Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Obsidian'ın Tasarımcısı: "RPG Oyunlarında Bir Sürü İşe Yaramaz Özellik Var"


      South Park: The Stick of Truth ve Fallout: New Vegas gibi başarılı RPG oyunların geliştiriciliğini yapmış Obsidian Entertainment RPG severlerin gözde firmaları arasında.  Firmanın baş tasarımcısı Joshua Sawyer, son dönemde çıkan RPG oyunlarında karşılaştığımız işe yaramaz yetenekler hakkında konuştu.
 
     Sawyer artık çoğu RPG oyununda karşılaştığımız gereksiz yeteneklerin saçmalık olduğunu söyledi. Deneyimli RPG oyuncularının böyle yeteneklerden kaçındığını, yeni oyuncuların da yanlış bir izlenimle bu yeteneği seçtiğini dile getiren Sawyer her ne olursa olsun geliştirici ekibin böyle yetenekler üzerine bu kadar zaman harcamasını mantıksız bulduğunu söyledi. Sawyer'a göre RPG gelişticileri oyuna işe yaramaz yetenek eklemektense oyunun dengelenmesi üzerinde çalışmalı.
 
    RPG oyun türünde tecrübeli Sawyer'ın görüşlerine katılıyor musunuz?  Sizin de RPG oyunlarında işe yaramaz bulduğunuz yetenekler var mı?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
obsidian entertainment rpg sawyer
Wii U'da Hardcore Oyunlar Görmek İsteyen Bir Grup Sosyal Proje Başlattı Hellblade'in İlk Yapımcı Günlüğü Haftaya Yayınlanacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

fenah2007

25.8.2014 21:31:08

0
Diablo 3 mesela bi yerden sonra yeteneklerden cogu gereksizlesiyor 3-5 yetenek her karakterde bir cok buildi sekillendirebiliyor cogu buildlerde ortak kulllanilanlar var yani ole yetenek sistemi gerekliki arada kalalim dusunelim bunumu sunumu kullanalim diye

BSC Misafiri

25.8.2014 19:42:30

0
Kesinlikle haklıdır. Biraz eski RPGlere bakıp feyz alınsın, Fallout, Baldur's Gate, Icewind Dale,Planescape Torment ortada.. Eskillerin ruhunu yaşatan Wasteland 2 ve Divinity Original Sin'e de göz atsınlar..

OldGamers86

25.8.2014 18:37:42

0
Adam ne yazık ki haklı.

BSC Misafiri

25.8.2014 18:00:23

+1
fallout new vegas yüzünden çok saygım var bunlara bütün falloutları yapsalar yeridir

BSC Misafiri

25.8.2014 17:59:50

0
new vegas'a jsawyer modunu yapan abi galiba bence özverili bir geliştirici kendisi fakat oyunları sanat olarak değerlendireceksek lüzumsuz bi demeç olmuş

MytHnfr

25.8.2014 17:19:22

0
İşe yaramaz yetenekler yerine daha işe yarar yetenekler ekleyebilirler. Sonuçta bir yeteneğin kullanılıp diğerlerinin gereksiz görülmesi yapımcı ekibin o özelliklere zaman harcamadığını özensiz oluşturulduğunu gösterir.

mementopolis

25.8.2014 15:50:11

0
Valla birkaç oyunun ismini verseydi de neymiş bu saçma özellikleri olan oyunlar bilseydik , simdi durduk yere çamur aticam özellikle AssasinCreed serisi ama o da tam rpg sayilmaz ..., neydi bu haber (haberdeki kişi)gündem yaratmaya çalışıyor sakin ağına düşmeyin ....

frivolousam

25.8.2014 14:44:50

0
Katılıyoruz katılıyoruz da adamı hasta etmesin PoE betasına acil yama gerek, söyleyin.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız