Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Molyneux: Fable 3 Bir Tren Kazasıydı


     Peter Molneux'un başkanı olduğu Lionhead Studios tarafından geliştirilen Fable oyunları genel olarak gerçekten de başarılı yapımlardı. Buna karşın Peter Molyneux asla aklındaki kusursuz oyunları yapamadığını söylüyor.
 
    "Bence Fable 3 bir tren kazasıydı. İlk başta düşünülen halinden çok daha büyük bir oyun oldu ve öyle kaldı. Bir tasarımcı olarak ne zaman yeni bir oyun hazırlasam aklımda kusursuz bir mücevher vardır. Fable benim için bir anda sizi kendine bağlayan, herkesin oynayabileceği güzel, etkileyici, eğlenceli, komik, sanatsal ve harika bir mücevherdi. "
 
   "Aklımdaki mücevher asla gerçeğe dönüşmedi. Her zaman bir noktada kusurluydu. Bence Fable 1 ilk defa böyle bir oyun yaptığımı düşünürsek kötü değildi. Bazı noktalarında büyük kusurlar vardı. Animasyonlardaki sorunlar gibi teknik eksiklikler vardı, ama kötü değildi."
 
    "Bence Fable II daha doğru bir yoldaydı. Eğer tekrar şansım olsaydı Fable 1'den Fable 2'ye geçerken daha fazla gelişim gösterilmesini sağlardım. Benzer şekilde Fable 2'den Fable 3'e geçerken de gelişim gösterilmesini sağlar ve Fable 3 üzerinde 1 yıl daha çalışırdım. Peki oyun aklımdaki kusursuz mücevher olur muydu? Hayır"
 
    Peter Molyneux harika oyunlarının yanı sıra alçakgönüllü kişiliği ile tanınıyor. Ünlü tasarımcı daha önceki açıklamalarında ICO kadar kaliteli bir oyun yaptıktan sonra huzur içinde ölebilirim demişti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak develop-online Fable 3 fable iii Lionhead Studios Peter Molyneux Microsoft Game Studios Xbox 360 PC Xbox Live Co-op
Xbox One İçin Yeni Free to Play Projeler Yolda The Swapper Sony Konsolları için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

F355 Challenge

27.2.2014 14:54:47

0
Fable 3 gerçekten Fable serisine yakışmayan rezalet bir oyun, şu an Fable Anniversary oynuyorum mükemmel acayip zevkli.

S.P.E.C.I.A.L.

27.2.2014 12:11:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: Bernhard ICO'yu o yaptı demedik ki zaten. Öyle deseydik "ICO gibi bir oyun yaptıktan sonra huzur içinde ölebilirim demişti" demezdik. Ayrıca tren kazası sözü bizce daha uygun oluyor.
Türkçe dil bilgisi kurallarından bir haberiniz var mı acaba? Editör birinin "yaptıktan" ile "yapıldıktan" arasındaki farkı bilmesi lazım. Bkz.: http://www.yenimakale.com/edilgen-fiiller.html "ICO kadar kaliteli bir oyun yaptıktan sonra huzur içinde ölebilirim demişti." Cümlesini Türkçe bilen ve bu oyunun gerçek yapımcısını bilmeyen her insan Peter Molyneux'un yaptığını düşünür. ICO'yu onun yapmadığını bilen biri olarak ben bile şüpheye düştüm "acaba bir şekilde yapım ekibinde yer aldı mı" diye. Mesela haberinizde bu hatayla Molyneux'nin alçakgönüllü olduğu yazıyor ama bunu okuyan "bu adam mı alçakgönüllü?!" der... "Train wreck"teki wreck'in anlamı: "wreck" -isim: enkaz kaza gemi enkazı harabe yıkıntı harap olma Gözden kaçabilir veya bilinmeyebilir sorun değil de yazmam üzerine bilginizden bir emin olmak için araştırsaydınız keşke, eksi verip hatada ısrar etmek yerine. Ben de uzatmak zorunda kalmazdım.

emrahcey

27.2.2014 10:54:36

0
Kinec'li Fable ne oldu ? Birde Adamın Fable 1 deki vaadlerini hatırlatayım. Oyun çıkarken mevsimler değişken olacak demişti. Fakat oyun çıktıktan sonra sadece senaryo gereği mevsim değişimleri oldu. Mesela karakterimizi büyürken göreceğiz demişti. Dedim adam Black and White gibi RPG yapıyor yaşadık, küçüklükten başlayıp gideriz. Yok yine senaryo gereki küçükken yaptığımız birkaç görev ardından, tekrar yetişkin oldu. > Black and White yapay zekaya dair yapmış güzel oyunlarda biridir. Mükemmel değildir ama güzeldir.

Noctis_Strife

26.2.2014 17:24:17

0
Zamanında verdiğin yalan dolan vaatlerini asla unutmayacağız Peter, az konuşup çok iş yaptığın Fable 1 ve Black And White zamanlarını özledik ama geri gelceğini sanmam.

Bernhard

26.2.2014 16:50:55

-1
ICO'yu o yaptı demedik ki zaten. Öyle deseydik "ICO gibi bir oyun yaptıktan sonra huzur içinde ölebilirim demişti" demezdik. Ayrıca tren kazası sözü bizce daha uygun oluyor.

S.P.E.C.I.A.L.

26.2.2014 16:40:28

-2
Yanlış çeviriler var. Ico'yu o yapmadı. Ayrıca tren kazası yerine tren enkazı ifadesi daha iyi olur anlam olarak.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fable 3
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız