Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Korku ve Gerilim Severler için Lunacy: Saint Rhodes Atmosferiyle Dikkat Çekiyor

 
Stormling Studios tarafından geliştirilen ve Iceberg Interactive tarafından yayınlanacak olan korku, macera, bulmaca oyunu Lunacy: Saint Rhodes, 27 Temmuz tarihinde geliyor. Psikolojik korku gerilim deneyimini bizlere aktarmayı hedefleyen oyun içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışıyor diğer yandan ise bu korku dolu deneyimi hissetmeye başlıyoruz. Oyun içerisinde birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerlemeye koyuluyor ve karanlık atmosfer ve bölümler içerisinde kendimizi bulmak için ilerliyoruz.
 
Karanlık atmosferlere geçiş yaptığımız ve farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz yapım içerisinde karanlık bir aile geçmişini deşmeye başlıyor ve burada olan biteni anlamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise korku unsurlarının üzerimize geldiğini görebiliyor ve korku dolu unsurlarla beraber o gerilimi hissedebiliyoruz. Oyun içerisinde kimseye güvenmemeyi öğreniyor ve kesinlikle yalnız kalmanın ne kadar korkutucu bir sorun olarak karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Bir yandan geçmişi keşfederken diğer yandan ise karanlık atmosfere geçiş yaptığımız oyunda bulunduğumuz kısımları keşfedebiliyor ve etrafa bakabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek ve çeşitli nesnelerle beraber etkileşime girmek oldukça önem arz ediyor. Etkileşime irdiğimiz nesnelerle ve etraftan bulduğumuz notlarla beraber burada olan biteni öğrenebiliyor ve geçmişte yaşanılan olaylar hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz.
 
Tek oyunculu hikaye odaklı psikolojik korku deneyimi
 
 
 
Lunacy: Saint Rhodes içerisinde sürekli olarak izlendiğimizi hissedebiliyor ve bu da bizi gerginliğin içerisine atabilecek özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Farklı duygular içerisine girebildiğimiz oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi bir aile geçmişini öğrenmeye çalışıyor ve bu karanlık dehşet içerisinde ilerlemeye koyuluyoruz. Oyun içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ilerlemeye koyuluyor ve hikayenin içerisinde barındırdığı sır gizemini ve perdesini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda bir kasaba bölgesinde bulunuyor ve burayı istediğimiz gibi keşfedebiliyor, farklı bölgelere doğru adım atabiliyor ve önümüzdeki engelleri aşmaya çalışıyoruz. Bir yandan ilerlerken diğer yandan ise sürekli olarak etrafın karanlık olduğunu görebiliyor ve bu da bizleri gerginliğin ortasına bırakıyor.
 
Çeşitli bulmacalar yer alıyor
 
 
 
Rahatsız edici bir psikolojik gerilim deneyimini bizlere aktarmayı hedefleyen oyunda çeşitli bulmacalar da bulunuyor. Biliyorsunuz ki korku oyunlarının olmazsa olmazı bulmacalar bu oyunda da yer alıyor ve bu bulmacaları çözerek de daha fazla ilerleme kat edebiliyor ve bu kapsamda hikayenin bizlere sunduğu gerçekliği ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunda geçmişi ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapıyor ve çevre unsurlarıyla beraber etkileşime geçerek buradaki bulmacaları çözebiliyor ve bu kapsamda daha fazla sırrı ortaya çıkarabiliyoruz. Geçmişte yaşanan olayların günümüze etki ettiği yapımda her ilerleyiş daha fazla korku unsurlarını karşımıza çıkarabiliyor ve bu korku unsurları karşısında ise biz de hayatta kalmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda karanlık ve korku dolu atmosfer bizleri bekliyor. Her ilerlememizde farklı korku unsurlarının karşına çıktığını görebiliyor ve bu kapsamda ise tedirgin olabiliyoruz. Ancak bu durumda her zaman soğukkanlılığımızı korumamız gerekiyor ve hikayenin nerelere doğru gittiğini öğrenmek için oyun içerisinde nefesimize stabil bir şekilde alıp verebiliyoruz. Farklı cinayetlerin işlendiği ve karanlık bir aile sırrının ortaya çıkarıldığı oyunda bir gerçeği ortaya çıkarmaya çalışıyor ve buna da birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber yapıyoruz. Elbette bu kamera bakış açısıyla beraber ilerleyerek korku unsurlarını daha yakından görebiliyor ve bu sayede de kendimize oyun içerisinde daha fazla bulabiliyoruz.
 
 
 
Sıkıntılı geçmişiyle beraber karşımıza çıkan bir ailenin geçmişini değiştiğimiz oyunda rahatsız eden unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve hem karanlık hem de atmosferine dalıp gideceğimiz ortamlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde kasabanın çevresinde dolanabiliyor ve farklı yapıların içerisine girebiliyor ve buraları araştırmaya koyulabiliyoruz. Oyun içerisinde açabileceğimiz kapılar, etkileşime geçebileceğimiz unsurlar ve daha fazlası yer alıyor. Bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise korku  unsurlarının üzerimize geldiğini görebiliyor ve arka planda yer alan efektlerle ve müziklerle beraber de oyun içerisinde daha fazla kendimizi bulabiliyoruz.
 
Karanlık bir geçmişe sahip aileyi konu alan bu yapım içerisinde klasik bir korku deneyiminin bizlere sunulmasını bekliyor ve bu tarz oyunlardan hoşlananlar için gayet güzel bir oyun içeriği sunulmak isteniyor. Korkunç yaratıkların ve tuhaf tiplemelerin yer aldığı oyun içerisinde sürekli olarak bunların karşımıza geldiğini görebiliyor ve bunlardan kurtulmak için de elbette kalbimizin ritmine stabil bir şekilde tutmamız gerekiyor. Eğer karşımıza bir yaratık çıkarsa ondan kaçmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve diğer bölgelere doğru adım atmaya başlıyoruz.
 
İki farklı son bulunuyor
 
 
 
Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre farklı farklı sonlar yer alıyor ve bu sonları ortaya çıkarmak için de elbette farklı hamleler yapmamız gerekiyor. Oyunda ortaya çıkarılacak iki farklı sonun bulunduğunu belirten ekip bu sonlara ulaşmak için de oyuncuların farklı şekillerde ilerlemeye koyulmasını gerektiğini belirtiyor. Farklı sonlara ulaşmak için elbette farklı hamleler yapabiliyor ve hangi sonların olduğunu oyun içerisinde görebiliyorsunuz.
 
Kısacası toparlamak gerekirsek; Oyun içerisinde karanlık bir atmosfer ve psikolojik korku deneyimi bizleri bekliyor. Oyunda tek oyunculu bir yapı olduğundan dolayı herhangi bir çevrimiçi unsur yer almıyor. Oyunda yaratıkların bulunduğu bir kasabaya atılıyor ve burada karanlık bir gerçeği ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu karanlık gerçek ise bir ailenin etrafında dönüş yapıyor ve biz de bu karanlık geçmişe sahip ailenin saklamış olduğu sır perdesini aralamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bir cinayet işlenmiş durumda ve bu cinayetin gerçeğinin ve arka planında neler olduğunu öğrenmeye çalışıyor ve bu kapsamda ise bir dedektif misali ilerlemeye koyuluyoruz.
 
 
 
Karanlık bir gerçeği ortaya çıkarmaya çalıştığımız ve karanlık atmosferin içerisinde bulunduğumuz yapım 27 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve korku oyunlarına geçiş yapmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun bizlere klasik tek oyunculu psikolojik korku deneyimini
sunmayı hedefliyor.
 
Öte yandan yine Steam sayfası üzerinde oyunun bir demo sürümü bulunuyor. Bu ücretsiz demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını deneyebiliyor ve oynayabiliyorsunuz. Bu demo sürümü sayesinde aynı zamanda oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğreniyor ve diğer yandan ise oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu demo sürümleri oyuncular için oldukça önem arz ediyor.
 
Oyunun demo görüntüleri
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
korku pc Lunacy: Saint Rhodes
Starfield'ın PC Fiziksel Sürümlerinde Disk Olmayacak: Sadece Kod Bulunacak Uzay Temalı Gerilim Oyunu Fort Solis için Çıkış Tarihi Verildi

Zebercet

28.6.2023 11:24:30

+1
Iceberg Lovecraftian temalı oyunlar yayınlıyor hep. Conarium da bunların yayıncılığındaydı mesela. Bu da güzel görünüyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Lunacy: Saint Rhodes
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız