Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS4 ve Xbox 720 Hakkında Eteğindeki Taşları Döktü!


   Yeni nesil konsollar cephesinden dedikodular gelmeye devam ediyor. Oyun endüstrisinin ve oyuncuların büyük heyecanla beklediği yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox 720 hakkında son dedikodular (ya da bilgiler mı desek?) adının gizli kalmasını isteyen bir yapımcı tarafından Reddit'te paylaşıldı.

   Reddit kullanıcısı her iki konsol üzerinde çalıştığını ve halen geliştirme aşamasında olduğu için çok detaylı bilgiler sunamayacağını belirtti ve başladı incileri dökmeye:

Port Etme:
 
   Özellikle bu nesildeki en büyük sıkıntılardan birisi port etme olayıydı. Her konsolun kendine has mimarisi ve özellikleri olunca, ortaya bazen kalitesi düşük yapımlar çıkabiliyordu. Xbox platformunun PC benzeri mimarisi bu konuda alışkanlıkları kırmayı başardı. Yeni nesilde ise port yapmak daha kolay olacak ve başarılı sonuçlar verecek. Sony ve Microsoft'un yeni nesil konsolları çoklu platform oyunların daha verimli bir şekilde port edilmesi adına aynı mimariyi kullanacak.

   Gizemli yapımcı Xbox 720'yi Windows PC, PlayStation 4'ü ise Linux PC olarak tanımlıyor. Bu şekilde yapımcılar oyunları 720, PC, PS4 ve SteamBox arasında rahatlıkla taşıyabilecekler.
 
CPU:
 
   Gizemli yapımcımız CPU'nun keskin detaylarını paylaşmazken güç harcama konusunda son derece tasarruflu olacağını söyledi. 
 
   Çok fazla çekirdeğe sahip olmasının, bu çekirdeklerin kullanılmadığı esnada kendini kapattığı bir yapıyla birlikte çok daha avantajlı hale geldiği; nihayetinde Netflix izlerken neredeyse sessiz bir konsolun ortaya çıktığı belirtildi.
 
   Yapımcı bu konuda çok heyecanlı olduğunu belirtiyor ve AMD'nin öne çıktığını ve her iki konsolun da AMD işlemcileriyle raflarda yer edeceğini söylüyor.
 
GPU:
 
   Gizemli yapımcımız bu noktada hayli hayal kırıklığına uğramış. Konsolların grafik gücünün AMD Radeon HD 7850 ile hayli benzeştiği not düşülüyor.
 
   Bu grafik kart;, örneğin Battlefield 3'ü PC'de 1080p çözünürlük ve 60 FPS'den taviz vermeksizin çalıştırabiliyor.
 
BSC Editör Notu: Daha önce yayınlamış olduğumuz bir haberde , Bioware ve Dragon Age 3 sanat ve animasyon tasarımcısının da her iki konsolu deneyim ettiklerini ve görsel anlamda Xbox - Xbox 360 arasında yaşanan o şatafatlı görsel geçişin yaşanmayacağını belirtmişti.
 
Microsoft ve Sony'nin Stratejileri:
 
Her iki şirketin de donanım konusunda kendine has stratejileri varmış.
 
   Mesela RAM konusunda Microsoft'un daha çok RAM ancak daha yavaş RAM , Sony'nin daha hızlı RAM ancak daha az RAM'i olacakmış. Bu şekilde Microsoft, Kinect 2.0 konusunda konsoluna önemli bir avantaj sağlıyor; PS4 yük atı gibi çalışıyormuş.

   Konsolların fiyatları konusunda herhangi bir açıklama yapılmamış. Ancak çıkışında hem alınabilirliğe uygun hem de rekabet açısından 599$ fiyatını geçmeyeceği söyleniyor.

Yakında Duyabileceklerimiz:
 
   PS4'ün önümüzdeki bir kaç hafta içinde duyurulacağı, yeni nesil Xbox'ın E3'e doğru ortaya çıkacağı da gelen bu duyurular arasında. 
 
 
Bol mışlı, muşlu bir haber oldu... Ne dersiniz? Tüm bu dedikodularda doğruluk payı var mı? Ya da çok kafa yormasak daha iyi. Zaman nasıl olsa her şeye bir cevap verecektir.

 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak OXGN epic games unreal engine unreal engine 3 unreal engine 4 unity crytek cryengine 3 oyun motoru grafik motoru yeni nesil oyun konsolları playstation 4 xbox 720 nintendo wii u dedikodular durango orbis playstation 4 detaylar xbox 720 detaylar
GTA V'in PC Sürümü Amazon'da Listelendi Diablo 3 Ekibine Yeni Lider Aranıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

iyi cocuk

21.1.2013 15:19:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @iyi cocuk nemi bekliyor insanlar.Sorun bana degil ama soyliyeyim cok daha yuksek poligon seviyeleri bekliyor.Detaylari daha da arttirilmis grafikler bekliyorlar.Eger 8 yil once adamlar zaten gorsel olarak bizleri doyum noktasina gitmislerse,donanim firmalari neden her sene daha gelismis grafikler sunmak adina cok daha guclu komponentler cikariyorlar? zaten doyum noktasinda degilmiydik? Konsol firmalari neden yeni konsol cikariyorlar? zaten doyum noktasinda degilmiyiz? RDR ve FMS nin grafikleri film tadinda diyorsun bu oyunlarin grafikleri UE4 de Luminous da gercek zamanli gosterilen grafiklerle birmi? hatta Star Wars1313 un gorselligi ve Watch Dogs u da buna ekleyebilirim hangisini bu konsollar kaldirabilir? bu yuzden insanlar artik cok daha gercekci gorseller ve gercekci yapay zeka bekliyor yeni oyuncaklardan
çok teşekkür ederim bu şekil anlattığıniz için inanın ki gerçekden saydığınız tüm oyun ve motor videolari daha gerçekçi olarak gelecektir muhakkak ama çok üst abartılı şeyler de beklememek lazım gibi ama bence sizin de görüşünüz o doğrultuda xbox infinite muhtemelen çok özel bir gpu ya sahip olup çok iyi görüntüler göreceğiz ama derseniz ki geow 1 çıkış oyunudur hala o grafikler çoğu oyunda yok....

FERFEROS

21.1.2013 15:09:34

0
Heyecanlanmamak elde değil.

TheBladeRunner

21.1.2013 14:44:59

0
@iyi cocuk nemi bekliyor insanlar.Sorun bana degil ama soyliyeyim cok daha yuksek poligon seviyeleri bekliyor.Detaylari daha da arttirilmis grafikler bekliyorlar.Eger 8 yil once adamlar zaten gorsel olarak bizleri doyum noktasina gitmislerse,donanim firmalari neden her sene daha gelismis grafikler sunmak adina cok daha guclu komponentler cikariyorlar? zaten doyum noktasinda degilmiydik? Konsol firmalari neden yeni konsol cikariyorlar? zaten doyum noktasinda degilmiyiz? RDR ve FMS nin grafikleri film tadinda diyorsun bu oyunlarin grafikleri UE4 de Luminous da gercek zamanli gosterilen grafiklerle birmi? hatta Star Wars1313 un gorselligi ve Watch Dogs u da buna ekleyebilirim hangisini bu konsollar kaldirabilir? bu yuzden insanlar artik cok daha gercekci gorseller ve gercekci yapay zeka bekliyor yeni oyuncaklardan

iyi cocuk

21.1.2013 14:07:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980 bu sitede ki bi cok kisinin yas ortalamasi oldukca dusuk sanirim...eksi veya arti almak umurum bile degil.Yapilan yorumlara eksi gelmesi demek stun arkadasin yorumlarinada sadce cocuklukdan baska bisey degil.Yeni nesil gorsel fark yaratmayacakmis.Yaratmamasi icin ancak gunumuz konsollarina yakin bir donanimla gelmesi lazim adamlar hd7850 lerden bahsediyolar neyse zaten kims anlamayacak bye bye.
ben sizin şikayetinizi anlıyorum ancak örnek veriyorum rdr veya forza yada halo şu an bu oyunlar zaten yeterince film tadında örnek veriyorum yanlış anlamayın ve alinmayin lütfen nasıl bir görsellik bekliyorsunuz hani tüm oyunlar artık film tadında olur ama sizin bir oyuncu olarak beklentiniz nedir merak ediyorum...

iyi cocuk

21.1.2013 14:04:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri tamam dıyelım k ı4k desteklıyor.boyle bırsey buyuk ıhtımalle bu kartla zor.DIKKAT bu kartla.oyun fırmaları ne dedı bız 4k oyun yaparsak bunların malıyetı 2 katı olur dedı ne yapalım sımdı alıp 4 k tv yı 2 sene sonra 300 tl ye oyun mu alalım.tv ye ver 8 000 tl para oyuna ver 300 tl para dışarıde yatarız.artık melıh gokcekten ekmek falan ısterız....arkadas demıskı ps3 1080p destegı ıle geldı. o sızın dedıgınız.fılmler ıcın gecerlı oyunlar ıcın degıl.bunu bır turlu bu sıte dahıl anlatamıyoruz.fılm ızlemek baska bırsey .oyunu o pıksel gucunde 60 fps de oynatmak baska bırsey.herıf sana yapar oyunu 4 k 30 fps de oynarsıngec kaplamalar.pır pır yapmalar.ne anladım bu işten.işin tuhaf tarafı var.ben anlamadım.2K LAR GELMEDEN NASIL OLUYORDA 4K GELIYOR.ENTERESAN.
üstadım siz benden daha iyi bilirsiniz ki biz şu an 2k görüntüde oyunlar oynayabiliyoruz ve şu an hd 78xx serisi ve üstünün işlemci hızları 4k için biçilmiş kaftan olmasa da oynarken çok sorun yaşatacagina inanmıyorum oyun piyasasi derseniz bende zamanında uğraştım biraz bilgim var çizim ve desen çözünürlüğü 4k da öne çıkan şeyler ama para eden tarafı animasyon yapay zeka programlama ve port etme olayı (bu artık daha kolay olacak sanırım tek kesin sey bu) yani 1080p de tam verim anlamamisken (ama ben 3-4 yıldır takip ettiğim kadari ile ilk ea sanırım söylemişti konsollar grafik olarak çok zayıf kalmaya başladı diye )eski sistemde hd 3xxx serisinin olduğu yıllardan bahsediyorum daha fazlasını yükseltmek mümkün degil... e birde 2005 yılında kimse de gidip xbox alınca bir full hd tv almadi yani o yüzden siz canınızi maddi olarak sikmayin ilk 2 yıl sadece biraz sabırlı olmak lazım ama (sanırım)

deerhunter1980

21.1.2013 12:53:42

0
bu sitede ki bi cok kisinin yas ortalamasi oldukca dusuk sanirim...eksi veya arti almak umurum bile degil.Yapilan yorumlara eksi gelmesi demek stun arkadasin yorumlarinada sadce cocuklukdan baska bisey degil.Yeni nesil gorsel fark yaratmayacakmis.Yaratmamasi icin ancak gunumuz konsollarina yakin bir donanimla gelmesi lazim adamlar hd7850 lerden bahsediyolar neyse zaten kims anlamayacak bye bye.

BSC Misafiri

21.1.2013 12:14:40

0
tamam dıyelım k ı4k desteklıyor.boyle bırsey buyuk ıhtımalle bu kartla zor.DIKKAT bu kartla.oyun fırmaları ne dedı bız 4k oyun yaparsak bunların malıyetı 2 katı olur dedı ne yapalım sımdı alıp 4 k tv yı 2 sene sonra 300 tl ye oyun mu alalım.tv ye ver 8 000 tl para oyuna ver 300 tl para dışarıde yatarız.artık melıh gokcekten ekmek falan ısterız....arkadas demıskı ps3 1080p destegı ıle geldı. o sızın dedıgınız.fılmler ıcın gecerlı oyunlar ıcın degıl.bunu bır turlu bu sıte dahıl anlatamıyoruz.fılm ızlemek baska bırsey .oyunu o pıksel gucunde 60 fps de oynatmak baska bırsey.herıf sana yapar oyunu 4 k 30 fps de oynarsıngec kaplamalar.pır pır yapmalar.ne anladım bu işten.işin tuhaf tarafı var.ben anlamadım.2K LAR GELMEDEN NASIL OLUYORDA 4K GELIYOR.ENTERESAN.

iyi cocuk

21.1.2013 11:32:40

0
herkes 4k teknolojisi için biraz dertli sanırım sevgili kardeşlerim 1080p li tv ler ilk olarak gösterimde olduğu yil 2005 ve ps3 2006 da 720p desteği ve hdmi ile geldi xbox ise çıkış tarihinden itibaren 1080p desteği ile ve 2007 den itibaren hdmi desteği ile devam etti 4k li ilk tv ler 2012 de gösterime sunuldu bence muhtemelen hd7850 de bile maks çözünurluk 4k iken bu destek ile gelmek zorunda zaten ama devamıni ben bilmem herkes illa 4k li tv alır mi ama en büyük gerçek şu ki ben bir oyun üreticisi isem ve elimde teknoloji varsa sonuna kadar kullanırım (konami hariç)...ayrıca düşük enerjide büyük verimlilik umarım gerçektir çok harika olur...

iyi cocuk

21.1.2013 11:04:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil 300 tlye bi amd7850 alsak 5 yıl rahatız demek
aslında pek de öyle olmuyor hocam siz de bilirsiniz zaten ama hd 8xxx serisi 6990 mimarisi üzerine yapılıyor sanırım birde elektrik az çekecek ..:D

TechnicaL

21.1.2013 10:17:13

0
Eğer PC deki oyunlarımı Xbox Yada PS3 e port edilebilecekse pc yi oyun aracı olarak kullanmam artık ayrıca pc upgrade etmekten kurtulmuş oluruz.

BSC Misafiri

21.1.2013 09:53:25

0
evet ben bunu soyluyorum zaten yani 4k nu nesılde standart olmayacak oyle gorunuyor belkı nesılın sonuna dogru 2017 2018 lerde bır ıkı oyun cıkar.o da fazla bırsey ıfade etmez.bızde 1 ay once yorumlarımızda standar tolur dıyorduk ama ben sanmıyorum oyle gorunuyor.uzmanlar 4k tvnın 3 ıla 5 sene de standart olacagını soyluyor.bu yuzden gelecek nesılde ıyı bır 1080 p ısımızı gorur....saten 7850 gıbı bır kartı optımıze bıle etsenız.4k grafıklerı vermesı zor.ancak ve ancak yaklasır yanı 2k nın ustune cıkar.ps3 de 1080p dendı.ne oldu su an pıksel doldurma gucu 800 850 pıksel aralıgı yalan oldu.

2K

21.1.2013 04:35:57

0
Benim yeni nesil konsollardan tek beklentim yeni TV almak zorunda kalmamaktı galiba zorunda kalmayacağız görünen o.

stun

21.1.2013 01:05:19

0
numenorian 20.01.2013 23:42:30 haklısın.. kimse 4k ya hazır değil.. teknolojinin kendisi bile...4k çıkması ımkansız zaten 1080p en iyisi..

numenorian

20.1.2013 23:42:30

+6
şu 4k çözünürlük isteyenler neyin kafasında ya saçma sapan konuşup milletin aklını allak bullak etmeyin al sana 4k tv http://www.hepsisony.com/?urun-4662-Sony-KD-84X9005-4K-Cozunurluk.html

stun

20.1.2013 20:56:33

-2
deerhunter1980 20.1.2013 20:36:42 o eksi atan arkadaşlarda açıklayamaz niye attıklarını..seninde dediğin gibi kontrolcu değiştirmek kolay iş... örnek move ,kinect... yeni nesıl gelmesının tek sebebii teknoloji ilerledi.. ileri grafık ileri yapay zeka.. ps3 oyuncusuyum..ben gene çok zevk alıyorum oynarken... oyunların grafıklerıde yetiyor bana... far cry -dmc oynuyorum şimdi... ama niye 1 sene sonra çok iyi bir alet gelmesin.. gelebılıyorsa gelsın... oynayalım :D

deerhunter1980

20.1.2013 20:36:42

-3
quote:

Orijinalden alıntı: stun TheBladeRunner 20.01.2013 15:10:03 makıne 7 yıllık... sonrada zıplama beklemeyın :D ne zıplaması.. uçucam ben :D arada 7yıl var.. makıne kısa ömurlu olmadıkı... hadi ilk dönemlerde.. uçmıyıcaz... makıneye alışması gerekıcek yapımcıların.. yapım malıyetı açısında .. ama konsol çıksın bir 2 sene sonra.. kimsede bana demesınkı çok buyuk bir fark olmıyıcak...ya şu kart olsa bile... konsol sistemi içerisinde.. çok buyuk şeyler olur: D
hala anlamayan insanlar yorumuna iki tane eksi atmis.Su eksileyenler bir soru soruyim size.Eger oyunlardaki gorselligi ve icerik kalitesini (yapay zeka gibi)degistimeyecekse,yeni nesil diye adi koyulan cihazlara ne ihtiyac var?Kontrol yapisimi? Bugun yeni konsol cikarmadan da gunumuz cihazlarinin kontrolculerinde gayet radikal degisiklikler yapilir hem de yeni bi konsol masrafinin 10 da 1 gibi bir maliyetle.Sistem guncellestirilerek daha cok uygulama kullanilir hale gayet getirilebilinir.Assagida arkadasin da dedigi gibi o zaman firmalar yeni nesil dedikleri motorlari bosu bosuna gelistirip milyon dolarlari cope attilar,cok yazik olmus!!

Roc.

20.1.2013 20:06:50

0
1 tane miş 1 tane muş var pek mişli muşlu diyor bide :P :D

stun

20.1.2013 18:37:31

-3
TheBladeRunner 20.01.2013 15:10:03 makıne 7 yıllık... sonrada zıplama beklemeyın :D ne zıplaması.. uçucam ben :D arada 7yıl var.. makıne kısa ömurlu olmadıkı... hadi ilk dönemlerde.. uçmıyıcaz... makıneye alışması gerekıcek yapımcıların.. yapım malıyetı açısında .. ama konsol çıksın bir 2 sene sonra.. kimsede bana demesınkı çok buyuk bir fark olmıyıcak...ya şu kart olsa bile... konsol sistemi içerisinde.. çok buyuk şeyler olur: D

any77

20.1.2013 18:37:20

+1
voooovv. mükemmel bir haber. ps4 linux. xbox windows. bu yarıştan biz pc kullanıcıları nasipleneceğiz gibi duruyor. mesela halo5 çıkarsa microsoft yarış için windows'a da çıkaracak. bunun gibi...

aCAN.v7

20.1.2013 16:50:09

-6
quote:

Orijinalden alıntı: P4R1S konsol ve pc oyuncuların aynı sunucu üzerinde kapışmaları için sorunların aşılacağı yönünde
hiç sanmıyorum.. pc cilerlede karşı karşıya oynamak istemem .. pc hile yapma oranı daha yüksek .. birde yeni konsollarda eskiyecek bu seferde multi de niye ilerliyemiyoruz diye ağlamaya başlarsınız :) şuanda niye ilerleyemiyoruz diye ağladığınız gibi ...... kalsın .....

alemburda34

20.1.2013 15:59:34

0
Arkadaş çıksada bizde rahat etsek bizim mahallenin kadınlarından farkı kalmadı bu sektöründe :)

cahitdikici

20.1.2013 15:48:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: setgoset O değilde fiyatları 600$ civarı olacakmış bizim ülkede mi? yoksa diğer ülkelerde mi olacak? bunun hakkında bir bilgisi olan var mı? eğer bizim ülkede olursa çok iyi olur o fiyat.
o fiyat amerika satış fiyatıdır dostum dolar üzerinden çünkü. hesabını şu şekilde yap 250dolar olarak çıkış yapan ürünler türkiyede resmi distrübitör tarafından 800tlden satılıyor 600dolar olanda yaklaşık 2000lira civarından giriş yapar kampanyalarla falan 1800e alınabilir tabiki rakam 600dolar ise... bu arada 7850 konsol tabanında uygulanırsa çok yüksek performans verir ancak 4k çözünürlük gibi şeyleri beklememek lazım herneyse zaten bikaç ay sonra resmi duyudular gelir hepberaber görürüz

smalsrol

20.1.2013 15:46:17

-1
quote:

Orijinalden alıntı: paradoksumsu Genel olarak beklenen şeyler ama bence GPU tercihini Nvidia'dan yana kullanmaları daha akıllıca olurdu. AMD'nin son mimarisi bekleneni veremedi zaten.
Nvidia dan daha pahalıya almaktansa Amd yi tercih ediyorlar. Yoksa 600 dolara nasıl satıcaklar o konsolu .

sarjaleti

20.1.2013 15:42:55

0
Genel olarak beklenen şeyler ama bence GPU tercihini Nvidia'dan yana kullanmaları daha akıllıca olurdu. AMD'nin son mimarisi bekleneni veremedi zaten.

setgoset

20.1.2013 15:18:59

-2
O değilde fiyatları 600$ civarı olacakmış bizim ülkede mi? yoksa diğer ülkelerde mi olacak? bunun hakkında bir bilgisi olan var mı? eğer bizim ülkede olursa çok iyi olur o fiyat.

TheBladeRunner

20.1.2013 15:17:35

-1
@GoldPunch ellerine saglik arkadasim.Bilgi paylasman cok guzel bir olay.Artik herkes bisiler soyler oldu benim bildigim tek sey ise bu aletler hepimizin bekledigi gibi her konsol nesli nasil buyuk yenilikler getirdiyse aynisini bu nesilde yapacaktir.

TheBladeRunner

20.1.2013 15:10:03

-2
quote:

Orijinalden alıntı: stun yüksek grafık atlaması beklemeyin beklemeyin.. .diyorsunuzda... konsolda o kartla neler yapılır farkında değilsiniz... pc-konsol işleyişi farklı... hemde özenilmiş optimizasyon olucak... yeni konsol almanın zaten en buyuk sebeplerınden biride grafık atlaması olucak.. yeni nesil motorları hepiniz izlediniz... o motorlardakı gibi oyun oynıyıcaz merak etmeyın... her nekadar ugraşsalarda grafık atlaması illa olacak ... merak etmeyın..
ulan en sonunda akli basinda biri cikdi.HD7850 tabanli olabilir gpu lar ama yapilan modifiye ve iyilestirmelerle bu gpu nun cok ama cok ustunde bir performans akisi saglanacaktir hele bide bunu konsolda dusun.Ps3 un gpu sunda sadece 24 paralel islemci varken bu kartin elden gecmemis halinde 1024 paralel islemci var dusunun ki ps3 UC3 GoW Kz gibi oyunlari veriyor bu gpu ile. Bide cok hak veriyorum ortada tutturmuslar grafiksel fark cok az olucak diye aynen haklisin kardesim madem grafik farki yok Epic,Square,Crytek,Kojima Productions tanitim amcli bu motorlarida gelistirmediler ya elbette bu konsollar icin hazirlandi bu motorlar.Adamlar salakmi teknolojilerini hic desteklemeyecek aletlere milyon dolarlar koyup oyun motoru gelistirsin sonra cope atsin biraz mantik yahu nasil gorsel fark olmuycak? orada gosterilen grafikler bu neslin en assagi 5 kati. Not:Belirteyim resmen aciklanmadikca hic bir habere inanmiyorum sadece haberin icerigi hakkinda yorum yaptim

smalsrol

20.1.2013 15:10:02

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- Herşeyi geçtim HD7850 kullanmasam inanıcam. 2MSAA High ayarlarda 45-60FPS veriyor. Sabit 60 vermiyor ki kart
Sırf senin için Fraps indirdim, buyur sana ss. [url=http://****/c25MCx] [/url]

GoldPunch

20.1.2013 14:58:09

+2
Bir diger ps4 ile ilgili dedikoduyu da ben paylasayim. Neogaf forumlarında bir üye belirdi. Arkadaşı Sony ile yakın temas halinde olduğunu söylüyor. PS4 hakkında bir kaç mesaj yazmış, bende elimden geldiğince çevirmeye çalıştım. http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=46635048&postcount=2576 http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=46635727&postcount=2604 APU, 4 çekirdekli streamroller işlemciye sahip olacakmış, aynı zamanda bünyesinde CELL çekirdek birimi de olacakmış. Cell'in asıl görevi, Streamroller'ın yükünü hafifletmek olacakmış. Bu Cell, İşletim sistemi, güvenlik vb gibi konuları devralacakmış. Aynı zamanda CELL,yeri gelince Steamroller yani APU'ya da yardım edebiliyormuş. Diğer bizi heyecanlandıran nokta aynı zamanda SCC denilen Super Companion Chipi de olacakmış. Bu çip, görüntü ve ses arabirimlerini yüksek hızda transfer edebilme yeteneğine sahipmiş. PS3'ün üzerinde bulunan HDMI, USB, LAN gibi arabirimleri bu Toshiba yapımı chip devralacakmış. APU, direk olarak XDR ramler ile çok hızlı bir şekilde iletişime girebiliyormuş. Aynı PS3'deki RSX gibi... Normal sistem rami 3,5GB olacakmış. APU için olan ram ise 2GB GDDR5'miş. 1GB DDR3 Ram ise SCC'ye özel atanmış. 512MB XDR ram ise sadece Cell ile iletişimde bulunabiliyormuş. Yani toplamda 6,5GB rame sahip (GPU ramini de sayarsak) APU'ya atanan GDDR5 raminin bandwith'i 256GB/s'mış. CELL birimi devkitlerde yer almıyormuş, nihai sürümde olacağını söylüyor. PS4, PS2 ve PS3 oyunları ile uyumlu olacakmış. Gamepad hakkında arkadaşı pek bir şey bilmiyormuş. Sadece yeni gamepad'de LCD ekran olmadığını söylemiş. Ayrıca istersek başka bir cihazı da gamepad olarak kullanabilecekmişiz. (PS Vita olabilir) En sonunda, bu bilgiler yüzde yüz tutacak demiyorum demiş. Kimsenin bana inanmasına ihtiyacım yok, sadece arkadaşımın dediklerini söylüyorum demiş. N4G sitesinden biri, eğer bu bilgi doğru ise PS4 tam bir oyun canavarı olacaktır diye yorum yapıp, heyecanlanmış. Bu mesaj beni de heyecanlandırdığı için konu açmak istedim. Yorumlar sizin :) http://n4g.com/news/1158009/ps4-and-xbox-720-unveiled-dev-spills-the-beans-on-reddit

stun

20.1.2013 14:51:01

-2
yüksek grafık atlaması beklemeyin beklemeyin.. .diyorsunuzda... konsolda o kartla neler yapılır farkında değilsiniz... pc-konsol işleyişi farklı... hemde özenilmiş optimizasyon olucak... yeni konsol almanın zaten en buyuk sebeplerınden biride grafık atlaması olucak.. yeni nesil motorları hepiniz izlediniz... o motorlardakı gibi oyun oynıyıcaz merak etmeyın... her nekadar ugraşsalarda grafık atlaması illa olacak ... merak etmeyın..

Mactavish-

20.1.2013 14:43:49

0
Herşeyi geçtim HD7850 kullanmasam inanıcam. 2MSAA High ayarlarda 45-60FPS veriyor. Sabit 60 vermiyor ki kart

herter_12

20.1.2013 14:28:19

0
xbox 720 ps4 birbirlerine yakın olcağı burdada apaçık belli inş fiyat iyi olurda alırız oynarız

waltran

20.1.2013 14:24:40

0
7850, bf3 te 1080p ultrada sabit 60 vermiyor ki..

- The Stig -

20.1.2013 14:00:21

0
ateş olmayan yerden duman çıkmaz! diyorum.Söylediklerinin mışlı veya muşlu olmaksızın en azından yakın olacağını zaten teknoloji dünyasını yakından takip eden herkes az çok ne gibi özelliklere sahip olabileceğini tahmin eder yeni.. Kaldı ki yeni konsolların ben Xbox yani Microsoft tarafından 1 hatta 2 adım önce olacağını tahmin ediyorum.. Her ne kadar PlayStation'u daha uzun süre kullanmış ve sevsemde.. 1 yıldan az bir süre Xbox kullandım ve 12-13 sene boyunca Ps1'den beri Sony kullanıcısıyım sadece kontrollerine alışamamıştım xbox'un.. Xbox'un live'i bile şuanki nesilde satış rakamlarına bakılmaksızın bence önce bitirmiş olacak.. Sony'nin bana kalırsa Microsoft ile yarışması adil değil.. Çünkü Microsoft bilindiği üzere Sony'den çok daha fazla bu işin içinde ve asıl pay sahibi firma.. (konsol için söylemiyorum) Sony'nin bu rekabette Microsoft'u yakalayabilmesi için Steam'le birlikte çalışması veya Linux'a geçmesi zorunlu gibi gözüküyor.. Xbox 3 veya Xbox 720 emin olun PS4'ten en az bu yarışa 1-0 önde başlayacak.. Verdiği donanımsan üstünlük,Live ve birçok şeyiyle.. Sony'nin işi zor gibi geliyor..Umarım rekabette fark açılmaz.. Sonuçta bir oyun sever olarak ne Sony'nin tarafındayım nede Microsoft'un.. Kaliteli,güzel ve fiyatları makul oyunlar sunan bir yeni nesil konsol istiyorum hepsi bu.. Kazananlar biz oyuncular olalım yeter..

InViSiBLePLaYeR

20.1.2013 13:51:00

-1
Bu olay birazda Android-iOS yarışına benziyor iOS'in optimizasyonu daha iyi ve daha az donanım ile daha çok şey yapılabiliyor şimdiki konsolların bu kadar uzun dayanmasının sebeplerinden biri de bu Android tarafında ise daha az optimizasyon olmasına karşı daha fazla çeşit var ve eğer üst seviye bir cihaz alırsanız iOS seviyesinde oyun oynayabiliyorsunuz bu fiyat performans ile alakalı ben grafiklerin çok önemli olduğunu düşünmüyorum konsolcular için benim için önemli olan tırtıksız olması ve renk paletinin güzel kullanılması 7850 seviyesinde olabilir neden derseniz 8800M ekran kartı kullanılacağı söyleniyordu Mobil bir ekran kartı kullanılırsa da en fazla bu kadar performans alınır zaten

smalsrol

20.1.2013 13:47:27

0
Vallahi her kimse bunları söyleyen tam da tahmin ettiğim sistemi söylemiş. Gerçi ps4 Linux u duyunca çok şaşırdım gerçekten Microsofta açık açık savaş ilan ediyorlar hem Valve hem de Sony. Gpu olarak her zaman 7850 'den yüksek bir şey kullanmazlar diyordum hala da diyorum. Ben de 7850 var ve Konsollardaki optimizasyonla tam bir canavar olacağına hiç şüphem yok. Yeri geliyor gtx 580 den daha iyi benchmark skorları görüyor 7850.

BSC Misafiri

20.1.2013 13:44:48

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BlackAngel998 Sadece güldüm...Battlefield 3 1080P de 60 fps veriomuş.4k çözünürlüğünde ultra detay açıkken 60 fps vermesi gerekir. Arkadaş konsol çıkartıyosun,en az 3-4 yıl gitmesi gerkir, daha 4k ve 8k çözünürlükler gelicek.Yeni nesil konsollar bu gidişle PC oyunculuğunun hep gerisinde kalır.
Başka isteğin var mı paşam ?

BSC Misafiri

20.1.2013 13:43:58

0
valla 4k falan hıkaye ben sıze soyluyum rger ıyı bır full hd varsa gelecek nesılıde cıkartır.4k gelse bıle video falan fılm ıcın gelır.oyle 3820 2160 cozunurlukte pıksel doldurma hd 7850 ıle falan olmaz.zeten carmacta oyunların 1080 pıksel ve 30 fps calısacgını soylemstı.şu kesın konsollar kısa vadelı dusunuluyor zaman olarak...400 dolar cıvarı olursa mantıklı ben bu gorusu benımsıyorum cunku teknolojının ne getırıp ne goturecegını bılmıyoruz

Crynet

20.1.2013 13:16:21

0
Napalım İnanalımmı :) PC Ve Xbox Kardeş Gibilerdi Zaten :D Hala Öyleler Yüksek Bir Grafik Atlaması Beklemeyin Konsollardan Çünkü Konsol Oyuncuları Grafik İstemiyor Diye Bir Haber Yapılmıştı Hatırlarsanız :) Ekran Kartını Eleştirmeyelim Eğlenceli Oyunlar Ve Kendine Ait PORT'lar olduğu Sürece Konsollar Satmaya Devam Eder.

omeriyibas

20.1.2013 13:04:59

+1
bunları hepsi bana mantıklı geliyor, ama ikisininde e3te gösterilecek ve kasımda çıkacak bence....

Redunay

20.1.2013 12:51:41

0
PS3 bu neside port olayından çok çekti. Yeni konsollarda bu düzelecekse iyi.

xenferious

20.1.2013 12:44:10

-2
bu gizli adam kendini fantazi dünyasında görüyor :D

deerhunter1980

20.1.2013 12:37:04

0
yine atip tutulan bir haber daha.Ister 50 tane eksi atin bu yoruma.Dedigim cikiyor.Bence bu konsollar oldukca guclu performanslara sahip cihazlarki oyun ve donanim firmalari her gun boyle sacma sapan birbirinden tutarsiz haberlerle iki firmayada baski kurmaya calisiyor.Resmi olarak aciklanmadikca her habere yalan deyip geciniz.(Bio Ware in sanat tasarimcisinin yaptigi aciklamalarda bu baski amaciyla yapilmis atip tutulan haberlerden biri bence).Yeni nesil adindaki bir konsol oyunlardaki gorsel ve icerik citasina eldekine gore cok yukariya cekmezse satislari kanimca diyorum tabiii ne olur bilemem ama her iki firmaninda istedigi gibi olacagindan supheliyim!!!

patriotic*

20.1.2013 12:32:14

0
Yılan hikayesine döndü :)

aCAN.v7

20.1.2013 12:30:02

-4
ps4 duyurulmasına çok az kalması güzel haber ama beni üzen şey gelecek nesilde yapımcılar konsola çıkardıkları oyunları çok daha rahat pc ye port edecek olmaları .. eskiden oyunların pc port işleri yüzünden oyun şirketleri çok zorluk çekiyor ve konsol portu olduğundan oyunlar pc de doğru düzgün çalışmıyordu ..oyunlar pc geç çıkıyordu ...buda tabi konsolların işine yarıyordu .. bu haber doğru ise konsolların tek artısı kaldı exc. oyun .. port işlemini o kadarda kolaya indirmemeleri lazımdı bence ..şimdi düşünün pc oyunları konsoldan hatasız , kolay ve doğru düzgün port edilse doğal olarak oyunlar zamanında çıksa pcnin konsoldan ne farkı kaldı yani benim konsol tercih etmemin nedeni budur... sanırım exc. oyuna abanacaklar galiba ... şu port işi inşallah gerçek değildir .... konsoldan konsola port işlemi kolaylaşsın ama pc işin içine sokmayın bari ...

aykut291

20.1.2013 12:12:20

0
Bu arada ilk defa söylenti haberi birbirleriyle uyuşuyor "PS4'ün önümüzdeki bir kaç hafta içinde duyurulacağı" Geçen haberdede "Resmi duyuruya Aylar değil Haftalar var" işte şimid heycanlandım söylenti haberleri tutuyor :D

prototype1903

20.1.2013 11:57:59

+2
400 $ lik bir konsola gtx 690 mı koyacaklar ?

aykut291

20.1.2013 11:55:26

0
PlayStation 4 ve Linux ha öylemi varya eğer bu doğruysa Sony gerçekten tebrik ederim ayakta alkışlarım. Valve de konsolunda Linux kullanacak Ms ve Windows savaş demektir bu çokda iyi olur çok sevinirim Windows Tekelinde önümüzdeki nesilde kurtuluruz inşallah.

Orta Bacak

20.1.2013 11:32:46

+3
Pc de klavye ve fare ile oyun oynamanın zevki başka hiçbir yerde yok.

bloodTime

20.1.2013 10:43:01

-1
BlackAngel998 orda7850'nin pc'deki performansından bahsetmiş...aynı kartı konsolda görürsek daha iyi optimize ve konsolun kendi mimarisiyle daha yüksek performans elde edilebilir .tabi 4k çözünürlük filan bunlar bana göre hikayeden başka bi şey değil...teknolojik olarak mümkün olsa bile böyle bi teknolojinin maliyeti ne olurdu düşün artık...

RISC64

20.1.2013 10:39:26

0
Yeni nesil konsollarda grafik sıçraması olmamasının nedeni belli sayılır. Günümüzde teknoloji öyle bir seviyeye geldiki. Üretildiği gibi tüketilmeye başlandı. Süreçler iyice hızlandı. Artık firmalar teknolojilerini saklamıyorlar. Ellerindeki en gelişmiş teknolojileri kullanıcılara sunuyorlar. 2006 yılında bu seviyede değildik. Ozamanlar sony ve toshiba kabalı kapılar ardında ps3 ün cell işlemcisini tasarladı. Artık piyasada üst seviye işlemci tasarımı yapan firmalar belli. Ve bu konuda imkanlarını son haddine kadar kullanıyorlar.

BlackAngel998

20.1.2013 10:19:03

+3
Sadece güldüm...Battlefield 3 1080P de 60 fps veriomuş.4k çözünürlüğünde ultra detay açıkken 60 fps vermesi gerekir. Arkadaş konsol çıkartıyosun,en az 3-4 yıl gitmesi gerkir, daha 4k ve 8k çözünürlükler gelicek.Yeni nesil konsollar bu gidişle PC oyunculuğunun hep gerisinde kalır.

_BEDIRHAN_

20.1.2013 09:02:28

0
Xbox ın Tr ye gelmesi konsol fiyatlarını aşağı çeker inşallah

gamerasi

20.1.2013 07:49:15

0
Can alıcı nokta bu olsa gerek: Gelecek nesilde yapımcılar konsola çıkardıkları oyunları çok daha rahat pc ye port edecekler. Konsola özel oyunların yeni nesilde daha çok olması demek. Yoksa kimse konsol almaz.

TheBladeRunner

20.1.2013 06:42:54

-4
haber kesinlikle palavra artik ne Sony ne de Ms aciklamadikca asla inanmam sayet gpu olayi dogru ise yani hd7850 ise iste o zaman gercekten cgi grafikler gorebiliriz konsollarda. Not:ps3 gpu su 24 stream processor hd7850 1024 stream processor keza xbox360 48 stream processor.En azindan bu konsollarin gpu lari ile kiyaslandiginda cok buyuk bir sicrama. Ikinci not:Haber cok buyuk oranda yalan!

Master_Evil

20.1.2013 05:56:30

0
300 tlye bi amd7850 alsak 5 yıl rahatız demek

rambocuk

20.1.2013 04:14:36

-2
yaw anladık tamam muhteşem bir geçiş olmuyacak nasıl olsun avatar filmi gibi bişey istemiş oluruzki bi avatar filmi milyondolarlara yapıldı bir an önce çıkmalı pc de oyun oynanmıyor

Guest-E851F29FD

20.1.2013 03:55:42

0
ben pc yim ama şunuda söylemem lazım yeni nesil konsollar en az 2k çözünürlügünde ve 60fps üstü olması şart .eger olmazsa pc nin yine gerisinde veya en iyi ihtimalle eş deger kalır

WiiSmash

20.1.2013 03:17:46

0
her söylentinin doğruluk payı vardır

stun

20.1.2013 03:01:23

0
1500 tl ye geliyor konsollarımız

lordfkn

20.1.2013 02:57:27

0
Buda demek oluyo ki yeni nesilden çok da ümitlenmemek lazım

Guest-F97E00D06

20.1.2013 02:54:20

0
600 dolar + saçmasapan vergiler kim bilir ne olacak halimiz :(

agarip

20.1.2013 02:53:40

0
gayet mantıklı açıklamalar. gelmeleri gereken nokta burası. yine de Sony'nin tekelci düşüncesi nedeniyle farklı birşey çıkmasından endişeliyim. Zaman, bize gerçekleri gösterecek olan.

|Perseus|

20.1.2013 02:47:48

0
Bakalım ne çıkacak işin ucundan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız