Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Medieval Machines Builder ile Orta Çağ'da Mancınıklar Üretin

 
 
FreeMind S.A., Solverto tarafından geliştirilen ve PlayWay S.A., FreeMind S.A. tarafından yayınlanacak olan simülasyon, inşa etme, yönetim oyunu Medieval Machines Builder - First Siege, 11 Ocak tarihinde geliyor.
 
İlgi çekici simülasyon unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, gerçekten de oynanması gereken ve denenmesi gereken yapımlar arasında yer alıyor. Zaten oyun oynaması ücretsiz bir yapı ile beraber gelmeye hazırlanıyor ve bununla beraber de herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmıyor. Oyunun adından da anlaşılacağı gibi Orta Çağ temasıyla beraber buradaki yerimizi almaya koyuluyor ve burada Orta Çağ içerisinde yer alan savaş makinelerini üretmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Elbette burada ilk kuşatmaya yapmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve belki de ilerleyen süreçte yeni içeriklerin gelmesiyle beraber oyun ücretli bir yapıya evrilebilir diyebiliriz. Oynaması ücretsiz bir yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda simülasyon unsurlarının detaylı bir şekilde yansımasını burada görebiliyor ve tam sürümle beraber oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Kolaydan zora doğru bir yapı ile beraber yer aldığımız yapım içerisinde tasarlayabiliyor, inşa edebiliyor ve istediğimiz şekilde yok edebiliyoruz.
 
 
 
Orta Çağ temasının yer aldığı yapımda bu temadan hoşlanan oyuncuları hitap edecek olan birçok yapı bulunuyor. Oyunda farklı farklı kısımlar yer alır ve bu kısımlarda o Orta Çağ hissiyatına bu arada hissedebiliyoruz. Farklı binaların, kulelerin, çit yapılarının, topların, taşların ve daha fazla içeriğin bulunduğu bu yapımda elbette birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber karakterimizi kontrol ediyor ve bununla beraber de ettiğimiz her bir makineyle beraber hamle yapmaya çalışıyoruz.
 
Örneğin oyun içerisinde bir mancınık yapmak için işe koyulabiliyor, mancınık parçalarını burada bir araya getirebiliyor ve her bir parçasına ayrı ayrı dokunabiliyoruz. Burada gerdirdiğimiz mancınığın üzerine elbette taş koyabiliyor ve taş koyma ile beraber bu taşı fırlatarak karşıdaki kuleleri ve diğer savunma kısımlarını yıkmaya hazırlanıyoruz. Oyunda bu tarz bir yapı yer alıyor ve bununla beraber de gerçekten güzel bir deneyimi atılabiliyoruz. Bunun dışında oyunda elbette yapabileceğiniz oldukça fazla araç bulunuyor. Bu araçlardan saydım sadece bir tanesi ve bunlarla beraber de kuşatmanıza başlayabiliyorsunuz.
 
Tam sürüm oyun keyfi ile beraber atılacağımız bir yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi istediğimiz şekilde bu Orta Çağ araçlarını tasarlayabiliyor ve onlarla beraber oyunda dilediğimiz gibi yer alabiliyoruz. Tasarladığımız bu aletleri kullanmak ve denemek için elbette önümüzde bir alan bulunuyor. Bu alan ile beraber burada dilediğimizi yapabilir ve yanlış parçaları, eksik parçaları da burada tamamlayabiliyoruz. Her bir parçaya farklı farklı şekillerde dokunabiliyor ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber de burada parçalara yakından bir bakış atabiliyoruz. Aynı şekilde bu parçaları elbette istediğimiz şekilde birleştirebiliyor ve bir araya getirerek de güzel bir makine inşa etmeye çalışıyoruz.
 
Bunun dışında bu inşa ettiğimiz makinelerle beraber karşıdaki savunmaları yok etmeye çalışır ve aynı zamanda yanlış inşa ettiğimiz kısımlarda burada değiştirebiliyoruz. Oyunda genel olarak özgürlükçü bir yapı benimsenmiş durumda ve neler üreteceğimiz konusunda da elbette ipler biraz daha oyuncuya bırakılmış durumda. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca güzel bir Orta Çağ temalı simülasyon unsuru elde edebiliyor ve bununla beraber de oyunda istediğiniz şekilde farklı bölümlere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Orta Çağdaki çatışmaların köklerine uzanan bu yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici ortamların da aynı şekilde bizlere sunulduğunda deneyimleyebiliyor ve ilk olarak kolay, sonrasında ise daha zorlu bir ortamın bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. Tamamen ücretsiz olması elbette oyuncular için bir avantaj diyebiliriz.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda Orta Çağ entrikalarının olduğu bir kısım bizlere sunuluyor ve diğer taraftan zanaatkarlıklarla dolu bir yapı bizlere aktarılıyor. Elbette burada farklı kaynakları toplayabiliyor, farklı araçlarla beraber burada birleştirmeler yapabiliyor, kuşatmaya dayanabilecek çeşitte savunmaları inşa etmeye çalışıyor ve çağlar boyunca elbette burada yer aldığımız süre boyunca bu yankılanan mirası tekrardan hayata tutmaya çalışıyoruz.
Oyunda Orta Çağ makine üreticisi olmaya çalışıyor ve ilk kuşatma ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Karşılıklı olarak atışların başladığı yapım içerisinde elbette kazanan tarafı almak için en iyi aleti üretmemiz lazım ve bu aletlerin ve savunma mekanizmalarının sağlam olması gerekiyor. Bununla beraber yer aldığımız oyun boyunca çeşitli araçları kullanabiliyor, toplanma alanlarına doğru geçiş yapabiliyor ve bu araçları en iyi şekilde ve en verimli şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Burada elimizde bulunan çok çeşitli araçlarla beraber kuşatma malzemeleri toplayabiliyor ve bu malzemelerle beraber inşa etme sanatında ustalaşmaya çalışıyoruz. Savaş alanlarına dilediğimiz gibi şekillendirebileceğimiz yapımda istediğimiz savaş araçlarını oluşturabiliyor ve istediğimiz detayı da buraya ekleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız gerçekten de güzel bir deneyimin bizlere aktarıldığını söyleyebilir ve oyunda yer aldığınız süre boyunca da burada güzel bir deneyimle beraber ilerleyen bölümlere geçiş yapabiliyorsunuz.

Ek olarak bunların dışında toplanma kısımları bulunuyor ve bu toplanma kısımları ile beraber gerekli kaynakları toplamak üzere Orta Çağ'dan kalma vahşi kısımlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Buralarda gezip tozabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, kalaslar toplayabilir, onları burada elimize alabilir ve daha fazla kaynakla beraber envanterimizi doldurabiliyoruz. Ne kadar çok kaynak toplarsak elbette o kadar çok araç inşa edebiliyor ve savaş makinelerini burada yapabiliyoruz.

Bunun dışında oyunda yer aldığımız bu süre boyunca bu toplama mekaniği elbette ön plana çıkıyor. Çünkü oyunun mantığı içerisinde elbette bu mekaniklerle beraber topladığımız kaynakları kullanma var. Topladığımız bu kaynaklarla beraber savaş araçları oluşturabiliyor, savaş araçlarını elbette en ince detayına kadar burada düzenleyebiliyor ve farklı açılarla beraber de örneğin bir mancınıkla beraber taş atarken gidecek yeri ayarlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz ince detaylarının olduğunu görebiliyor ve bu ince detaylar gerçekten de oyunu temel yapısını oluşturabiliyor.
 
 

Diğer taraftan oyun içerisinde bulunduğunuz süre boyunca elbette her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada farklı şekillerde araçlar inşa edebilir ve tasarlayabiliyorsunuz. Bunlarla beraber de dilediğiniz gibi oyunda yer alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun boyunca farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.

Oyunda kaynak toplama mekanikleri oldukça ön plana çıkıyor. Burada elimize baltayı alıp ağaçları kesebiliyor, onun dışında ağaçları kestikten sonra da elimize testereyi alarak bu ağaçların gövdelerinde daha da doğrayabiliyor ve ayırdığımız bu gövdelerle beraber de elimize daha nitelikli kalaslar alabiliyoruz. Detaylı bir kesme işleminin ardından evet de bu parçalara dilediğimiz gibi test edebilir ve birleştirebiliyoruz. Bunları en ince ayrıntısına kadar doğru şekilde, doğru zamanda yerleştirebiliyor ve böylece farklı araçları burada oluşturabiliyoruz. Oyun dahilinde yapılabilecek oldukça fazla savaş aracı bulunuyor.
 
Bu araçları inşa etmek için elbette kendi düşüncelerimizi, zihnimizi ve daha fazla mekaniği kullanmaya çalışıyoruz. Bunları yaptıktan sonra elbette oyunda güzel bir şekilde yer alabiliyor ve bölümleri tamamlamaya çalışıyoruz. Oyunda farklı görevler bizlere veriliyor ve bu görevlerle beraber de daha fazla mekanik üzerinde ustalaşabiliyoruz. Oyunda bu kısımlarda gerçekten de güzel bir şekilde yer alabiliyor ve Orta Çağ temasının ortasında kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda ormanlık alanları doğru da olabiliyor, etrafın kaynakları dolu olduğuna göre birer ve burada daha çok odun toplamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla daha çok odunlarla ve tahta işçilikle beraber oyunda usta olmaya başlıyoruz.
 
 
 
Bu özellikler dışında oyun içerisinde test etme alanı bulunuyor. Test etme alanları ile beraber kendi ürettiğimiz araçları ve özgürce ürettiğimiz kişisel dekorasyonları ve içerikleri dilediğimiz gibi test edebiliyor ve test etme alanlarına tabi tutabiliyor. Test etme ile beraber elbette etrafı yıkabilir ve savaş alanlarına yıkım getirebiliriz. Burada inşa etme mekanikleri oldukça ön plana çıkıyor. Bu ön plana çıkma ile beraber güçlü kuşatma araçlarını burada yerleştirebiliyoruz. Bu kısımda elbette diğer taraftan düşman bölgelerindeki savunmaları, yani tahkimatları indirebiliyor ve burada yıkımın gücünü hissedebiliyoruz. Aynı şekilde düşmanlarımızın üzerine kaos salmak için elbette hassas dengelemelerle beraber buradaki araçlarımıza ateşleyebiliyor ve kuşatma makinelerini burada dilediğimiz gibi inşa edebiliyoruz.

Yıkım konusunda mimar olabileceğimiz ve gerçekten de usta bir oyuncu olmaya çalışabileceğimiz yapımda farklı farklı düşman savunmaları bulunuyor. Bu düşman savunmalarını açmak için elbette yapacağımız araçlar oldukça önem arz ediyor. Bu savunmaların elbette geçilmesi ve savunma kısımlarının zayıf yerlerden kırılması oyunda yapabileceğimiz hamlelere bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Aynı şekilde buradaki bölgeye hakimiyet konusunda da bu araçlarla beraber güvence altına alabiliyoruz. Titizlikle hazırlanmış mancınıklardan koçbaşlarına kadar farklı araçları burada oluşturabiliyor ve bu araçların her bir kısmından yararlanabiliyoruz. Bir cephanelik inşa edebileceğimiz ve bu cephane ile dilediğimiz gibi kullanabileceğimiz yapımda aynı şekilde toplulukta da bağlantı kurabileceğimiz detaylar yer alıyor.
 
 

Oyunda örneğin mancınık inşa ederken her bir detayını farklı şekillerde yapabiliyor, elimizdeki balyozu alıp tek tek buraya demirleri, tahtaları ve daha fazlasını yerleştirebiliyor ve ince detaylarla beraber oyunda sürekli olarak küçük parçaları birleştirebiliyoruz. Elbette burada detaylı animasyonlar bulunmuyor. Sadece vurduğumuz yere elbette ilerleyişini görebiliyor ve ona göre de nasıl şekil aldığını deneyimleyebiliyoruz. Ancak buradaki animasyonlar elbette üst düzey bir yapıyla beraber karşımıza çıkmıyor. Bağımsız bir ekip tarafından geliştirildiği için hem animasyonların kalitesi hem de karakterin hareketleri elbette düşük bir şekilde karşımıza çıkabilir. Dolayısıyla beklentiyi orada yükseltmemiz gerekiyor. Zaten simülasyon oyunlarının özünde daha çok yaptığımız iş odaklı bir detay yoğunluğu yer alıyor. Öteki kısımlar elbette bu detayları dışında kalabiliyor.

Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde güzel bir Orta Çağ deneyimi bizleri bekliyor. Bu deneyimle beraber dilediğimiz gibi adım atabiliyor ve böylece oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda Orta Çağ temalı savaş araçları inşa edebiliyor. Bu inşa etme ile beraber oyunda dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve aynı zamanda kaynaklar toplayabiliyoruz. Bu kaynakları toplamak için de elbette bizzat karakterimizle beraber burada yer alabiliyor ve aynı zamanda geliştirici ekip burada bir topluluk oluşturmak istiyor. Topluluk gruplarına katılmak için elbette aynı Discord sayfasına geçiş yapabilir ve burada sohbetlere katılabilirsiniz. Bu sohbetlere katılmayı da elbette Steam sayfası üzerinden görebilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi Orta Çağ temalı bir simülasyon deneyimine atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi tamamen ücretsiz bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla çıkış gününü beklemenizde fayda var diyebiliriz. Son olarak oyun içerisinde Türkçe dil desteği yer alıyor. Dolayısıyla yerel dilimizle beraber bu oyunu deneyimleyebilir ve hem oyunu anlayarak hem de noktasına hakim olarak bitirmeye çalışabilirsiniz. Zaten genel olarak simülasyon oyunlarında Türkçe dil desteği bizlere sunuluyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Medieval Machines Builder
Şehir Kurma Oyunu New Cycle Yakında Geliyor Stargate: Timekeepers Bilim Kurgu Temalı Taktik Deneyimi Sunuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız