Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Şehir Kurma Oyunu New Cycle Yakında Geliyor

 
 
Core Engage tarafından geliştirilen ve Daedalic Entertainment tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, inşa etme, şehir kurma oyunu New Cycle, 18 Ocak tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Kıyamet sonrası bir dünyada yer aldığımız yapımda serbest kamera bakış açısıyla beraber istediğimiz şekilde kendi bölgemizi inşa ediyor ve burada geniş bir kaynak ağı bulundurabiliyoruz. Endüstriyel bir yapıdan metropole dönüştürebileceğimiz bu yapı ile beraber dünyada bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, diğer yandan ise burayı dilediğimiz gibi geliştirebiliyoruz.
 
İlgi çekici teknoloji ağacı geliştirmeleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda bir yandan medeniyet ateşini tekrardan körüklemeye çalışıyor ve evimizi bir sığınak haline getirmeye başlıyoruz. Hayatta kalmanın ötesinde yer alacağımız yapım içerisinde yeni bir yaşam döngüsünün kurucusu olmaya başlıyor ve burada dilediğimiz gibi hareket edebilir ve aynı zamanda dilediğimiz gibi yapılarla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Güneşteki patlama sebebiyle medeniyetin çöküşe ulaştığı ve insanlığın yok olduğu bu yapımla beraber aslında kıyamet sonrası bir dünyada yer alıyor ve burada medeniyetin son kalıntılarıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda eski dünyanın çekip yeni bir dünya düzeni gelmeye başlıyor ve burada ise insanlığı tekrardan kurtarmak ve aynı zamanda insanlığa yeniden umut olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. İnsanlığın anlamını çözmeye başladığımız ve hayatta kalmanın ne demek olduğunu öğrenmeye çalıştığımız yapım içerisinde insanların o önceki dünyada alıştıkları düzene yabancı olmasını sağlıyor ve burada yeni bir düzenin başlangıcını temsil ediyoruz.
 
Yeni bir düzenle beraber adım atabileceğimiz bu yapım içerisinde umutsuz bir vaka ile karşılaşıyoruz. Ancak bu umutsuz vaka içerisinde bir umut ışığı olmak için biz de kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda farklı farklı hamleler yapabilir ve bununla beraber gidişatımızı değiştirebiliriz. Bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki istediğiniz şekilde hamleler gerçekleştirebilir, bölgenin dilediğiniz kısmına kendi binalarınızı dikebilir, etraftaki kaynakları toplayabilir ve kendi strateji ve planlamalarınızı da bu oyuna entegre edebilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve bu deneyimle beraber istediği kısma doğru yönelebiliyor.
 
 
 
İnsanlığa tekrardan umut olabileceğimiz bir sığınak haline getirebileceğimizi yapımda farklı farklı binalar inşa edebiliyor ve bu inşa etme mekanikleri ile beraber oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz. Simülasyon ve inşa etme mekaniklerinin oldukça ön planda olduğu yapım içerisinde insanlığın anlamını tekrardan bulmaya çalışıyor ve birliktelik duygusunu bu insanlığa tekrardan aşılamak istiyoruz. İşte tam bu ortamda ve duygu içerisinde yer aldığımız yapımda ortalığın kaosa sürüklenmesini engellemeye çalışıyor ve yaptığımız hamlelerle beraber tekrardan umut ışığı olmaya çalışıyoruz. Hayatta kalma dinamiklerini simülasyon unsurları ile beraber harmanlandığı bu yapımda gerçekten de ilgi çekici bir dünya bizleri bekliyor ve aynı zamanda burada ilgi çekici detaylarla da karşılaşabiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki inşa etmenin tüm detayları tamamen sizlerin elinde oluyor ve yaptığınız her bir bina ile beraber de farklı gereklilikleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Bu tarz binaları inşa etmek için elbette etraftan çeşitli kaynaklar toplamanız gerekiyor. O kaynakları toplayarak da yeni binaların kilidini açabilir ve aynı zamanda sizin işinize yarayacak binaları buraya dikebilirsiniz.
 
Kendi gereksinimlerinize ve insanlığa tekrardan umut olma ışığı ile beraber adım atmanıza göre yapacağınız hamleler burada oldukça değişkenlik gösteriyor. Ve güneşteki patlama nedeniyle maruz kaldığınız bu yeni hayata siz de adapte olmaya çalışıyorsunuz. Yeni hayat içerisinde çaresiz kalan bir grup insan bulunuyor ve farklı gruplarla beraber de burada tanışma fırsatını elde edebiliyorsunuz. Bunun içerisinde farklı hayatta kalma grupları ile beraber etkileşime geçebilir, onlarla beraber farklı kaynak takaslarına geçiş yapabilir ve aynı zamanda bu dünya içerisinde neler olup bittiğini bizzat siz de öğrenebilirsiniz.
 
Arka planda bir hikayenin anlatıldığı bu yapım içerisinde elbette çeşitli görevler bizlere aktarılıyor ve bu görevleri yapmakta tamamen bizim işimiz oluyor. Bu görevlerle beraber atıldığımız oyunda bunları tamamlamak için farklı farklı hamleler gerçekleştirmemiz gerekiyor ve aynı zamanda bu gezegenin içerisinde yaşamanın devamlılığını sağlamak için de bir takım araştırmalara girmemiz şart.
 
Oyun içerisinde hem mekanikler hem de hikayesel anlamda gerçekten ilgi çekici detaylar bizlere sunuluyor ve bu oyun bazında da aynı şekilde Türkçe dil desteği ile beraber bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yerel dilimizle beraber tamamen Türkçe bir şekilde oynayabiliyor ve böylece tamamen anlayarak ve hikayenin gidişatına da etki ederek bu oyunu deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde Türkçe dil desteğinin olduğundan bahsedebiliyor ve böylece biz de ilerlememizi sağlayabiliyoruz.
 
 

Kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalmaya çalışacağımız yapım içerisinde farklı farklı koloniler bulunuyor. Bu kolonilerle beraber de elbette anlaşmak oldukça önem arz ediyor. Atmosferin bile zar zor hayatta kalabildiği bu yapım içerisinde gerçekten de zorlu bir yapı bizlere aktarılıyor ve şimdi ise insanlığın yeniden anlamını bulmak için çeşitli hamlelerde bulunabiliyoruz. Koloni tarzı hayatta kalma türüne yenilikler getirmeyi hedefleyen bu yapım içerisinde kendi türünün farklı dinamikleri bünyesinde barındırıyor ve bu dinamiklerle beraber de aynı şekilde yeni mekanikler ve içerikler de bizlere sunuluyor.
 
Hikaye anlamında elbette düzgün bir hikayenin olması bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada sürekli olarak kendi başımıza bir şeyler kurmak ve herhangi bir görevin olmaması gerçekten de oyuncuları bir yerden sonra sıkabiliyor ve böylece o yüzden uzaklaşabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda hikayelerin olması, görevlerin olması ve farklı detayların bizlere sunulması oldukça mühim.

Geniş bir dünyaya adım atabileceğimiz yapım içerisinde hayatta kalabilmek için topluca hareket etmemiz gerekiyor ve aynı zamanda etraftaki vazgeçilmez nimetleri kullanmamız lazım. Çeşitli kaynakları adım atabileceğimiz ve bu kaynakları toplayıcılıkla beraber kendi bünyemize dahil edebileceğimiz yapımda hem madenciliğe hem de ticarete adım atabiliyor ve bu mekaniklerle beraber de oyundaki gidişatımızı değiştirebiliyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarını giderebileceğimiz ve bu mekaniklerle beraber ticarete veya madenciliğe adım atabileceğimiz yapıp da etraftaki kaynakları şehrimize getirmek ve bu şehri geliştirmek oldukça önemli arz ediyor. Yeni dünyanın bizlere sunacağı nimetlerden faydalanmak için elbette birçok güçlüğünün altından kalkmamız gerekiyor ve aynı zamanda bu kaynak döngüsünü de kendimizce kurgulamamız lazım. Yani oyun içerisinde bizlere sürekli olarak kaynak akışı sağlayacak bir sistemi oyuna dahil etmemiz gerekiyor.

Farklı farklı hamleler yapabileceğimiz ve etraftaki kaynakları toplayabileceğimiz yapımda aynı zamanda istediğimiz şekilde kendi tasarımlarımız ve planlarımızı oyuna dahil edebiliyor ve diğer taraftan farklı manzaralarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette buradaki manzaraların ilgi çekici olduğunu görebiliyor ve yer yerde ekran görüntüleri alabiliyoruz. Dikkat çekici bir kıyamet sonrası dünya içerisinde yer aldığımız yapımda gezegeni dilediğimiz gibi keşfedebiliyor, etraftaki kaynaklara yakından bakabiliyor ve serbest kamera bakışı ile beraber de yaklaşık uzaklaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda güzel bir içeriğin bizlere sunulacağına göstergeleri şimdiden belli oluyor diyebiliriz.
 
 

Oyunda diğer taraftan farklı döngüler bulunuyor ve bu döngülerle beraber de mevsim döngüleri karşımıza çıkabiliyor ve aynı zamanda sabah akşam döngüleri de bu oyunda yerini alıyor. Örneğin oyun içerisinde sabahleyin işlere başlayabiliyor ve akşam olduğunda da bu işleri elbette bitirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda sabah ve akşam dövmeleri yer alıyor ve aynı zamanda bunların nasıl görüneceğini de oyunda bizzat görebiliyoruz. Ek olarak bunun dışında mevsim geçişleri bulunur ve yağmurlu bir bahar ayından daha soğuk ve karlı mevsimlere aynı zamanda yaz mevsimine doğru da adım atabilir ve etrafın sıcaklığını görebiliyoruz.
 
Dolayısıyla oyun içerisinde bu mevsimlerle beraber de hem halkımızın stok ihtiyacını karşılamamız gerekiyor hem de bir sonraki mevsime kendimizi nasıl hazırlamamız şart. Durum böyle olunca oyunda elbette gidişat dediğimiz gibi değiştirebiliyor ve yapacağımız hamlelerde elbette halkımızın huzuru için olabiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca dilediğimiz gibi kaynakları toplayabiliyor ve stoklarımızda daima diri tutmamız gerekiyor. Bu da oyunda yapacağımız en önemli hamlelerden bir tanesi.
 
Halkımıza liderlik edebileceğimiz ve bu liderlikle beraber de toplumumuzu daha güzel bir şekilde yükseltebileceğimizi yapımda yeni dünyanın aşınmış olan atmosferine doğru ilerlemeye başlıyor ve buraların dengesiz mevsim döngüleriyle beraber de karşılaşabiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda mevsim döngüleri ve gece gündüz döngüleri bulunuyor. Ancak bu döngüler elbette sağlıklı bir şekilde işlemiyor. Dolayısıyla ani olarak değişen hava şartları ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda çeşitli doğa olayları bulunuyor ve yıkıcı olaylarla beraber de burada karşı karşıya kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki genel olarak doğa olayları şehrimize zarar verebilir ve bu şehirdeki zararı da en aza indirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve bu doğal afetlere karşı önlem almamızda oldukça mühim.
 
 

Oyunda halkımızın çeşitli gereksinimleri ve ihtiyaçları bulunuyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca halkımızın moralini yükseltmemiz gerekiyor. Aynı zamanda onların yeme içme ve barınma ihtiyaçlarını gidermemiz lazım. Bunun dışında onlardan verim alabilmek için elbette iş gücünü yönetmemiz gerekiyor. Aynı zamanda onlara elbette bu işler karşılığında hemen geri dönüş verme şart. Dolayısıyla zaman zaman bu halkımızla beraber daha yakından ilgilenmemiz gerekiyor. Ve onların gereksinimlerini karşıladıktan sonra da elbette yavaş yavaş da büyüyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ilerlememizin ve daha sağlıklı bir dünya inşa etmemizin temel sebepleri arasında halkımız bulunuyor diyebiliriz.

Güçlüklerin üstesinden gelebileceğimiz ve halkımıza liderlik edebileceğimizi yapımda toprak patikalardan fabrikalara, farklı coğrafyalardan yeni bölgelere kadar oldukça farklı kısımlar bulunuyor. Ve bu farklı kısımlarda elbette çeşitli zorluklar karşımıza çıkabiliyor. Oyunda istediğimiz şekilde yerleşebileceğimizi farklı kısımlara doğru ayırabiliyor ve istediğimiz mod içerisine de geçiş yapabiliyoruz. Oyunda farklı farklı oyun modları bulunuyor. Ve bu oyun modu içerisinde hem hikaye modu hem de serbest mod bulunuyor. Serbest mod içerisinde dilediğimiz şekilde dilediğimiz kaynakları kullanabiliyor ve sadece hayatta kalmakla yetinmeyip görkemli bir şehir inşa edebiliyoruz. Dolayısıyla serbest mod oyunu temel olarak anlamak ve kendi ustalığımızı geliştirmek için kullanabileceğimiz bir içeriği bünyesinde barındırıyor.
 
 

İnsanlığı ileriye taşıyabileceğimiz ve bu insanlıkla beraber de yeni dünyadaki bilgileri güç olarak kullanabileceğimizi yapımda çeşitli teknolojileri kullanarak daha hayati adımlar atabiliyor ve bu teknolojilerle beraber de hem bölgemize hem de halkımızı geliştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi 18 Ocak tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden isteklisiniz ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
New Cycle
Human Resource Machine Epic Games'te Ücretsiz Medieval Machines Builder ile Orta Çağ'da Mancınıklar Üretin

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız