Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Monster Hunter Filmi Irkçı Bir Şakadan Dolayı Çin'de Vizyondan Kaldırıldı

 
Monster Hunter filmi Çin'de 3 Aralık'ta vizyona girdi ve bir gün vizyonda kaldıktan sonra kaldırıldı.

Sebebi de Çinlilere karşı ırkçı bir şakanın kullanılması.

Filmdeki bir sahnede Amerikalı askerler "What kind of knees are these? Chi-knees." cümlesini kullanıyor. Çok sayıda Çinli bu cümlenin başka bir ırkçı söyleme referans olduğunu belirtti. O da "Chinese, Japanese, dirty knees - look at these?"  Çekik gözler, gülerken elini dizine vurma eylemi ve göğüsleri işaret ediyor. Batıya göç eden Çinli ve Japonlara karşı kullanılmış ırkçı bir söylem ve cinsiyetçi çağrışım da içeriyor. Ayrıca İngilizce'den Çince'ye çevirinin farklı olması bunun kasıtlı yapıldığı şeklinde yorumlandı.
 
Bu durum sosyal medyada epey bir eleştiri topladı. Hatta Monster Hunter: World oyununa Steam'de olumsuz inceleme yağdı. Oyuna 4 Aralık'ta 1092 ve bugün 792 olumsuz inceleme yapıldı.

Bunun üzerine film Çin'de sinema salonların kaldırıldı. Geri dönüp dönmeyeceği belli değil. Eğer dönmezse 30 milyon dolardan fazla kayıp çıkabilir.
 
Yönetmen koltuğunda Paul W.S. Anderson ve başrolde Milla Jovovich'in bulunduğu film Batıda 25 Aralık'ta vizyona girecek. Capcom'un oyun serisinden esinlenen filmde Teğmen Artemis ve sadık askerleri gönderildikleri gezegende olağanüstü güçlere sahip devasa düşmanlara karşı hayatta kalma savaşı veriyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Monster Hunter Film Monster hunter filmi oyuncular karakterler konusu vizyon tarihi ne zaman Milla Jovovich
Activision Blizzard, Netflix'e Dava Açtı Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2'nin 2021'in İlk Yarısında Çıkması Beklenmiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

waltran

7.12.2020 20:58:02

0
hayret çinliler için "ırk" diye birşey var mıymış? hani bunlar topluca komunist değil miydi yahu? "ırk" değil "people" dı onlar için. hatta "ırk" ve "din" ile "people" düzenini bozdukları iddia edilerek 3-5 milyon uyguru soykırım, kölelik, çocuklarını beyin yıkama, kızlarını gelin olarak satma, organlarını çalma, 1 milyona yakın tibetliyi askeri eğitimlerde canlı hedef olarak kullanmışlardı. ne ara "ırkçı" söylemlere alınır olmuşlar. katil çin yaptıklarının bedelini ödeyecek.

Turk.Navy

5.12.2020 22:29:23

+2
Filme küsüp oyundan hıncını çıkaran Çinliler 😅

wassuplaying

5.12.2020 21:54:31

+2
Ahaha. Abi hadi film tamam da oyunun ne suçu var?

Team NINJA

5.12.2020 21:16:48

+4
Paul W.S. Anderson ve Milla Jovovich bu iki ismi yan yana görürseniz o filmden direk kaçın.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Monster Hunter Filmi
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız