Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pokémon Go'da Nadir Şekerler Nasıl Elde Edilir? Ne işe Yarar?

 
 
Niantic tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından 2016 yılında mobil cihazlar için (iOS ve Android işletim sistemleri) yayınlanan artırılmış gerçeklik oyunu Pokémon Go, oyunculara aksiyon ve macera deneyimi sunuyor. Bu oyun ile beraber eğitmenler yani oyuncular dışarılarda dolaşıyor ve karşısına çıktığı pokemonları yakalamaya çalışıyor. Nadir Pokémonlar her zaman karşımıza çıkmasa da diğer tür pokemonları yakalama oranımız her zaman yüksekte oluyor.
 
Pokémon Go'da birçok özellik ve mekanik bulunuyor. Dönem dönem yapılan etkinliklerin haricinde eğitmenler de mücadele giriyor. Eğitmenler pokemonlarını geliştirmek ve yükseltmek için de türlü türlü maceralara atılıyor ve bu maceralarda nadir şekerler denilen öğeyi bulmaya çalışıyor. 
 
Peki eğitmenler bu nadir şekerlerle neler yapıyor? Bu şekerler ne işe yarıyor? Şimdi ona bir göz atalım:
 
Nadir şeker nedir?
 
 
 
Rare Candy diğer bir deyişler nadir şekerler Pokemon Go'da yer alan ve geliştirmeye - yükseltmeye yarayan bir tür öğe. Bu şekerler elinizde bulunan Pokémonları geliştirmenize ve yükseltmenize yarıyor. Bu şekerleri oyun içerisinde elde edebiliyor ve istediğiniz bir pokemonu geliştirebiliyorsunuz. Canlı servis oyunu olarak sunulan Pokémon Go sürekli değişiyor ve şekerleri elde etmek de zaman içinde kolaylaşıyor veya zorlaşıyor. Bu şekerleri elde etmek gerçekten de önemli çünkü diğer oyunculardan üstün olmanızın bir yolu pokemonları geliştirmekten geçiyor. Kısacası bu şekerler oyunda alabileceğiniz ve Pokémon'unuzu yükseltmenize ve geliştirmenize izin veren özel bir öğe.
 
Pokémon Go'da oyuncular Pokemon'larını şeker ile besleyerek güçlendirirler. Her Pokémon'un tam geliştirme kapasitesine ulaşması için ihtiyacı olan şeker miktarı bulunuyor. Bu şekerler her pokemon üzerinde kullanılamıyor. Örneğin, Pikachu Şekerleri Pichus, Pikachus ve Raichus'u güçlendirmek için kullanılıyor başka bir Pokémonu geliştirmek için ne yazık ki kullanılamıyor. Genellikle farklı farklı pokemon yakalayarak, fazla Pokémonları Profesörle takas ederek veya Pokemon'unuzla yürüyerek Şeker elde edebiliyorsunuz. 
 
Efsanevi Pokémon için şeker bulmak gerçekten de çok zordur. Dolayısıyla bu da bu şekeri inanılmaz derecede değerli kılan unsurlardan biri. Bu şekerleri elde etmek için Pokemonunuzla gezmeye çıkmanız gerekir. Tabi şeker bulmak o kadar kolay değil. Öncelikle bu Pokémonun 20 km (diğer türler için bir, üç veya beş km'ye kadar çıkıyor) yürümesi gerekiyor. Bu 20 km efsanevi pokemonlar için geçerli. Diğer türler için bu süre ve km kısalıyor.
 
Nadir şekerler nasıl elde edilir?
 
 
 
Raid Boss'u yenerek:
 
Raid Boss savaşları, Pokémon Go dünyasında yer alan mücadelelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Radi Boss'lar spor Salonlarında yer alan dövüşlerden biri. Zorluk bakımından farklılık gösteren bu savaşlarda bazı mücadeleler tek başına, bazıları ise büyük bir grup gerektiriyor. Bu savaşlarda galip çıkarak şeker elde etme şansınız bulunuyor.
 
Patronu yenmenin ödülü olarak belirli bir miktarda XP (zorluğa bağlı olarak) ve birkaç eşya alıyorsunuz. Her yendiğiniz Raid Boss'tan  Nadir Şeker elde etme garantiniz olmasa da buradan düşürme şansınız bulunuyor. Bu yüzden ara sıra bu savaşları gerçekleştirmeniz ve zafer elde etmeniz önem arz ediyor.
 
Belirli araştırma görevlerini yaparak:
 
Araştırma Görevleri, ister Saha Araştırması, ister Özel Araştırma veya Etkinlik Araştırması olsun, tamamlandıktan sonra Nadir Şekeri oyunculara verebiliyor. Bu ay Nadir Şeker verme olasılığı olan Saha Araştırma Görevleri olup olmadığını kontrol etmek için mevcut tüm görevlerin ve olası ödüllerinin güncel bir listesini tuttukları Silph Yolu'na gidebilirsiniz. Bundan sonrasında eğer nadir şeker elde etmek istiyorsanız gerekenleri yapmanız gerekiyor.
 
Pokemon Go'da nadir şekerlerin ne kadar değerli olduğunu unutmayın. Bu nedenle bu şekerleri elde etmek için zorlu görevlere hazır olun. Yani bu şekerler ile sonuçta Pokémonlarınız evrimleşiyor ve gelişiyor. Dolayısıyla düşme oranları az ve görevleri zor. Her eğitmen bu şekerleri elde etmek ve pokemonlarını daha da geliştirmek istiyor. Bu sayede diğer oyuncuların önüne geçmek istiyor.
 
Battle League'de kazanan olun:
 
 
GO Battle League, Pokémon GO'da oyuncuların en iyi Pokemonlarını birbirlerine karşı kapıştırdıkları bir PvP modu olarak karşımıza çıkıyor. GO Battle League'e her girdiğinizde beş tur PvP mücadelesi oynuyorsunuz yani 5 kere bir oyuncuyla karşı karşıya geliyorsunuz. Ardından kaç kere kazandığınıza bağlı olarak benzersiz ödüller kazanıyorsunuz. Yani kısacası ne kadar çok kazanırsanız o kadar çok ödülün sahibi oluyorsunuz. Bu yüzden savaşları dikkatli yapın ve kazanmaya odaklanın. Böylece şeker elde etme oranınız da yükselir.
 
Peki GO Battle League'de zaferler hangi ödülleri veriyor. Bunlara göz atalım.
 
- 1 Galibiyet: 300 Stardust
- 2Galibiyet: Rastgele Eşya
- 3 Galibiyet: Bir Pokémon görünümü
- 4 Galibiyet: 3 Nadir Şeker
- 5 Galibiyet: 600 Stardust 
 
Eğer ki pokemonlarınıza - takımınıza ekstra güven duyuyorsanız Premium Ödüllere kadar gidebilirsiniz. Ancak bunun için önce bir Premium Raid Pass almanız gerekiyor. Tabi bu da gerçek para ile alınabiliyor. Eğer bir pass biletiniz var ise şu ödülleri alabiliyorsunuz:
 
- 1 Galibiyet: Bir Pokémon görünümü
- 2 Galibiyet: Rastgele Eşya
- 3 Galibiyet: 900 Stardust
- 4 Galibiyet: 6 Nadir Şeker
- 5 Galibiyet: 5 Charged TM: Pokémon Go'daki Charged TM, bir Pokémonun hareketleriyle ilgili bir öğe olarak karşımıza çıkıyor. İlk olarak 2017 yılında Baskınlarla tanıtılan bu öğeler Pokémon'unuzun hareketlerini değiştirmenize olanak tanıyor.
 
Haftalık macera: (Adventure Sync)
 
 
Adventure Sync, yürüyüşlerinizi izlemenize ve oyun tamamen kapalı olsa bile bu yürüyüşleri Pokémon Go hesabınıza aktarmanıza olanak tanıyor. Haftalık Macera olarak karşımıza çıkan bu mod Pazartesi günleri sabah 9'da başlıyor ve son yedi gün içinde tam olarak ne kadar yürüdüğünüzü sayıyor. Bu sayılan km'ler oyuna aktarılarak çeşitli ödüllerin sahibi oluyorsunuz. 
 
Eğer fazla fazla ödül kazanmak istiyorsanız gerçekten de çok fazla yürümeniz gerekiyor. Adım sayar olarak karşımıza çıkan bu sistem gerçekten de güzel ödülleri oyunculara sunuyor. Şimdi de bakalım hangi km'de hangi ödüller sunuluyor. İşte liste:
 
- 5km: 
 
Poke Topu (x20)
 
- 25km: 
 
Büyük Top (x10)
Yıldız tozu (x1.000) 
 
Ayrıca şu ödüllerden sadece birini elde edeceksiniz:
 
- Nadir Şeker (x3)
- Gümüş Pinap Berry (x3)
- 5km Yumurta (x1) 
 
- 50km 
 
Ultra Top (x5)
Yıldız tozu (x5.000) 
 
Ayrıca şu ödüllerden sadece birini elde edeceksiniz: 
 
- Nadir Şeker (x5)
- Gümüş Pinap Berry (x5)
- 10km Yumurta (x1) 
 
Eğitim:
 
 
 
Günde bir kez, üç takım liderinden biriyle yaptığınız eğitim için bir ödül elde edeceksiniz. Belirttiğim gibi bu eğitimler sadece günde bir kere oluyor. Eğitim yaptıktan sonra diğer günü beklemek zorundasınız. Eğitim tamamlandıktan sonra şu ödülleri elde etme şansınız doğuyor: Stardust, Sinnoh Taşı, Nadir şeker, Fast TM veya Charged TM.
 
Yapabileceğiniz eğitimlere göz atacak olursak:
 
- Büyük Lig Antrenmanı: yüzde 1
- Ultra Lig Antrenmanı: yüzde 3
- Ana Lig Eğitimi: yüzde 5
 
Diğer oyuncularla mücadele et:
 
Pokemon Go'da elbette Pokémon yakalama haricinde birçok etkinlik ve mücadele yer alıyor. Ancak en eğlenceli mod diğer oyuncularla mücadele ettiğimiz mod olarak karşımıza çıkıyor. Burada diğer eğitmenleri yenerek birçok ödül elde edebiliyoruz. 
 
Bunun Go Battle League'deki diğer eğitmenlerle savaşmak diğer oyunlardan biraz farklı olduğunu belirtmekte fayda var. Oyundaki savaş sistemi günde üç kez şeklinde işliyor. Arkadaş özetlerinde 'Savaş' düğmesine basarak veya birbirinizin QR kodlarını tarayarak diğer eğitmenlerle bağımsız olarak savaşıyorsunuz. Galibiyet sonrasında ise bir ödül kazanıyorsunuz. Bu üç seferin her birinde Nadir Şeker alma şansınız yüzde 15'tir. Bu yüzden gündelik olarak gerçekleştireceğiniz bu savaşları yapmanızda ve galip olmanızda fayda var. Yüzde 15 her ne kadar düşük bir yüzdelik gibi görünse de akabinde sizlere sağlayacağı fayda fazla. 
 
Nadir Şeker XL Nedir? 
 
 
 
Büyük bir güncelleme ile Pokemon Go oyuncu seviye sınırı 40'tan 50'ye yükseltildi. Bu, oyuncunun tüm Pokémon'larının her zamankinden daha yüksek CP'lere (deneyim puanı) sahip olabileceği anlamına geliyor. Çünkü CP'nin değeri oyuncunun seviyesine bağlı. Pokemon'unuzu seviye 40'ın üzerine çıkarmak için özel bir tür şekere ihtiyacınız var o da Nadir şeker XL.
 
Nadir Şeker XL, Pokémon'unuzu 40. seviyenin üzerine çıkartmanızı sağlayan bir tür özel öğe. Bu sayede pokemonunuz daha da gelişiyor, güçleniyor, seviye atlıyor ve böylece diğer oyunculardan daha da güçlü hale geliyorsunuz.
 
Nadir Şeker XL nasıl elde edilir? 
 
 
 
Nadir Şeker XL, normal nadir şekerlerden farklı olarak karşımıza çıkıyor. Nadir Şeker XL sınırlı bir kaynak olarak oyunda bulunuyor. Oyunda elde edebileceğiniz yalnızca belirli sayıda Nadir Şeker XL bulunuyor. Tabi bu durum sonraki güncellemelerde değişebilir ama şimdilik durum böyle. Oldukça nadir olan bu şeker türünü elde etmek gerçekten de zor.
 
Yalnızca iki şekilde elde edilen Nadir Şeker XL'ler ender öğeler arasında yer alıyor. Bazıları seviye 40'a ulaştığınızda ve 50 seviyeye kadar olan bu süreçte rastgele ödül olarak oyunculara sunuluyor. Seviye 40 - 50 arası bu şekeri elde şansınız bulunuyor ama bu garanti değil.
 
43, 45, 48 ve 50. seviyelere ulaştığınızda Nadir Şeker XL'yi kaznabileceğiniz Özel Araştırma görevlerine erişiminiz açılıyor. Bu sayede bu araştırma görevlerine katılarak ve tamamlayarak Nadir Şeker XL'yi elde edebiliyorsunuz. Bunlar sınırlı sayıda ve çok zor elde edildikleri için hangi Pokémon'da kullanacağınızdan emin olana kadar saklamanız gerektiğini söylemem gerekiyor. Umarım Pokemon Go, gelecek güncellemelerde Rare Candy XL'i elde etmenin yeni yollarını ekler. Bu da oyunculara biraz da olsun nefes aldırır. Gerçekten bu şekerler hem sınırlı hem de elde etmesi bir hayli zor.  
 
Bu yazımızda sizlere Pokémon Go oyununda bulunan Nadir şeker ve Nadir Şeker XL'yi nasıl elde edeceğinizi gösteren çeşitli aktiviteleri, etkinlikleri, mücadeleleri ve daha fazlasını anlattık. Umarız ki bu yazı sizlere bir nebze olsun rehber görevi görür. Oyuna yeni başlayanlar için daha fazla fayda sağlayacağını düşünüyorum. Zaten oyunu oynayan ve bilen oyuncular bu şekerleri elde etmenin yollarını önceden biliyordur.
 
Pokemon GO, 2016'da piyasaya sürüldüğünde dünyanın dört bir yanındaki oyuncular büyük bir heyecanla oyuna akın etti. Oyuncular, Pokemon'u gerçek dünyanın herhangi bir yerine yerleştirmesine ve fotoğraflarını çekmesine izin veren benzersiz AR modu karşısında hayran kaldı. AR modu, Pokemon GO'yu basit bir mobil oyundan oyun tarihinin en çok oynanan mobil oyunlarından birine (aylık 70.000.000'den fazla oyuncu) dönüştüren özellikten biriydi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Pokémon GO Pokemon GO mobile ios android nintendo real life free to play ücretsiz
God of War Ragnarök için Savaş Sistemini Gösteren Fragman Yayınlandı Biomutant için Yeni Nesil Konsol Oynanış Fragmanları Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pokémon GO
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız