Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Stargate: Timekeepers Bilim Kurgu Temalı Taktik Deneyimi Sunuyor

 
 
Slitherine Ltd. tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan strateji, taktik, keşif oyunu Stargate: Timekeepers, 26 Ocak tarihinde geliyor.
 
SG-1 evreninde geçen bu yapımda hikaye odaklı bir yapı bulunuyor. Bu hikaye odaklı yapı ile beraber aynı zamanda gerçek zamanlı bir savaş deneyimi yaşayabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz ve ekibimizi istediğimiz şekilde burada konumlandırarak en iyi planlama yapmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bunun dışında oyunda çeşitli gizemleri çözmek için farklı bölgelerde ilerlerken elbette etrafı keşfetmek için çeşitli hamlelerde bulunabiliyor ve taktik savaşları içerisine burada girebiliyoruz. Buradaki taktik savaşlarından kastımız elbette gerçek zamanlı taktik savaşlarından bahsediyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde sıra tabanlı taktik savaş deneyimi bulunmuyor. Buradaki karakter yönlendirmeleri ve kontrolleri tamamen gerçek zamanlı bir şekilde yapılıyor diyebiliriz.

Oyun içerisinde daha çok farklı karakterlerin bir araya gelebileceği bir parti tabanlı yapı yer alıyor. Bu yapı dahilinde farklı karakterleri bünyemize dahil edebilir ve bunlarla beraber de onların yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabiliyoruz. Oyunda gerçek zamanlı taktik savaşları ile beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz ve düşmanları alt etmek için de elbette plan ve proje yapmamız gerekiyor. Taktik savaşlarında biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü burada yapabilecekleri stratejiler ve planlar tamamen değişiklik gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, farklı taktikler yapabiliyor ve karakterlerinizi ona göre yönlendirebiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgeleri ilerleyerek etrafı dilediğiniz gibi keşfedebilir ve aynı zamanda çevre unsurlarını kendi faydanıza kullanabilirsiniz. Oyunda bazı noktalarda çevre unsurları ile beraber düşmanları daha kolay bir şekilde alt edebiliyor ve böylece onları alt ederken de elbette bu unsurların hem avantajını hem de dezavantajını görebiliyorsunuz.
 
Yıldız Geçidi evreninde yer aldığımız yapımda uzay temalı bir yapı yer alıyor. Aynı zamanda bilim kurgu temasıyla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda karakterlerimizle beraber düşmanların içerisine sızabilir ve aynı zamanda gizlilik unsurlarını burada kullanabilirsiniz. Bu taktiklerle beraber de benzersiz becerilerle karşılaşabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda farklı becerilerinin kilidini açabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber de farklı hareketler üzerine geçiş yapabilir ve aynı zamanda farklı görevlerle beraber de oyunda ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bizlere verilen hikaye görevleri elbette zorlu bir şekilde gelebiliyor. Ancak ilk etapta kolay, sonrasında ise daha zor bir şekilde bu görevleri yapmaya koyuluyoruz. Oyunda aynı zamanda zaman döngüsü mekaniği yer alıyor. Bu zaman döngüsü içerisinde çeşitli gizemleri çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve burada büyük olan bir tehdidin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabiliyoruz. Bu oyun içerisinde SG-1 adlı bir gezegen bulunuyor. Bu gezegenin içerisinde orijinal bir hikaye içeriğinin yer aldığını söyleyebilir ve ana olay örgüsünün oldukça ilgi çekici detaylarla beraber karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz.
 
Bunun dışında oyunun kendine ait bir evren yer alıyor. Bu evren içerisinde etrafı keşfetmek ve bu etrafı keşiflerle beraber de farklı donanımların sahibi olmak oldukça önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda farklı farklı silahlar kullanabilir ve ayrı donanımlarla beraber de oyunda ilerleyebiliyoruz. Burada karakterleri farklı donanımlarla beraber donatabiliyor ve bunlarla beraber de oyunda düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde çıkabiliyor. Ek olarak planlamalarla beraber kendi ittifakımızı kurabiliyoruz. Oyun içerisinde kendi ittifakımızı kurabileceğimiz bir mekaniğin yer alıyor. Bu mekanikle beraber elbette burada parti tabanlı bir yapının olduğundan da bahsetmiştik. Bu parti tabanlı yapı içerisinde yeni karakterler alabilir ve bu karakterlerin de farklı farklı yetenekleri bulunuyor diyebiliriz.
 
Bunun dışında bazı karakterler oldukça ön plana çıkarken bazı karakterler ise geri planda kalabiliyor. Ancak burada da istediğiniz karakteri kullanabilir ve bu karakterlerle beraber de onlardan faydalanabilirsiniz. Oyun içerisinde toplu bir şekilde veya tek tek yönlendirme yapabilirsiniz. Bu şekilde karakterleri en iyi şekilde kontrol ederek çevreyi araştırabilirsiniz. Oyun içerisinde sağdan soldan farklı düşmanların geldiğini görebilirsiniz. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için de kendi karakterlerimizin becerilerinden faydalanabilirsiniz. Bu becerilerle beraber menzilli veya yakın dövüş aksiyonuna geçiş yapabilirsiniz. Kullandığımız beceriler elbette oyun içerisinde farklılıklar gösterebiliyor. Böylece düşmanları hem toplu hem de tekli bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.
 
 

İzometrik kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda uzmanlardan oluşan bir ekibiyle liderlik etmeye çalışıyor ve düşman haritalarına doğru burada ilerlemeye başlıyoruz. Oyunda subaylardan askerlere, savaşçılardan tüfekçilere kadar farklı farklı karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber bir plan oluşturmak için bir araya gelebilir ve kendimizi senkronize edilmiş bir ekip içerisinde bulabilirsiniz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca ekibimizin ne kadar uyumlu olduğu oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada hangi karakteri hangi yöne doğru yönlendirirsek o yöne doğru doğrudan ilerleyebiliyor ve düşmanları ablukaya almak bu tarz oyunlarda oldukça mühim.
 
Bu taktiklerle beraber farklı donanımlarla karakterlerimizi donatabiliyor, karakterlerimizin benzersiz becerilerini kullanabiliyor ve orijinal bir hikaye ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Liderlik edebileceğinizi ve takımımıza rehberlik edebileceğimiz yapımda aynı zamanda arka plandaki hikaye ilgi çekici olması bekleniyor. Geliştiricisine göre belirttiğine göre oyundaki hikaye gerçekten de ilgi çekici olacak ve aynı zamanda burada oyuncuları ekrana kilitleyecek ve böylece oyuncular burada uzunca vakitler geçirebilecek. Bu kapsamda açıklanan bilgilere göre biz de onu varsayıyoruz ki oyunda güzel bir hikaye yer alır ve ona göre yani biz de aynı yerimize alabiliriz.

Oyunda farklı farklı donanımların yer aldığından bahsettik. Burada örneğin bir subay ile beraber yer aldığınız sürece elbette uzaylı aletleri kullanabilir ve dronunuzu elinizden çıkarabilirsiniz. Bunun dışında müttefikleri iyileştirmek için elimizdeki donanımları kullanabiliyor ve aynı zamanda düşmanların elektronik cihazlarını devre dışı bırakmak için farklı farklı nesnelerden faydalanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu tarz ince detaylara sahip ve düşmanların haklarını bozabilecek unsurları elimize alabilir ve bu donanımlarla beraber de daha kolay bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda doğuştan lider olan ve uzun süredir askerlik görevini icra eden karakterler yer alıyor. Bu karakterleri oyunda kullanmak elbette oldukça önemli çünkü bu karakterler otomatik tüfek ustası olarak karşımıza çıkıyor ve zayıf noktaları tespit etme konusunda deneyimli olarak yer buluyor. Dolayısıyla bunları kullanmak oyunda oldukça önemli çünkü bu tarz karakterlerle beraber sürekli olarak kendimizi daha iyi bir şekilde göreve adapte edebilir ve bununla beraber de en zorlu görevlerden bile daha başarılı bir şekilde ayrılabiliriz. Bu karakterin dışında aynı zamanda sinsi ve küçük bir arkadaş olan bir karakter daha bulunuyor. Bu karakterle beraber gizli gizli düşmanların arasına sızabilir ve istihbarat elde edebiliyoruz. Düşmanların nerede toplandığını, nasıl bir durumda olduğunu ve hangi bölgelerde yer aldığını bu kapsamda öğrenebiliyoruz.
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi her bir karakterin farklı yetenekleri bulunuyor. Bu karakterlerin yetenekleri elbette ön plana çıkabiliyor ve hangi karakteri kullanmak tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor. Bu seçimle beraber istediğiniz şekilde karakterlerle ilerleyebiliyor, akıllıca oynayabilir ve düşmanların haklarına doğrudan sızabiliyorsunuz. Oyun içerisinde aynı zamanda gizlilik unsurları bulunuyor. Bu gizlilik unsurları ile beraber düşmanların arkasından gizlice ilerleyebilir, gizli gizli düşmanlara tek tek ortadan kaldırabilir ve ortalığı tamamen temize çekebilirsiniz. Bunun dışında oyunda yer aldığınız süre boyunca doğrudan düşmanların üzerine saldırabilir ve aksiyona geçiş yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin bakış açınıza ve stratejinize göre değişkenlik gösterebilir.
 
Bunun dışında oyun içerisinde farklı modlar bulunuyor. Hikaye modu içerisinde bildiğiniz üzere hikaye içeriğini deneyimleyebiliyor, bizlere verilen görevleri yapabiliyor ve hikayenin sonuna ulaşmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda burada yer alan karakterlerin arka plan hikayelerini öğrenebilir, hangi karakterin nasıl bir şekilde burada yer aldığını görebilir ve daha fazlasına burada gerçekleştirebilirsiniz. Diğer taraftan oyunda taktik modu bulunuyor. Taktik modu ile beraber karakterlerinizin hareketlerini mükemmel bir şekilde koordine edebilir ve planlayabilirsiniz. Bu taktik ve planlamalarla beraber en iyi şekilde stratejinizi oyuna dahil edebilir ve aklınızdaki fikri burada görebilirsiniz. Bu tarz oyunlarda yine bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bu deneyimle beraber de kendi stratejinize özelleştirebilir ve aynı zamanda kullandığınız karakterlerin de hareketlerine hakim olabilirsiniz. Bu kapsamda bazı karakterler daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve onları kontrol altına almak oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici bölgeler bulunuyor. Bu bölgeleri ilerleyerek buraları keşfedebilir ve etrafa istediğimiz şekilde bir bakış atabiliyoruz. Bu bölgeler içerisinde yıkık dökük harabeler, hiçbir şeyin olmadığı kırsal bölgeler, şehirler ve daha fazlası yer alıyor. Bu bölgeleri dilediğiniz gibi keşfedebiliyor ve gerçekten de manzaraları burada oldukça dikkat çekiyor. Oyunda yer alan grafikler ve manzaralar oyuncuların dikkatini çekecek türden olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Bunlarla beraber de yer aldığımız süre boyunca buraları keşfetmek ve gizli sırları açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda hem gece hem de gündüz döngüsü yer alıyor. Bu döngüyle beraber de sabahları elbette buraların saygınlaştığını deneyimleyebilir ve aynı zamanda geceleri buraların daha acımasız ve karanlık olduğunu görebiliyoruz. Gece karanlığında ilerlemek ve etrafını aydınlattığını görmek elbette bazı oyuncuları heyecanlandırabilir ve bu tarz durumların da oyunda olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
İzometrik ve gerçek zamanlı aksiyon rol yapma deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen yapım, 26 Ocak 2024 tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenizi eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor. Bu bildirimle beraber elbette oyunda dilediğiniz gibi yer alabilir ve oyundan haberdar olabilirsiniz.
 
Bunun dışında oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını ücretsiz olarak deneyebilir ve oynayabilirsiniz. Aynı zamanda bu demo sürümü ile beraber oyuna nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilir ve görebilirsiniz. Bunun dışında demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınızı ve istek listesine ekleyip eklemeyeceğinize de karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu demo sürümleri oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor ve siz de bunu Steam sayfası üzerinden indirebilirsiniz.
 
Son olarak oyun, 15 dolarlık bir fiyatla beraber ön siparişleri açık durumda. Bu fiyatlandırma ile beraber oyunu dilerseniz ön sipariş verebilir ve beklemeye koyabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Stargate: Timekeepers
Medieval Machines Builder ile Orta Çağ'da Mancınıklar Üretin VR Tren Oyunu Toy Trains, 16 Ocak'ta Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız