Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Ne Yaparsanız Yapın Oyununuz Korsan Yolla İnecek"


    The Witcher 2'de DRM konusunda bazı sıkıntılar yaşadıktan sonra bir güncellemeyle bunu kaldıran, The Witcher 3'te de çıkış gününden itibaren DRM sistemine yer vermeyecek olan CD Projekt Red'in konuyla ilgili açıklamaları devam ediyor. GOG.com üzerinden bir video yayınlayan firmanın CEO'su Marcin Iwinski, yeni açıklamalara yer verdi.
 
    Yaptığı açıklamalarda Iwinski, "Ne yaparsanız yapın, oyununuz yine korsan yollarla indirilecek. Oyunu ister DRM'li çıkarın, ister DRM'siz. Olaya biraz yakından bakarsanız, DRM sistemlerinin orijinal kullanan oyuncuları kötü etkilediğini anlarsınız. Zaten bize güvenen insanlar oyunu her iki seçenekte de satın alacaktır. İşte bu yüzden, DRM'le ilgili yaptıklarımızın, oyunu satın alacak kişilerin kararını kolaylaştıracağına inanıyoruz." cümlelerine yer verdi. Iwinski'nin açıklamalarının tamamı bu videoda;
 

Bu haberin bağlantısı
URL
the witcher the witcher 2 the witcher 3: wild hunt cd project red cd project redengine 3 pc xbox xbox 720 playstation 4 rpg aksiyon rpg
Kinect'in Gizliliği Konusunda Yeni Açıklamalar Lionhead'in Tek Projesi Fable Legends Değil mi?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Dictattor

8.12.2013 21:30:35

0
Copy olayının önüne geçmek mümkün değil, adamlar son derece mantıklı açıklama yapıyor. XBox ve ne yazık ki PS4'de ileriki dönemde kırılacaktır...

Rseen

10.11.2013 08:47:00

0
Çok doğru söylemiş bunun önüne asla geçemezsiniz sadece azaltabilirsiniz

alperen141

3.11.2013 19:23:37

+1
Dışarıda bir oyun 20 - 40 - 60 dolara satılıyor. Ama dışarıda bir çocuk (10 - 15 yaş arası) zaten 20 dolar (en az) harçlık alır. Türkiye'de durum farklı...190 liraya oyun satılıyor. Bu normal bir lise öğrencisi harçlığıya 1 - 2 ay alır (bunun akbili, yemesi, içmesi, kırtasiyesi var)...sen bu oyunları: 1. Kalite (BF,COD,FIFA,PES,GTA vs.) --- 50 TL 2. Kalite (SIMS,DIRT vs.)----------------------- 30 TL 3. Kalite (Indie vs.)-------------------------------- 5 - 15 TL arası yapılsın herkes alır. O zaman korsana giden de olmaz.

BSC Misafiri

3.11.2013 01:11:16

+1
Orjinal bir film alırsın evde izlersin daha sonra arkadaşına verirsin oda izler daha sonra başka arkadaşına verirsin oda izler bişey olmaz ancak internete koyarsın korsan olur diğer türlüde 1 dvd alınmış ancak 3 ayrı kişi izlemiş oluyor internetten indirilen oyundu filmdi müziktü hepside BANA GÖRE hırsızlık değildir.

Metal-Gear

3.11.2013 01:00:13

-1
quote:

Orijinalden alıntı: thugs_life Metal-Gear<br><br>bizim memlekette dinde hırsızın düşüncesine göre değişim gösteriyor, ulan korsan indirince çalıyorsun işte bunun ötesi yok. sen orijinal alacaksın ki sony Türkiye'de senin satışlarını görüp yeni atılımlar yapacak. sistem bu, korsan indiren hırsızdır nokta.
Din hiç kimsenin fikrine göre değişim göstermez terbiyesizlik etmeyelim. :) Kesin bir sonuca varamazsın bu konu çok dallanıp budaklanır. Bal gibi de hırsızsın diyemezsin korsan kullanan kişilere. Kişinin zevkidir, fiyatlar çok pahalıdır sonuçta cebinin sömürüldüğü bir ülkede yaşıyorsun, eğlencen budur indirirsin ve oynarsın. Gidip çalmakla aynı şey değil, telif hakkı var yapımcı kopya kullanıma izin vermiyor diye bir kul hakkı boyutu var doğru. Ama hırsızlık ile aynı muameleyi görmez, sahibi izin vermiyor diye islam dini korsan kullanımı "tavsiye etmez." Ama çok istiyorsun, tek zevkin bu, tamamen ortada duran ve kaynağı sınırsız olan bir şeyi indirdin ve oynuyorsun, bu bal gibi de hırsızlık yapmak değil. Dini açıdan hırsız muamelesi görmezsin, ama tavsiye etmeyeceği bir şeyi yapmış olursun. Biraz arada kalan bir durum var ve bunun adına MEKRUH deniyor. Biri ticaretini yapıyor satıyor, sende gidip biçtiği fiyattan onu alıyorsun. Ayrıca varınız yoğunuz orijinalmiş gibi efelik yapmayın şurada. :)

Dishonored24

3.11.2013 00:44:52

0
Abi tamam eyvallah iyi hoş demişsinizde herkezi o kişiye göre değerlendirmek gerek mesela adam öğrenci(lise talebesi) çıkarıp her oyuna 100-150tl veremez,yalanmıyım?Ha o zaman oynamasın diyeceksiniz ama çocukta napsın abi oynamak istiyor ha şimdi bunun kul hakkı olup olmama meselesine girersek çıkamayız umarım bazı kişilere mesajım birşeyler anlatmıştır.

iamburak

2.11.2013 23:37:07

0
Adam aklı diyecek söz yok

Rapsody_izmir

2.11.2013 22:52:55

+3
Maaşım saati 2,6 ''tl'' den ( asgari ücret ) saati 7,25 dolara çıktığı zaman. Bütün oyunları orijinal alacağıma söz veriyorum. Bu arada babasının verdiği harçlıklarla oyun alıp burada orjinali savunanlar bi zahmet o yamuk çenelerini kapatsınlar. Zenginin herşeye hakkı var fakir olanın yok mu ? Asgari ücretlinin 100 tlye 120 tl ye oyun alması mümkün mü ? Fakir olanlar ; korsan kitap okumasın mı , internetten film izlemesin mi , kopya oyun oynamasın mı ,müzik cd si alamıyor diye müzik dinlemesin mi ? bunlarımı istiyorsunuz . bunlar olunca mutlumu olacaksınız . Biri çıkıpta mağdur mazlum edebiyatı yapıyor derse onunda ta .... iyi dileklerimi iletirim.

turgut89

2.11.2013 17:18:19

-2
quote:

Orijinalden alıntı: thugs_life Metal-Gear

bizim memlekette dinde hırsızın düşüncesine göre değişim gösteriyor, ulan korsan indirince çalıyorsun işte bunun ötesi yok. sen orijinal alacaksın ki sony Türkiye'de senin satışlarını görüp yeni atılımlar yapacak. sistem bu, korsan indiren hırsızdır nokta.
Bizim ülkede din de sizin koyduğunuz kurallara göre değişim göstermeli aslında.Dini olarak korsan oyun kullanımı ve paylaşımı konuda fıkhi bilgi verebilecek yeterlilikte biriysen bilgilendir bizi, biz de öğrenelim.Onun haricinde insanların konuya kendilerince getirdikleri yorumları tüm ülkeye mal etmezsen sevinirim.Hele ki bu konu dini ise biraz daha üslubunu düzgün tutmanı da rica ederim.Kimsenin dindarlığını tartışma hakkımı kendimde görmüyorum, sende görme.Bunun haricinde katılıyorum korsan oyun kullanımı bir çeşit hırsızlıktır, emeğe saygısızlıktır.Dini hükmü nedir onun yorumunu da yapamam.

thugs_life

2.11.2013 14:09:07

+1
Metal-Gear bizim memlekette dinde hırsızın düşüncesine göre değişim gösteriyor, ulan korsan indirince çalıyorsun işte bunun ötesi yok. sen orijinal alacaksın ki sony Türkiye'de senin satışlarını görüp yeni atılımlar yapacak. sistem bu, korsan indiren hırsızdır nokta.

2K

2.11.2013 01:51:47

+3
CD Projekt Red gerçekten oyuncuları düşünen bir firma benim de en sevdiklerimden birisi.1-2 ay kadar önceye kadar hala The Witcher 2 için içerik geliştiriyorlar , bir şeyleri değiştiriyorlar , düzeltiyorlardı aynı zamanda moturu da bedavaya sunmuşlardı.

gursoyf

2.11.2013 01:47:23

+2
çalmaktan kasıt burada oyunu fiziki anlamda çalmak değil, emek hırsızlığı olarak ifade etmektedir. bilmiyorsanız şimdi öğrendiniz. yani sen birisinin ürettiği birşeyi al, sanki kökten senin olmuş gibi onu birde herkese dağıt... yok öyle yağma. hırsızlığa kılıf bulmaya çalışacağına benden sana tavsiye: indirim günlerini bekle ve oyunlarını öyle al. en azından ucuza getirdim dersin orada burada. çalmaktan kat kat iyidir. buna emin olabilirsin.
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Arkadaşım adam gidip oyuna para vermiş kendi parasıyla almış o oyunu ve yine kendi isteği ile bunu başkaları ile paylaşmak istemiş ve internet üzerinden paylaşmış bu açıdan bakarsanız bir de olaya,ayrıca bazı arkadaşlar "çalmak" kelimesini kullanmış bir ürünü çaldığında ürünün kendisini gerçek sahibinden almış olursun ama korsanda işler bu şekilde değil gerçek ürün yine olduğu yerde duruyor yani "çalmak" kelimesi korsan için tamamen yanlış.

zorrozorro

2.11.2013 01:37:12

0
Ben bu oyun firmasının açıklamalarında bir şey görüyorum ki oda gerçekleri dile getirmeleri , cesaretli bir firma.Yani bu adamlar insanların korsan indirmelerini desteklemiyor , onları tasdiklemiyor teşvik etmiyor ama bu durumun çeşitli engellemelerle kısıtlamalarla çözülemeyeceğini bu yollara başvuranların daha kötü sonuçlarla karşılaşacağını ve karşılaştığını görüyorlar.İnsanlar gerçektende belirli argumanlar bulunca satın alma yoluna gidiyor bence ben buna inanıyorum.

BSC Misafiri

2.11.2013 00:57:02

-1
hak eden oyuna canım feda, fakat bazıları var ya hiç kusura bakmasınlar korsanı hak ediyorlar. öyle bir oyun çıkarıyorlar ki bir dolu sorunlar ve yarım yamalak. bi de yok dlc yok ona buna extra para istiyor. allahım yarabbim şeytan da diyor bunlara bir daha korsan indirecen görecekler.

BSC Misafiri

2.11.2013 00:56:24

-3
Arkadaşım adam gidip oyuna para vermiş kendi parasıyla almış o oyunu ve yine kendi isteği ile bunu başkaları ile paylaşmak istemiş ve internet üzerinden paylaşmış bu açıdan bakarsanız bir de olaya,ayrıca bazı arkadaşlar "çalmak" kelimesini kullanmış bir ürünü çaldığında ürünün kendisini gerçek sahibinden almış olursun ama korsanda işler bu şekilde değil gerçek ürün yine olduğu yerde duruyor yani "çalmak" kelimesi korsan için tamamen yanlış.

thepunisherWZ

2.11.2013 00:10:47

0
... ve korsan indirdikten sonra The Witcher 2'yi bitireceğim.Daha sonra hayran kalıp bu emeğin karşılığını ödeme zorunluluğu isteyip bütün The Witcher serisini satın alacağım. Korsana engel yok da, oyun almaya da engel yok.

Metal-Gear

1.11.2013 23:34:28

-3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: Artizt

korsan indiririz iyi.


Senin gibi mal kafalar yüzünden hiçbir firma türkiye'yle ilgilenmiyor.o kadar adamların kul hakkına giriyorsunuz,bakalım bunun hesabını nasıl vereceksiniz çok merak ediyorum.
Korsan ticaretini kendin yapmadıkça kul hakkı olmuyor bu. Birileri kurmuş sistemi oyunu da kırmış satışını yapıyor ya da torrente koyuyor. Sen gidip indiriyorsun ya da satan her kimse sattığı fiyattan alıyorsun. Firmanın oyununu çalıp korsana çevirip satmıyorsun. İşi kul hakkına çektiğinde işin içinden çıkamazsın, tam bir cevap bulamazsın buna. Türkiye ile sırf korsan kullanım yüzünden ilgilenilmiyor değil, Türkiye daha sekötüre yeni yeni adım attı zaten kendi adına. Biz her alanda olduğu gibi bu alanda da geriydik. Türkiye'ye destek verilmesi adına kurumların çalışması da lazım, Sony Türkiye örneğin, onların atılımları olmasa bu kadar Türkçe oyun çıkmazdı son dönemlerde mesela.

John Constantine

1.11.2013 23:03:16

0
Çıktıktan sonra yine 3 ay civarı bekleyip alacağım, A sınıfı oyunların çıkış fiyatları beni aşıyor. 10-15$ maksimum. Korsan yolla indirip oynayıp sonra almak yine de yanlış geliyor. 1 - 1,5 yıl önce filan olsa mal mıyım oyuna para vereyim derdim. (sesli söylemezdim, içimden düşünürdüm ) Kimseyi yargılamıyorum sadece şunu söylemek istiyorum bu tarz düşüncelerinizi sanki iyi şeylermiş bağıra bağıra duyurmayın, burada veya başka bir yerde. Tabi bu tamamen kendi fikrimdir, istediğinizi yapmakta, yazmakta özgürsünüz tabi ki.

Executor06

1.11.2013 22:15:25

+1
Şair burada diyor ki "abi bakın işi yokuşa sürmüyoruz, gelin siz de alın şunu işte" Şaka bir yana bu oyun satın alınmayı hakediyor ama böyle oyunların da çıkış fiyatları TL ye çevrildiğinde el yakıyor gerçekten.

IronLaw

1.11.2013 22:00:59

-1
Türkçe dil bulunan oyunların korsanını oynamıyorum onun yerine orjinal satın alıyorum, ama türkçe olmayan oyunlara aynı şeyi söyleyemem.

BSC Misafiri

1.11.2013 21:27:04

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Artizt korsan indiririz iyi.
Senin gibi mal kafalar yüzünden hiçbir firma türkiye'yle ilgilenmiyor.o kadar adamların kul hakkına giriyorsunuz,bakalım bunun hesabını nasıl vereceksiniz çok merak ediyorum.

mementopolis

1.11.2013 21:19:44

-1
BEN DRM OLDU OLASI SEVMIYORUM :D LAKIN ADAM SÜREKLI WITCHER 3 DEN GÖRÜNTÜLER GÖSTERIP DURDU DEDIGINDEN DE BIRSEY ANLASAK XD REKLAMIN BÖYLESI. NEYSE TUTTUM SENI RED PROJECT !!°°°°°°°!!!!!!!!!!!

bozcan

1.11.2013 21:07:37

0
Adam buram buram haklı :)

BSC Misafiri

1.11.2013 21:04:36

+2
ucuz olursa alırım niye almayayım

CoreGame

1.11.2013 21:02:08

+1
Cd projekti seviyoorum ya ayrı adamlar diğerlerinden farkı var adamların

BerkayDr

1.11.2013 20:55:06

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Artizt korsan indiririz iyi.
Sonra niye Türkiye'deki oyun sektörü gelişmiyor neden Türkçe oyun çıkmıyor diyorsunuz.Senin gibi kıt zeka insanların burada işi yok.Sen o kadar insanın emeğini çalıyorsun ve iyi diyorsan zaten insan değilsin demektir.Azıcık vicdanın olsa korsan kullanmazdın. @Anqelz Zaten sana diyecek bir tane söz bulamıyorum.Ubisoft akamıyor işte.Adamlar anca oyun ertelesinler.Tabi yemedi GTA V varken oyun çıkarmak.Tabi yine de bir GTA V olamayacak.AC gibi güzelim bir seriyide mahvettiler ya neyse.Senin anlayacağın dilde konuşursak Rockstar akar Ubisoft bakar. Neyse konuya gelirsen CD Projekt Red'e helal olsun oyuncuyu düşünen nadir yapımcılardan.Oyunu'da harika en iyi bağımsız yapımcı kesinlikle :D

rambocuk

1.11.2013 20:47:23

0
iyi oyun yaptınmı 2 günde 1 milyar dolar kar ediyorsun korsan kullananlar umrunda olmuyo parası olmayanlarda oynasın eksik olur sorun yaşar oyunda o ayrı ama en azından hevesini alır

Dovahkiin

1.11.2013 20:44:20

+1
Bu DRM olayının en ilginç yanı da, kopya korumasından etkilenmeyen tek kesimin korsancılar olması. Orjinal kullanan adama boşu boşuna eziyet etmenin de hiçbir mantığı yok. Kimsenin yapamadığını yaptığı için tebrik ediyorum CDR firmasını.

Artizt

1.11.2013 20:32:00

-11
korsan indiririz iyi.

Frozen Grenadier

1.11.2013 20:29:09

0
sonunda bazı firmalar bu işi anlamış. firmalar parayı rjinal kullanan kitleden kazanır yoksa sen ne kadar drm koyarsan koy korsan kullanıcak adam ya bi şekilde bulur indirir ya da oynamaz youtube dan izler geçer sonuçta korsanın zihninde oyuna ara vermek bi seçenek değil dolayısıyla drm onu etkilemeyecek

raxor36

1.11.2013 20:15:49

+1
CD Projekt bütün paramı hakeden tek oyun geliştiricisi.

skywalkerhan

1.11.2013 20:09:58

0
Bence bu adamlar samimi yaptıkları iştende belli ediyorlar ve sırf bu sözler için bile orjinal alınır bu oyun...

Sir Maximus is BACK

1.11.2013 20:03:44

0
Çok doğru söylüyor.

alito

1.11.2013 20:02:47

+4
Duygusal zekasını kullanıyor adamlar. Bu tür şeyler sempati toplar.

Sherlock69

1.11.2013 19:51:14

+9
Bu nasıl bir cana yakınlıktır :D en çok sevdiğim firma :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız