Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Medieval Apocalypse Orta Çağ Temalı Zombi Hayatta Kalma Deneyimini Sunuyor: Tüm Detaylar

 
Joma Rage tarafından geliştirilen ve aynı kişi tarafından yayınlanacak olan açık dünya, hayatta kalma, inşa etme oyunu Medieval Apocalypse, 1 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Zombi temalı yapımlara bir yenisi daha eklenecek olan bu oyunla beraber hayatta kalma deneyimini atılacak ve zombi kıyameti sonrasında ise bu dünya içerisinde büyük bir mücadele vermeye başlayacağız. Oyun içerisinde hayatta kalma ve zombi teması bulunacak. Ancak bu yapı ortaçağa taşınacak yani daha önce belki de karşımıza çıkmamış olan zombi temalı Orta Çağ dönemi bu oyunla beraber bizlere aktarılacak.

Klasik hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi burada da bir karakterimiz bulunacak ve bu karakterimizle beraber istediğimiz gibi ilgilenebileceğiz, karakterimizin acıkmasından susamasına yaralanmasından barınmasına kadar tüm unsurlarıyla beraber ilgilenecek ve hayatta kalması için elimizden geleni yapmaya koyulacağız. Oyun içerisinde sadece bunlara dikkat etmek durumunda değil aynı zamanda da zombilerden kaçınmak durumunda kalacak ve onların yaymış olduğu enfeksiyonlardan da uzak durmaya çalışacağız. Dolayısıyla oyun içerisinde zorlu bir yapı bizleri bekliyor ve bir yandan kendimizle uğraşırken diğer yandan ise zombilerle beraber mücadele etmeye koyulacağız.
 
Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi bir yapı yer alıyor 
 
 

Orta Çağ teması içerisinde atıldığımız bu macerada kıyamet sonrası bir ortam bizleri bekliyor olacak. Siz de biliyorsunuz ki bu ortamlarda elbette yalnız başımıza bulunmak oldukça tehlikeli olacak. İşte bu durumda oyun içerisinde yer alan çevrimiçi mod devreye girecek ve burada diğer oyuncularla beraber ve arkadaşlarımızla beraber ilerlemeye koyulabileceğiz. Oyunu isterseniz tek isterseniz de çevrimiçi olarak çok oyunculu bir şekilde oynayabilir ve yanınıza hem arkadaşlarınızı hem de diğeri oyuncuları çağırabilirsiniz ve böylece zombilere karşı bir ekip kurarak kendinizi bu şekilde savunabilirsiniz. Oyunda bunun dışında hem çevrimiçi PvP hem de çevrimiçi eşli oyun modu bulunuyor. Dolayısıyla diğer oyuncular ve zombilerle mücadele ederken diğer yandan ise takım arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyor ve burada güçlü bir grup kurabiliyoruz.

Diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi açlığa, susuzluğa, yorgunluğa ve daha fazlasına dikkat etmemiz gereken durumlar burada da yaşanıyor ve akabinde ise burada yer alan zombilerle beraber uğraş veriyoruz. Atıldığımız bu dünya içerisinde elbette farklı bölgeler bulunuyor ve bu farklı bölgeleri keşfetmek, çevreden kaynak toplamak, çevreyi keşfetmek ve çeşitli sırları açığa çıkarmak oldukça önemli. Siz de biliyorsunuz ki bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve dilediğimiz gibi kaynak toplamak oldukça mühim. Bu kaynakları toplarken de oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve etrafa göz kulak olmamız lazım. Ancak böyle güvenli bir şekilde etrafı yağmalayabilir ve istediğimiz kaynakları toplayabiliriz. Topladığımız bu kaynaklarla beraber yeni nesnelerin ve malzemelerin kilidini açabilir ve zanaatkarlık mekaniği sayesinde de bunları birleştirebiliriz. Bu sayede hem farklı yapılar inşa edebilir hem de kendi bölgemizi kurarak burada hayatta kalmanın yollarını arayabiliriz.
 
Oyunda çeşitli ittifaklar kurabiliyoruz 
 
 

Bu özelliklerin dışında zombilere karşı verdiğimiz bu mücadelede ortak bir ittifak kurabilir ve bu ittifakla beraber zombi ordularına ve sürülerine karşı gelebiliriz. Bunun yanı sıra zombilere karşı savaşabileceğimiz ve zombilerin yuvasını fethedebileceğimiz bir yapı da oyun içerisinde yer alacak. Dolayısıyla onları kökünden kurutmak için bu zombi yuvalarına ortadan kaldırmamız ve yok etmemiz gerekecek. Bunun için de elbette arkamızda bir ekibin olması gerekecek ve tek başımıza oldukça zorlu bir mücadelenin kapısı bizlere aralanacak. Dolayısıyla burada bir ekip kurup ilerlemek oldukça lehimize olan bir durum.

Oyunda etrafta kaynak toplamaktan hariç bir de çeşitli bitkiler toplayabilecek ve bu bitkilerle beraber de elbette karnımızı doyurabileceğiz. Bitkiler sadece karnımızı doyurmakla kalmayacak aynı zamanda sağlık takviyesi için de oldukça önem arz edecek. Bunun dışında yine hayatta kalmak için etraftaki vahşi hayvanları avlayabilecek bunlarla beraber karnımızı doyurabilecek aynı zamanda sebzeler yetiştirebilecek ve bu sebzelerle beraber de hayatta kalma şansımızı artırabileceğiz. Bunun yanı sıra un üretiminden  ekmek pişirmeye kadar oldukça fazla mekanik oyun içerisinde yer alacak ve bu mekaniklerle beraber de gerçekçi bir yapıp bizlere aktarılmaya çalışılacak. Birçok detayın bulunduğu bu oyun içerisinde elbette bu detaylara oldukça dikkat etmek gerekecek ve bir yandan da zombileri kendimize uzak tutmaya çalışacağız.
 
Orta Çağ'a uygun zırh ve silah dövme mekaniği bulunuyor
 
 

Oyun içerisinde diğer taraftan kendimize ait bir bölge belirleyecek, bölgeye istediğimiz şekilde çeşitli yapılar kurabilecek ve bu yapılarla beraber de istediğimiz şekilde hayatta kalmanın yolunu arayabileceğiz. Oyun içerisine atıldığımız bu hayatta kalma mücadelesinde elbette barınma durumu oldukça önem arz edecek. Çünkü barınma olmasa geceleri zombilerin daha da hırçın olduğu zamanlarda saklanabileceğimiz alanların kısıtlı olması nedeniyle hayatımız tehlikeye girecek. Dolayısıyla burada kendimize ait bir bölge inşa edebilecek, burada yaptığımız bina ile beraber elbette çatısını vb. kısmını kapatmak durumunda kalacak ve soğuk havadan da kendimizi bu kapsamda koruyabileceğiz. Kurduğumuz ve inşa ettiğimiz bu yapı dışında oyun içerisinde yine karakterimizi koruyup kollayabileceğimiz çeşitli zırhlar ve silahlar bulunacak. Hayatta kalmanın yollarından biri de bu zırhları ve silahları elimize almak olacak. Elbette soğuk kıştan ve diğer zombilerden kendimizi korumak için üzerimizdeki zırhlar oldukça önem arz edecek ve bu zırhı üretmek için de elbette kaynaklarla beraber dövmemiz gerekecek.
 
 

Orta Çağ temasıyla beraber bu çağa uygun çeşitli zırhlar silahlar ve yapılar karşımıza çıkacak ve bunlarla beraber de daha çok kale tarzını mimari ile karşılaşabileceğiz. Bu şekilde etrafı keşfedebileceğimiz ve hayatta kalmanın yollarını arayabileceğimiz oyunda bir yandan yalnız kalırken diğer yandan ise yanımızda arkadaşlarımızı çağırabilecek ve böylece yanımıza takviye kuvvet alabileceğiz. Bu tarz oyunları siz de biliyorsunuz ki tek başımıza oynamaktan ziyade arkadaşlarımızla beraber oynamak daha fazla eğlencenin kilidini açabilecek. Dolayısıyla arkadaşlarla beraber bir yandan etkileşim halindeyken ve diyalog halindeyken diğer yandan ise zombilerle beraber kapışmak oldukça eğlenceli bir durumu yansıtacak. Ancak yine de oyna istediğiniz gibi tek başınıza oynayabilirsiniz.
 
Steam sayfası 
 
 

Zombi temalı hayatta kalma oyunu 1 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun bağımsız bir yapım olarak karşımıza çıkacak ve bu kapsamda beklentilerinizi de bu oranda dengelemenizde fayda var. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve Orta Çağ temasını seviyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Eğer istek listenize eklediyseniz mail adresinize bir bildirim gelecek ve çıkış yaptığı günde bundan haberdar olabileceksiniz. Oyun atmosferi ile teması ile ve dönemiyle dikkatleri üzerine çekmeye çalışıyor.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
hayatta kalma korku aksiyon macera pc Joma Rage Medieval Apocalypse
Nintendo'nun Bir Sonraki Konsolu için Yeni Söylentiler Ortaya Çıktı Lenovo Yeni Bir El Konsolu Üzerinde Çalışıyor: İşte İlk Detaylar

Erellach

1.8.2023 17:20:40

0
Ps5 yada xbox için çıkış yapmayacak anlaşılan.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Medieval Apocalypse
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız