Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mistwalker'ın Elinin Altında Güçlü Bir Projesi Yok

Wii'ye özel yapılan The Last Story oldukça başarılı bir yapımdı.

   The Last Story, Lost Odyssey, ve Blue Dragon yapımcısı Mistwalker'ın şu anda bu seviyelerde bir RPG oyunu projesi yokmuş. Square Enix'in kurucusu, Mistwalker'ın patronu Hironobu Sakaguchi tarafından yapılan bu açıklama JRPG severleri oldukça üzmüş olabilir.
 
     Sakaguchi, şu sıralar ufak ve güçlü ekiplerle minik oyunlar yaratmayı tercih ediyor. "Yolun sonunda ne olacağını bilmiyorum. Ama bu bilinmezlik hayatın keyiflerinden biri" diyen Final Fantasy'nin yaratıcısının yarattığı oyunlarla beklenen patlamayı yaratamaması belki de kendisini ve ekibini böyle ufak ve az riski bulunan oyunlar yaratmaya sürükledi

    Sakaguchi’nin ekibi en son iOS platformlarına özel Party Wave adlı sörf oyununu çıkardı. Şu anda ekibin iOS'a yapılan 2 diğer oyunu daha var. Bunlardan biri sci-fi temalı kule defansı oyunu olurken diğeri için ise henüz bir açıklama yapılmadı...
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak JP Games Blue Dragon RPG Mistwalker Hironobu Sakaguchi J-RPG Nintendo lost oddyssey the last story
Battlefield 3'ten Çılgın Bir Sahne (Video) Halo 4: UNSC Silahları Tanıtım Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

10.8.2012 10:51:40

-1
Peki ozaman başarının kıstası ne ? Tüm değerlendirmelerden 10 üzerinden 10 almış olması mı ? ( Almadı ama aldığını varsayalım ) Sakaguchi Square'deyken yaptığı oyunlar milyonların, hatta 10 milyonların üzerinde satarken, başarılı gördüğünüz The Last Story 300.000 bile satamamışsa, siz kabul etmeseniz de Sakaguchi başarısız olarak görmüş kendini ki konsola olan yoğunluğunu iOS'a yöneltmiş ve hatta handheld'e yöneltecektir. Başarı, hedefleri yakalamak yada aşmaktır. Demon's Souls örneğinde olduğu gibi 200.000'den fazla satışı beklenmeyen bir oyunun 1.5 milyondan fazla satması başarıdır. Ama milyonları hedefleyen bir oyunun bu sayılara ulaşamaması başarısızlıktır. Sakaguchi öncelikle Square'den ayrılınca ( Sony'ye de kızmış olmalı ki ) o an için pazar payı büyük olan ( PS3 vs 360 ) 360'a özel iki adet RPG yaptı. Belli ki umduğunu bulamadı, 75+ milyonun üstünde kullanıcısı olan Wii'ye yöneldi ama onda da umduğunu bulamadı ve şimdi daha da basit bir platforma yöneliyor ( muhtemelen belini doğrultana yada isminin başarıyla anılacağı güne kadar ). Sakaguchi gibi birisinin, teknolojiyi sonuna kadar kullanıp oyun yapan, 360'tan Wii'ye oradan da iOS'a geçmesi, bence zaten bu dediklerimin göstergesidir.

LeVO

9.8.2012 17:15:20

0
Benim yerime cevabı S!rJohn vermiş zaten. Teşekkürler, Levent

S!rJohN

9.8.2012 16:24:55

+3
BSC Misafiri 09.08.2012 16:20:01 Bir yapımın başarılı sayılabilmesi için çok satması gerekmiyor, daha önce de yüzlerce örneğini gördük. Pazarlaması hatalıydı, tanıtım kötüydü o kadar.

BSC Misafiri

9.8.2012 16:20:01

-2
"Wii'ye özel yapıla The Last Story oldukça başarılı bir yapımdı." şaka olsun diye mi düşülmüş bir not bu ? Oyun yarım milyon bile satamadı, hatta şu üç oyunun tamamının satış rakamları iki milyonu geçmiyor. Bu üç oyun da başarısızlıkla sonuçlanan oyunlar ve haliyle gidişatın farkında olarak konsol yerine daha kolay ve şu sıralar daha popüler olan iOS'a yönelmişler.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last Story
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız