Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Palworld Yaratık Toplama ve İnşa Etme Deneyimi Sunuyor

 
 
Hayatta kalma unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde Pokémon dünyasında yer alan karakterlerin benzerleri bizlere sunuluyor ve burada yaratık yakalama sistemi ile beraber karşılaşabiliyoruz. Kaçak avcıların ortalıkta dolandığı ve açık bir dünya içerisinde yer aldığımız yapım içerisinde her köşede bir tehlike bizleri bekliyor. Hayatta kalmak için burada farklı yollara başvurabiliyor, binek hayvanlarını dilediğimiz şekilde kullanabiliyor, burada bulunan hayvanları istediğimiz şekilde evrimleştirebiliyor, düşmanlara karşı bunları kullanabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hayatta kalma unsurları oldukça ön planda olduğunu anlayabiliyor ve burada yiyeceklerin ve kaynakların oldukça kıt bir şekilde bizlere sunulduğunu deneyimleyebiliyoruz. Kıt kaynakların olması elbette bizleri daha dikkatli ve temkinli davranmamızı sağlayacak unsurlar arasında bulunuyor ve diğer kaçak avcıların burada olmasıyla beraber de elbette hayvanları ilk olarak bizim avlamamız gerekiyor ve ortalıkta dolaştığımız esnada farklı tehlikelerin bizlere sunulduğunu görebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde seçim odaklı bir yapının yer aldığından da bahsedebiliyoruz. Çünkü geliştirici ekibin belirttiğine ve yayınlanan fragmanlara göre burada yaptığımız hamleler ve seçimler doğrudan somut bir şekilde oyun dünyasında kalıcı olarak yer bulabiliyor ve bizlere doğrudan çeşitli sonuçları sunabiliyor. Ek olarak, burada yer aldığımız süre boyunca zor seçimlerle beraber kendi dostlarımızı bile yiyebiliyor ve kaynakların kötü olduğu bu ortamda her yolun mübah olduğuna açıklayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunun açık dünyası oldukça ilgi çekiyor. Burada yer aldığımız süre boyunca karlı ortamlardan göllere, ormanlık alanlara ve şehirlere kadar farklı kısımların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu kısımları dilediğimiz gibi keşfedebiliyor, farklı karakterlerle tanışabiliyor, onlarla beraber etkileşime geçebiliyor, onlardan çeşitli görevleri alabiliyor ve kendimizi koruyup kollayacak çeşitli donanımlara da sahip olabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu içeriklerle beraber dilediğimiz şekilde ilgilenebiliyor, gerçekten de o hayatta kalma temasını oyun içerisinde buram buram yaşayabiliyoruz. Karlı ortamlarda elbette içimizin üşüdüğünü ve bu karlı ortamlardan bir an önce çıkmak istediğimizi deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda diğer bölgelere giderek de farklı geçişlerin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Oyunda binekler ve keşif unsurları da diğer taraftan ön plana çıkıyor. Burada istediğimiz şekilde dostlarımızı ve arkadaşlarımızı toplayabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan hem karada hem denizde hem de gökyüzünde dolaşabiliyor ve bunları yapmak için de elbette bu yaratıklardan, yani oyunda yer alan Pokémon tarzı canavarlardan faydalanabiliyoruz. Bunlara dilediğimiz gibi kendi ekibimize dahil edebiliyor, hayatta kalma unsurları ile beraber onları da hayatta tutmaya çalışıyor ve onların ne kadar büyüdüğünü ve geliştiğini de oyun içerisinde deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyunda farklı farklı evrimleştirme sistemleri ile beraber bu hayvanları değiştirebiliyor, kıt kaynaklarla beraber dilediğimiz şekilde ilerlemeye çalışabiliyor ve kendimizi hayata tutmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu karakterler karşımıza dost bir şekilde çıkıyor ve böyle de devam ediyor. Ancak diğer avcıların karakterleri ile beraber yer yer kapışma durumuna gelebiliyor ve burada yine zorlu seçimlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Aynı şekilde dünyayı keşfederken her türlü ortamdan geçmeye çalışıyor ve burada farklı unsurlarla beraber karşılaşmamızda olası. Çünkü geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde ortaya çıkan manzaraların ne kadar değiştiğini ve ne kadar güzelleştiğini görebiliyor, ek olarak burada sürekli olarak ekran görüntüleri alabiliyor ve buradaki düşman çeşitliliğinin de bölgelere göre değişkenlik gösterdiğine doğrulayabiliyoruz.
 
 
 
Her türlü ortamda dolanabileceğimiz ve farklı bölgelere geçiş yapabileceğimiz yapımda aynı zamanda inşaat ve mekanikleri bulunuyor. Kendi bölgemizi kurabileceğimiz ve kendimize ait bir üs inşa edebileceğimiz yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici mekaniklerin ve inşaat mühürlerinin olduğundan bahsedebiliriz. İstediğimiz şekilde inşa etmek istediğimiz yapıyı buraya dikebiliyoruz. Piramit inşa etmek istersek ona göre çeşitli kaynakları toplayabiliyor veya üretim tesisi inşa etmek istiyorsak kendimize göre bir plan proje çıkarabiliyoruz. Bunun dışında dost ordumuzu buraya dilediğimiz şekilde yerleştirebiliyor, onları görevlere gönderebiliyor ve daha farklı şekillerde onlardan faydalanabiliyoruz. Aynı zamanda onları binek hayvanı olarak kullanabiliyor, üstlerine binebiliyor ve hem karada hem denizde hem de havada onlarla beraber ilerleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda dostlarla beraber ve bu yaratıklarla beraber sürekli olarak bir ilişki içerisinde olabilir ve onları dost olarak kabul edebiliyoruz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi rahat bir hayat yaşamak istiyorsak elbette üretim unsurlarıyla beraber olmamız gerekiyor. Diğer taraftan ateş yakabileceğimiz, elektrik sağlayabileceğimiz ve cevher çıkarabileceğimiz çeşitli mekanikler bizleri bekliyor. Oyun içerisinde tüm unsurlarla beraber yer aldığımız takdirde elbette tam bir deneyim elde edebilir ve gerçekten de uzun soluklu bir macera içerisinde kendimizi bulabiliriz. Oyunda bu unsurların dışında aynı zamanda çiftçilik unsurları yer alıyor. Çiftçilik unsurları ile beraber ekip biçme konusunda kendimize çeşitli faydalar sağlayabilir ve mahsul konusunda da elbette üst düzeye ulaşabiliriz. Elbette çiftliğin ve üretim tesisinizin işlemesi için elektrik üretmeniz gerekiyor. Elektrik üretmek için çeşitli binaları yapmamız gerekiyor. Bu binaları yapmak için de muhakkak kaynak toplanmamız gerekiyor. Kıt kaynakların yer aldığı bu yapımda kaynakları toplayarak tüm işimize yarayacak olan unsurları ve binaları buraya getirebilir ve kendi bölgemize yerleştirebiliriz. Dolayısıyla oyunda bu tarz mekaniklerin yer aldığından bahsedebilir ve bu üretim ve inşa etme mekanikleriyle beraber de oyunun kapsamı daha da genişliyor diyebiliriz.
 
 

Üretim tesisi içerisinde aynı zamanda üretim yapmak için ateş yakmamız gerekiyor. Ateşle beraber bazı cevherleri burada eritebilir, daha doğal hale getirebilir ve o cevherlerden faydalanabiliriz. Cevher çıkarmak ve cevherleri burada en iyi şekilde işlemek için elbette ateş yakmamız lazım. Ateş yakmak için muhakkak ateş kaynağının olması gerekiyor. Ateş kaynağını sürekli olarak sağlamak için muhakkak kaynak bulmamız lazım. Bu kaynakları bulmak için de bu hayvanları kullanabilir, etrafı keşfedebilir, farklı düşmanlarla beraber bir araya gelebilir, onlarla kapışabilir, onları alt ettikten sonra da kaynaklarından faydalanabiliyoruz.
 
Diğer taraftan bu dostları elbette dilediğimiz şekilde kendi bölgemiz için kullanabiliyor. Bunları kullandıkça oyunda dilediğimiz şekilde yara alabilir ve daha hızlı bir şekilde hareket edebiliyoruz. Örneğin bir dostu, yani oyunda yer alan yaratıktan birini, çiftçilik konusunda eğitebiliyor, çiftçilik yaparken bazı görevleri ona verebiliyor, ekip biçme konusunda bizlere yardımcı olurken aynı zamanda toplama konusunda da çeşitli görevler verebiliyoruz. Dolayısıyla burada yardımlaşma söz konusu olarak karşımıza çıkıyor ve onların becerilerinden istediğimiz şekilde yararlanabiliyoruz. Bu da oyunda yer alan güzel eklemelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunda birçok dostu istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve onların becerilerinden faydalanabiliyoruz. Tohum ekme konusunda bazı dostlar ön plana çıkarken bazı dostlar ise mahsul toplama ve hasat etme konusunda daha fazla yeteneğe sahip. Dolayısıyla onları dilediğimiz şekilde kullanmak için elbette öncelikle hangi konuda uzman olduğunu görerek ona göre görevlendirme vermeye başlıyoruz. Elbette hangi göreve uygun olduğunu çözdüğümüz zaman ve o görevi verdiğimiz zaman daha verimli bir şekilde o dostun çalıştığını görebiliyoruz. Farklı yerlere verirsek ve o konu üzerinde herhangi bir uzmanlığı yoksa ne yazık ki ondan tam anlamıyla yararlanamıyoruz ve bu da kötü senaryo olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca hangi konuda uzmanlarsa ona göre görevlendirme verebiliyor ve bu görevlendirme ile beraber de oyunda gerçekten güzel bir şekilde yer alabiliyoruz.
 
 
 
Kendi bölgemizi oluşturabileceğimiz, çiftlik ve otomasyon sistemleri ile beraber buluşabileceğimiz yapımda arkadaşlarımızla birlikte çalışabiliyor, eğlenceli bir içeriğin olduğunu görebiliyoruz ve burada yer alan yaratıkların bizlere oldukça yardımcı olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla ilgi çekici grafikleri ve çizgi tarzı sanat stilinin burada olduğunu deneyimleyebiliyor ve bu da gözümüzü gönlümüzü açıyor diyebiliriz.
 
Fabrikalar ve otomasyon sistemlerini kurabileceğimiz yapım içerisinde işlerimizi tamamen otomatikleştirmeye bağlayabiliyor ve buna göre bir fabrika inşa edebiliyoruz. Fabrika inşa ettikten sonra elbette bu yaratıkları o fabrika içerisinde görevlendirebiliyor ve böylece üretim hattını tam olarak oluşturabiliyoruz. İçine dostlar yerleştirebileceğimiz ve onları iyi şekilde yerleştirip aynı zamanda beslersek onlar sürekli olarak çalışmaya devam edecek ve bizlerden herhangi bir talepte bulunmayacak. Dolayısıyla onları düzgün bir şekilde çalıştırmak istiyorsak onlara tam olarak hakim olmak istiyorsak onları sürekli olarak beslemek ve isteklerini yerine getirmek ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Tüm bu karşılıklı anlaşma boyunca da onlar sürekli olarak çalışacak ve fabrikamıza sürekli olarak üretim sağlayacak. Bu üretim hattının dışında oyun içerisinde zindanlara ilerleyebileceğimiz ve buraları keşfedebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber tehlikeli alanlara dostlarımızla beraber girebiliyor, onlardan bizleri kurtarması için çeşitli yardımlar isteyebiliyor ve bunun dışında bazı dostları burada ne yazık ki feda etmek durumunda bile kalabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu dostlar bizim hayatımız için kendi hayatlarını ortaya koyacak ve gerçekten de ne kadar fedakar olduklarını oyun içerisinde deneyimleyebileceğiz. Sürekli olarak ve ölene kadar çalışabilecekleri bir ortamda yer aldığımız yapımda dostları kullanmak ve dostlardan sürekli olarak faydalanmak oyunun temel mekanikleri arasında yer alıyor ve beslendikleri sürece bizlere biat etmeye ve korumaya ant içiyorlar. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı farklı dost sınıfları bulunuyor. Bu sınıfların her birinin kendine ait yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Becerilerle beraber her birinden farklı şekillerde yararlanabilir ve dostların kendi aralarında nadirlik seviyeleri bulunuyor. En üst seviyede nadirlik sistemine sahip dostları kullanmak elbette bizlere daha fazla yarar sağlıyor ve aynı zamanda düşmanlara karşı geldiğimiz esnada bizleri koruma görevini üstleniyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz nadirlik kısımları bulunuyor. Bunlarla beraber de oyunda dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve daha güçlü bir şekilde yer alabiliyoruz.
 
 
 
Bunun içerisinde diğer alanlara doğru ilerlediğimiz esnada istediğimiz şekilde kaçak avlanma ve suç işleyebiliyor ve tehlike altında yer alan dostları yaban hayattan kurtarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca elbette doğada sağda solda gezen bu hayvanları toplayabiliyor, elimizdeki nesne ile beraber onu kendi bünyemize dahil edebiliyor ve daha fazla dostu yanımıza dahil ederek daha güçlü konuma gelebiliyoruz. Nadir dostları yakalayabileceğimiz ve kendi üretim tesisimize atabileceğimiz ve hatta yanımıza savaşmaları için tutabileceğimiz bu yapım gerçekten de ilgi çekici detayları bünyesinde barındırıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de üst düzey bir yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda yaratıp toplama mekaniklerini bünyesinde barındırıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
hayatta kalma pc Palworld
PUBG: BATTLEGROUNDS 27.2 Güncellemesi Rondo Haritasını Yepyeni Bir Boyuta Taşıyor! Tekken 8 için Panda Oynanış Videosu Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Palworld
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız