Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Machinarium XBLA İçin Direkten Döndü

 
 
 
 
     Sade ve sıradışı cümlelerini aynı anda kullanabileceğimiz, geçtiğimiz senenin hit puzzle / adventure oyunu Machinarium 6 aylık görüşmeler sonunda XBLA platformu için yapılan teklifi geri çevirildi.
 
     Çek yapımcı Amanita Design stüdyosu şefi  Jakub Dvorsky, bir Xbox fan sitesine yaptığı açıklamada Microsoft'u işaret ederek; "Kendilerine özel olmayan bir oyunu desteklemiyorlar." dedi ve konuşmasına şu şekilde devam etti ;
 
" Oyundan çok hoşlandılar ve kendi platformlarında da başarılı olacaklarını pekala biliyorlardı. Ancak kendilerine özel olmayan oyunu desteklemek istemedikleri için oyunun XBLA versiyonu rafa kaldırıldı. Çünkü oyunumuzu Linux ve Mac sistemleri içinde yayınlanmıştık. Bazı büyük dağıtımcı firmalarla anlaşarak oyunu XBLA'ya getirebilirdik ancak bu seferde gelirimizde büyük bir düşme olurdu."
 
     Eğlenceli mekanikleri yanısıra adeta görsel bir sanat eseri izlenimi veren Machinarium, pek çok oyuncunun uzun süredir beklediği özgün bir yapım olarak 2009 yılında Pc, Mac ve Linux sistemleri için yayınlanmış ve pek çok fuarda ödüle layık görülmüştü.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Amanita Design Amanita Design PC Machinarium XBLA Microsoft
Need for Speed World'ün 3. Betası Başlıyor Uncharted, Splinter Cell : Conviction'ı Etkiledi

laserion

11.4.2010 00:06:24

0
Helal olsun Amanita Design'a bu kan emici gözünü para hırsı bürümüş Microsoft'a kapak olur. Adamlar sırf daha çok kazanalım herşey bizim ürünümüze(XBOX360) özel olsun çabası içindeler PC oyunculuğunun sonunu getirmeye çalışıyorlar ama avucunu yalar Microsoft.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Machinarium
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız