Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS4 Satışları 70.6 Milyonu Aştı

 
   Sony Interactive Entertainment, 70.6 milyondan fazla PlayStation 4'ün tüketicilere satıldığını duyurdu.

   Donanıma ek olarak, 617.8 milyondan fazla PlayStation 4 oyunu dünya genelindeki perakendeciler aracılığıyla fiziksel ve PlayStation Store aracılığıyla dijital olarak satıldı.
 
   PlayStation VR'a gelecek olursak, Sony'nin sanal gerçeklik cihazı 2 milyondan fazla sattı. Ve PlayStation VR için çıkmış olan 150 oyundan 1.22 milyon kopya dünya genelindeki perakendeciler aracılığıyla fiziksel ve PlayStation Store aracılığıyla dijital olarak satıldı.
 
   "Pek çok insanın PlayStation 4'ün benzersiz eğlencesinden keyif aldığını ve PlayStation VR gibi gelişmekte olan bir teknolojinin ilgi çektiğini görmekten çok memnunuz." dedi Sony Interactive Entertainment Başkanı Andrew House. "Hayranlarımıza ve ortaklarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. 1994 yılında ilk PlayStation'ın piyasaya sürülmesinden bu yana onların desteği PlayStation'ı dünyadaki en büyük konsol oyun ağlarından biri haline getirmeye yardımcı oldu. Bu ivmeyi sürdürmek ve PS4'ün oyun oynamak için en iyi yer olarak kalmasını sağlamak için iş ortaklarıyla yakın çalışmaya devam edeceğiz."

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen
THQ Nordic Yeni Bir Duyuru Hazırlığında Scribblenauts Showdown PS4, Xbox One ve Switch İçin Derecelendirildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-0CCF51958

8.12.2017 22:53:36

+1
Özel oyunlar olduğu sürece daha da satacak Playstation.

The_Rahip

8.12.2017 13:51:34

0
Valla ağbi dediğim gibi bu kafayı değiştirmek zorundalar ötesi gerisi berisi yok. Spencer daha agresif olmak zorunda. Ex oyuna gerek yok haydi Şirinler ile hep beraber sevgi yumağı olalım politikası maalesef konsol pazarında sökmez. Rakibin senin neredeyse iki katın konsol satmış üstüne daha ağır toplarını çıkarmamış. Sony'nin bu rakamlara ulaşmasında Ms'in büyük katkısı var. Sony ise büyük olasılıkla yavaş yavaş 2018'de Ps5 söylentilerini sızdırmaya başlar. 2019 gibide çıkacak ağır toplarıyla perdeyi yavaşça bu nesil için kapatır diye düşünüyorum. O zamana kadarda zaten 100 milyon rakamına yaklaşmış olur.

İdrak İstimlak

8.12.2017 12:42:41

+3
Nasıl bir arayüzdür anlatamam, indirme listesine bir oyun atıyorum, oyunun adı belli değil, cismi belli değil. Sıra geldiği zaman belli oluyor. Sonra aradığını bulmak cidden zor, kullanıcı dostu değil yani. Menüden, menüye gezip duruyorsun ara ki, bulasın... İndirme olayını da çözebilmiş değilim, benim hızım 35 Mbit, saniyede 3.5-4 MB civarında indirme hızı alıyorum, buna bakıyorum 15-20 MB hız veriyor, imkanı yok yani o hızda indirmesine. Kesin sıkıştırılmış şekilde indirdiği dosyayı açıldığı andaki boyutuna göre değerlendiriyor, niye böyle bir üçkağıda başvurmuşlar anlamak mümkün değil. Mesela kolu da çok övüyorlar ama ben onu da beğenmiyorum, bir tane exc. oyunun kalmamış, buna benzer facia bir menüye, hiçte kullanıcı dostu olmayan bir kullanım tarzına sahipken oyuncuların bu konsola rağbet etmesini beklemek hayalcilik olur. MS'un bence tek başarısı Office yazılımındaki işleridir, inan işletim sisteminde de ciddi sorunları var ama adam gibi rakipleri olmadığından tekel oldukları pazarda istedikleri gibi düdük öttürüyorlar. Adamlar daha Windows 10 mağazasının sorunlarını çözmekten aciz. Dediğim gibi asıl işleri olan işletim sistemi ve ofis yazılımlarına odaklanmak onlar için daha akılcı bir yol olur, oyun sektöründe tutturamadılar, 15 senedir bu piyasadalar ama hala exc. oyun niçin önemlidir, kavrayamamışlar...

The_Rahip

8.12.2017 12:30:28

0
Arayüze aslında alışıyorsun ama Xbox 360'ın arayüzü gibisi yoktu. Arayüzü biraz sadeleştirmeleri gerekiyor. İkinci el bir One S bende alabilirim Cuphead, Halo ve Last Night için. Bu nesil maalesef öyle o konuda haklısın fena çuvalladılar ama toparlarlar. Spencer'ın şu herkese şirin gözükme çabasını bırakıp daha agresif olması gerekiyor. Xbox 360'dan sonra hem oyunlarda hemde konsol satışlarında kimsenin beklemediği bir fark yediler. Bu onlara ders olmuştur ama bu nesil artık öyle böyle gidecek.

İdrak İstimlak

8.12.2017 12:23:36

0
Fan kitlesinin söylemi ile gerçek kullanıcı deneyimi cidden farklı. Biliyorsun bu yıl Forza 7 ve GTS çıktı, açıkçası ben Forza 7'yi daha fazla beğendiğim için geçen günlerde bir Xbox One S aldım. Abicim o nasıl bir arayüzdür, nasıl bir işkencedir, aradığını bulma? Ama forumda fanların yazdıklarına baksan arayüz uçuyor, kaçıyor. Bu nesildeki halleri cidden insana güven vermiyor, bu gidişle ciddi bir kitle kaybettiler, kaybedecekler. Sony'de boş durmaz, MS ani bir kararla çekilebilir konsol bölümünden.

Guest-E87629FD5

8.12.2017 12:16:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: Sage Djavul Valla ben çekileceklerini zannetmiyorum. Live servisinden bile dünya para kaldırıyorlar. Yeni nesil için politika değiştirip yollarına devam ederler diye düşünüyorum. Yeni nesile aynı anlayışla girerlersede yine sonuç bu nesille aynı olur.
Yahu neyi düzgün yapıyorlar da sonraki nesilde güzel bir iş beklenecek MS'ten? Zamanında hasbel kader başarılı olmuş bir dev, onun ekmeğini yiyorlar. Bir çok ürünü rakiplerinden daha başarısız. Nasıl Nokia'da batırdılar, sonra ellerinden ucuza çıkardıysalar, sıra konsol departmanında, elbet göreceğiz satılacağını/kapanacağını Xtrash'in...

The_Rahip

8.12.2017 12:09:56

0
Valla ben çekileceklerini zannetmiyorum. Live servisinden bile dünya para kaldırıyorlar. Yeni nesil için politika değiştirip yollarına devam ederler diye düşünüyorum. Yeni nesile aynı anlayışla girerlersede yine sonuç bu nesille aynı olur.

İdrak İstimlak

8.12.2017 12:05:34

0
MS için yeni bir nesilin olup, olmayacağını bence XOX'un satış rakamları belirler. MS yönetim kurulu ile, Bill Gates'in konsol bölümünün kapatılması yönündeki fikirlerini hatırlatırım...

Guest-E87629FD5

8.12.2017 11:58:56

0
Xbox'ta iktidarsızlık sorunu mevcut. Yani Xbox, Xbox 360 ve Xbox One 3 nesildir rakiplerinin gerisinde kalıyorlar, iktidar olamıyorlar. Son Xbox konsolu Xbox One X çöpüdür. Sonraki nesil oyun dünyası bu kanayan yaradan kurtulacak [:'(]

The_Rahip

8.12.2017 11:55:48

0
İki yıldır dediğin gibi rakamlar açıklanmıyor. One X çıktı hala açıklanmıyor ise dediğin gibi beklentilerin altında kaldı. 2018-2019 yıllarında ise fark dahada ciddi açılacaktır çünkü çok fena yapımlar geliyor. Ms bir sonraki nesilde kesinlikle yeniden Xbox 360'daki gibi ex'lere ağırlık verecek. Bence şimdiden yeni stüdyolar kurma çalışmaları başladı zaten sinyali Spencer vermişti. Kafaları yavaş yavaş dank etti bazı şeylere. Bu nesilde çok ciddi satış farkı oluştu arada öyle böyle değil.

İdrak İstimlak

8.12.2017 11:43:10

+1
Geçen nesilde devamlı satış rakamlarını gündeme getiren MS iki yıl önce artık satış rakamlarını açıklamaktan vazgeçmişti. Eğer XOX adına güzel rakamlar söz konusu olsaydı buralarda duramazdık diye düşünüyorum. Muhtemelen beklentilerinin çok altında kaldı satışlar...

St Batuhan

8.12.2017 11:06:51

0
Bilgisayar oyuncusu olarak sırf özel oyunları nedeniyle konsolu alıp oynamak istiyorum ama sonra diyorum ki kalsın. Klavye fare zevki ayrı. Sonra diyorum ki gidip bazı oyunlar için dualshock 4 aldım o zaman onun da zevki ayrı. Ardından diyorum ki daha çıkacak oyunlar var ve oynadığım bilgisayarda zaten bir sürü oyun var, kalsın. Yani böyle düşünen ciddi bir kitle varsa 2018 sonunda kara cumayı hayal edemiyorum. 85 milyonu aşacağı dönem olacaktır seneye bugünler.

The_Rahip

8.12.2017 10:44:22

0
2018-2019 takvimlerinde çıkacak ex oyunlarla birlikte 100 milyonu devirir yada bu rakamlara yaklaşır. Ağır toplarını yeni yeni cepheye sürüyor valla bu nesilde rakibiyle arasında çok ciddi bir satış farkı oluştu. Ps2-Xbox dönemine benzedi bile diyebiliriz. Bu başarıda Ms'inde katkısı baya büyük onlarıda tebrik etmek gerekir. One X ile Ms'in satışları ne oldu. Ms cephesinden doğru düzgün net açıklamalar ve net rakamlar birtürlü açıklanmıyor.

BSC Misafiri

8.12.2017 01:09:01

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Metal-Gear Sony Xbox ile zina yapıyor bildiğin.
Playstation özel oyunları yüzünden tercih ettiğim iki konsoldan birisi ve diğer konsolum da microsoft ürünü değil fakat şu seviyesiz yorumun ve bu kafayla eğlendiğini düşündüğün zihniyetin forumun tadını bozan ve gereksiz tartışmalara sebep olan şeylerden birisi. Eğitim sadece cehaleti alıyor sözünü gerçekten doğruluyorsun.

BSC Misafiri

8.12.2017 01:08:42

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Nintendo demeyin alete o kadar para verdik zelda mario oynadık şimdi rafta tozlanıyor cihaz, indirim olmadığından oyun da alamıyoruz, iki atımlık kurşunu vardı onu da 2017’de kullandı.
2018'e yaklaşırken artık senin gibi troller konsolu alıp kullanmış tavrında içeriden ve deneyim etmiş birisi olarak eleştiri yapmayı öğrendi ya bence büyük bir gelişme. Eskiden çamuru doğrudan atardınız şimdi biraz utanmanız varda değişik yöntemlere başvuruyorsunuz. PS4'ün başarısı ise sonuna kadar hak edilmiştir.

BSC Misafiri

8.12.2017 01:08:26

0
Aradaki fark hızla açılıyor. Microsoft korkusundan satış bilgisi bile veremiyor. Forza 7 2 ayda 300binde kalarak patladı. 2018 PS4 yılı olacak rakiplerin 40 fırın ekmek yemesi lazım

Guest-E87629FD5

8.12.2017 00:15:41

+1
Haklısın kardeşim parayla, imanla trollün kimde olduğu belli olmaz.

Kennnn

8.12.2017 00:08:47

+1
Arkadaş ne de seviyorsunuz konsollar kapıştırmayı ps4'te kullanıyorum Switch'te ikisinden de memnunun. Biri bir diğerinini yerini tutmuyor. Birde merak ediyorum herkes bol keseden atıp tutuyor Zelda ve Mario normal bir oyuncu herşeyi toplamadan etmeden dahi ikisi toplam da belkide 100 saat üstü oynama süreleri var bu kadar zamanı nereden buluyorsunuz. Onu geçtim konsol da Splatoon 2 ve Xenoblade chronicles 2'de var takdir ediyorum valla konsolun tozlandırma başarınızı :))) Siz o zaman baştan yanlış seçim yapmışsınız. Oynamayacağınız size hitap etmeyen konsol almışsınızdır. Başka türlü oynardınız. Birileri zorla kapıştırmaya çalışıyor konsolları nedense. Balıklama atlamayın her mesaja Aynı misafir hem eleştirip hem savunuyor belkide onu da bilemiyoruz

BSC Misafiri

7.12.2017 22:05:00

+5
Nintendo demeyin alete o kadar para verdik zelda mario oynadık şimdi rafta tozlanıyor cihaz, indirim olmadığından oyun da alamıyoruz, iki atımlık kurşunu vardı onu da 2017’de kullandı.

BSC Misafiri

7.12.2017 22:00:18

0
Öyledir öyle, nedense bu yılın en iyi 2 oyunu da Nintendo’dan geldi, çok başarılı çooook hahahaaa exclusive’ları yerde sürünüyor

Drima

7.12.2017 20:09:42

0
Exclusive oyunların gücü adına, güç ahanda bunda artık. Exclusive can, gerisi heyecan.. baboş gibi pc varken konsol aldırıyorsa exclusive oyundan ötürü. Hak ediyor vesselam..

Guest-E87629FD5

7.12.2017 20:00:29

+2
quote:

Orijinalden alıntı: kankhy Xbox One satışları 31 milyondu en son vgchartz'da
O oyun kütphanesiyle 20 milyon bile satmaması gerekirdi

dark dragon

7.12.2017 19:58:19

+1
Olay sadece exc değil. Onlar da çok önemli ama ps4’ün çok dengeli bir konsol olması yüzünden bu kadar satıyor. Hem Japon oyunları hem batı oyunları çok fazla sayıda var. Psn’de İndirim üstüne indirim yapıyorlar. Bu hafta 5 tane oyun aldım 20 tl civarına. Yani her şeyden biraz var, bu yüzden en iyi en yaygın konsol.

Kreuger

7.12.2017 19:41:42

0
hemen ps4 almaya gediyom

Wayward Son

7.12.2017 19:25:12

+2
Exclusive oyunları savunan herkesin altını çizmediği bir detay var, ben çizeyim: PS4'e özel oyunlar, ekseriyetle tek kişilik ve senaryo odaklı. Mesela rakibi Xbox'ın kalan tek exclusive büyük yapımı, multiplayer odaklı olan Halo. Sığır firmaların (başta EA) görüp utanması gerekir. Loot box devrinde cidden takdir edilesi. İlk iki senesinde yerden yere vurdum şu cihazı ancak geçen sürede ve gelecek sene çok sağlam bir kütüphaneye sahip oldu/olacak.

BSC Misafiri

7.12.2017 19:10:49

+1
70.6 milyon + VR + Next gen Excler + 6 ayda 10.6 milyon satmış! Dünya rekoru ve Fatality.. https://m.youtube.com/watch?v=qfRHmZWEGqA

İdrak İstimlak

7.12.2017 18:57:05

+6
Seneye 100 milyonu görür gibi, en azından mali yıl sonunda. Ben geçen sene bu mali yıl sonunda 70 milyon görür diyordum ama adamlar 3 ay öncesinde gördü bu rakamları. Geçen sene dalga geçenler konuya bekleniyor...

rambocuk

7.12.2017 18:51:16

+2
100 m olacaktır

Persona_Non_Grata

7.12.2017 18:50:33

+2
#truthurts

BekirTemel

7.12.2017 18:29:20

0
100ü bulur mu 2k18 de oyunlar gelmeye başlayınca

William Munny

7.12.2017 18:11:24

+4
Allah arttırsın...seviliyor ki satılıyor ne diyelim... seneye daha da gider bu artış...

BlackLead

7.12.2017 17:56:45

+7
bunun en büyük sebebi exc oyunlar ben dahil pek çok kişi sadece exc oyunları oynamak için ps konsolunu alıyor.

kankhy

7.12.2017 17:42:43

+3
Xbox One satışları 31 milyondu en son vgchartz'da

Thejoker58906

7.12.2017 17:39:49

+3
2018 yılında 100.milyon olur

ReflexAction

7.12.2017 17:39:36

+6
harika exclusive oyunlar oldukça satar satmaya da devam eder Xbox şunu bir türlü anlayamadı

dark dragon

7.12.2017 17:23:46

+4
Krallllllllll

A r c h A n g e L.

7.12.2017 17:22:25

+4
Exc. Oyunlar olduğu müddetçe bu satışlar giderek artacaktır.. 2018'de ise bu satışlar 100 Milyon civarına gelecek gibi görünüyor, neden diye soracak olursanız neredeyse 2018 oyun yılı olacak gibi görünüyor.. :)

There goes your life

7.12.2017 17:12:17

+6
4 yıl arka arkaya her sene satışlarını büyüten ve en hızlı tek satan oyun konsolu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız