Nintendo Switch Teknik Özellikleri: CPU ve GPU Saat Hızları Belli Oldu

Gazali Çetinkaya

   Eurogamer'ın teknik analiz kısmı Digital Foundry bugün paylaştığı videosunda Nintendo Switch'in CPU ve GPU saat hızlarını açıkladı.
  
   Paylaşılan bilgilere göre Nintendo Switch'in CPU gücü cihaz dock ünitesine takılıyken veya değilken bir fark yaratmıyor. İki durumda da 1020MHz hızda çalışıyor.
 
   Nintendo Switch'in belleği ise cihaz dock ünitesindeyken 1600MHz, dock ünitesinde değilken 1331MHz hıza kadar düşebiliyor.
 
   Son olarak Nintendo Switch'in GPU'su ise cihaz dock ünitesinde değilken 307.2MHz hızda çalışıyor ancak dock ünitesine takılınca epey bir artış yaşanıyor ve 768MHz hıza yükseliyor. 
 
 
 
   Nintendo Switch, 2017 yılının mart ayında piyasaya sunulacak.
 
    Nintendo Switch'in sunumu ise Türkiye saati ile 13 Ocak sabah 7'de yapılacak.  Bu sunum esnasında konsolun resmi fiyatı, teknik özellikleri ve çıkış oyunları listesinin paylaşılması bekleniyor. 
 
   Bundan önceki raporda VentureBeat, Nintendo Switch'in NVIDIA’nın pascal mimarisini değil onun yerine Maxwell mimarisini kullandığını yazmıştı. Yine Eurogamer'ın raporuna göre Nintendo Switch 6.2 inch 720p ekrana sahip olacak. VentureBeat'in belirttiğine göre geliştiriciler oyunlarda daha iyi performans sunmak için daha düşük çözünürlük sunabilecek.