Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Lords of the Fallen için Çıkış Fragmanı Yayınlandı

 
 
Yayıncı CI Games ve geliştirici Hexworks, karanlık atmosfere sahip aksiyon rol yapma oyunu Lords of the Fallen için çıkış fragmanı yayınladı. Çıkış fragmanı oyunun son fragmanı olarak karşımıza çıkıyor ve artık oyuncular oyuna adım atmayı bekliyor.
 
İlk oyundan beş kat daha büyük
 
 
 
Lords of the Fallen ilk oyundan beş kat daha büyük, engin ve birbiriyle bağlantılı bir dünyada geçiyor. Bu kapsamda oyunculara yepyeni ve destansı bir rol yapma macerasını sunmaya hazırlanıyor. Oyunda Adyr'i alt etmek için iki büyük ve paralel dünyada yolculuğa çıkıyor. Yaşayanların diyarında kendine özgü acımasız zorluklar yer alırken, ölülerin kâbus dolu diyarında bilinmeyen tehditler pusuda sizleri bekliyor. 
 
Zorlu bir yapının bizleri beklediği yapım içerisinde elbette Soulslike türü ile karşılaşıyor ve karşımıza farklı farklı dünyalardan gelen düşmanlar çıkıyor. Her bir diyarın farklı düşmanları ile beraber karşılaşacağımız bu yapımda daha çok karanlık bir atmosfer ile karşılaşıyor ve karanlık atmosfer içerisinde ilerlerken ışık kaynağının oldukça önemli olduğunu görebiliyoruz. Normal savaşlardan boss savaşlarına kadar adım atabileceğimizi oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi iki farklı dünya bulunuyor. Hem ölüler diyarı hem de yaşayanlar diyarı olarak karşımıza çıkan bu iki dünya içerisinde ilerleyebiliyor ve iki tarafta da hayatta kalmaya çalışıyoruz.
 
Oyunun başlangıcında kendi karakterinizi ve sınıfınızı seçebiliyorsunuz 
 
 

Birbiriyle bağlantılı büyük bir dünyayı keşfedebileceğimiz ve her bir dünyanın farklı mekanikleri bulunan yapımda iki paralel dünyada kendimizi acımasız bir macera içerisinde bulabiliyoruz. Ölülerin kabus dolu dünyasında bilinmeyenlerle beraber uğraşabileceğimiz ve yaşayanların dünyasında ise normal bir şekilde ilerleyebileceğimizi Lords of the Fallen'da kendi efsanenizi tanımlamaya çalışıyor ve görsel seçenekler arasında çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde başlangıç yolunu seçebiliyor ve bu şekilde ilerleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda seçebileceğimiz oldukça fazla unsur bulunuyor ve bu musluklar arasında zırhlar, büyüler, silahlar, nitelikler ve daha fazlası yer alıyor. Bunların seçimi ile beraber kendi karakterimizi kendi tarzımızla beraber oluşturuyor ve böylelikle oyuna adım atmış oluyoruz. Kısacası oyunda ilk başlangıç kısmını tamamen bizim seçimlerimizle beraber noktalayabiliyor ve bu da oyunun bizlere ne kadar özgürlük sunduğunu göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlarda karakterimizi seçmek ve karakterimizi başlangıç unsurlarını belirlemek oldukça önem arz ediyor ve bu oyunda da bu tarz bir mekaniğin olduğundan bahsedelim.

Oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici atmosferler ve manzaralar bizleri bekliyor ve bölgeler arasında geçiş yaptığımız zaman da bu farklılıkları anlayabiliyoruz. İlgi çekici dövüş mekanikleriyle ve atmosferi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, farklı bölgeleri istediğimiz gibi keşfedebiliyor, çevre unsurlarına büyük özen gösteriyor ve aynı zamanda buralarda yer alan farklı düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bu farklı bölgelerde ilerlerken elbette her bir bölgenin kendine ait farklı tarzda düşmanları bulunuyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak ise tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten oyunun temelinde sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırmak ve bölgeleri temize çıkarma olayı yer alıyor. Dolayısıyla bu bölgeleri temize çıkarmak ve buralardaki düşman gruplarını ortadan kaldırmak oldukça mühim.
 
İki paralel dünya ve farklı tarzda düşmanlar 
 
 

İki farklı paralel dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca yapacağımız oldukça fazla iş bulunuyor. Buralarda karşımıza zorlu düşmanlar çıkabiliyor ve bunları alt etmek için de zorlu bir yapı ile beraber sunuluyor. Oyunda hem zorlu hem de taktiksel dövüşlere geçiş yapabileceğimiz bir mekanik bulunuyor, bu mekaniklerle beraber hem derin hem de taktiksel dövüşlere adım atabilir ve burada bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise düşmanları ortadan kaldırmaya başlıyoruz. Oyunda farklı farklı silahlar arasından seçim yapabiliyor ve bu seçimlerle beraber de karakterimizi dilediğimiz gibi yönetebiliyoruz. Ayrıca Sağa sola doğru kaçabiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde her bir düşmanın farklı bir saldırı stili bulunuyor ve öncelikte düşmanın hangi saldırıyı yapacağını kestirmeye çalışıyor ve düşmana saldırı stillerini öğrendikten sonra ona karşı kendi savunmamızı oluşturabiliyor ve akabinde ise karşı saldırıya geçebiliyoruz. Öncelikle bizlere gelen saldırıları püskürttükten sonra ve kaçtıktan sonra karşı saldırıya geçerek düşmanlara yavaş yavaş vurmaya başlıyor ve elimizdeki silaha bağlı olarak da çeşitli seviyelerdeki düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Kılıçlardan büyülere kadar farklı dövüş mekanikleri 
 
 

Lords of the Fallen içerisinde kullanabileceğimiz farklı silahlar bulunuyor, bu silahları kullanmak elbette tamamen bizim seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda yüzlerce silah bulunuyor ve bu yüzlerce silah arasında istediğinizi seçebiliyor ve ona göre ilerlemeye başlayabiliyorsunuz. Bunun dışında sadece silah değil aynı zamanda elinizdeki metalden vazgeçip tamamen büyülere de yönelebiliyor ve aynı şekilde burada bir büyücü olarak da yer alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bulunduğunuz sürece istersiniz büyü tarafına yönelebiliyor isterseniz de tamamen kılıç odaklı bir yapıyla düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Her bir dövüş stilinin kendine özgü faydaları ve dezavantajları bulunuyor. Dolayısıyla bunları oyun içerisinde kendinize göre bir plan oluşturabiliyorsunuz ve böylece oyuna kendinizi dahil edebiliyorsunuz.
 
Çevrimiçi eşli oyun desteği de yer alıyor 
 
 

Aksiyon ve rol yapma öğelerini bünyesinde barındıran oyunda hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir mod desteği yer alıyor. Bu destekle beraber tek oyunculu kısımda istediğiniz şekilde hikayeyi ilerletebiliyor ve arka planda yer alan hikaye boyunca oyunu bitirmeye çalışabiliyorsunuz. Aynı zamanda burada çevrimiçi eşli oyun modu ile beraber de yanınıza çağırmak için ikinci bir oyuncuyu davet edebiliyor ve böylece yanınızdaki arkadaşınızla beraber bu maceraya adım atabiliyorsunuz. Elbette ikili olarak da hikayede ilerleyebiliyor ve görevleri yapabiliyorsunuz. Ancak bu şekilde karşınıza daha fazla zorlu düşmanlar çıkabiliyor ve onları alt etmek için de elbette koordineli bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Bu tarz oyunlarda arkadaşınızla beraber oynamak ve görevleri yapmak gerçekten de eğlenceli bir deneyim kilidini açabiliyor ve dolayısıyla oyuna arkadaşınızla beraber deneyimlemenizi de geliştirici ekip tavsiye ediyor ve denemenizi istiyor. Ancak dilediğiniz gibi tamamen tek oyunculu bir şekilde de oynayabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış durumda. 

Diğer tarafta bahsetmek gerekirsek oyunda farklı farklı sınıflar bulunuyor ve bu sınıflarla beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda savaşçı, büyücü ve daha fazlası olmak üzere 9 başlangıç karakteri bulunuyor ve bu karakterler de farklı sınıflara ait olarak karşımıza çıkıyor. Böylece oyunda yer aldığımız süre boyunca ilk etapta bu başlangıç karakterini sınıfını seçebilir ve böylece oyuna dahil olabilirsiniz. Dolayısıyla oyundaki bu seçimle beraber gidişatı değiştirebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor diyebiliriz.
 
 

Oyunda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Elbette hikayenin ilgi çekici olması ve atmosferlerin de ilgi çekici olarak karşımıza gelmesi oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda sürekli olarak farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerin de gerçekten farklı bir kitleye bünyesinde barındırması gerekiyor ve etrafı keşfetmeye çalışırken de farklı keşif unsurlarının da bulunması gerekiyor. Dolayısıyla oyunda zengin bir dünyanın olması şart ve bu da oyunculara oyuna çeken unsurlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.
 
Steam sayfası 
 
 
 
Karanlık ve unutulmuş dünyalar içerisine adım atabileceğimiz Lords of the Fallen, 13 ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz aynı zamanda bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir akşam rol yapmak deneyimine atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunun çıkışı fragmanı şu anda yayınlanmış durumda ve bu son fragmanla beraber artık oyunun çıkış yapmaya hazırlandığını görebiliyor ve böylece oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor diyebiliriz.
 
Çıkış fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Aksiyon RPG The Witcher Tomasz Gop Deck 13
‘Super Crazy Rhythm Castle’ Demosu Şimdi Steam Next Fest'te! Kona II: Brume Çıkış Tarihi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

13.10.2023 12:57:52

0
çevre sesleri çok güzel, oyun içerisinde de böyle olucaksa tatmin eder.

mehmetalpertr

13.10.2023 01:20:48

0
quote:

Orjinalden alıntı: arda29 Streamerlara önceden gitti bu oyun gördüğüm kadarıylada genel yorumlar pozitif yönde. Yarın incelemeleri gelir.
IGN US 8/10 GameInformer 6/10 JeuxVideo.com 8/10 TheSixthAxis 4/10 Hey Poor Player 7/10 Twinfinite 8/10 Video Gamer 8/10 MP1st 7,5/10 Video Chums 7,7/10 Push Square 7/10

BSC Misafiri

11.10.2023 18:59:13

0
fromsoftware yapsa yer yerinden oynardı

arda29

11.10.2023 14:25:28

0
Streamerlara önceden gitti bu oyun gördüğüm kadarıylada genel yorumlar pozitif yönde. Yarın incelemeleri gelir.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Lords of the Fallen ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
31 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız