Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft Türkçe Dil Desteği için İlk Adımlarını Attı ve Devamı da Gelecek

 
   Forza Horizon 4'ün Microsoft E3 2018 basın konferansında resmi olarak duyurulmasıyla birlikte oyunun Türkçe dublaj seçeneğine sahip olacağı da açıklandı ve Forza Horizon 4 ilk ve tek Türkçe destekli Microsoft birinci parti oyunu olmayacak, devamı da gelecek.
 
   Microsoft Türkiye ile birlikte çalışan Tamer Yeşildağ Xbox Türkiye resmi YouTube kanalı için hazırladığı E3 değerlendirme videosunda Forza Horizon 4'ten sonra da Türkçe dil desteğine sahip birinci parti oyunların geleceğini doğruladı.
 
   "Forza Horizon 4 Türkçe seslendirmeli geliyor ve bu ilk ve tek olmayacak. Daha sonra diğer oyunlarda da Türkçe seslendirme olacak ama şimdilik sadece Forza Horizon 4 duyuruldu bu tarafta. Beklemede kalın. Buradan size benden küçük bir tüyo." dedi Tamer Yeşildağ.
   
   2019'da Xbox One ve Windows 10 için çıkacağı duyurulan birinci parti oyunlar Halo Infinite, Gears 5, Crackdown 3 ve Ori and the Will of the Wisps oldu. Bu oyunlarda da Türkçe dil desteği görebiliriz. Çıkış tarihleri yaklaşıkça net bilgi verilecektir.
 
   Forza Horizon 4, 2 Ekim'de Xbox One ve Windows 10 için çıkacak.
 
   Ve son olarak tüm Microsoft birinci parti oyunlarının çıktığı gün Xbox Game Pass sistemine ekleneceğini de hatırlatalım. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Call of Cthulhu için 10 Dakikalık Oynanış Videosu Dying Light 2 Hikaye Açısından İlk Oyunla Bağlantılı Olmayacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

dggryd

21.6.2018 13:21:13

0
forzada öyle 20 saatlik bir senaryo olmadığından türkçe yapmak kolay olabilir ama önemli olan halo serisi gears of serisi türkçe olmalı bunlarda türkçe olursa tamam deriz ikincisi game passa yeni çıkacak ex oyunların gelecek olması microsoft gold üyelik ve game passtan parayı götürüyor bir çok kaliteli oyunda ekleniyor örneğin tombraider division gibi şimdide ex oyunlar geliyor herkesin beklentisi gow seviyesinde olsun ama olmuyor olmuyacakta kabul edelim forza halo gears ile devam ediyor beklentileriniz yüksek olmamalı. sonye yapılan türkçe oyunlara bakalım eski oyunlarına türkçe yapıldığı için yenilerinede geliyor doğal olarak ama yeni çıkmış ex oyunlara türkçe destek gelmiyor alt yazı desteğinin maddi tarafı yok dublaja öyle 100 milyarlarca harcanmıyor alt yazıya onu bile yapmıyorlarsa bu onların terbiyesizliğidir spider man horizona türkçe destek vermemişler bakalım diğerlerinede vermiyeceklerdir gowun yeni serisi çıktığında ona gelir eskiye destek verilmişti çünkü ama yeni bir ex oyun çıkıyor ona destek yok olmalı yani olması için ne yapmalıyız acaba ps4leri alıp sonyemi atalım kıralım :D umarım hükümet değişirde bu sisteme bir el atar artık zorunlu destek gelmeli türkçe yoksa satışıda yapılmamalı ülkede başka nasıl olur bilmiyorum bizmi extra para verecez dil desteği gelmesi için millet 300 200 tl bayılıyor zaten oyuna

HypeRtaN

19.6.2018 18:33:24

0
Microsoft Sony rakip olarak görmüyor olabilir. İstese Sony satın alabilecek güçte ki maddi değerlerine baktığımızda Microsoft Sony nin 10 katından daha fazla bi değere sahip. Hep şu sözü benimsemişimdi her işi yapmaya kalkan hiç birşeyi doğru düzgün yapamaz. Microsoft kendi konsolunu daha çok bi eğlence sistemi olarak pazarlama çabası içerisinde. Bunu cihazı içerisinde Hdmi uydu girişi olduğundan anlaşılıyor. Kinect çıkardılar olmadı, hololens çıkardılar olmadı. Saat çıkardılar olmadı. Windows mobile olmadı, Nokia yı satın aldılar yine olmadı. Adamlar uğursuzmudur nedir neye ellerini atsalar kurudu.

Data Transfer

18.6.2018 17:30:56

0
Türkçe dil desteğinden çok Türkiye ye özel fiyat politikası lazım standart versiyonu 260 TL, dolar falan yükseldi ama buda tükenip giden bir şey değil sonuçta bölge fiyatlandırması bekliyoruz artık.

lextor

17.6.2018 20:50:07

0
Sene 2018 hala Türkçe çıkacak diye seviniyoruz. Neyse hocam bu da bir gelişmedir.

BSC Misafiri

17.6.2018 17:14:02

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Birileri gibi yok efendim şu izin vermedi bu izin vermedi bahaneleri sunmamışlar en azından devamı gelsinde birileri utanır belki.
Bir kere birileri bahane sunmuyor, olanı söylüyor.Adamların kendi ürettiği ürün, izin vermediği hiçbir şeyi yapamazsın.Bahane sunmamışlar demişsin ama forza da ne kadar metin varki sırf göz boyamak için yapmışlardır, reklamlarına bakarsan anlarsın, reklam amaçlı samimi olduklarını pek düşünmüyorum.Devamı gelsinde demişsinde Xbox ın özel oyunu mu varki neyin devamını göreceğiz.Şu an Playstatıon yılda 5 özel oyunu çıksa bunların 4 ü Türkçe olsa, Xbox ın yılda en fazla 3 özel oyunu çıkar diyelim hepsi Türkçe olsa yine Playstatıon u yakalayamıyor, birde şöyle bir gerçek var Xbox ın oyunlarının bir kalitesi yok .....

BSC Misafiri

17.6.2018 13:01:40

0
Ps4 sahibiyim ama şurda sırf yok sony Türkçe oyun yapıyor yalakalığınada karşıyım yaoacak tabi arkadaş bu ülkede satılan ps4 ün haddi hesabı yok ürününü sattırmak istiyorsa yapacak hanginiz ingilizce dublaj ve alt yazılı filme koşa koşa gider.Bu ülkede hala bunu algılayamayanlar var malesef böyleleri oldukçada Türkçe oyunları görünce sanki Dünyanın hiçbiyerinde ülkelerin dili kullanılmıyormuş gibi arabistan çıkan oyunların %99.9 unu arapça oynuyor neden çinkü arapça olmayan oyunu almaz adamlar kafa var çünkü afederainizde aptal değiller.Bizde de insanlar oyunları illede oynamak zorundaymış mecburiyetinde hissettiğinden Türkçe dil mevzusu olan oyunların altında böyle sidik yarışları çok okur normal olanı dil desteği gelmesi zaten ingiliz alman fransız arap para veriyor alıyorda biz bedavayamı akıp oynuyoruz ? Ya Dünyanın hiçbiyerinde kendini bujadar aşağı gören bi millet yoktur abi kimse oyun almasın 2 3 ay boyunca hiçbi pkatformdan indirimle 1 liraya verseler dahi alınmasın bakın nasıl çatır çatır dil deatekli geliyor oyunlar. Ya afederainiz kıçı kırık googleplay oyunları bile ücretsiz oyunkarda sunulan bişey firmalar sallamıyor çünkü bişekilde alınıyor. Kimse burda kimsenin yalakalığını yapmasın bi spiderman bahanelerle dil desteği ile gelmiyorsa bi horizon zero dawn ex oyun dil desteği ile gelmiyorsa (ki days gone da da Dil desteği veklemesin bence kimse ), burda kimse sidik yarıştırmasın negüzel dil desteği geliyor işte devamı gelsin önemli olan çocuksunuz be muhabbetiniz benim babam senin babamı döverden bi farkı yok yani.

imhotep_of_grudge

17.6.2018 12:39:56

0
yanlış Ferrari alacaktın fiyat kalın kaçınca Lamborghini aldın...

alperen717181

17.6.2018 12:15:34

0
Helal olsun Microsoft. Dublaja gerek yok sadece alt yazı desteğini daha çok oyuna verseniz merhaba bence daha iyi olur. Umarım diğer 1. parti oyunları da Türkçe gelir

BSC Misafiri

17.6.2018 11:28:49

+1
Herkes saymış bende sayayım dedim,Xbox ın özel oyunu mu varki (yarış oyunu haricinde ) hangisi Türkçe olacak.Xbox ın verdiğin paranın değerini verecek, herkes tarafından sevilen oyunu olabilecek mi.....

BSC Misafiri

17.6.2018 08:42:30

0
xbox u almak mantiksiz ve otesi

Kim Kitsuragi

17.6.2018 08:15:52

+2
quote:

Orijinalden alıntı: 1982-utkan 1 x in fiyatı 1760 a kadar indi 2 Bundan sonra çıkacak ex ler Türkçe olacak 3 Bütün Multiplatrom oyunlar Ps4 e göre daha ucuz X de fifa19 242 tl ps4 te 369 Anthemde öyle bf5 te öyle 4 Game Pass a Gears5 forza 4 Crakdown 3 Eklenecek güncel.Yani dediklerinizin hepsi olmuş oluyor
Serin hikaye hocam senaryo size mi ait?

Persona_Non_Grata

17.6.2018 03:05:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: 1982-utkan 1 x in fiyatı 1760 a kadar indi 2 Bundan sonra çıkacak ex ler Türkçe olacak 3 Bütün Multiplatrom oyunlar Ps4 e göre daha ucuz X de fifa19 242 tl ps4 te 369 Anthemde öyle bf5 te öyle 4 Game Pass a Gears5 forza 4 Crakdown 3 Eklenecek güncel.Yani dediklerinizin hepsi olmuş oluyor
2. ve 3. cevaplar külliyen yalan. Bundan sonra her exclusive Türkçe çıkacakmış bak sen şuna nerede resmi açıklama? 3. söylediklerinde 3-5 oyun için geçerli, bütün multiplatform oyunlar diyerek yalanın dibine vurdun tebrikler. kullanmasak iki konsoluda insanları ne kadar rahat kandıracaksınız.

mehmetalpertr

17.6.2018 02:31:46

0
yemişim Game Pass'ını da, PS Plus'unu da indirimini de, exclusive'ini de... Hangi konsol daha uygun, daha güzel ve özel oyun yapıyorsa onu alırım.. Samurai Shdown vardı, King Of Fighters, Ethernal Champions vardı Sega Meega Drive aldık... Tekken dediler, SF Plus Alpha dediler, Gran Turismo, FF7, FF8, Crash Bandicot dediler PS1 aldık.. RE Code Veronica dediler, Sonic dediler, Blue Stinger dediler, Dreamcast almıştım.. Sonra Onimusha dediler, Metal Gear dediler PS2 çıkınca ona geçtik.. Sonra Gamecube dediler Resident Evil var, Metal Gear Twin Snakes var dediler ona geçtik.. Sonra Gears Of War, Rainbow Six var dediler, Xbox 360 dediler. üç defa 360 aldım... Sonra Uncharted dediler, Killzone dediler, Little Big planet dediler PS3 e geçtik.. ROTR dediler, Ryse dediler X1 aldık.. Uncharted dediler, Killzone dediler, GOW dediler PS4 aldım.. Zelda dediler Switch aldım.. Hangisi güzelse hangisi beni eğlendiriyorsa onu alırım arkadaş.. Ölümüne savunmam.. Bu eğlence işi.. Hobi işi.. Bu kadar. Gerisi sallayın.. eğlenmenize bakın..

kaplan3461

17.6.2018 02:01:21

0
Aslinda xbox de çok iyi konsol nedense bana kolu ve heryerde oyun bulamayiz olayi itici geliyor aslinda yeterince tanitimi reklami yapilmiyor denenmiyor en iyi araba yarisi oyunu onlarda forza oynamak isterdim ama malesef iste.

Zooe

17.6.2018 00:43:19

0
1 x in fiyatı 1760 a kadar indi 2 Bundan sonra çıkacak ex ler Türkçe olacak 3 Bütün Multiplatrom oyunlar Ps4 e göre daha ucuz X de fifa19 242 tl ps4 te 369 Anthemde öyle bf5 te öyle 4 Game Pass a Gears5 forza 4 Crakdown 3 Eklenecek güncel.Yani dediklerinizin hepsi olmuş oluyor

-Dark Poison-

16.6.2018 19:21:00

0
Yok hocam affoluncak birşey yok,sadece konuşuyoruz,bende yanlış birşey dediysem hoş görün:) Ben xbox ın bu gamepas ve gwg konusunda hakettiği övgüyü kör bir zihniyet yüzünden alamamasına anlam veremiyorum sadece,sizinle ilgili değil.Tercihlerinizi ve nedenlerini net anlatmışsınız 2. mesajda zaten:). Yani ülkemizin durumu ortada,şu veya bu sebepten adamlar bu sistemi geliştirdi mi geliştirdi,senin ülkene özel fiyatlandırma yaptımı yaptı.Yılda 5 kere 1 tlye düşüyormu evet.Ee daha ne olacak yani,Ms birde üste para verip zorla oyun mu oynatacak? Gwg ile zaten yıllardır bir dolu güzel oyunu verdiler şimdi üstüne her ay 4 tane daha oyun GP sistemine ekleniyor toplamda 8 tane oyun bedavaya geliyor ee daha ne olsun. Gamepass oyunlarının indirimsiz net değeri az para mı bu şimdi.İndirimli olsa 1000 dolar felan edecek. https://www.scholarlygamers.com/e3/2018/06/12/xbox-game-pass-contains-over-3000-in-value/ Bu da GWg ile verilen tüm oyunların değeri. https://www.tekrevue.com/complete-xbox-games-with-gold-list-details/ Yani durum ortada,adamların mentalitesi özellikle P. Spencer'dan sonra çok değişti.Konsoldan bi kar ettikleri yok,kendi ekosistemleri içinde oyun oynanmasını istiyorlar,parayı oradan kazanıyorlar.O yüzden oyunların ulaşılabilirliği ne kadar çok kişiye giderse o kadar iyi.Bunun dışında Gp sistemi ile yapımcı da oyuncuya ulaşabileceğim mi derdinden satacağım mı ürünümü kaygısından kurtuluyor.Bizim gibi distürbitör kazığından yaka silkmiş ülke oyuncuları da bu beladan komple kurtuluyor. Size de iyi bayramlar dilerim[:'(] :)

BSC Misafiri

16.6.2018 18:34:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: Adventure. Satısların geride olması etken ama adamlar sadece bunun için dünya kadar maliyete Game Pass sistemini geliştirmez. Hem ne nedenle olursa olsun onemli olan oyuncunun uygun maliyete ürünü elde etmesi önemli Demek ki istenildiğinde oluyor demek ki Sony TR'nin bu kadar aglamasına gerek yok
Bu kadar basit, Yok satış beklentisi yokmuş ondan TR olmayacakmış,Anca buna Yav he he deriz..İstenilince oluyormuş demek ki..

Leona Heidern

16.6.2018 18:23:18

+1
Güzel bir atılım fakat yeterli değil.Türkiyede playstationu geçmek istiyorlarsa yapılması gereken bence şunlar. 1.xbox one x fiyatı 1700 1800 tl olmalı max 2.Çıkacak ex oyunların hepsi türkçe olmalı 3.xbox tr store da satılan oyun fiyatları playstationa göre daha ucuz olmalı 4.game pass sistemine daha yeni güncel oyunlar eklenmeli Bu saydıklarım olursa benim gibi ps4 kullanıcılarının dikkatini işte ozaman çeke bilirler. Fakat şuda bir gerçek playstation ex oyun konusunda çok önde xbox bu açığını game pass sistemini daha ileri taşıyarak kapatabilir. Herkese iyi bayramlar.

The_Rahip

16.6.2018 18:09:09

+2
Satısların geride olması etken ama adamlar sadece bunun için dünya kadar maliyete Game Pass sistemini geliştirmez. Hem ne nedenle olursa olsun onemli olan oyuncunun uygun maliyete ürünü elde etmesi önemli Demek ki istenildiğinde oluyor demek ki Sony TR'nin bu kadar aglamasına gerek yok

Guest-AEF248198

16.6.2018 15:52:03

+1
Tam 1 sayfa Ps4 nasıl övülür Gamepass nasıl gömülürün yorumunu yapmış, kaale alıp cevap vermek bile zaman kaybı. Adamlar exc oyunları çıkar çıkmaz ekleyeceğiz diyorlar kalkıp bana Sony exc oyunlarını paylaşıyor. Sony'nin böyle bir servis yapması çok zor, sırf Spider Man oyununu bile Playstation özel yapabilmek için kimbilir ne dudak uçuklatan miktarlarda para harcamışlardır. Adam bunu Gamepass gibi bir sisteme koysa ne kadar zarar eder kimbilir. Microsoft bu kadar rakibinden geride kalmış, satışlarda iki kata yakın fark yemiş buna rağmen halen daha bunları yapabilecek büyük ve güçlü bir şirket, bak bu kadar rakibinden geri kalan bir firma sırf exc oyunlarını çeşitlendirmek için bile basmış parayı şirketleri kendi bünyesine katmış. Xbox One X için daha rekabet yeni başlıyor muhtemelen 2019 senesinde çok farklı bir rekabet izleyeceğiz.

MakaveLiVII

16.6.2018 14:46:33

+1
Kapaktaki şu jipin yerine tofaş koymalılar bize özel.

PureHD

16.6.2018 12:56:37

+1
https://www.eurogamer.net/articles/2018-06-10-xbox-game-pass-games-list-price Liste bu değil mi? Güzel oyun yok demedim ki. 20 tane falan eli yüzü düzgün oynanacak oyun var sistemde. Hatta darksiders, dead island, injustice gibi pek çok defa sigara paralarına satılan ama kredi kartımı girmeye erindiğimden dolayı almadığım oyunları da sayarsam 30 civarı oynanılabilir oyun var. Eli yüzü düzgün başlıklardan ise playstationda dediğim gibi 50 liradan fazla eden yok. Fallout 4, The Division ve Tomb Raider 50 TL kalan hepsi 10-20-30 lira şeklinde giden oyunlar. Hani cihazın ulaşılamaz oyunları verilmiyor. Verdikleri aaa ben bunu oynarım dediğiniz oyunların fiyatlarına ps prices dan bakabilirsiniz. Gamepass yıllık ne kadar denk geliyor bilmiyorum hesabımı ilk aydan sonra 30 tl yazısına göre yaptım. Ama verdiği oyunlar pek değerli olmadığı için konsol aldıracak kadar büyük bir hizmet olarak görmüyorum. Sonuçta 1000 TL gibi bir miktar çıkıyor cebinizden ve o 1000 TL ye, hali hazırda ps niz var ise oradaki tüm oyunların lisansını kalıcı olarak alırsınız servis kiralama da değil.(excler hariç tabii ki) O kadar bile tutmasına imkan yok gerçi de indirim dönemlerinde tahminim 400 lira civarına orayı komple toplarsınız. Yazdıklarımı sanırım tamamen okumadınız. Ben biriyle ortak oyun alın demedim ki. Oyunları ayrı hesaba alıp bitirince satın dedim. Kardeşlik beraber oyun almaya deniyor pri sec yöntemiyle. Dana falan yok yani ortada. PlayStation’un aşırı pahalı olduğu argümanına karşı uygun fiyatlı nasıl oyun oynanabileceğiyle alakalı bir yol gösterdim. Ucuza oynamayı bilirseniz her yerde her türlü oynarsınız. Yeni excler eklenecekmiş tamam güzel bir atak. Ama bekara karı boşamak kolay derler. Bunların exc ağı geniş değil ki. Gears of War, forza ve halo üzerine dönüyor yıllardır. Ne bir yeni ip duyurusu var doğru düzgün ne bir şey var. Oyunlar için kurak geçen yaz döneminde xbox exclusivelerini denemek için yine ben de alacağım ama satın aldım veya almadım diye taraf tutup insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok( sizin için yazmıyorum üzerinize alınmayın). İyi bir alternatif olacak bir konsol benim için fazlası değil. Tek tercih hakkım olsa kesinlikle Last of Us, Horizon, God of War, Uncharted ve yeni IP ler varken gidip “ooo gamepass de 30 liralık dmc definitive edition varmış 1 tl ye” diyip xbox almam. Ters bir şey dediysek affola. Xboxa alıcı gözüyle bakan sony babasının şirketi olmayan bir kardeşiniz olarak konu hakkındaki düşüncelerimi yazdım. İyi bayramlar dilerim herkese

-Dark Poison-

16.6.2018 11:55:57

+2
Gamepass diye yanlış bir yere mi baktınız acaba Bir sürü güzel oyun var sistemde.Halo5,Wasteland2,DMC4 SE,Pes2018,yeni eklenen oyunlar,darksiders serisi,resident evil remaster,resi 0 remaster,rise of the tomb raider,metro serisi... liste uzar gider. Yılda 4,5 kere 1 tl ye iniyor aylık kullanım ücreti.Kardeşlik dostluk vb danaya girer gibi oyun alma yöntemlerini anlatmaya gerek yok.1 tl den daha ucuz değil hiçbiri sonuçta.Adamlar yapmış mı yapmış,yeni oyunlarını da ekliyorlar,üstelik türkçe olarak gelecekler,3. parti oyunlarda eklenecek mi eklenecek.O zaman helal olsun demek düşer.Başka birşey demeye gerek yok.Ben XOne'ı Tr'ye ilk geldiği gün aldım,o gün bir tek sunset overdrive ve forza5 i almıştım.O günden beri xbox platformunda oyunlara beş kuruş para vermedim.GWG olsun,sonra gelen Gamepass olsun,konsola verdiğim parayı bile fazlasıyla çıkarttı.Şunu kim yapsa alkışlarım.Başka firmalarda yapsın alnından öperim.1 tl ye oyun oynayacaksın,Türkçe desteği de gelecek daha ne olsun arkadaş.Yiğidi öldürdükten sonra,hakkını da vermek lazım.

BSC Misafiri

16.6.2018 11:33:15

0
Oyun hoj da.. Şu oyunun pc de atmayanını yapsınlar bi zahmet. LA ne zaman arabaya parça almaya kalksam strese giriyorum oyundan atacak diye..

BSC Misafiri

16.6.2018 11:32:19

+2
Haber PS fanboylarina mesai yaptirmis. Yukarida bi de neytin dreyk asosyali tum oyunlarin listesini paylasmis. :D

dark dragon

16.6.2018 11:10:15

0
Nasıl olduğu belli. Xbox rekabette çok geride kaldığı için, satışlarda fark yediği için, insanlara konsol aldıracak exc oyun da olmadığı için müşteri çekebilmek için böyle bir yol izliyor. Xbox da PlayStation kadar satış yapsa, Gow-Last of Us gibi oyunlar yapsa gamepass falan getirmezdi.

The_Rahip

16.6.2018 10:43:47

+3
Fanatikliğin lüzumu yok. Adamlar hem Türkçe koyuyor hemde Game Pass üzerinden oyunu oynayabileceksiniz. Geow 5, Halo 6 ve Shadow of Tomb Raider içinde game pass'e eklenme durumu var. Çok ama çok ucuza bu oyunlar oynanabilecek. Burada Sony' e sunu sormak lazım; Ms nasıl oluyorda bunu yapabiliyor. Hem Türkçe hemde çok uygun fiyata oynama imkanı nasıl sunuyor. Multiplatform bir oyun için bile böyle bir imkan var peki nasıl oluyor. Sen Sony neden aman maliyet aman İngiltere ve Japonlar bizi döver moduna giriyorsun ?

Question-X

16.6.2018 07:38:11

+2

Dehşetengiz

16.6.2018 06:09:50

+1
defolup gitsinler yil olmus 2018 turkce destegi, iyice 3.dünya ülkesi oldugumuzun kaniti

PureHD

16.6.2018 02:23:39

+1
Tebrik ederim güzel bir atılım olmuş umarım rekabet adına devamı da gelir. Çok tartışma yürümüş konunun altından sony nin exclere laf edilmiş. Ben de yakın zamanda bir kaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine xbox bakınmaya başladım. Gamepass sistemini falan okudum. Şuan 1 TL gerçekten komik bir rakam. EA Access fiyatı da epey uygundu tam hatırlamıyorum. Lakin listeye baktığımda hafiften algı yapıldığını gördüm. Sony e çok pahalı oyunları falan denmiş. Eyvallah TR store da yeni çıkan oyunlar pahalı ona herhangi bir lafım yok. Ama Xbox da pek ucuz sayılmaz. EA access e şöyle bir baktım da para edecek 4-5 oyun var. Kalanları hep ortalama bir pc de bile rahatlıkla oynanabilecek eski single player oyunlar. Dikkat çeken başlıkları ele alalım. Need for Speed Payback (Sanırım yeni eklenmiş) ==> PS de 59 TL yi gördü. Battlefield 1 + Titanfall ==> İkisinin de full DLC li halleri paket olarak 43 liraya satıldı bir kaç hafta önce. Mass Effect Andromeda ==> 30 liraları gördü. NBA live 18 ==> Defalarca 20 liraları gördü fifa 18 ile beraber uygun fiyatlı paket olarak epeyce satıldı. Kalan oyunlar zaten ya sezonluk çıkan spor oyunları yada 10-20 TL leri görmüş eski oyunlar. Yani 150 hadi taş çatlasın 200 liraya EA Accessdeki tüm oyunlara erişim sağlayabilirsiniz kalıcı olarak. Şişirildiği kadar büyük bir hizmet değil bence. Trial ve özel indirim olayını tam bilmiyorum o konu hakkında yorum yapmayacağım. Gamepass e gelirsek, Tarafsız bir şekilde açtım baktım listeye. 100 oyun varsa 80 i hayatımda adını duymadığım görmediğim ufak oyunlar. Indie sevmediğim için oynamasam da pek bir şey kaybedeceğimi düşünmüyorum. Büyük ve yeni nesil yapımlara gelirsek Playstation da 50 liranın altına düşmemiş herhangi bir başlığı yok. En pahalı oyunlar division ve fallout sanırım onlar da 50 TL yi epey bir gördü. Listede iştah kabartan sadece gears of war serisi ve sunset overdrive görebildim. Bir de forza eklenmiş sanırım. Bunlar kuvvetli başlıklar tabii başarılı oyunlar olduklarını inkar edecek değilim. 1 TL ye güzel hizmet. Ama 1 TL olarak kalmayacak diye biliyorum. İlk aydan sonra 30 TL olur gibi bir şey yazıyor. 30*11=330 TL de iyi bir rakam kalıcı olarak almadığınızı düşünürsek oyunları. Exc ler hariç para edecek oyunları PS ayağında indirim döneminde zaten yaklaşık bu fiyata kalıcı olarak alabilirsiniz. İndirim dönemi varmış sanırım şuan fiyatlarına baktım da xbox un yine çoğu oyunun indirimli halinin fiyatı, PS nin indirimli halinin fiyatından daha yüksek. Oyunlarının pahalı olmasından yakınılıyor ama bir oyunu aldıktan sonra 1-2 hafta içinde bitirip PS4 kardeşlik konusunda aldığın fiyatın 30 TL altına koyduğun anda saniye beklemez direkt satılır. 30 TL ye oyun oynamış olursun böylece. 300 lira çok ben arşiv yapıyorum diyorsanız çıkışında almazsınız. Zaten hızlı indirim geliyor. God of War mesela çıktıktan 1 ay sonra 150 TL ye düştü. 1 sene sonra 75 TL ye düşecek belki de. O 1 sene içinde xbox sahibiymişsiniz de PS niz yokmuş gibi davranırsınız. Fiyatları istediğiniz düzeye gelince öyle alırsınız. Sezonluk oyunları alırım oynarım dersiniz onu bilemem (100 TL civarı fark varmış sanırım fifa da) ama onun haricinde hiçbir türlü mantıklı gelmiyor bana. Gidip almak için sebep bulamıyorum gerçekten. Adamlar yeni IP duyurmuyorlar sürekli 3 marka üzerine dönüyor oyunları. Playstationun 2 senede çıkardığı exc oyunları xbox 2 nesilde çıkartmıyor. Hal böyle olunca ülkede popülarite PS tarafına kayıyor. Umarım bu yaptıkları son hamleler ile piyasada daha büyük söz sahibi olurlar da rekabetten biz oyuncular faydalanırız. Xboxuna toz kondurmayan, xboxunu yeni alıp bir hevesle burada garip şeyler yazan arkadaşlar kusuruma bakmasın. Herkes konsolunu güle güle kullansın.

Guest-AEF248198

16.6.2018 02:07:50

0
Arkadaşa bir Türkçe kitabı alalım da önce Türkçe öğrensin, sevaba gireriz.

Fearless_tr

16.6.2018 01:42:41

+3
Bence forumdaki konsol kullanicilarinin %85i Playstation %10u xbox ve %5ide xbox'u olmamasina rahmen varmis gibi yorum atip sacmaliyan zavallilar, birde bunlari ciddiye alip cevap veriyoruz.Adamin attigi mesaj kadar oyun arsivim var her konsolada sahibim tartismaya giriyor

BSC Misafiri

16.6.2018 00:56:14

+2
Ps fanlari 300+ Turkish Liras a on spiris vermenin acisini 100 den fazla oyunu 1 tlye oynayan xbox severlerden cikarmaya calisiyor.Gidin kininizi sizi kaziklayan zihniyete kusun.Ucuz ve Turkce oyun oynamanin keyfini cikaranlari rahat birakin.

-Dark Poison-

16.6.2018 00:00:24

+2
Çok güzel haber.Aklını fanatizmle bitirmiş kesim algılayamaz ama rekabetin olumlu getirileri her zaman tüketici için önemlidir.İnşallah Nintendo da Türkiye'ye en sağlam şekilde gelir de Sony Tr tekelinden komple kurtuluruz.

ReDeYe_46

15.6.2018 23:02:45

+1
Bu haber bizim sevinmemiz gereken bir haberken bazı arkadaşların (Sony fanları desek yanlış olmaz) Xbox’ı kötülemek (ve Sony oyunları Türkçe yapıyor diyebilmek) için başka Xbox oyunu Türkçe olmaz demesini kesinlikle yanlış buluyorum. Ülkemiz ve oyuncularımız için oldukça faydalı olan bir gelişmeyi böyle kötülemeleri kesinlikle yanlış. Ayrıca yıl 2999 da hiçbir kimse İngilizce öğrenmek zorunda değil (Yani eğitim sistemimiz istiyor ama bu sistemle çok zor)

wustti

15.6.2018 21:15:13

0
şu an yurtdışında çalışıyorum oyun oynayacak bi ortamım yok ama bir kaç aya türkiyeye geleceğim bi tane alacağım one x. Türkçe oyun getirmeye devam etsinler. crysis serisi geriye uyumluluk listesinde var mı ona bakacağım şimdi :)

Metal-Gear

15.6.2018 20:58:31

+5
Saçma sapan tartışmalar zaten.

BSC Misafiri

15.6.2018 20:34:31

0
Yıl olmuş 2019 allah aşkına gidin biraz İngilizce öğrenin

Fearless_tr

15.6.2018 19:58:51

+5
Lamborgini alicaktim, fiyatlari görünce tepki olarak ferrari aldim ile ne farki var bu yaptigin yorumun senmi bilincli kullanicisin gelde gülme simdi.Yani fiyatlari görüp almaktan vaz gectim desen daha mantikli. xbox'in turkiyedeki oyunlarimi ucuz yoksa konsolun kendisimi hepsi neredeyse kafa kafa ya hatta konsol ps prodan daha pahali az mantikli yorum yapinda adam yerine koyalim millet bise sansin sizi...

BSC Misafiri

15.6.2018 19:43:50

+1
Ben anlamam abi koskoca firmalar isteseler öylede bir eklerler ki TR dil desteğini...Yok efendim satış beklentisi yokmuş ondan dolayı TR olmuyormuymuş falan filan geçin bunları...

BSC Misafiri

15.6.2018 19:43:40

+1
Nathan.Drake Eskidende xbox 360ı savunuyordun toz kondurmuyordun bu jenerasyondada ps fanımı oldun?

haktan24

15.6.2018 19:39:37

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Alperenkara Seninde Fanboyluğunu ödüllendirmeyecek, Sony PS2-PS3-PS4 sahibi oldum ama PS4 E-08 le başlayan sonrada CUH-2 ile devam eden update sorununu çözmedi çözemedi Sony Türkiye ye sorunumu bahsettiğimde beyefendi yeni PS4 almanız gerekmektedir diye dalga geçercesine cevap verildi PS4 4.74 sürümünde kaldı şu An çöp bir ps4 üm var Satış sonrası hizmetler firmanın kalitesini gösterir Sony satış sonrası hizmetler kalitesi sıfırın altında Microsoft geç kaldı ama tebrikler
Aldıgın cihaz büyük ihtimal ithalat garantiliydi sorun yaşadın sony eurosıa garantisine sahipse kesinlikle servis sıfır cihaz verirdi yada garantisi bitti elinde patladı o sorun olustu herşey ihtimaller dahilinde secenek cok sony garantili bir cihaz alıp bunları yaşadıysan eger servis yardımcı olmadıysa ozaman sony türkiye garantsının sorumsuzlugu o senin şansına yapıcak birşey yok

Persona_Non_Grata

15.6.2018 19:18:47

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkara Seninde Fanboyluğunu ödüllendirmeyecek, Sony PS2-PS3-PS4 sahibi oldum ama PS4 E-08 le başlayan sonrada CUH-2 ile devam eden update sorununu çözmedi çözemedi Sony Türkiye ye sorunumu bahsettiğimde beyefendi yeni PS4 almanız gerekmektedir diye dalga geçercesine cevap verildi PS4 4.74 sürümünde kaldı şu An çöp bir ps4 üm var Satış sonrası hizmetler firmanın kalitesini gösterir Sony satış sonrası hizmetler kalitesi sıfırın altında Microsoft geç kaldı ama tebrikler
bizde niye bu sorun yok acaba?

Alperenkara

15.6.2018 19:10:32

+2
Seninde Fanboyluğunu ödüllendirmeyecek, Sony PS2-PS3-PS4 sahibi oldum ama PS4 E-08 le başlayan sonrada CUH-2 ile devam eden update sorununu çözmedi çözemedi Sony Türkiye ye sorunumu bahsettiğimde beyefendi yeni PS4 almanız gerekmektedir diye dalga geçercesine cevap verildi PS4 4.74 sürümünde kaldı şu An çöp bir ps4 üm var Satış sonrası hizmetler firmanın kalitesini gösterir Sony satış sonrası hizmetler kalitesi sıfırın altında Microsoft geç kaldı ama tebrikler

haktan24

15.6.2018 19:00:53

+8
ps4 kullanıcısı olarak bu atılımların fazlasıyla destekciyim ne kadar cok alternatif olursa rekabet olursa son kullanıcı adına her zaman + olarak yansır böyle bir atılım yapmaları bile bence cok hoş bir detay zaten forza horizon serilerini kimse tartısamaz acık ara en iyi araba yarısı oyunudur aksini söyleyen kusura bakmasın oyundan anlamıyordur tarafsız bakarsanız tabiki başarılarının devamını diliyorum microsoft ayakda durki her daim rekabet olsun oyun çeşitliligi artsın türkce alt yazı dublajlar artık standart haline gelsin haber için teşekkürler herkese iyi bayramlar.

Persona_Non_Grata

15.6.2018 18:32:36

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Playstation almaya gittiğim bir günde oyun fiyatlarını görünce tepkimi koymak için Xbox One X aldım ve kararıma pişman değilim. 3 gündür cihazı kurcalıyorum, oyunları indiriyorum, yağ gibi akıyor oyunlar yahu, ne bir kırılma ne bir dalgalanma ne de fps düşüşü var. Konsol ısınmıyor ayrıca içinde fan yokmuş gibi sessiz çalışıyor. Bu kadar güzel bir konsola Türkçe oyunlar mükemmel olur, ayrıca oyun fiyatları Xbox'da da yüksek bunlara da bir dokunuş yapılmasını bekliyoruz. Gamepass, Access tamam ama ayrıca alacağım dersek kendi başına fiyatlar çok yüksek. Birde exc oyunlar, exc derken Pc ve Xbox'ı kastediyorum dolu dolu oyunlar da bekliyoruz. Ayrıca Playstation için de parantez açmak lazım. Playstation 5 duyurulduğunda Playstation 4'ü alıp ucuza 1-2 haftada exc oyunlarını bitirip tekrar satar geçeriz. Çok sağlam 5-6 oyun dışında hiçbir cazibesi kalmamış.
Fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış

Persona_Non_Grata

15.6.2018 18:29:21

0
Mümkün değil diğer oyunların Türkçe gelmesi, çünkü Türkiye de satılan xbox sayısı 1000 i geçmez

:::LOSTPLANET:::

15.6.2018 18:12:03

0
Ver Türkçeye yaz deftere... Yola geliyorsun yavaştan MS.

dark dragon

15.6.2018 17:31:55

+5
Malum troll bütün oyun başlıklarını kirlettiği gibi bu konuyu da rezil etmiş, adamın olduğu yerde hayır gelmiyor. Microsoft doğru yolda böyle devam edin.

Guest-AEF248198

15.6.2018 17:22:33

+6
Okuman varmış ama anlaman kıtmış biraz, git kendini biraz daha geliştir, anlama seviyeni artır, bilinçli tüketici nasıl olunur o seviyeye gel sonra tekrar yorumumu oku. Yine anlamazsan bazı şeyler için geç kalmışsın demektir, yapacak bir şey yok.

BSC Misafiri

15.6.2018 17:18:38

0
@Deagleturk Bende araba almaya gitmiştim benzin fiyatını görünce tepkimi koyarak bisiklet almıştım.

R-10

15.6.2018 17:11:54

+10
Yahu bu forumda ne garip insanlar var ya.Dünyanın sayılı markalarından birisi yeni çıkaracağı oyuna Türkçe dil desteği getiriyor sevinmeniz gereken yerde fan boyluk yapıp birbirinize saçma sapan mesajlar yazıyorsunuz.Ne içiyorsunuz siz ? Oldukça güzel bir gelişme.Biz Türk oyuncular için gelecekte daha çok Türkçe oyun görmek dileğiyle herkese hayırlı bayramlar

HIGHER

15.6.2018 17:04:59

0
Güzel haber, rekabet iyidir bizim yararımızadır.

Fearless_tr

15.6.2018 17:00:27

+2
Fiyatlara tepki icin xbox aldim ne demek ya haha

***Respect***

15.6.2018 16:47:41

+20
Mal gibi taraf tutmayın artık. Sony sizin babanızın şirketi değil. Teşekkürler Microsoft.

BSC Misafiri

15.6.2018 16:35:39

+28
Bir kere de takdir edin kardeşim be... Yaşınız kaç Allah aşkına çocuk gibi taraf tutuyorsunuz. Rekabet iyidirrrrr bu kadar basit. Umarım Microsoftun Türkiyeye ilgisi artarak büyür ve güzel bir rekabet ortamı olur.

Queen Hentai

15.6.2018 16:17:59

0
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Listeyi attığın için teşekkür ederim. Uncharted 3-4, Last of Us, Last Guardian, Bloodborne, God of War 4, Detroit bu oyunları oynamayı planlıyorum gerisi ortalama oyun zaten. Hele bazı oyunlar var oyun baştan sona sinematik, Youtube'dan izlesekte olur. Şu Days Gone'un Dead Rising'den tek farkı biraz daha oturaklı hikayesinin olması o kadar.
The Order 1886'nın kulakları iyi çınlamıştır. :) Saatler içerisinde platinium veren tek cinematic oyun.

Guest-AEF248198

15.6.2018 15:59:17

0
Listeyi attığın için teşekkür ederim. Uncharted 3-4, Last of Us, Last Guardian, Bloodborne, God of War 4, Detroit bu oyunları oynamayı planlıyorum gerisi ortalama oyun zaten. Hele bazı oyunlar var oyun baştan sona sinematik, Youtube'dan izlesekte olur. Şu Days Gone'un Dead Rising'den tek farkı biraz daha oturaklı hikayesinin olması o kadar.

Alperenkara

15.6.2018 15:52:40

+4
Sadece Sony Türkiye değil Sony merkezde hakediyor sıfır bilgi sıfır alaka. Yenisini almanız lazım diyen ukala dolu

Queen Hentai

15.6.2018 15:51:58

0
Burası karışacak vaziyet alın. Round 99'dan sonra gelip bakarım mevzuya.

BSC Misafiri

15.6.2018 15:50:29

+15
gelecek nesilde 8 yıllık ps geçmişimi bırakıp xbox alacağım, sony türkiye bunu hak ediyor çünkü.

DiyarDilimPırasa

15.6.2018 15:40:09

+1
Umarım Gear5'e de gelecektir Türkçe destek.

İdrak İstimlak

15.6.2018 15:39:57

0
Güzel bir hamle olmuş, Gears 5 de Türkçe gelirse güzel olur...

Angel of the Lord

15.6.2018 15:39:28

0
Tamam eyvallah bu güzel bir adım da PS oyunları kaç yıldır Türkçe çıkıyor farkında mısın? Birkaç istisna hariç neredeyse her oyun en azından Türkçe altyazı desteğine sahip.

SOLID SNAKE

15.6.2018 15:38:16

+6
İçin kan ağlıyor ama. PS sahibi olmadığın için öyle bir sallıyorsun ki Sanki PS de oyunlar akmıyor kırılıyor dalgalanıyor Xbox da ne oynuyorsun şuan 68 Meta puanlı State of Decay 2 mi ? Yoksa 69 meta lı Sea of Thieves mi ? Şunu şöyle bırakayım da biraz daha için kan ağlasın :D 5-6 tane oyun PS4 evet SONY Türkçe Oyunlar Listesi (Bir kısmı)
  • Uncharted: Drake’s Fortune
  • Uncharted 2: Among Thieves
  • Uncharted 3: Drake’s Deception
  • Uncharted 4: A Thief’s End
  • Uncharted: The Lost legacy
  • The Last of Us
  • The last of Us: left Behind
  • Killzone 3
  • Killzone: Shadow Fall
  • God of War: Ascension
  • God of War 3: Remastered
  • God of War (2018)
  • Days Gone
  • Bloodborne
  • Beyond: Two Souls
  • Detroit: Become Human
  • The Order 1886
  • Until Dawn
  • The Last Guardian
  • Shadow of the Colossus: Remake
  • Infamous: Second Son
  • Infamous: First Light
  • Infamous 2
  • Hidden Agenda
  • Journey
  • Knack
  • Sly Cooper: Thives in Time
  • Little Big Planet 3
  • Puppeteer
  • Drive Club
  • Gran Turismo 5
  • Gran Turismo 6
  • Gran Turismo Sports

William Munny

15.6.2018 15:33:53

+1
xbox türkiye pazarı için iyi bir atılım , ama bunlar hep satışa endeksli ne kadar satılırsa o kadar yatırım yaparlar... yoksa sadece xboxun tek türkçe oyunu olarak tahirin tozlu sayfalarında yerini alır...

Queen Hentai

15.6.2018 15:31:20

0
Gears 5'den türkçe diyaloglar...: Marcus - Locust ırkının anasını ..... Kait - Neden bahsediyorsun ? James - Anya öldükten sonra kafayı sıyırdı Kait - Anlıyorum :)

Guest-AEF248198

15.6.2018 15:28:50

+12
Playstation almaya gittiğim bir günde oyun fiyatlarını görünce tepkimi koymak için Xbox One X aldım ve kararıma pişman değilim. 3 gündür cihazı kurcalıyorum, oyunları indiriyorum, yağ gibi akıyor oyunlar yahu, ne bir kırılma ne bir dalgalanma ne de fps düşüşü var. Konsol ısınmıyor ayrıca içinde fan yokmuş gibi sessiz çalışıyor. Bu kadar güzel bir konsola Türkçe oyunlar mükemmel olur, ayrıca oyun fiyatları Xbox'da da yüksek bunlara da bir dokunuş yapılmasını bekliyoruz. Gamepass, Access tamam ama ayrıca alacağım dersek kendi başına fiyatlar çok yüksek. Birde exc oyunlar, exc derken Pc ve Xbox'ı kastediyorum dolu dolu oyunlar da bekliyoruz. Ayrıca Playstation için de parantez açmak lazım. Playstation 5 duyurulduğunda Playstation 4'ü alıp ucuza 1-2 haftada exc oyunlarını bitirip tekrar satar geçeriz. Çok sağlam 5-6 oyun dışında hiçbir cazibesi kalmamış.

BSC Misafiri

15.6.2018 15:12:41

+1
Birileri gibi yok efendim şu izin vermedi bu izin vermedi bahaneleri sunmamışlar en azından devamı gelsinde birileri utanır belki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız