Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft, Xbox 360 İçin DVR Fonksiyonu Düşünmüş

 
     Microsoft'a ait olduğu ortaya çıkan bir patent firmanın konsolu için oldukça ilginç bir özellik düşündüğünü gösteriyor. Konsolunuzda DVR (digital video recorder yani dijital video kaydedici) özelliğinin olmasını ister miydiniz? Microsoft'un Xbox 360'ın ilk dönemlerinde böyle bir düşüncesi varmış.
 
      Bu özellik sayesinde doğrudan oyunların kayıtlarını (Save Game değil, video kaydı) hard diskinize atabilecekmişsiniz. Bunun yanı sıra büyük ihtimalle izlediğiniz filmlerin (DVD veya Netflix gibi servislerden) kaydını yapmanız da mümkün olabilecekmiş gibi görünüyor. Tabi Netflix vb servislerin bu tür kayıt işlemlerine izin vermesi zor görünüyor.
 
     Aşağıda görebileceğiniz bu patentin 2007 yılında iptal edildiğini de belirtelim. Xbox 360'ın piyasaya çıkan ilk modellerinde hard disk kapasitesinin pek yüksek olmadığını göz önüne alırsak  iptal olması belki de Microsoft'un hayrına oldu.
 
    Bu tür özelliklerin sonraki nesilde karşımıza çıkıp çıkmayacağını bilemiyoruz, ama oyun konsollarının, oyun dışında çok sayıda özelliğe sahip olması fiyat yönünden olumsuz olsa da oyuncuların hoşuna gidecektir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Joystiq Microsoft DVR Xbox 360 Konsol
2012'de Dead Island'a Yeni İçerikler Gelecek Sony, Vita Satışlarıyla İlgili Konuşmak İstemiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

F355 Challenge

31.12.2011 13:13:17

0
Keşke iptal etmeselermiş, çok iyi bir özellik olurdu. Keyifli anlarımızı arkadaşlarımızla paylaşabilmek için bin türlü takla atmazdık.

clubberkay

30.12.2011 22:27:27

0
ilginç ama güzel olurmuş..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız