam. Bu geliştiriciler sütten çıkma değiller oyuncuların iliğini sömürmek için tetikte bekliyorlar.

BlackBeasT

14.10.2020 18:01:52

+2
MS geçen jenarasyon'da aynı şeyi yaptı. Oyun çıkarmak yerine 900p rezilliğini örtmek için farklı 3 konsol çıkardı. Oyun Geliştiriciler haklı, oyunun'da küçüğünü baz alsa Büyüğü için aynı sahneyi doldurmak gerekeçek fazladan zaman- para gidecek, tam tersi durumda yine aynı senaryo... 4K diyorsun yeri geliyor 8K diyorsun MS Xbox markası ile yıllardır konsol işinde lakin hale mevzuya yabancı...

Mr.Pickle

14.10.2020 17:44:43

+1
PC oyuncularının en büyük dertlerinden biri işte bu. Çok iyi grafikli bir oyun duyurulur ama geliştirmenin ileriki aşamalarında konsollar bu oyunu kaldıramayınca grafik kalitesi düşürülür. PC ve konsollar arasındaki grafik farkı çok olursa da Microsoft ve Sony, geliştiricileri kara listeye alacağı için PC oyuncuları, başta gösterilen grafikleri bir daha asla göremezler.

tekel2000mavi

14.10.2020 17:40:30

0
PC PC diyorsunuz da GTX 1080 yada 2080 göre yapılan oyunu siz başka kartta oynayamazsınız Pcde yapılan grafik ayarı geri kalan herşey aynı O yüzden herkes mı çok konsola karşı

aykut291

14.10.2020 16:51:38

+6
Zırvalık falan değil arkadaşım adamlar Oyun tasarlarken sıradışı yeni fikirli Oyun yapamayacaz diyor lafın kısası.Ms bu neslin kamburu resmen.

aykut291

14.10.2020 16:25:45

+1
He balon patladı geçmiş olsun ]"""Üretici farklı özelliklere sahip iki konsol sunduğunda, çoğu geliştiricinin iki farklı sürüm yapmak yerine düşük seviye olana odaklanma ihtimali çok yüksek""" benimle daha önce tartışan üyeler iyi okusun Sony yapıştırdı gene yeni nesilde baştan dediydik

Ziromen

14.10.2020 15:48:11

0
Berbat bir nesile girdik hayırlı olsun

Androge0s

14.10.2020 14:02:32

+1
Arkadaşlar olay daha düşük donanım falan değil, bildiğiniz bambaşka cihaz. Hadi gpu ve cpu'yu kırparsın anlarımda neden ram'den kısıyorsun? Ucuz bir şey zaten ram. Series x ve s bambaşka konsollar tabii ki de oyunlar s'e göre yapılacağından doğru düzgün performans göremeyeceğiz. Trafik kuralları en aptal sürücüye göre belirlenir.

-Dark Poison-

14.10.2020 13:55:52

+3
Alt tarafi daha dusuk donanimli ve disksiz bir cihaz sundular.Bir oyun seriesS e geldigi zaman ,grafik ayari kisilir olur biter.Pc de ayni sey bin senedir yapilmiyor mu?Eskisi gibi konsollar bambaska donanim mimarileriyle gelse bi yerde dedigini anlarim,ama konsollarin donanimsal yapi olarak minipc den farki da kalkmadi ki.300 dolara yeni nesil fikri,Cage emminin sozlerinin yaninda cok daha cazip duruyor.

akilsizadam

14.10.2020 13:52:11

+3
Zayıf olan bu denli zayıf olmasa böyle tepki almazdı bence

Loukas

14.10.2020 13:41:17

+6
Bunlar boş zırvalıklar. Adamlar ne güzel alım gücü düşük ülkeler için güzel bir alternatif cihaz çıkardılar illa baltalayacaklar, ağlayan ağlayana. Alışmışlar tabi birbirinin kopyası oyunları pişir pişir insanların önüne sür birde 80 dolar etiket ohh miss uğraşmadan para. (QD için konuşmuyorum sırf) Zorlarına gidiyor tabi emek verip uğraşacakları için. Az hak edin bakalım o 80 doları. Birazda oyuncuları düşünün.

rambocuk

14.10.2020 12:51:35

+1
başka bir cihaza sırf port etmek sıkıntı diye kimi platfromlara oyun bile çıkmıyor cidden büyük sıkıntı
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Series X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız