Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyuncular Artık Gerçekçi Oyunlar da İstiyor

Day Z gerçekçilik unsuruna talep olduğunun en önemli göstergesi oldu

     Oyunların gerçekçi olması denilince çoğu oyuncunun aklına gelen ilk şey "fotoğraf kalitesinde görseller ve gerçek hayattakine benzer fizikler"dir. Bunun dışındaki gerçekçilik unsurları asla "popüler" olmamışlardır. Son dönemlerde ise bu konuya önem veren oyunlarla karşılaşıyoruz. Artık hiç bir şey kaybetmeden defalarca yeniden dirilme (respawn), enerji barımızın kendi kendine dolması gibi unsurlar "yapmacık" görünmeye başladı. İşin garip yanı geliştiricilerin büyük çoğunluğu oyunlarını daha kolay yapmak için çaba gösteriyorlar. Yine de çok sayıda oyuncu "gerçekçilik" istiyor. Böyle düşünmemin nedeni ise başını Day Z'nin çektiği bir grup oyun.
 
      ZombiU, Dark Souls ve XCOM: Enemy Unknown gibi oyunlarda bildiğiniz gibi ölüm kalıcıdır.  (Dark Souls'tan tam olarak değil, ama bir bakıma öyle) Yani oynadığınız karakter ölürse onu geri döndürmenin imkanı yoktur. En azından elinizde avcunuzda ne varsa kaybedersiniz. Bu da karşınıza çıkan her düşman karşısında çok dikkatli olmanızı sağlar. Gerçekçilik üst düzeydedir.
 
Bazen düşmanlardan kaçmanız ve aynı zamanda keskin nişancılara hedef olmamanız gerek
    Bir mod olarak ortaya çıkan ve sonra milyonlarca oyuncunun kalbini çalan Day Z ise gerçekçilik konusunda oyuncuları tam anlamıyla tatmin eden bir oyundu. Bu oyunda her zaman eliniz tetikte olmak zorunda, çünkü bütün dünya sizin düşmanınız olabilir. Sadece zombiler değil, arkadaş sandığınız kişiler bile sizi öldürebilir. Sonuçta hayatta kalmak kolay değil.
 
     Öncelikle Day Z'de gözümüz açlık ve susuzluk göstergesinde olmalı. Eğer yiyecek ve içeceğiniz yoksa tehlikelerle dolu şehirlere yolculuk yapmak zorunda kalabilirsiniz. Yiyecek ve içecek sıkıntısı sizi zombilerle doğru şehirlere çekiyor, hatta bazen çaresizce yakınınızdaki kişileri öldürüyorsunuz. Tabi onların da sizi öldürme ihtimali bulunuyor. O nedenle Day Z'de birisine güvenmek gerçekten de zor iş. Eğer çevrenizdekiler çok güvenli kişiler değilse, bir grup zombinin arasında bile kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz; çünkü zombilerin amacı her zaman bellidir.
 
Düşmanlarınıza saldırmadan önce uzun uzun düşünmeniz gerekiyor        
     Oyunda sürekli uzun çimlerin arasında zombilerden ve diğer insanlardan gizlenmek, şehirlerde ne tür tehlikelerin olduğunu öğrenmek için dakikalarca şehrin etrafında dürbününüzle gözetleme yapmak gibi şeyler Day Z'de olağan işler; çünkü ölürseniz herşeyinizi kaybediyorsunuz ve bazen baştan başlamak insanı çok üzebiliyor. Bütün bunlara rağmen oyunu eğlenceli kılan da bu gerçekçilik unsuru.

    Son dönemlerde gerçekçiliğin önplana çıktığı oyunların sayısında artış görüyoruz; çünkü süper kahramanlardan farkı kalmayan askerleri yönetmek, zombileri domates keser gibi kesmek, elinde bazuka olan düşmanları bıçaklamak, yumrukla öldürmekten bıkan oyuncuların sayısı ve tepkisi gün geçtikçe artıyor. Düşmanlarımızın saygı göstereceğimiz kadar zorlayıcı, oyunun da mantık sınırlarını çok kaybetmemesini isteyen oyuncuların da olduğunun farkına varılıyor. Day Z'ye gösterilen ilgi de bunun kanıtı. Tabi ki oyunlar "gerçekçi" olmak zorunda değiller, ama gerçekçi oyunlara da ihtiyaç olduğu artık yadsınmamalı.
    
    Tabi Dark Souls'ta hayali unsurların olduğunu, X-Com'ında hayal ürünü şeylerle dolu olduğunu söyleyebilirsiniz. Zaten anlatmak istediğimiz nokta bir oyunu oynarken sizin de karşınızdaki düşmanlardan çok farklı olmadığınızı, öyle ilahi güçlere sahip süper kahraman gibi hissetmemenizi sağlar. İşte gerçekçilik budur. Son dönemlerde oyuncuların "gerçekçilik" talebinin olması karşısında geliştiriciler de sessiz kalamayacaklardır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
FPS Zombie Aksiyon Multiplayer Gerçekçilik
Metacritic'teki En Kötü Konsol Oyunları Sniper Elite V2: Silver Star Edition Ortaya Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

6.9.2013 17:31:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: DarkHellBlazer Açıkçası kendimi bildim bileli sürekli DayZ gibi bir survival oyun istemişimdir. Ancak DayZ' de tam olarak istediklerimi verememekte tabii ki. İstediğim oyunda, açlık, susuzluk, hastalık, barınacak yer vs. olmalı. Yani mesela belli bir dönemde kar yağdığında karakterimizi sıcak tutmak için uğraşmalı, yazın sıcağında fazla su tüketmeliyiz. Aynı DayZ' deki gibi belirsiz oyuncularla oynayabilmeliyiz. Barınacak yer ayarlayabilmeliyiz ve hatta gruplar kurup bir binayı barınak haline getirebilmeliyiz. Zombileri elimize baltayı alıp takır tukur kesmenin zor olduğu bir oyun istiyorum. Açıkçası kim gerçek bir zombi salgını olsa eline balta alıp zombi avlayabilir ki rahat bir şekilde? Çok basit bir şey mi sanki, karşındaki insanın beyni dağılıp suratına yapışacak, bu korkuyla karışık tiksinmeyi kim rahat karşılayabilir ki? Çok zor bir şey olduğunu zannetmiyorum böyle bir oyunun. Neden bu tarz bir oyun yapmıyorlar anlayamıyorum. Hadi MMO' yu da geçtim, Open World single-player bir oyun olsun ona da razıyım..
arkadaşım sen nasıl bir insansın bu nasıl bir yorum onu anlamadım :D adamlar zaten oyunu yapmış millet oynuyor sen hala bunu apmak çok mu zor diyorsun yorumunun başında dayza isteklerimi pek karşılamıyor diyorsun daha sonra aynı dayz deki gibi belirsiz oyuncularla oynayabilmeliyiz diyorsun nasıl bir düşünce yapın var anlamadım sen hayatınıda böyle çelişkilimi yaşıyorsun anlamadım oksa kişilik bölünmesimi var sende yorumu yazarken farklı farklı insanların zihniyetilemi yazdın anlamadım neyse sen beynini yorma böyle şeylere git lego oyna sen

TheDenier

1.1.2013 16:08:50

0
Kesinlikle katılıyorum çünkü bir CoD hayranı olmama rağmen Battlefield 3 te artık gönlümde taht kurmuş halde.

Uncy

1.1.2013 01:31:00

0
Grafik önemli

BSC Misafiri

31.12.2012 01:43:24

0
DarkHellBlazer 30.12.2012 18:07:00 arkadaşım oyunu oynamadığın çok belli...orada olmalı diye yazdığın brçok şey bu oyunda zaten mevcut... allah aşkına bilip bilmeden mesaj yazmayın şuraya...tamam konsolada yapacaklar böyle bir oyun bak resident evil 6 çıktı onu oynayın siz :)

BSC Misafiri

31.12.2012 01:43:13

-1
DAYZ gibi bir oyunu oynatacak pc sahibi olmayan insanların konsolunu sıvazlarken yazdığı eleştirileri okumak komik oluyor:) konsolcular DAYZ pc özel bir oyun olduğu için eleştirmeyiniz elinizdekilerle yetininiz... gidin resident evil 6 falan oynayın :D

agathadaemonn

30.12.2012 18:07:00

0
Açıkçası kendimi bildim bileli sürekli DayZ gibi bir survival oyun istemişimdir. Ancak DayZ' de tam olarak istediklerimi verememekte tabii ki. İstediğim oyunda, açlık, susuzluk, hastalık, barınacak yer vs. olmalı. Yani mesela belli bir dönemde kar yağdığında karakterimizi sıcak tutmak için uğraşmalı, yazın sıcağında fazla su tüketmeliyiz. Aynı DayZ' deki gibi belirsiz oyuncularla oynayabilmeliyiz. Barınacak yer ayarlayabilmeliyiz ve hatta gruplar kurup bir binayı barınak haline getirebilmeliyiz. Zombileri elimize baltayı alıp takır tukur kesmenin zor olduğu bir oyun istiyorum. Açıkçası kim gerçek bir zombi salgını olsa eline balta alıp zombi avlayabilir ki rahat bir şekilde? Çok basit bir şey mi sanki, karşındaki insanın beyni dağılıp suratına yapışacak, bu korkuyla karışık tiksinmeyi kim rahat karşılayabilir ki? Çok zor bir şey olduğunu zannetmiyorum böyle bir oyunun. Neden bu tarz bir oyun yapmıyorlar anlayamıyorum. Hadi MMO' yu da geçtim, Open World single-player bir oyun olsun ona da razıyım..

oguzhan90

30.12.2012 13:48:00

0
Gerçekçi oyun, birçok açıdan oyunda fazlaca detayın olmasını ve her ayrıntıyı gözler önüne seren bir yapıda olmasını gerektirmektedir ama "gerçekçi oyun" oyunu oynayan kişinin buna ayıracak bir zamanının da olmasını gerektiriyor. Yani COD veya Battlefield gibi serilerin eğlence unsurunun bol olması ve nispeten hızlı oynanabilir bir yapıda olması oyunculuk açısından hem "casual" kesime (fazla vakit ayırmayıp eğlenceli oyun isteyen) hem de "hardcore" dediğimiz kesime (zamanın büyük kısmını buna ayırıp zorlayıcı oyun isteyen) hitap ediyor ve bu tip oyunların da satış rakamları bu yüzden çok yükseklerde seyrediyor. Çünkü artık günümüzde çoğu oyuncu bu "casual+hardcore" yapıya öyle yada böyle kendini alıştırdı ve -maalesef- artık oyuncuyu zorlayıcı yapıda oyunlar eskisi gibi çıkmıyor. Kendi açımdan konuşmam gerekirse son zamanlarda çalışmaya başlamam sebebiyle bu tipte oyunlara daha çok ısındığımı ve oynadığımı da nacizane belirtmek isterim. Üzgünüm :D

BSC Misafiri

29.12.2012 22:54:02

0
Battlefield 3 ün yapıcılarında çok daha gerçekçi bir oyun istiyorum hiçbir savaş oyununda veya multiplayerinde gerçekten adamın tankın önüne ataplayıp bazukayla havaya uçuranlar saçma geliyor araçlara pusu kurmak sniperlerin önemini anlamak ve multiplayer modda bir kişi ile 5-6 dakikalık çatışmalara girebilmek silahın nişan almasının zor olmasını istiyorum tank terör estirip askerlerin çekirge sürüsü gibi sağa sola kaçışması gerekirken helikopterin 10 füzeyle yerdeki adamı vurması klişe havadakide yerdekide gerçekçi düşünmeli :D

[__Zahid__]

29.12.2012 21:52:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

Walking dead izliyomusun bilmiyorum ama governor woodbury'yi geliştirmek için dışardaki insanları avlayıp malzemelerini alıyor.
evet ve nekadar aşşağılık bi insan olduğunu filmdekilerde söylüyo izleyicilerde biliyo. yani o yaptığı normal değil zaten bunu örnek vermen çok yersiz bence. çünkü o en anormal yolu seçiyo hayatta kalmak için. ayrıca kızı zombi olmasına rağmen hala öldürmüyodu yani psikolojisi bile bozuk bi adam bu.

Bluepower

29.12.2012 20:36:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

walking dead izliyomusun bilmiyorum ama orda insanlar hayatta kalmak için sürekli bi bölge arayışındalar ve yeni insanlar bulup gruba dahil ediyolar. eğer edemiyecek gibiyse hiç bulaşmıyolar birbirlerine. en kötü ihtimalle birbirlerini tehdit eder duruma gelince birbirlerini öldürüyorlar. diğer türlü hep bi yardımlaşma var. sana şöyle söyliyeyim. normalde arabayla giderken zombinin bi adamı kovaladığını görsen onu arabaya alır kurtarırsın. eğer vicdansızsan yanından geçip gidersin. ama iş oyunlara gelince oyuncular genelde yardıma ihtiyacı olan kişiyi ezer geçer. he bu arada hayatta kalmak için insanlar market gibi yerlere gidip yiyecek toplar o gibi durumda birbirini öldürmeleri için hiçbi sebep yok. bide oyunda kısır bi döngü var. silah bulan adam vurulmadan önce bikaç kişi vurayım diyo milleti vuruyo ve herkes böyle düşününce oyun oluyo pvp deathmatch. benim fikrime göre zombi survival oyunları daha sakin olmalı. insanlar tek başına hayatta kalamamalıki yardımlaşma isteği duysunlar. diğer türlü zombi survival oyunlarının ilerleyişi olmaz.
Walking dead izliyomusun bilmiyorum ama governor woodbury'yi geliştirmek için dışardaki insanları avlayıp malzemelerini alıyor.

[__Zahid__]

29.12.2012 18:48:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: AutumnRain

Eğer böyle bir şey gerçek hayatta olsa muhtemelen yasalar çöker.Oyundaki gibi herkes hayatta kalmak için zombi değil insan avlardı.
walking dead izliyomusun bilmiyorum ama orda insanlar hayatta kalmak için sürekli bi bölge arayışındalar ve yeni insanlar bulup gruba dahil ediyolar. eğer edemiyecek gibiyse hiç bulaşmıyolar birbirlerine. en kötü ihtimalle birbirlerini tehdit eder duruma gelince birbirlerini öldürüyorlar. diğer türlü hep bi yardımlaşma var. sana şöyle söyliyeyim. normalde arabayla giderken zombinin bi adamı kovaladığını görsen onu arabaya alır kurtarırsın. eğer vicdansızsan yanından geçip gidersin. ama iş oyunlara gelince oyuncular genelde yardıma ihtiyacı olan kişiyi ezer geçer. he bu arada hayatta kalmak için insanlar market gibi yerlere gidip yiyecek toplar o gibi durumda birbirini öldürmeleri için hiçbi sebep yok. bide oyunda kısır bi döngü var. silah bulan adam vurulmadan önce bikaç kişi vurayım diyo milleti vuruyo ve herkes böyle düşününce oyun oluyo pvp deathmatch. benim fikrime göre zombi survival oyunları daha sakin olmalı. insanlar tek başına hayatta kalamamalıki yardımlaşma isteği duysunlar. diğer türlü zombi survival oyunlarının ilerleyişi olmaz.

BSC Misafiri

29.12.2012 18:32:55

-1
camdan baktım dışarıya zombi yok kiliseye girince beni vuran adamlar da yok hani nerde gerçekçilik dayz ye gerçekçi diyen bsc yazarlarını tebrik ediyorum

BSC Misafiri

29.12.2012 18:32:53

0
Bu gerçekçi oyunlara Mortal Online ı ekliyebilirim.Steam greenlightta şuan.

BSC Misafiri

29.12.2012 18:22:46

0
Bu gerçekçi oyunlara Mortal Online ı ekliyebilirim.Steam greenlightta şuan.

AutumnRain

29.12.2012 17:49:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]
Eğer böyle bir şey gerçek hayatta olsa muhtemelen yasalar çöker.Oyundaki gibi herkes hayatta kalmak için zombi değil insan avlardı.

BitirimAbi

29.12.2012 17:25:32

0
@[__Zahid__] Hertaraf zombi düşün.ekmek yok yemek yok ne yapıcaksın kendi canını kurtarmak için başkasını öldürüp onun yemeklerini çalıcaksın.Ama dediğin gibi öyle binanın tepesine çıkıp zevk için adam öldürmek saçma.Öyle yapanlar ingame cezalandırılmalı zevk için adam öldürmek ile zorda kalıp adam öldürmeyi ayırt edebilse oyun çok güzel olur.Book of eli filminde millet açlıktan insan eti bile yiyor öldürüp bıraksa gene iyi :)

[__Zahid__]

29.12.2012 16:01:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

DayZ'nin anasayfasına gir bakalım, sağ altta nasıl bir resim var. İnsan-insanı vuramaz diye bir şey var mı ? Hatta uyarıyor seni SLAY yazmış oraya http://dayzmod.com/
Banditleri ve zombileri vurun diyo farkindaysan Önüne gelene sık demiyo. Beni ugrastirmayip örnegi kendin koydugun icin saol Ayrica zaten ben dayzde kimseyi vurmayin demiyorum cunku vurmassan hayatta kalamassin ki ben bundan yakiniyorum. Oyun insanlari banditlige tesvik ediyo. Buda gercekdisi bi oyun olmasina sebep oluyo

BraveHeart

29.12.2012 15:55:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

oyundaki amacı insan öldürmek sanan bi oyuncunun yorumu işte
DayZ'nin anasayfasına gir bakalım, sağ altta nasıl bir resim var. İnsan-insanı vuramaz diye bir şey var mı ? Hatta uyarıyor seni SLAY yazmış oraya http://dayzmod.com/

[__Zahid__]

29.12.2012 15:54:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: XxxOnurxxX123

Çok saçma bir açıdan bakmışsın.Sen yaşamadın demekki öyle bir olay.Ben 30 saatlik oyun süremde o kadar kişiyle tanıştım arkadaşlık kurdum beraber insanlara yardım edip kurtardık.Demekki senin olduğun serverda sorun var
Tamam sen dogru olani yapmişsin ama çogu kisi bunu yapmadigi için zevki kaciyo oyunun. Adam binanin catisina cikip uzun namlulu tufekle onune geleni vuruyo nerde bu oyunun zevki. Zombilerin animasyonlari ve yapay zekasi kötü olunca dogal olarak insan yeni bi eglence ariyo oda banditlik. Yani suç oyuncularda degil oyunda. Survival ogelerini basarili bir sekilde oyuna monte ederlerse bandit olma ihtiyaci azalacaktir elbet. Butun iş oyunda bitiyo. Eger bi insan tek basina cok rahat hayatta kalabiliyosa ki kaliyo. Bu durumda kimsenin yardimina ihtiyac duymaz ve herkesi tehdit olarak gorur.

Rylets

29.12.2012 15:43:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__] aklıma gelmişken. dayz gerçekçi değil. çünkü gerçekte bi zombi salgını olsa kimse gidip insan avına çıkmaz. gördüğü her insanla ortak olmaya çalışır. en kötü durumda yollarını ayırırlar. düşünsenize walking dead de rick eline silahı alıp sürekli zombilerden kaçsa ve önüne gelen her insanı vursa ne kadar aptalca bişey olur düşünmesi bile komik ama bazıları dayz nin gerçekçi olduğunu söyleyebiliyo. gerçekçi olucaksa pve olmalı yani insanlar biribirini öldürememeli yada çok zor şekilde öldürmeli bknz. deadisland left4dead
Çok saçma bir açıdan bakmışsın.Sen yaşamadın demekki öyle bir olay.Ben 30 saatlik oyun süremde o kadar kişiyle tanıştım arkadaşlık kurdum beraber insanlara yardım edip kurtardık.Demekki senin olduğun serverda sorun var

[__Zahid__]

29.12.2012 15:29:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Oynamayı bilmeyip, sürekli ölen bir oyuncunun yorumu işte
oyundaki amacı insan öldürmek sanan bi oyuncunun yorumu işte

_BEDIRHAN_

29.12.2012 15:28:55

0
DayZ dünyanın en iyi anlamlı oyunlarından biridir. Oyun diyorum çünkü o kadar tutuldu ki standalone sürümüyle modluktan çıkacak. Şu DayZ e tepkili olanların amacını hala anlamış değilim. Biraz araştırsalar oyunun ne kadar iyi olduğunu anlayacaklar.yani demek istediğim boş boş gezinip adam vurmak, tek kişilik ordu gibi 10 milyon kişiyi öldürmekten daha zevklidir DayZ...

BSC Misafiri

29.12.2012 15:22:33

0
arma 2 çok sıkıcı bir oyundu.. 'sadece' gerçekçilik yetmiyor bence.

gkhnaltay

29.12.2012 15:16:08

0
Ne DayZ'miş arkadaş öve öve bitiremediniz

BraveHeart

29.12.2012 15:06:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__] aklıma gelmişken. dayz gerçekçi değil. çünkü gerçekte bi zombi salgını olsa kimse gidip insan avına çıkmaz. gördüğü her insanla ortak olmaya çalışır. en kötü durumda yollarını ayırırlar. düşünsenize walking dead de rick eline silahı alıp sürekli zombilerden kaçsa ve önüne gelen her insanı vursa ne kadar aptalca bişey olur düşünmesi bile komik ama bazıları dayz nin gerçekçi olduğunu söyleyebiliyo. gerçekçi olucaksa pve olmalı yani insanlar biribirini öldürememeli yada çok zor şekilde öldürmeli bknz. deadisland left4dead
Oynamayı bilmeyip, sürekli ölen bir oyuncunun yorumu işte

[__Zahid__]

29.12.2012 14:35:53

-1
aklıma gelmişken. dayz gerçekçi değil. çünkü gerçekte bi zombi salgını olsa kimse gidip insan avına çıkmaz. gördüğü her insanla ortak olmaya çalışır. en kötü durumda yollarını ayırırlar. düşünsenize walking dead de rick eline silahı alıp sürekli zombilerden kaçsa ve önüne gelen her insanı vursa ne kadar aptalca bişey olur düşünmesi bile komik ama bazıları dayz nin gerçekçi olduğunu söyleyebiliyo. gerçekçi olucaksa pve olmalı yani insanlar biribirini öldürememeli yada çok zor şekilde öldürmeli bknz. deadisland left4dead

[__Zahid__]

29.12.2012 14:31:56

0
valla bende gerçekçi bi survival oyunu bekliyorum ama bu dayz değil elbette. kendini kanıtlamış doğru düzgün bi firma yaparsa olur ancak. yoksa 100$ lık grafik motorlarıyla yapılmış oyunlar görmeye devam ederiz.

FERFEROS

29.12.2012 14:22:37

0
DayZ Stand Alone umarım güzel olur.Oyundan beklentilerim fazla.

yasirkula

29.12.2012 14:22:23

0
Makaleyi okudum. DayZ'nin oyun yapısı olarak gerçekçiliğine hiçbir lafım yok ancak oyuncuların gerçekçiliği (yani RPG) konusunda malesef çoğu oyun kötü durumda. Bunu oyun tasarımcıları düzeltemez de çünkü iş oyuncuda bitiyor. Mesela yazının 2. resmindeki keskin nişancı karesi. Alttaki açıklama "Bazen düşmanlardan kaçmanız ve aynı zamanda keskin nişancılara hedef olmamanız gerek " çok doğru çünkü oyuncular artık zombi avından çıkıp birbirini avlıyor (hmm.. çok gerçekçi). O 2. kareyi gördüğümde aklımdan adamı kovalayan zombileri vurup onu kurtarmak geçti ama eğer öyle birşey yapsaydım (şu anda kendimi o sniperın yerine koyuyorum) muhtemelen kurtardığım adam ilerleyen zamanlarda sniperımı almak için beni arkamdan vuracaktı. DAYZ Oyundayız programında da (özellikle son bölümde) defalarca gördük 3'lünün insanları sebepsiz yere öldürmesini. Şimdiye kadar sadece bir oyunda gerçek anlamda 'gerçekçilik' ya da 'RPG - rol yapma' gördüm ve yaşadım o da GTA San Andreas'ın multiplayer uygulaması vasıtasıyla oynadığım bir rol yapma serveri idi. DayZ ve WarZ oyunlarında malesef böyle birşey yok... (Komik bir başka örnek de DayZ'de bir adamı helikopterle ıssız ve anakaradan çok uzağa bırakan adamların videosu)

BSC Misafiri

29.12.2012 13:39:21

0
bence yeni nesil oyuncular hala daha kolay oyunlar istiyorlar... yukarıda isimlerini saydığınız oyunlara baktığımızda satışlarının ne kadar iyi olduğunu söylesekte şuanda en çok satanlar listelerinde yer alan balon oyunlara yaklaşamıyorlar...eski bir oyuncu olarak İCO gibi oyunları , eski tomb raiderdeki keşfetme duygusunu, eski silent hill deki psikolojik gerilimi, eski resident evilde yaşadığım korkuyu özlüyorum fakat yeni nesil oyuncular böyle düşünmüyorlar... dayz oyunundaki hilenin kaynağınıda oyunun zorluğunu beğenmeyip kolaya kaçan yeni nesil oyuncuların oluşturduğunu düşünüyorum... ayrıca buradan hileci erdinç ede selam olsun diyorum! DAYZ OYUNDAYIZ programını mahveden çocuk!

Rylets

29.12.2012 13:29:22

0
Biraz önce DayZ'deydim ve gerçektende aynı görüşteyim.Artık FPS'lerdede olay tamamen şu sistemden ibaret.5 adım - Cutscene - makinalı silah vs 100 adam - quıck time event. Yeter abi.DayZ'de çok iyi bir seçim yapmanız gerekiyor.Bana göre bunları en iyi verebilen 2 oyun ''modu'' vardır. 1.Fallout New Vegas HardCore modu 2.DayZ

neuronthe

29.12.2012 13:19:03

0
Evet zombi oyunları baya gerçekçi, günümüz doğasını taklit etmeye yönelik oyunlardır. Özellikle fazla satmayan sim tarzı bir oyunun daha az gerçekçi eğlencelik dayz modu gelince satmaya başlaması aslında oyuncuların gerçekçi oyunlar istediğine dalalet. Tabii cod ve l4d gerçekçi sananlar için bu yapay gerçeklik bile denebilir.

oyuncu11790

29.12.2012 13:11:52

0
Bu tarz oyunlar ileride daha da yaygın olacağına inanıyorum kaldı ki şuanda da büyük ilgi olmasına rağmen çok büyük yatırımlar yok ortada dayz yapıldı ancak hepimiz biliyoruz ki daha da geliştirilmişi dünyada kapış kapışa gider.

kratosdrake

29.12.2012 13:11:51

0
bence warz sağlıyo bunları o oyun niye bu kadar eleştiri alıyo anlamıyorum oyunu sabreden adam alacak arkadaş adamlar yapmış dayz kadarda güzel bence parçanın hepsini okudum ve hepsinide warz de yaşadım arkadaşlar oyun zevkli bence alabilirsiniz ölünce 4 saat reorn olduğu yok bende 1 saat oluyo tek sorun zırt fırt serverdan atması başka bir şey yok

Friayn

29.12.2012 13:03:01

0
Ben tam bir zombi oyunları fanatiğiyim ve bu oyunlarda gerçekçilikte ararım.Standalone'u bekliyorum. Bir War Z oyuncusu olarak ilerisi için bir şey söyleyemem ama şuan için oyunu almayı düşünüyorlarsa kesinlikle almasınlar. War Z sayesinde standalone benim için bir hayli değerlendi.

HectorBarbossa

29.12.2012 12:59:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: FlukiestFaun150 DayZ iyi güzelde, oyunda çok bug dolu ya. :( Buglar olmasa çok eğlenceli ve daha akıcı bir oyun olucak.Standalone versiyonunu bekliyorum o yüzden. :)
Aynen öyle. O kadar saçma buglar var ki adam sinirleniyor , tabi sonunda da oyunu bırakıyoruz.

Masso

29.12.2012 12:58:09

+2
DayZ iyi güzelde, oyunda çok bug dolu ya. :( Buglar olmasa çok eğlenceli ve daha akıcı bir oyun olucak.Standalone versiyonunu bekliyorum o yüzden. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
DayZ
+ TAKİBE
AL
209 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız