Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Switch Teknik Özellikleri: CPU ve GPU Saat Hızları Belli Oldu

   Eurogamer'ın teknik analiz kısmı Digital Foundry bugün paylaştığı videosunda Nintendo Switch'in CPU ve GPU saat hızlarını açıkladı.
  
   Paylaşılan bilgilere göre Nintendo Switch'in CPU gücü cihaz dock ünitesine takılıyken veya değilken bir fark yaratmıyor. İki durumda da 1020MHz hızda çalışıyor.
 
   Nintendo Switch'in belleği ise cihaz dock ünitesindeyken 1600MHz, dock ünitesinde değilken 1331MHz hıza kadar düşebiliyor.
 
   Son olarak Nintendo Switch'in GPU'su ise cihaz dock ünitesinde değilken 307.2MHz hızda çalışıyor ancak dock ünitesine takılınca epey bir artış yaşanıyor ve 768MHz hıza yükseliyor. 
 
 
 
   Nintendo Switch, 2017 yılının mart ayında piyasaya sunulacak.
 
    Nintendo Switch'in sunumu ise Türkiye saati ile 13 Ocak sabah 7'de yapılacak.  Bu sunum esnasında konsolun resmi fiyatı, teknik özellikleri ve çıkış oyunları listesinin paylaşılması bekleniyor. 
 
   Bundan önceki raporda VentureBeat, Nintendo Switch'in NVIDIA’nın pascal mimarisini değil onun yerine Maxwell mimarisini kullandığını yazmıştı. Yine Eurogamer'ın raporuna göre Nintendo Switch 6.2 inch 720p ekrana sahip olacak. VentureBeat'in belirttiğine göre geliştiriciler oyunlarda daha iyi performans sunmak için daha düşük çözünürlük sunabilecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Digimon World: Next Order PS4 vs. PS Vita Grafik Karşılaştırma Videosu Steam Kış İndirimlerinin Başlangıç Tarihi PayPal Tarafından Doğrulandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Kevin Garnett

23.12.2016 16:55:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Çekirdek ve kolaları hazır tutun Nintendo'nun kendine tek atışını seyredicez
Nintendo bence böyle bir donanım ile çıkarsa Wii dönemindeki gibi ucuza satar ve başka firmalara tek atabilir.

BSC Misafiri

23.12.2016 14:35:09

0
Çekirdek ve kolaları hazır tutun Nintendo'nun kendine tek atışını seyredicez

BSC Misafiri

22.12.2016 21:03:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: mattiadestro kendi telefonum lg g flex 2'yi göstereyim: Snapdragon 810: Octa-core (4x1.5 GHz Cortex-A53 & 4x2.0 GHz Cortex-A57) http://m.gsmarena.com/lg_g_flex2-6916.php 250 dolara bulmak mümkün. http://m.ebay.com/itm/322355311097 üstelik 1080p ekran, oled ve curved :D kinci olmaya gerek yok ama bu alet güçsüz bunu kabul etmek lazım. jimmy falon'un zelda oynadığı görüntüyle beklentim artmıştı ama şu an bir gram hevesim yok aletle ilgili. nintendocu arkadaşlar kabul etsin etmesin, bu cihazın 3. parti AAA oyunlara ihtiyacı var.
Telefonun Ağustos 2015'te piyasaya çıktığında 700 küsür dolardı, şimdiki ve ülkemiz sınırlarına girmeyecek değeri üzerinden değerlendirme yapmak pek doğru değil. İnsanımız çok güçlü ve çok ucuz bir Switch bekliyor, ne yazık ki Dünya öyle bir yer değil.

BSC Misafiri

22.12.2016 20:30:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator İşte hep böyle oluyor, birisi ortaya bir yalan atıyor, yetmiyor yalanı atan kendi yalanına inanıyor. Bu da yetmiyor bir süre sonra çoğunluk böyle bir şey vardı diyerek başlıyor firma hakkında sallamaya. Yahu bir şey söylüyorsunuz, kaynak verin. Nintendo nerede PS4 ten daha güçlü konsol çıkartacağız demiş?
Dedikodu ve söylentiler normalde resmi açıklama daha yapılmamışken kıymet görmezde bazıları art niyetli olunca söylentide bile işlerine geldiği üzerinden yüklenmeye başlıyorlar. Mesela digitalfoundry söylentisi üzerine Japon analiz şirketinden birisi de Switch'in tablette 1080p monitörde 1440p olduğunu yazmış. Mesela bu söylentide Switch'e yüklenme bahanesini troller görmez, söylentide de bile seçiciler ve yalancılar aynen sana katılıyorum. https://mynintendonews.com/2016/12/22/analyst-believes-nintendo-switch-resolution-will-be-wqhd-to-1080p/

İdrak İstimlak

21.12.2016 10:59:32

+4
İşte hep böyle oluyor, birisi ortaya bir yalan atıyor, yetmiyor yalanı atan kendi yalanına inanıyor. Bu da yetmiyor bir süre sonra çoğunluk böyle bir şey vardı diyerek başlıyor firma hakkında sallamaya. Yahu bir şey söylüyorsunuz, kaynak verin. Nintendo nerede PS4 ten daha güçlü konsol çıkartacağız demiş?

BSC Misafiri

21.12.2016 10:44:49

+6
Ağa bizim türk insanı malesef cahil ya. Google Android veya IOS Metal API'sinin Nintendo'nun kendine özel Dolphin GL ile baş edebileceğini sanıyorlar vah vah. Ulan elindeki donanım ne kadar güçlü olursa olsun oyun geliştirmek için gerekli olan Low Level Api yani düşük seviye programlama arayüzü olmadan sen o donanımı nasıl çalıştıracaksın? Google'da bu olay yok malesef. IOS o konuda bariz daha iyi ama o bile gelişmiş komplex oyun geliştirilmesi için yeterli değil. Artı bu telefonlardaki ve tabletlerdeki işlemciler ve dahası hani o abarttığını Adreno ve PowerVR GPU'lar varya. Malesef öncelik olarak oyun için değil kullanıcı arayüzü ve güç tüketiminde düşük seviye için yaratılıyor. Hiçbir telefon yok ki sadece oyun için yaratılmış donanıma sahip olsun. Neyle neyi satın almaya çalışıyor bak sen şunlara ya. Yazık ya senin elindeki telefon daha malesef 3DS grafiklerine yeni ulaştı arkadaşım. 3DS diyorum bak! En kral TELEFON TABLET oyununun grafikleri bugün Playstation VITA UNCHARTED grafiklerinden geride değil mi? Peki Playstation VITA donanımı senin elindeki telefondan çok çok hem ram olarak hem işlemci hem GPU olarak geride değil mi? Peki nasıl oluyorda Playstation VITA oyunları grafikleri daha iyi oluyor senin telefonundakilerden? Çünkü senin o güçlü telefon donanımın oyun yapımına elverişli API ve oyun geliştirme araçlarına sahip değil. Basit seviyede oyun geliştirmeye yönelik bir sistem senin telefonun donanımı her ne kadar güçlü olsa. Dünya yazılım üzerine IT sektöründe yürüyor bugün Sony tarihi geçmiş PS4 donanımı ile Uncharted gibi daha nice oyunda donanım delisi PC oyuncularını bile yamultmuyormu grafik olarak? Sebebi PS4'ün sisteminin inanılmaz güçlü olmasımı? Tabiki hayır PS4 donanımına oyun yapımcılarının erişimini sağlayan Playstation GL Api'sinin ve yetenekli programcıların nimetleri bunlar! Az oturun düşünün biz bu Nintendo Switch için Xbox One grafik gücüne yakın diyoruz, dünya bunu söylüyor Wii U konsolundan kat kat güçlü diyoruz. Siz daha tabletlerde Playstation VITA seviyesinde grafiklere gelmemişssiniz Asphlat 8 ve Need For Speed gibi tek düze oyunlardan başka oyun görmemişsiniz şimdi kalkıp Nintendo Switch'in o zekanızla grafik gücünümü tartışıyorsunuz. Yazık vallaha o beyninize soluduğunuz oksijene yazık sizin. Ülkemi düzlüğe çıkartacak gençliğin bu kadar gaflet içinde olduğunu gördükce malesef kahroluyorum.

BSC Misafiri

21.12.2016 09:20:47

0
quote:

Orjinalden alıntı: fuujitsu ps4 xb1 30 fps de zor oynatıyormuş da wiiu hepsini 60 fps açıyormuş.
Okuduğunu anlamadığın için yorumunda haliyle bir garip olmuş, PS4 ve Xbox One'daki oyunları değil Wii U'daki 20 civarı çoğunluğu Nintendo'nun olan oyunların 60 FPS ile daha akıcı bir deneyim ile geliştirildiğini arkadaş belirtmiş. Bahsi geçen diğer konsollarda da 60 FPS çok oyun olmasına rağmen artık bazılarında 30 FPS bile tutturmakta zorlanıyorlar.

mattiadestro

21.12.2016 08:13:00

0
evet haklısın, gpu olduğunu görmemişim.

Kevin Garnett

21.12.2016 06:54:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: mattiadestro kendi telefonum lg g flex 2'yi göstereyim: Snapdragon 810: Octa-core (4x1.5 GHz Cortex-A53 & 4x2.0 GHz Cortex-A57) http://m.gsmarena.com/lg_g_flex2-6916.php 250 dolara bulmak mümkün. http://m.ebay.com/itm/322355311097 üstelik 1080p ekran, oled ve curved :D kinci olmaya gerek yok ama bu alet güçsüz bunu kabul etmek lazım. jimmy falon'un zelda oynadığı görüntüyle beklentim artmıştı ama şu an bir gram hevesim yok aletle ilgili. nintendocu arkadaşlar kabul etsin etmesin, bu cihazın 3. parti AAA oyunlara ihtiyacı var.
Hocam yalnız arkadaş GPU'yu diyor. Yoksa öyle işlemci rahat bulunur.

*siteci*

21.12.2016 06:41:51

0
İlk duyurdukları sırada PS4'dan güçlü olacak demişlerdi. O zamanlar ne PS4 Pro vardı ne Xbox Scorpio. Üstelik bu kadar gecikmişken başta dediklerini hatırlamıyormuş gibi PS4'ten daha güçsüz bir konsol çıkaracaklar anlaşılan. Tamam Nintendo'nun olayı süper grafikler değil ama o zaman başta niye bizi gaza getirip süper güçlü bir konsol gibi tanıttı?

mattiadestro

21.12.2016 01:01:05

+1
kendi telefonum lg g flex 2'yi göstereyim: Snapdragon 810: Octa-core (4x1.5 GHz Cortex-A53 & 4x2.0 GHz Cortex-A57) http://m.gsmarena.com/lg_g_flex2-6916.php 250 dolara bulmak mümkün. http://m.ebay.com/itm/322355311097 üstelik 1080p ekran, oled ve curved :D kinci olmaya gerek yok ama bu alet güçsüz bunu kabul etmek lazım. jimmy falon'un zelda oynadığı görüntüyle beklentim artmıştı ama şu an bir gram hevesim yok aletle ilgili. nintendocu arkadaşlar kabul etsin etmesin, bu cihazın 3. parti AAA oyunlara ihtiyacı var.

BSC Misafiri

20.12.2016 23:40:04

+3
quote:

Orjinalden alıntı: White Room by a Window Altına imza atarım hocam. Baya uzun zaman oldu galaxyleri bitireli ama bazı bölümler dün gibi aklımda. Çoğu yerde, adamların yaptırmak istediği hareketleri anlayıp, level tasarımına hayran kalarak bi kaç saniye hayranlıkla izledim. Yani galaxy oyunları gerçekten inanılmaz zekice hazırlanmış ve inanılmaz kaliteli sanatsal dokunuşlarla dolu. Öreneğin böyle oyuncaklı bi galaxy vardı, oyuncak trenin üstüne binip bölüme geçiyorduk, her ayrıntısıyla aklımda. Hayatımda yaşadığım en güzel oyun tecrübelerindedir galaxy 1&2. Keza Zeldalar ayrı bir dünya, puzzle sistemi ve combat yapısıyla. Nintendo'nun first partyleri zaten bana Switch aldıracak bu yüzden güce takılmıyorum.
Aynen kardeşim, deneyimi olan ne demek istediğimi zaten senin gibi anlamıştır. Açıkçası iki oyunu da oynarken çok sevdiğim ve saygı duyduğum Shigeru Miyamoto üstada ve emeği geçenlere kaç defa sövdüğümü hatırlamıyorum bile. Ancak zor olduğu kadarda acayip zevkli oyunlardı ve verilen her puanı sonuna kadar hakediyor. İşte ancak oynayan bilir, oynamayan ''kraloyuna girip oynadım çocuk oyunuydu'' diye zavallı duruma bile düşebiliyor...

White Room by a Window

20.12.2016 21:14:45

+3
Valla haklısın da insan en cok cahil ve aptal karşısında susmamalı. Sonra palazlanıp kendilerini bir şey sanıyorlar. Buraya gelip neden Switch kötülersinki? Git ne oynuyorsan oyna kardeşim, Nintendo çöp zaten hadi git oyununu oyna tflopslu tflopslu di mi yani.

ScottishJR

20.12.2016 20:51:03

+3
dostlar cevap vermeye degmeyecek biri ile neden tartisiyorsunuz?gitsin ne oynuyorsa oynasin bosu bosuna kendinize laf soyletiyorsunuz.

the Magus Ascendant

20.12.2016 20:02:24

+2
nintendonun oyun kalitesinu elestiren tayfadan birine herhangi bi zelda oyununu verip bitirmelerini istiyorum

Kevin Garnett

20.12.2016 19:56:04

+14
quote:

Orijinalden alıntı: çıkalımmı

1 tane oyun ıcıı gorsel. herhangı en dandırık adı sanı duyulmamış oyunu yaz onda bıle daha cok gorsel cıkar.
Sen sadece Zelda yazarsan oyun değil prenses çıkar tabiki, The Legend of Zelda yazacaksın. Cahilcim benim

BSC Misafiri

20.12.2016 19:44:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: ewferofking
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

vita'da gta5 mi çalışıyor ?
PS3 grafikleri 720P için dedim ben.
vita yinede o kadar güçlü bir cihaz değil.

çıkalımmı

20.12.2016 19:37:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: ewferofking

Bing'den mi arattın :
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
1 tane oyun ıcıı gorsel. herhangı en dandırık adı sanı duyulmamış oyunu yaz onda bıle daha cok gorsel cıkar.

Kevin Garnett

20.12.2016 19:24:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

vita'da gta5 mi çalışıyor ?
PS3 grafikleri 720P için dedim ben.

BSC Misafiri

20.12.2016 19:21:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: ewferofking
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri GTA 5 açacakmı,Ps3 grafiklerinde olsun 720p çalışsın yeter...
Hocam iyice gömmüşsünüz siz de, 2012'de çıkan Vita yapıyor onu.
vita'da gta5 mi çalışıyor ?

Kevin Garnett

20.12.2016 19:20:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: çıkalımmı

zelda yazınca oyun ıcıne daır bır adet bıle gorsel cıkmıyor bır adet.
Bing'den mi arattın :
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

çıkalımmı

20.12.2016 19:09:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Şimdi senin gibi oynamadan ahkam kesen biri izleyincede zor olduğunu anlaması lazımda senin niyetin üzüm değil bağcı. Yine senin gibi oynamayıp benim gibi oynayıp keyifle bitiren birine göre son derece zevkli ve Switch için 3. oyunu sabırsızlıkla bekliyorum. Keyifle oynayan ben ve oynamadan saçmalayan seni bir kenara bırakalım. Super Mario Galaxy 2007 yılında piyasaya çıktı; korsana çip yahut 1 dakikalık yazılım atılması ile yenik düşen Wii'de 12 milyon civarında sadece kutulu sattı, artık dijital satışları nedir bilmiyorum. Oyunun gamerankings puanlaması oyun dünyasına ait 78 dergi ve sitenin incelemesiyle tüm zamanların ve tüm oyun platformunun zirvesinde 1 numara olarak duruyor. 2. ve 3. sırada da yine senin oynamadığın ama çok bildiğin(!) Legend of Zelda ve Super Mario Galaxy 2 oyunları var. 78 tane oyun dergisi ve sitesinden %97.64 puan ortalamasına sahip olmak parayla ve hatırla olacak iş değil tamamen başarıdan ibarettir. Oyunun Metacritic puanı 97 olunca oynamasa bile insanın saygı duyması gerekir. Oyun dünyası senin gibi bilgi ve deneyimi olmadan fikir belirtmiyor.
zelda yazınca oyun ıcıne daır bır adet bıle gorsel cıkmıyor bır adet.

fuujitsu

20.12.2016 18:37:46

+1
ps4 xb1 30 fps de zor oynatıyormuş da wiiu hepsini 60 fps açıyormuş.

Kevin Garnett

20.12.2016 17:35:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri GTA 5 açacakmı,Ps3 grafiklerinde olsun 720p çalışsın yeter...
Hocam iyice gömmüşsünüz siz de, 2012'de çıkan Vita yapıyor onu.

34dxf

20.12.2016 17:35:40

+1
Pascal ile gelmezse fiyasko olur.

Kevin Garnett

20.12.2016 17:31:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Patates geliyor biz 2200 mhz ler az gelirken 300 mhz nedir agliyorum gulmekten gg
O kadar küçük bir cihazda 2200 mHzi göster hadi gösterdin onu 250-300 dolara göster vallahi konsolun en büyük kincisi olacağım.

BSC Misafiri

20.12.2016 17:30:51

0
GTA 5 açacakmı,Ps3 grafiklerinde olsun 720p çalışsın yeter...

BSC Misafiri

20.12.2016 16:59:17

0
Patates geliyor biz 2200 mhz ler az gelirken 300 mhz nedir agliyorum gulmekten gg

BSC Misafiri

20.12.2016 16:59:13

0
quote:

Orjinalden alıntı: GT_55 Bu donanıma sahip bir konsolun artık pahalı olmaması lazım. 200 doları geçmemeli.O zaman satış olarakda başarılı olacaktır. Kendine has oyunları elbette ki iyidir, ama 3. parti oyun desteği ne derece iyi olacak. Burda kocaman bir soru işareti var. Wiiu gerçeği ortada. 3. partiden destek gelmeyince, kendi oyunların ile bir yere kadar gidebiliyorsun. 3. parti oyun desteği çoğaltılıp, fiyatı da iyi tutulursa bence iş yapar bu konsol. Ayrıca merak ettiğim elde iken ve dockta takılı iken oluşan grafik farkı ne kadar olacak.
Aynen bu tür bir donanımla çıkarsa dediğin gibi pahalı olmaması gerek. Kendi adıma söyleyeyim şu an Wii U'da sahip olduğum yedi oyunun altısı Nintendo'nun ve 7. oyunda Nintendo'nun maddi desteğiyle geliştirilen Bayonetta 2. Ben oyun fanatiğiyim, sırf Nintendo veya Sony yapıyor diye beğenmediğim oyunu ne alırım ne de oynarım. 3. parti oyunlar Nintendo tarihi boyunca konsollarında pek satmadı ama Nintendo konsolu alan herkesin diğer konsollar ve bilgisayarda olan 3. parti oyunları oynama hakkı olduğunu düşünüyorum. Wii U fiyatı nedeniyle başarısız olmuş bir konsoldur yoksa Wii gibi rakiplerinden çok uygun fiyatla satılsa şimdiye 4 kat fazla satmıştı, tabii bunun için maliyeti çok yükselten tablet kumanda kutuda zorunlu değil tercihe bağlı olmalıydı. Switch'in elde veya dockta grafik farkı olacağını hiç sanmıyorum, haber doğruysa 720p ve 1080p arasında en azından 2 kat çözünürlük farkı(1280x720 vs 1920x1080) olacak ve o yüzden fark donanım ne olursa olsun kaplama veya detayda değil sadece çözünürlükle sınırlandırılacaktır.

BSC Misafiri

20.12.2016 16:58:57

+1
pascal olsaydı şimdiye çoktan göğüslerini gere gere söylerlerdi bence.

White Room by a Window

20.12.2016 16:02:23

+2
Altına imza atarım hocam. Baya uzun zaman oldu galaxyleri bitireli ama bazı bölümler dün gibi aklımda. Çoğu yerde, adamların yaptırmak istediği hareketleri anlayıp, level tasarımına hayran kalarak bi kaç saniye hayranlıkla izledim. Yani galaxy oyunları gerçekten inanılmaz zekice hazırlanmış ve inanılmaz kaliteli sanatsal dokunuşlarla dolu. Öreneğin böyle oyuncaklı bi galaxy vardı, oyuncak trenin üstüne binip bölüme geçiyorduk, her ayrıntısıyla aklımda. Hayatımda yaşadığım en güzel oyun tecrübelerindedir galaxy 1&2. Keza Zeldalar ayrı bir dünya, puzzle sistemi ve combat yapısıyla. Nintendo'nun first partyleri zaten bana Switch aldıracak bu yüzden güce takılmıyorum.

BSC Misafiri

20.12.2016 15:49:21

+5
quote:

Orjinalden alıntı: çıkalımmı
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Normalde troller birkaç satır ile cehaletlerini tescillerdi ama bu seferki Don Kişot'a özenmiş. :) Sen ve yaşıtlarının oynadığı kraloyun'daki Super Mario ile Nintendo konsollarındaki oyunlar bir değil genç. Çocuk oyunu deyince kahkaha attım, Super Mario Galaxy 120 yıldız var ve bazıları aşağıda linkini verdiğim yıldızı almaktan çok daha zor. İlk önce o videoyu izlemeni önerir daha sonra almadığın konsolun oynamadığın oyunları hakkında konuşmamanı öneririm. İşte sana göre çocuk oyunundan 1 yıldız, süre olduğunu da gözardı etme ;) https://www.youtube.com/watch?v=6Cq6YqXe_hU
ne yani şimdi bu zormu ? değil. zevklimi ? 20 dakıka oynar kaparım. yıl olmuş 2017 bu ne şimdi. herbiri birbirinin nerdeyse aynı oyunlar. zorlasa 2d olacakmış.
Şimdi senin gibi oynamadan ahkam kesen biri izleyincede zor olduğunu anlaması lazımda senin niyetin üzüm değil bağcı. Yine senin gibi oynamayıp benim gibi oynayıp keyifle bitiren birine göre son derece zevkli ve Switch için 3. oyunu sabırsızlıkla bekliyorum. Keyifle oynayan ben ve oynamadan saçmalayan seni bir kenara bırakalım. Super Mario Galaxy 2007 yılında piyasaya çıktı; korsana çip yahut 1 dakikalık yazılım atılması ile yenik düşen Wii'de 12 milyon civarında sadece kutulu sattı, artık dijital satışları nedir bilmiyorum. Oyunun gamerankings puanlaması oyun dünyasına ait 78 dergi ve sitenin incelemesiyle tüm zamanların ve tüm oyun platformunun zirvesinde 1 numara olarak duruyor. 2. ve 3. sırada da yine senin oynamadığın ama çok bildiğin(!) Legend of Zelda ve Super Mario Galaxy 2 oyunları var. 78 tane oyun dergisi ve sitesinden %97.64 puan ortalamasına sahip olmak parayla ve hatırla olacak iş değil tamamen başarıdan ibarettir. Oyunun Metacritic puanı 97 olunca oynamasa bile insanın saygı duyması gerekir. Oyun dünyası senin gibi bilgi ve deneyimi olmadan fikir belirtmiyor.

İdrak İstimlak

20.12.2016 14:54:28

+2
quote:

Orijinalden alıntı: çıkalımmı

şu yazdıgın mesajda konsolu savunacağın hiçbirşey yok sadece maksimum zekanla hakaret etmişsin. neyse tartışmaya gerek yok zaten diyeceğin bişeyde yok konsol ÇÖP. madem hakaret edebiliyoruz bende edeyim BU KONSOLA BEŞ KURUŞ PARA VEREN AÇIK VE NET GERİ ZEKALIDIR.
Bütün dünyası gördüklerinden ibaret olan biri gibi yazmışsın. Basit zevklerinle millete akıl verip, anlamadığın işleri "Gerizekalı" diye yaftalama bari. Allah bilir kimin fake'isin sen?

SiPAHi_

20.12.2016 14:51:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Bu donanıma sahip bir konsolun artık pahalı olmaması lazım. 200 doları geçmemeli.O zaman satış olarakda başarılı olacaktır. Kendine has oyunları elbette ki iyidir, ama 3. parti oyun desteği ne derece iyi olacak. Burda kocaman bir soru işareti var. Wiiu gerçeği ortada. 3. partiden destek gelmeyince, kendi oyunların ile bir yere kadar gidebiliyorsun. 3. parti oyun desteği çoğaltılıp, fiyatı da iyi tutulursa bence iş yapar bu konsol. Ayrıca merak ettiğim elde iken ve dockta takılı iken oluşan grafik farkı ne kadar olacak.
Evet kesinlikle haklısınız,zira bu konsolu 3 parti oyunlara geniş kapsamlı biçimde destek sunarsa benim gibi işyerinde bilgisayara ulaşamayan vb bir çok oyun sever bu konsolu götürüp keyfine bakar. Buarada gece vardiyasında muthiş olucak 😊

blackzeros

20.12.2016 14:43:51

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Açıkçası konsolu geliştiren Nintendo'nun değilde amacı tık avcılığı olan eurogamer'ı dikkate alarak donanım kıyaslaması yapmana hiç gerek yoktu. Nintendo Switch resmi olarak Khronos Group tarafından Vulkan 1.0 ve OpenGL 4.5 sertifikası aldı, sitenin açıklamasında Vulkan'ın “a new generation graphics and compute API that provides high-efficiency, cross-platform access to modern GPUs.” şeklinde belirtilmiş. Yani maxwell mimarisi dedikodu fantazilerinden ibaret. Dedikodu yerine Nvidia'nın bloğunda açıkladığı ''Switch konsolu Nvidia'nın en yüksek performanslı ekran kartlarıyla aynı mimariyi kullanıyor'' cümlesini veya Vulkan sertifikasını dikkate almak mantıklı insanın yapacağı bir iştir. Link için; https://mynintendonews.com/2016/12/19/nintendo-switch-listed-as-vulkan-and-opengl-conformant/
digitalfoundry diğer sitelere pek benzemez, işlerinde uzmanlar öyle alalede dedikoduları kafalarına göre yazmazlar.bu hızlari verdilerse mutlaka saglam bir duyumları vardır.verdiğin açıklama çok anlamlı değil neden dersen , vulkan 1.0 ve opengl 4.5 apilerini bırak maxwelli kepler tabanlı tegra k1 dahi destekliyor... https://en.wikipedia.org/wiki/Vulkan_(API) https://en.wikipedia.org/wiki/OpenGL#OpenGL_4.5 nvidianin blogundaki yazıyı biliyorum o yazıyı pascal kullanılacagi seklinde yorumladı fakat, ucu acik o aciklamaın en guclu ekran kartlariyla aynı mimari deyince,980ti'de en guclu ekran kartlarından biri maxwell kullanıyor, kaldı ki gelistirici kitlerinde kullanılan çip tegra x1'i isaret ediyor.lakin urunun satisa sunulacak versiyonunda pascal olabilecegi tahmin ediliyordu ama bunlar kesin bilgiler degildi.venturebeat sitesi gecen gun iki kaynaktan aldigimiz bilgiye gore maxwell kullanılacak dedi. tabi ki bu cip ozellestirilmis bir cip olacak belki gpuda 256 değilde 512 çekirdek kullanılabilir ama bunun maliyetleri baya yukseltecegide bir gercek, o yuzden hali hazırda tasarlanmıs tegra x1 veya x2 gibi çiplerin bir versiyonu olacagi yonunde tahminler, ustteki iki sitenin bilgilerini birlestirince karsimiza hızı dusurulmus bir x1 cikiyor, ozellikle mobilken 3'te birine dusmus hız(nvidia shield'de 1 ghzde calisiyor gpu).umarim bu soylentiler dogru cikmaz kırpılmamıs bir x2 hatta daha fazlasıyla gelir ama dogruysa 200 dolari gecmemeli hatta 150 dolar filan olmalı bu alet.

Kevin Garnett

20.12.2016 14:03:24

+3
quote:

Orijinalden alıntı: çıkalımmı

şu yazdıgın mesajda konsolu savunacağın hiçbirşey yok sadece maksimum zekanla hakaret etmişsin. neyse tartışmaya gerek yok zaten diyeceğin bişeyde yok konsol ÇÖP. madem hakaret edebiliyoruz bende edeyim BU KONSOLA BEŞ KURUŞ PARA VEREN AÇIK VE NET GERİ ZEKALIDIR.
İmzasından troll olduğunu anlayın ya da bu sadece FPS oynarak oyunlar hakkında bilgisi hiç olmayan bu arkadaşı kendi haline bırakın.

Skymarc

20.12.2016 14:00:23

0
Çok pahalı olmazsa alınır bu güzel olmuş

çıkalımmı

20.12.2016 13:58:55

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Midorima

Pinky e attığım resmi sanada atardım ama sende o kadarcık bile beyin olmadığından resme yazık olur. Oturma organınla düşünmeye bir son ver istersen. Beynini kullan diyecemde olmayan organı nasıl kullanacaksın ki? Sadece paçalardan değil vücudundaki her bir hücreden cahillik fışkırıyor. Yüzde 99 unu bilmemde senin gerizekalı olduğun ayan beyan ortada. Eleştiri ayrı şeydir cahil cahil konuşup b.k atmak ayrı şeydir.
şu yazdıgın mesajda konsolu savunacağın hiçbirşey yok sadece maksimum zekanla hakaret etmişsin. neyse tartışmaya gerek yok zaten diyeceğin bişeyde yok konsol ÇÖP. madem hakaret edebiliyoruz bende edeyim BU KONSOLA BEŞ KURUŞ PARA VEREN AÇIK VE NET GERİ ZEKALIDIR.

çıkalımmı

20.12.2016 13:27:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Normalde troller birkaç satır ile cehaletlerini tescillerdi ama bu seferki Don Kişot'a özenmiş. :) Sen ve yaşıtlarının oynadığı kraloyun'daki Super Mario ile Nintendo konsollarındaki oyunlar bir değil genç. Çocuk oyunu deyince kahkaha attım, Super Mario Galaxy 120 yıldız var ve bazıları aşağıda linkini verdiğim yıldızı almaktan çok daha zor. İlk önce o videoyu izlemeni önerir daha sonra almadığın konsolun oynamadığın oyunları hakkında konuşmamanı öneririm. İşte sana göre çocuk oyunundan 1 yıldız, süre olduğunu da gözardı etme ;) https://www.youtube.com/watch?v=6Cq6YqXe_hU
ne yani şimdi bu zormu ? değil. zevklimi ? 20 dakıka oynar kaparım. yıl olmuş 2017 bu ne şimdi. herbiri birbirinin nerdeyse aynı oyunlar. zorlasa 2d olacakmış.

Guest-1DF3AA226

20.12.2016 12:01:09

0
Çok güzel duruyor aslında.Fikir de çok güzel. Çıkar el konsolu tak normal konsol.3.Parti oyuna zâten nintendo için çok da gerek yok bence.Kendi exclusive oyunları için alınır da fiyat kaç civarı olur acep Türkiye'de?Çok daha pahalı olmazsa alıcam kesin.

İdrak İstimlak

20.12.2016 11:30:22

0
Bizim oyuncu kesimi öyle şeylere takılıyor ki, asıl işi görmüyor. Bu remastered işinin cılkını çıkartan aslında Nintendo dur. Adamlar bir oyunu üç nesle çıkartıyor, yani bir nesil dahi yetmiyor remastered için. Eleştirecek yanları çoktur ama içimdeki lanet olası Zelda aşkı bütün bu eksileri alıp götürüyor. Büyük ihtimalle ben de çıktığı gibi almam. Bekleyip gidişata bakmak en mantıklısı, ancak başarılı olmalarıni da can-ı gönülden istiyorum.

riaz

20.12.2016 11:20:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Hocam konsol yaptıkları işlerden sadece birisi. Bu adamlar 100 yılın üstünde oyuncak sektöründe varlığı olan insanlar. Zamanında otel işletmeciliği bile yapmışlar. Mario nun otelde geçen bir oyunu vardı, bilenler bilir. Sadece Amiibo işinden dünyanın parasını götüren bir firma, yani konsol tek işleri değil, o yüzden konsol firması demiyorum. Yalnız Nintendo seviyoruz diye hatalarını da görmemezlikten gelmeyiz. Bana göre bu cihaz 250 dolardan satışa sunulacak ve 2 yıl içinde Nintendo oyuncuların karşısına çıkıp, bakın bu yeni dock ünitemiz, 200 dolara bunu almanız halinde konsolunuzla 2 tflops olacak, şu, şu oyunlar böyle çalışacakta diyebilir. Oyun pazarındaki gidişatın Nintendo yu bu noktaya getirmemesi ı ümit etmek istiyorum ama gelecek konsolları tüm nesillerin upgrade edilebilir konsolu olabilir. Adamlar bu konseptle 10 yıl gidebilir. Bu tabletin 1080p si çıkar, dock un 4 tflops u çıkar derken bu iş zincirleme de devam edebilir. Bakın o sökülebilir kontrol cihazının yanındaki aparatların ne modelleri çıkacak düşünmek bile istemiyorum. Artık kılıçlisi mi dersin, silahlisi mi dersin, en az 50 çeşidi gelir. Bence oyuncular bu alanlara odaklanmali.
Yapmışlar, yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler.Fakat en büyük geliri konsol ve konsol oyunlarından geliyor.Diğerleri yan gelirleri.Sony ve Microsoft firmalarıda öyle. Nintendo kesin slim,XL gibi modelleri çıkarır hatta The New Swift bile çıkarırsa bir süre sonra şaşırma.Ama Wii u harcandı resmen bu sebeple ben hemen almayacağım.Uzun süre destek verecekleri bir konsol olursa alırım ama teknik özellikleri çağın gerisinde olursa zaten firma yine umduğunu bulamaycaktır.Yani aynı b.kun laciverti geldikten sonra silah çıkarsa ne kılıç çıkarsa ne Wii'de vardı bu tarz aparatlar yüzüne bile bakmadım.

İdrak İstimlak

20.12.2016 11:14:20

0
Hocam konsol yaptıkları işlerden sadece birisi. Bu adamlar 100 yılın üstünde oyuncak sektöründe varlığı olan insanlar. Zamanında otel işletmeciliği bile yapmışlar. Mario nun otelde geçen bir oyunu vardı, bilenler bilir. Sadece Amiibo işinden dünyanın parasını götüren bir firma, yani konsol tek işleri değil, o yüzden konsol firması demiyorum. Yalnız Nintendo seviyoruz diye hatalarını da görmemezlikten gelmeyiz. Bana göre bu cihaz 250 dolardan satışa sunulacak ve 2 yıl içinde Nintendo oyuncuların karşısına çıkıp, bakın bu yeni dock ünitemiz, 200 dolara bunu almanız halinde konsolunuzla 2 tflops olacak, şu, şu oyunlar böyle çalışacakta diyebilir. Oyun pazarındaki gidişatın Nintendo yu bu noktaya getirmemesi ı ümit etmek istiyorum ama gelecek konsolları tüm nesillerin upgrade edilebilir konsolu olabilir. Adamlar bu konseptle 10 yıl gidebilir. Bu tabletin 1080p si çıkar, dock un 4 tflops u çıkar derken bu iş zincirleme de devam edebilir. Bakın o sökülebilir kontrol cihazının yanındaki aparatların ne modelleri çıkacak düşünmek bile istemiyorum. Artık kılıçlisi mi dersin, silahlisi mi dersin, en az 50 çeşidi gelir. Bence oyuncular bu alanlara odaklanmali.

BSC Misafiri

20.12.2016 11:11:02

0
nintendo konsollarını ve oyunlarını ne kadar sevsemde artık yeni ip'ler duymak istiyorum.mario,kirby,donkeykong vs (zelda apayrı bir olay :D )genelde çok zevkli olsada platform oyunları...diğer türlerdeki oyunlarda bu oyunlardaki karakterlerden oluşturulmuş yarış,dövüş,spor oyunları.(ssb mk) çok kaliteli oyunlar olsada bir yere kadar.nintendonun yeni konsolunda splatoon gibi online altyapısı sağlam fps-tps.Baten Kaitos gibi biraz daha oturaklı rpglere,Eternal Darkness gibi aksiyon mecera oyunlarına...kısaca her kesimden oyuncuya hitap eden yapımlara ihtiyacı var.ben sanmıyorum ki nintendonun başındakiler,buradaki bazı arkadaslar gibi"nintendonun kitlesi farklı sadece fanatikleri alsada olur."kafasında olsunlar.adamlar günün sonunda kazanacakları paraya bakarlar sonuçta binlerce çalışanı olan ticari şirketler.o yüzden insallah bu ayrımın farkına varırlar ve herkese hitap eden bir konsol çıkarırlar ortaya.donanımıyla olmasada oyunlarıyla en azından.yoksa sonu wiiu gibi olur.belli bir kitle alır sonra destek kesilir. o da n64,gc,wiiu gibi aynı akıbeti yaşar.

riaz

20.12.2016 10:36:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Donanımına laf edilen Switch'in atası WiiU'da oyuncular neredeyse tüm exc. oyunları 60 fps oynadılar. Bu vaadi vermelerine rağmen, o güçten başı dönen konsollar 30 fps'yi zorla yakalıyorlar. Buradaki insanların anlamadığı konu şu, Nintendo konsol firması değil, adamların işi oyuncak ve yaptıkları işi gayet kaliteli yapıyor ve beklentiyi karşılıyorlar. Bence Nintendo eleştirilecekse, online altyapısı, hesap yönetimi, nadiren yaptıkların indirimlerle pahalıya sattıkları oyunlarla eleştirilmeli. Şahsen eksik bulduğum ve eleştirdiğim konular bunlar.
Nintendo gayet konsol ve oyun firmasıdır.Bu zamana kadar Sektörün lideri olan Sony'nin karşısına sürekli rakip konsol çıkarmıştır.Hatta konsol ve oyun üretmeye Sony'den önce başlamıştır.Tabiki başka sektörlerde yer alıyor diğer dev firmalar gibi. Online altyapısı bence şuan mevcut bütün şirketlerden daha iyi, Mario Kart oynarken Japonya,Kanada,Kore,Almanya vs. bayağı ülkeden karma oyuncu oluyor ve hiç lag olmuyor. Ama artık politikanın değişmesi lazım, bir çok kişi şikayetçi.Yine rakiplerden güçsüz bir konsol çıkarsa almayacağım zaten bende.

GT_55

20.12.2016 10:15:22

0
Bu donanıma sahip bir konsolun artık pahalı olmaması lazım. 200 doları geçmemeli.O zaman satış olarakda başarılı olacaktır. Kendine has oyunları elbette ki iyidir, ama 3. parti oyun desteği ne derece iyi olacak. Burda kocaman bir soru işareti var. Wiiu gerçeği ortada. 3. partiden destek gelmeyince, kendi oyunların ile bir yere kadar gidebiliyorsun. 3. parti oyun desteği çoğaltılıp, fiyatı da iyi tutulursa bence iş yapar bu konsol. Ayrıca merak ettiğim elde iken ve dockta takılı iken oluşan grafik farkı ne kadar olacak.

İdrak İstimlak

20.12.2016 09:53:09

+9
Nintendo oyunlarını çocuk oyunu olarak görenlerin Mario veya Zelda oyunlarından herhangi birini yardımsız bitirebileceklerine inanmıyorum. Artık gideceğiniz yönü gösteren, siper arkasında beş saniye bekleyince canınızın dolduğu oyunlardan iyice körleşmişsiniz. İşin en komik tarafı konsollarinin gücünden başı dönen bu sözde oyuncular o yere göğe sığmayan oyunlarıyla zor bela 30fps oyun oynayabiliyorlar, bir çoğu 20-25 fps aralığında. Yerin dibine batirdiginiz Nintendo oyunları yağ gibi 60 fps de çalışıyor ama. Adamların konsepti belli, yaptıkları oyunların içeriği belli. Kullanmayacaklari daha fazla gücü konsolun içine koyup, bu cihazı 400-500 dolara satmak ne kadar mantıklı? Ki konsol taşınabilir özelliklere de sahip, böyle bir konsepte daha fazla gücü nasıl besleyeceksiniz? Eleştirirken biraz mantıklı, azıcıkta insaflı olacaksınız. Forumun geneli bizi bilir, Playstation seven, oyunlarını merakla takip eden biriyimdir ama sağolsun bu zihniyetteki arkadaşlar yüzünden neredeyse fanatik Nintendocu olmak üzereyim. Öyle saçma şeyler yazılıyor ki, cevap verdikçe insan kullandığı, sevdiği şeylerden soğuduğunu hissediyor. Yahu insan az da olsa düşünmez mi, böyle bir cihazın birileri tarafından sevilebilecegi, onunla vakit geçirirken eglenebilecegi? Ki evde çocuklarla oyun oynarken en çok eğlendiğim, oynarken çığlıklar atabilecek kadar kendimizden geçtiğimiz, arada Bowser gibi "Hiaaaaghhhh" diye bagirdigimiz oyunlar sadece an itibari ile Wii U'da. Simdi alın bilmem kaç tflops gücündeki konsollarinizi ve az ötede daha önce yaptığınız gibi sivilceli ergen vurmaya devam edin.

Redunay

20.12.2016 09:35:07

0
3. Parti oyun yok bu konsola

White Room by a Window

20.12.2016 07:39:03

+5
Zelda tabi ilgini çekmez yavrum oradaki puzzleları çözmek senin gibilere fazla gelir, Mario' yu küçüklüğünde çakma nintendolarda oynadın diye hala aynî oyun sanıyorsun. Aç da bi Mario Galaxy gameplaylerine bak çoğu bölümü yüz kere oynasan geçemezsin, sonra çocuk oyunu der gerizekalılara hitap eden modern oyunlara dönersin. Adamlar sizin yeteneksiz olduğunuzu bilip grafiğe abanıp, gameplay i embriyonun oynayabileceği seviyeye çekiyor zaten. Nintendoya çocuk konsolu diyorsunuz ya birgün kısmet olur da avrupaya amerikaya gidersen oyun topluluklarını incele. Ps4 , one alan ekip agırlıklı olarak kolejli sivilceli ergenlerdir. Nintendo oyun kültürü olarak daha eski olduğu için çekirdek kitlesi 30 lu yaşlardadır. Bu canım ülkemde senin gibi dünyadan bir haber insanlar atıp tutar ama. Ulan pokemon diye bi oyun var, ingilizcen yeterliyse aç bak wikilere nasıl derin bi oyun. İvler, evler, typlerın artıları eksileri, movelar vesaire.. Bunları anlamayınca ya da oynama fırsatı bulamayınca tabii dandirik oyun olurlar

BSC Misafiri

20.12.2016 07:05:59

0
quote:

Orjinalden alıntı: blackzeros
quote:

Orijinalden alıntı: ewferofking

CPU gücü dock'ta aynı, GPU gücü de XB1'da 1.3 TFLOPS bu konsolda 1 TFLOPS. Zaten "neredeyse" diye belirtmişim orada.
daha onceki yorumlarımda da soylmesimdir burda bahsi geçen 1 tlops 16 bit üzerinden hesaplanıyor, bunu 32 bit üzerinden hesaplarsanız yarısı yani 0,5 tflops yapar, fakat bu tegra x1'deki 256 maxwell cekirdeğinin 1 ghz hızında calistiginda sahip oldugu teorik hesaplama gucu, eurogamer'in dediğine göre aletin gpusu dokta 768 mhz mobilde 307 mhzde calisiyor, buda sırasıyla yaklasık 0,4 ve 0,15 tflops hesaplama gucu yapar. kısacası olay soyle dokta yaklasık olarak xbox one'in 3'te 1 gucunde , eldeykense 8'de 1 gucunde bir alet....
Açıkçası konsolu geliştiren Nintendo'nun değilde amacı tık avcılığı olan eurogamer'ı dikkate alarak donanım kıyaslaması yapmana hiç gerek yoktu. Nintendo Switch resmi olarak Khronos Group tarafından Vulkan 1.0 ve OpenGL 4.5 sertifikası aldı, sitenin açıklamasında Vulkan'ın “a new generation graphics and compute API that provides high-efficiency, cross-platform access to modern GPUs.” şeklinde belirtilmiş. Yani maxwell mimarisi dedikodu fantazilerinden ibaret. Dedikodu yerine Nvidia'nın bloğunda açıkladığı ''Switch konsolu Nvidia'nın en yüksek performanslı ekran kartlarıyla aynı mimariyi kullanıyor'' cümlesini veya Vulkan sertifikasını dikkate almak mantıklı insanın yapacağı bir iştir. Link için; https://mynintendonews.com/2016/12/19/nintendo-switch-listed-as-vulkan-and-opengl-conformant/

BSC Misafiri

20.12.2016 07:05:17

+8
quote:

Orjinalden alıntı: çıkalımmı ne zaman nintendo lafı geçse şu dandirik zelda ve mario oyunlarından başka bir laf dönmüyor. tamam mario zamanında oynadık zevkliydi eyvallah ama bir insan her gün oturup marionun değişik versiyonlarını oynamaktan sıkılır be mario istesem acar kraloyun yazar oynarım basbaya cocuk oyunu işte. zelda dediğiniz bi oyun var bide gram ilgimi çekmemiş ve yıllardır oyunlarla içli dışlı olan 10 kişiye sorsam 2 sinin belki bilecegi sacma sapan nintendocuları kandırmak icin yapılmış oyun ÇÖP. ne artısı var şimdi bu konsol dediğiniz kıytırık aletin hadi bana anlat.
Normalde troller birkaç satır ile cehaletlerini tescillerdi ama bu seferki Don Kişot'a özenmiş. :) Sen ve yaşıtlarının oynadığı kraloyun'daki Super Mario ile Nintendo konsollarındaki oyunlar bir değil genç. Çocuk oyunu deyince kahkaha attım, Super Mario Galaxy 120 yıldız var ve bazıları aşağıda linkini verdiğim yıldızı almaktan çok daha zor. İlk önce o videoyu izlemeni önerir daha sonra almadığın konsolun oynamadığın oyunları hakkında konuşmamanı öneririm. İşte sana göre çocuk oyunundan 1 yıldız, süre olduğunu da gözardı etme ;) https://www.youtube.com/watch?v=6Cq6YqXe_hU

Kevin Garnett

20.12.2016 07:02:12

+5
quote:

Orijinalden alıntı: çıkalımmı

ne zaman nintendo lafı geçse şu dandirik zelda ve mario oyunlarından başka bir laf dönmüyor. tamam mario zamanında oynadık zevkliydi eyvallah ama bir insan her gün oturup marionun değişik versiyonlarını oynamaktan sıkılır be mario istesem acar kraloyun yazar oynarım basbaya cocuk oyunu işte. zelda dediğiniz bi oyun var bide gram ilgimi çekmemiş ve yıllardır oyunlarla içli dışlı olan 10 kişiye sorsam 2 sinin belki bilecegi sacma sapan nintendocuları kandırmak icin yapılmış oyun ÇÖP. ne artısı var şimdi bu konsol dediğiniz kıytırık aletin hadi bana anlat.
Paçalardan cahillik akıyor.

hamza5806

20.12.2016 04:18:04

0
Keşke 400 500 dolardan çıkıp 1.5 2 tlops güç sunsaydı pek çok kişi xbox one ve ps4ten baska bir çıkış yolu arıyor 3.parti oyunlar için (Bende ayni sekilde 3.parti oyunlar icin yeni bir konsol istiyorum açıkcasi ve bu urun cok yenilikci ve guzel belki bir dahakine artık) veya ne bileyim standart ve pro gibisinden iki model birden ciksaydi hani dusuk butceler icin 250 dolarlik yuksek butceler icin 500 dolarlik gibisinden Ama nintendoya güveniyorum sanırım gercekten musterisini memnun etmek isteyen ve oyun ruhu kalan tek firma kendileri Not=hic nintendo urunum olmadi hep uzaktan takip ettim :(

necipfazil2041

20.12.2016 03:36:27

+1
Kusura bakmayın ama Nintendo bu konsolu bize beleş dağıtmayacak. Nintendo' nun oyunlarını bende seviyorum ama neden daha güzel grafikle oynama imkanım varken kötüsüyle yetineyim? WiiU da görüyoruz: Ben aslında her oyunu -3DS mantığını çok sevdiğim için, WiiU' da oynamak istiyorum (gerçekten!). Fakat gücü yetmiyor, az sattı vs diye kimse oyun çıkarmıyor. WiiU' nun hemen hemen de tüm oyunları var şu an ama inanın bitmesinler diye oynamıyorum. Çünkü oyunlar bitince WiiU' nun bir işi kalmayacak benim için. Artık işten güçten dolayı bir oyunu bitirince dönüp ikinci kere bakmak istemiyorum çünkü bir çok oyun var ve bir çok oyun da çıkıyor. Şimdi bu Switch güçsüz çıkarsa -benim için 360 ve ps3 ten itibaren grafikler yeterli seviyeye geldi- diğer konsollara çıkan oyunlar yetersiz güçten dolayı buna çıkmazsa, nintendo batsa da üzülmem şu saatten sonra. İkincisi, 2017 de konsol çıkarıyorsun, en azından 3 sene önce çıkan konsollarla aynı seviyede grafik ver.. Dediğim gibi grafik benim için önemsiz ama ben bunu diyorum diye yıllar öncesinin teknolojisine layık değilim. Siz de imkan varken para veriyorken azıyla yetinmeyin.

ryoshi

20.12.2016 03:11:08

+1
Konsol oyunculugunun agzini sulandiran bir cihaz nintendo switch pc mimarisine sahip ps4 ve xbox one fanlari size iyi kusmalar

olağan_şüpheli

20.12.2016 02:35:25

0
oyunlar ucuz olsa da alsak.

çıkalımmı

20.12.2016 01:33:34

+1
quote:

Orijinalden alıntı: White Room by a Window Aha tam tahmin ettiğim gibi bütün ezik gerizekalılar toplanmış. Nintendo çocuklara hitap ediyor zaten diyen mi dersin, cep telefonlarıyla kıyaslayan mı. O kadar midem bulandı ki tek tek cevap vermeye üşendim de şunu diyeyim, Sevgili dostlar O sizin bir milyon k görüntülü über konsollarınızda oynayacak oyun yok. Çakma postmodern Resident Evil ı dünyanın en iyi oyunu diye kakalamaya benzemez bu işler. Size yenilmek için mal gibi bekleyen npcli ' büyük oyunları! ' ile devam. Mario Zelda sizin neyinize olm zaten onları oynayacak yetenek ve zeka boktan AAA oyunlarla çoktan körelmiştir. Canımsınız.
ne zaman nintendo lafı geçse şu dandirik zelda ve mario oyunlarından başka bir laf dönmüyor. tamam mario zamanında oynadık zevkliydi eyvallah ama bir insan her gün oturup marionun değişik versiyonlarını oynamaktan sıkılır be mario istesem acar kraloyun yazar oynarım basbaya cocuk oyunu işte. zelda dediğiniz bi oyun var bide gram ilgimi çekmemiş ve yıllardır oyunlarla içli dışlı olan 10 kişiye sorsam 2 sinin belki bilecegi sacma sapan nintendocuları kandırmak icin yapılmış oyun ÇÖP. ne artısı var şimdi bu konsol dediğiniz kıytırık aletin hadi bana anlat.

esmerbuyucu

20.12.2016 01:00:25

0
Ya Nvidia modifiyelisini kullanacak diye bas bas bağırdı. Maxwell'de şuan söylentiden ibaret. Nvidia'nın söylediği bu kadar ciddiye alınmıyor. Kim idüğü belirsiz kişi Maxwell kullanılıyormuş deyince hemen hesaplamalara başlanıyor; "Şimdi 32 bitten hesaplayınca 0,5 tflops oluyor o yüzden bunun üçte biri..."

blackzeros

20.12.2016 00:51:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: ewferofking

CPU gücü dock'ta aynı, GPU gücü de XB1'da 1.3 TFLOPS bu konsolda 1 TFLOPS. Zaten "neredeyse" diye belirtmişim orada.
daha onceki yorumlarımda da soylmesimdir burda bahsi geçen 1 tlops 16 bit üzerinden hesaplanıyor, bunu 32 bit üzerinden hesaplarsanız yarısı yani 0,5 tflops yapar, fakat bu tegra x1'deki 256 maxwell cekirdeğinin 1 ghz hızında calistiginda sahip oldugu teorik hesaplama gucu, eurogamer'in dediğine göre aletin gpusu dokta 768 mhz mobilde 307 mhzde calisiyor, buda sırasıyla yaklasık 0,4 ve 0,15 tflops hesaplama gucu yapar. kısacası olay soyle dokta yaklasık olarak xbox one'in 3'te 1 gucunde , eldeykense 8'de 1 gucunde bir alet....

TheStarBox

20.12.2016 00:08:12

0
El konsolu olarak guzel ozelliklere sahip.ayrica unutmayapim bu konsol ps4 ve xbox one gibi pc altyapisini kullanmayacak.ayni xbox360 donemindeki gibi bu donanim ile cok iyi isler yapabilir.cidden 1080p falan umrumda degil.tasinabilir ozellikleri ve nintendo oyunlari bile yeter!

BSC Misafiri

19.12.2016 23:26:40

0
Haber sanki Switch'i geliştiren ve piyasaya sürecek olan Eurogamer'da bugün teknik detayları paylaşmış gibi sunulmuş, geliştiriciden gelmeyen bilgiler ''söylenti'' grubuna girmeliydi, o garibime gitti. Birde Wii U'nun GPU hızı 550 mhz iken ve 3. parti firmalar gücü yetmediği için oyun geliştirmezken tablet modunda 307 mhz olduğu iddia edilen bir cihaz hangi 3. parti oyunlara yetecekmiş? Daha 2 gün önce Yooka-Laylee adlı oyun teknik yetersizlik çıkmazı yüzünden Wii U'dan iptal edilip Switch için geliştirildiği açıklandı. 2017 senesinde piyasaya çıkacak olan 3. parti oyunlar belirgin olarak bu yıla nazaran daha iyi donanım ihtiyacı duyacaklar ve 50 civarı 3. parti firma donanımı bilmiyorlar mı sanıyorsunuz? Teknoloji hızlı gelişiyor kabul fakat en azından 4 yıl ömür biçilen bir konsol için bu özellikler hiç mantıklı gelmiyor.

rambocuk

19.12.2016 23:13:22

0
150 200 dolar arası olacak ve satış patlaması yapacak çok güçsüz bir donanımla geldiğine göre gerçekten iyi bir fiyatla çıkacaktır fiyattan vuracaktır diye düşünüyorum , şu an deli gibi yeni zeldayı oynamak istiyorum ve yeni gelecek nintendo oyunlarını 200 dolar seve seve verebilirim

Kevin Garnett

19.12.2016 23:01:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: OnrGrTR

xb1 gücümü sığdırmışlar sen neden bahsediyorsun konsolun gücü hakkında bir veri vermediler bahsettikleri sadece grafik işlemcisinin saat hızı ve aletin bellek saat hızı aç bir yerden oku xb1 ın saat hızlarını 1.5 - 3 kat daha hızlı olduğunu göreceksin ki bu hiçbir şey anlam ifade etmez tek başına
CPU gücü dock'ta aynı, GPU gücü de XB1'da 1.3 TFLOPS bu konsolda 1 TFLOPS. Zaten "neredeyse" diye belirtmişim orada.

Kevin Garnett

19.12.2016 22:59:02

+8
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Rezil konsolun rezil oyunlarını merakla bekliyoruz ha birde 2017 model konsol çıkartıyorlar 720p Cep telefonları bile min 1080p olmuşken boyle bir fiyaskoluk kabul edilemez adamlar zaten casual kesime hitap edıyordu şimdi 0-6 yaşa kadar düştüler.
Senin XBOX'ın ilk çıktığı dönemde 720P oyun oynatınca laf yoktu ama

OnrGrTR

19.12.2016 22:53:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: ewferofking Bak burada kavga çıkar. PSciler, XBOXçılar teknik özellikleri yok hiç satmayacak der. Benim gibi Nintendocular da onlara laf anlatmaya çalışır. Şaka bir yana gerçekten güzel gibi özellikleri, o kadarcık bir cihaza neredeyse XB1 gücü sığdırmışlar gibi görünüyor. 250-300 dolar olursa fiyat ben bu donanıma varım. Ama 400 dolar falan olursa... Şimdilik kalsın.
xb1 gücümü sığdırmışlar sen neden bahsediyorsun konsolun gücü hakkında bir veri vermediler bahsettikleri sadece grafik işlemcisinin saat hızı ve aletin bellek saat hızı aç bir yerden oku xb1 ın saat hızlarını 1.5 - 3 kat daha hızlı olduğunu göreceksin ki bu hiçbir şey anlam ifade etmez tek başına

esmerbuyucu

19.12.2016 22:24:22

+1
Dediğine katılıyorum. Switch 3DS'in başarısı sayesinde bir başarı elde edecektir. Asıl sorun insanların sadece birinci parti veya exclusive oyunları için Switch'i tercih etmek istemesi. Aslında bu fikir kötü bir şey değil fakat üçüncü parti oyunları göz ardı edemeyiz. Çünkü Nintendo bu duruma Wii U'da düşmüştü. Bu yüzden Skyrim gibi kitlesi olan bir oyunu göstererek insanları cezbetmeye çalıştılar. Yoksa yapabilecekleri pek bir şey yok. PS veya Xbox varken üçüncü parti oyunların Switch'te tercih edilmesinin tek mantıklı yanı elde taşınabiliyor olması. Belki de sırf bu yüzden çok satabilir veyahut hiç satamaz bilemeyiz.

Adol125

19.12.2016 22:11:58

+13
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Rezil konsolun rezil oyunlarını merakla bekliyoruz ha birde 2017 model konsol çıkartıyorlar 720p Cep telefonları bile min 1080p olmuşken boyle bir fiyaskoluk kabul edilemez adamlar zaten casual kesime hitap edıyordu şimdi 0-6 yaşa kadar düştüler.

StrangerLovely

19.12.2016 22:02:33

+1
Sony'nin ve (sony kadar doyurucu olmasa da) Xbox'ın bir sürü mükemmel exclusiveini gördüğü halde Pro ve Scorpio diye 2 garabet yaratan bir talep ve kitle piyasada egemenken "nintendo şey işte abi yeaa" "nintendo oynanır her türlü abee" demek çok büyük saçmalık. 2010'ların bile artık geride kalmaya başladığı bu zamanda böyle cesaretle poyasaya böyle alet sürmek gerçekten ilginç. Satış rakamlarının nasıl geleceğini epey merak ediyorum.

BSC Misafiri

19.12.2016 21:03:45

+18
quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon Rezil konsolun rezil oyunlarını merakla bekliyoruz ha birde 2017 model konsol çıkartıyorlar 720p Cep telefonları bile min 1080p olmuşken boyle bir fiyaskoluk kabul edilemez adamlar zaten casual kesime hitap edıyordu şimdi 0-6 yaşa kadar düştüler.
Cahil herif...

İdrak İstimlak

19.12.2016 21:02:04

+3
Bu konsol satışlarda Xbox One denilen konsolu da ezer geçer. Üç buçuk sene geriden gelip tokadı basacak.

Project Scorpio

19.12.2016 20:43:11

+3
Rezil konsolun rezil oyunlarını merakla bekliyoruz ha birde 2017 model konsol çıkartıyorlar 720p Cep telefonları bile min 1080p olmuşken boyle bir fiyaskoluk kabul edilemez adamlar zaten casual kesime hitap edıyordu şimdi 0-6 yaşa kadar düştüler.

Guest-2C5CD639E

19.12.2016 20:14:12

0
nintendo oyunları zaten grafikle işi yok bu cihazı alacaklar zaten grafikle işi olmaz oyun olsun yeter

Genesis.

19.12.2016 19:51:42

0
Mantık olarak güzel dışarda taşı çantanda el konsolu, eve gelince dockla televizyondan oyna. Fakat exclusive oyun olarak mario zelda sarmıyor artık be. Gücünün fazla olmayacağı tanıtım videosunun dörtte birinde 2011de çıkan skyrimi göstermelerinden belliydi aslında. Hedef kitlesi çocuklar olacak nintendo sonuçta, kaç frame alıyorum falan diye düşünmez bence çocuklar. PS4 XB1 kalitesini handheld konsoldan beklemek saçma olurdu zaten. Fiyatı inanılmaz uçuk rakamlara ulaşmasın istiyorsak yapacak bir şey yok ben güveniyorum bu sefer olacak.

GT_55

19.12.2016 19:49:05

+2
Ev konsolu için yetersiz , el konsolu içim yeterli.

BSC Misafiri

19.12.2016 19:45:40

+2
özel bir nedeniniz yoksa meraklısı değilseniz. bu konsol çok gereksiz. ps4 bile tüm oyunlar çıkmasına rağmen kesmiyor. ps4+pc imkanınız varsa.

Kennnn

19.12.2016 19:41:43

0
Nintendo risk almış ama yine negatif. 3DS'in başarısına güveniliyor açık ve net. El konsolu olarak tamam yeterli ama ev konsolu olarak ne yapacak. Fiyatı maksimum 250 dolar, fazla olmamalı bana kalırsa. GC zamanında ki nintendoyu özledim valla. Konsolu ben alırım ama birinci parti oyunları için.

Antikaruh

19.12.2016 19:23:06

0
Bide Xbox One , PS4 gücünde demezler miyidi ... Hesaplamalara göre 1 tflops ya ediyor ya etmiyor. Salt el konsolu için 1 tflops yeterli idi ancak o kısımda dahada düşüyor. Yani Dockta 0.9-1.1 tflop , ayrık bir şekilde bir tık daha güçsüz.

edd121

19.12.2016 19:16:01

0
işlemciye de 4 tane cortex a 57 diyordu aynı video da insan 72 koyarda rahatlarız 57 de ne çalışacaksa

BSC Misafiri

19.12.2016 19:02:59

0
12 ocak olsa da şu konsolun her şeyi duyurulsa...

BSC Misafiri

19.12.2016 18:47:40

+4
ya arkadas.wiiu'da da aynı şeyler söylendi.cihaz çok güçlü değil ama nintendonun yaşattığı deneyim felan alır götürür dediler sonra Konsol patladı.Bakalım piyasa bu cihaza nasıl bir tepki verecek.

St Batuhan

19.12.2016 18:41:28

+5
Her şey güzel de Pascal yerine Maxwell nedir yahu?! Bununla gelmesi yine Nintendo klasiği oldu. Eski nesil ürün sunmaktan vazgeçemiyor adamlar. Muazzam bir fark yok belki ama verimlilik adına ciddi fark var ve sen bu konsolu taşınabilir de yapıyorsun. O zaman en çok senin buna yönelmen gerekirken niye eski nesle dönüyorsun...

blackzeros

19.12.2016 18:10:27

0
bu haber dogruysa nvidia elde kalan soclarla nintendoyu kazıklamaya calisiyor anlasılan, 10 nanometre sd835 60-70 dolardan fazla değildir, o bu konsolun mobilde 720p'de calistirdigini 1080p'de calistirir, cpu hızıda baya dusurulmus ,tek iyi yanı bu hizlar bu kadar dusuk olacaksa , iyi bir pille 5-6 saat oynanabilir olabilir belki... 3.parti 920m'e oyun uretmek icin pek heycanli olmaycaktir,birde mobilde onunda yarısına dusuyor guc....

Metal-Gear

19.12.2016 18:07:09

0
Hesaplama yapınca flops cinsinden değerler yeterli gelmiyor ama nintendo'da bu meseleyi çokta umursamaya gerek yok zaten pek çok şeyin yapımcılarda bitmesinin yanı sıra nintendo sunmaya çalıştığı deneyimlerden ötürü teknik yeterlilik aratan bir konsol değil.

İdrak İstimlak

19.12.2016 18:02:33

+23
Donanımına laf edilen Switch'in atası WiiU'da oyuncular neredeyse tüm exc. oyunları 60 fps oynadılar. Bu vaadi vermelerine rağmen, o güçten başı dönen konsollar 30 fps'yi zorla yakalıyorlar. Buradaki insanların anlamadığı konu şu, Nintendo konsol firması değil, adamların işi oyuncak ve yaptıkları işi gayet kaliteli yapıyor ve beklentiyi karşılıyorlar. Bence Nintendo eleştirilecekse, online altyapısı, hesap yönetimi, nadiren yaptıkların indirimlerle pahalıya sattıkları oyunlarla eleştirilmeli. Şahsen eksik bulduğum ve eleştirdiğim konular bunlar.

BSC Misafiri

19.12.2016 17:54:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: bilir_kisi_322 Gamespotta şöyle bir yazı okudum. Yanlış anlamadıysam konsolun birden fazla tflopfa sahip olacağı öngörülüyor. The Switch's reported use of the custom Maxwell Tegra apparently means the console will have more than 1 teraflop of performance. This would be well below Project Scorpio (6 teraflops), the PS4 Pro (4.2 teraflops), the standard PS4 (1.8 teraflops), and the standard Xbox One (1.3 teraflops).
hocam zaten bu haberdeki ozelliklere 1.1 falan olur gucu

blackzeros

19.12.2016 17:52:29

0
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-nintendo-switch-spec-analysis tegra x1'e 256 maxwell çekirdeği var, 256*2*300'den yaklasık 0,15 tflops 32 bit kayar nokta hesaplama gucu yapar, 768'de 0,4 tflops oluyor ps4'un 4 te biri gucunde. bu hızların doğru olması çok kötü olur nintendo açısından, ps4 ve xbox one'i birakin ps3 ve 360'dan biraz daha yuksek gpu gucu var demek.hatta bunların bırakın nvidia shiled'in masaustu icin olanında tegra x1'deki gpu 1 ghz'de calisiyor ,nvidia'nin kendi aletinden bile gucsuz, snapdragonda 835'teki adreno 540 bunu cig cig yer... pc'de buna en yakın kart giris seviye laptop ekran karti 920m.....

Hoid

19.12.2016 17:49:36

+8
El konsolu için ideal değerler ancak 3. parti desteği pek parlak gözükmüyor .

bilir_kisi_322

19.12.2016 17:48:42

0
Gamespotta şöyle bir yazı okudum. Yanlış anlamadıysam konsolun 1 tflopfdan fazlasına sahip olacağı öngörülüyor. The Switch's reported use of the custom Maxwell Tegra apparently means the console will have more than 1 teraflop of performance. This would be well below Project Scorpio (6 teraflops), the PS4 Pro (4.2 teraflops), the standard PS4 (1.8 teraflops), and the standard Xbox One (1.3 teraflops).

Kevin Garnett

19.12.2016 17:40:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: eftpft

Bildiğim kadarıyla xbox one kadar güçlü değil konsol wii u dan biraz daha iyi handheld de
Hocam gayet yeter 720P için handheld'de, 1080P'de de el konsolu için yeter bence.

İdrak İstimlak

19.12.2016 17:32:04

+5
Sonuçta bu cihaz masaüstü ile taşınabilir konsol karşımı bir cihaz. Gayet makul özellikleri var, yıllardır diğer konsollarla sidik yarışına girmeyen Nintendo için bence bunlar mesele değil.

HR Creative

19.12.2016 17:27:01

0
Nintendonun oyunlarına yeter de artar bile güzel alet olacak ucuz çıksa da alsak

BSC Misafiri

19.12.2016 17:24:41

0
El konsolu olarak bakılırsa bence çok iyi bir konsol. 12 ocakta bence tüm oyun dünyası Nintendonun sunumunu konuşacak??

eftpft

19.12.2016 17:13:03

0
quote:

Orjinalden alıntı: ewferofking Bak burada kavga çıkar. PSciler, XBOXçılar teknik özellikleri yok hiç satmayacak der. Benim gibi Nintendocular da onlara laf anlatmaya çalışır. Şaka bir yana gerçekten güzel gibi özellikleri, o kadarcık bir cihaza neredeyse XB1 gücü sığdırmışlar gibi görünüyor. 250-300 dolar olursa fiyat ben bu donanıma varım. Ama 400 dolar falan olursa... Şimdilik kalsın.
Bildiğim kadarıyla xbox one kadar güçlü değil konsol wii u dan biraz daha iyi handheld de

CaBr2

19.12.2016 17:12:36

0
Güzel bir cihaz, pc oyuncusu olarak şahsen en çok almak istediğim konsol şuanda. Gücü bazı akıllı telefonlardan bile kötü diyenler olacaktır ama onların da oyun kütüphaneleri berbat. Taşınabilirliği ve oyun kütüphanesiyle ilk defa bir konsol haberine heyecanlandırmayı başardı.

Angel of the Lord

19.12.2016 17:12:06

0
Benim telefonun gpu saat hızı 350 ya da 450 mhz'di sanırım . (G2) Gönül isterdi ki telefona da Nintendo oyunları çıksa. Gayet oynatacak düzeye geldi çünkü telefon donanımları bu tarz oyunları.

Kevin Garnett

19.12.2016 16:59:37

+17
Bak burada kavga çıkar. PSciler, XBOXçılar teknik özellikleri yok hiç satmayacak der. Benim gibi Nintendocular da onlara laf anlatmaya çalışır. Şaka bir yana gerçekten güzel gibi özellikleri, o kadarcık bir cihaza neredeyse XB1 gücü sığdırmışlar gibi görünüyor. 250-300 dolar olursa fiyat ben bu donanıma varım. Ama 400 dolar falan olursa... Şimdilik kalsın.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız