Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Korku Oyunlarını Özel Yapan Şey Nedir?

Resident Evil 3'te Nemesis'ten kaçmanın verdiği korkuyu anlatmak mümkün değildi

      Hayatta kalma-korku oyunları türün adından da anlaşılacağı gibi korku hissini en iyi şekilde yansıtmak için vardırlar. Unutulmaz sahneler bizi bu türün fanatiği haline getirmiştir. Belki de biz oyuncular için korku filmlerinin pabucunu dama attıran da bu sahnelerdir. Örneğin Clock Tower’da Scissorman, Silent Hill’de Pyramid Head veya Resident Evil’da Nemesis ile karşılaştığımız anları unutmak mümkün mü? Bu tür oyunlar harika karakterler, derin konu ve mükemmel hikaye sunumu ile bizi bu türün hayranı yapmayı başardı. Bugünlerde ise durum bir hayli değişti. Silent Hill ve Resident Evil gibi seriler artık uzun zaman büyüledikleri kitleleri heyecanlandıramıyorlar. Bu seriler artık daha geniş ve yeni bir kitleye ulaşmak için seriyi değerli kılan bütün güzel şeyleri yok ediyorlar.
 
     Aslında Silent Hill’in durumu biraz farklı. Silent Hill serisi baba ocağı Konami tarafından terk edilmiş ve Batılı geliştiricilerin ellerinde hayatta kalmaya çalışan bir seri. Resident Evil ise kendi evinde başkalaşım geçiren bir seri. Aslında bütün eski serilerin farklı dertleri var. Hepsi için geçerli olan bir şey var ki Alone in the Dark, Clock Tower ve adını daha sayamayacağımız onlarca seri ya başkalaşım geçirdiler, ya da tozlu sayfalar arasında kaldılar. Peki bunun sebepleri nelerdi? Bu sorunun yanıtını vermeden önce Resident Evil, Silent Hill, Alone in the Dark ve Clock Tower gibi önemli korku serilerini geçmişte özel yapanın ne olduğu konusunu aydınlatmak gerekir.

Hayatta Kalma-Korku Türü Nişancılık Yeteneklerinizi Konuşturmanız için Değildir
 
      Günümüzde en popüler oyunları FPS türünde olduğunu söyleyebiliriz. Call of Duty, Battlefield, Crysis gibi seriler oyun dünyasının çok yakından takip ettiği seriler. Bu seriler kendi alanlarında oldukça başarılılar ve milyonlarca satış rakamlarına ulaşıyorlar. Online oyunculuğun gelişmesi ile birlikte daha da popüler olmaya başladılar. Bizim bu durumdan anladığımız şey ise oyuncuların nişancılık yeteneklerini konuşturmayı sevdikleri. Tabi bu türdeki oyunlar milyonlarca satınca diğer firmaların da avuçları kaşınıyor. Oyunculara daha fazla ateş edebilme imkanı, daha yüksek aksiyon sunmak için bir yarış olduğunu görüyoruz. Bu durum FPS türü için belki kötü bir durum değil, ama korku oyunlarının sonunun bu nedenle geleceğini söyleyebiliriz.
 
 
Başta Resident Evil olmak üzere korku oyunları özünü kaybetmeye başladı. Capcom yetkililerinden Masachika Kawata bile bu oyun pazarında Resident Evil’ın korku türüne sığamayacak kadar büyük olduğunu söyledi. İşin ilginç yanı Resident Evil korku öğeleri ile büyük bir marka haline gelmişti. Resident Evil 6’da da gördüğümüz gibi artık düşmanlara tekme-tokat daldığımız, elimizde sınırsız tabanca ile ilerlediğimiz bir seri ile karşı karşıyayız. Halbuki serinin ilk oyunlarında her köşede bir silah, her saniyede de mermi bulamazdınız. Mermi bulduğunuzda hangi düşmanda kullanırım diye beyin fırtınası yapmanız gerekirdi. Aksi takdirde elinizde boş bir tabanca ile onlarca düşman karşısında çaresiz kalırdınız.

     Zaten korkmak için çaresiz olmak gerekmez mi? Son dönemlerin belki de tek başarılı korku oyunu olan Amnesia: Dark Descent’te oyuncuların hayranlığını kazanan şey bu çaresizlik değil miydi? Peki elinizde sonsuz tabanca, her köşede shotgun, otomatik silahlar ve sürekli yenilenen enerjiyle hangi çaresizlikten bahsedebiliriz? Resident Evil veya Silent Hill’de yaralı bir halde etrafta enerji veren bandaj veya spreyler arayanlar bu durumu daha iyi anlayacaklardır.
 
Gerçekçi-Sıradan İnsanların Öyküleri
 
     Hayatta kalma-korku türü genellikle günlük hayatta karşılaşabileceğiniz insanların öykülerini anlatırlar. Bu tür oyunlardaki karakterler sizin gibi veya tanıyor olabileceğiniz türde kişilerdir. Böylece oyundaki karakterle kendinizi özdeşleştirebilirsiniz. Bu da kendinizi oyuna kaptırmanızı sağlar. Silent Hill serisinin ilk oyunları bu konuda mükemmel bir örnektir. Bu karakterler hayatlarında ilk defa ellerine silah almış, titreyen ellerle ateş eden günlük insan tipleridirler. Onların bu korku dolu atmosferde ilerlemelerini sağlayan, onları motive eden bir öyküleri vardır. Kimisi kızını kaybetmiştir, kimisi ise ölen eşinden gelen mektubun gizemini araştırıyordur. Bu sırada saldırıya uğramış, yalnız kalmış ve çaresizlik içinde oradan oraya koşturuyorlardır. En çaresiz anlarda bu karakterler kendilerini hayatta tutan, yaşamaları için bir sebep veren şeylere tutunurlar.
 
 
      Böylece bu oyunlar oyuncunun duygularını harekete geçirirler, oyuncular da karakterle adeta bütünleşirler. Aslında oyundaki kişi James Sunderland değil, oyuncunun bizzat kendisi olur. Yani RPG oyunlarındaki gibi karakter yaratmak ve o karakteri istediğimiz gibi geliştirmek, saçının, başının tasarımını yapmak o karakterle bütünleşmek için yeterli değildir. Kendimizi o karakterin yerine koyabiliyorsak işte o zaman bir korku oyununda olması gereken en önemli şeylerden biri başarılmış demektir.
 
Tanıdık Bir Çevrenin Cehenneme Dönüşmesi
 
     Önemli korku oyunlarının büyük çoğunluğu tanıdık çevrelerde geçerler. Aslında bu oyunlar genellikle Batılı ülkelerde geçtiğinden biz Türk oyuncular için tanıdık çevre deyimi pek yerinde olmuyor, ama
oyuncuların büyük çoğunluğu bu hisse yabancı değiller. Okullar, metro, hastane, mahalledeki evler (ilk Silent Hill oyunundaki okulu unutan var mı?) gibi günlük yaşamdan aşina olduğumuz mekanlar korku oyunlarının başlıca mekanlarıdır. Normal yaşamımızda umursamadığımız ve alıştığımız bu mekanların kabusla dolup taşmasının verdiği his hiç kuşkusuz gerçekçiliği arttırıyor. Normalde kafa dinlemeye gittiğimiz ve doğaya büyük bir hayranlıkla baktığımız orman Slender Man adlı oyunda nasıl da kabusa dönüşüyor öyle değil mi?
 
     Peki ya Silent Hill’in alternatif dünyasına ne demeli. Bütün metal yapılar bir iskelete dönüşürken, dünya karanlığa bürünüyor. Samuel Beckett’ın Waiting for Godot’da “Alışkanlıklar duyarsızlaştırıyor insanı” der. Hayatta kalma-korku türünün önemli oyunları ise alışkanlıklarınızı yerle bir ediyor ve bütün duyu organlarınızın aynı mekanı farklı şekilde tam olarak duyumsamanızı sağlıyor. Çevre üzerinde hiçbir kontrolünüzün olmaması da güçsüzlük hissi yaratmayı oldukça iyi bir şekilde başarıyor.
 
 
 Kazanmak için Değil, Hayatta Kalma için Oynamak

     Farewell to my life, Farewell to my world, This is my last chance for survival.
This is my last escape.
    (Elveda yaşamım, elveda dünyam, bu benim hayatta kalmak için son şansım. Bu benim son kaçışım.)

    September 28, day light. Monsters have overtaken the city. Somehow… I’m still alive…
   (28 Eylül, gündüz vakti. Canavarlar şehri ele geçirdi. Her nasıl olduysa, hala hayattayım.)

 
      Yukarıdaki sözleri her Resident Evil hayranı çok iyi bilir. Resident Evil 3’ün başında Jill Valentine’ın sarf ettiği sözler bunlar. Bir polis memuru olan Jill Valentine, bu şehirde birbirinden büyük belalardan kurtulmak zorundadır. Bunun için sadece zombilerle savaşmak yetmeyecek. Nadiren bulunan mermi, silah ve iyileştirici bitkileri akıllıca kullanması da gerek. Ayrıca şeytanın bile aklına gelmeyecek bazı bulmacaları da çözmesi gerekiyor. Burada bütün her şey hayatta kalmak içindir. Ne Amerikan başkanının kızını, ne de dünyayı kurtarmak amacımız değildir. Burada sadece bir amacımız var. Hayatta kalmak. Bu dünyada zombileri nasıl öldürürüm, kafasından mı vursam, yoksa uçan tekme mi atsam gibi saçma sapan düşüncelere asla kapılmazsınız. Gerekmedikçe ateş etmeyeceksiniz, hatta yapabilirseniz canavarlara görünmeden yolunuza devam edeceksiniz. Önemli olan bütün bu belalardan nasıl kurtulacağınızı bulabilmektir. Bir hayatta kalma-korku oyununu da shooter oyunlarından ayıran şey budur.
 
 
      Peki ya Clock Tower serisine ne demeli? Clock Tower 3’ü hatırlıyor musunuz? Alyssa Hamilton’ı hatırlıyor musunuz? Eğer Clock Tower 3’ü oynadıysanız unutmanız mümkün değil; çünkü büyük ihtimalle Alyssa ile kader ortağı gibi hissetmişsinizdir. Elinizde doğru düzgün bir silah olmadan birbirinden çılgın seri katillerden kaçtığınız, bazen panikleyip çığlık atarak etrafta koşuşturduğunuz veya bir perdenin arkasında yaratığın sizi görmemesi için dua ettiğiniz anlar hiç de az değil, öyle değil mi? Elinizde Shotgun, yarı otomatik tüfek veya bazuka yok. Tek yapabileceğiniz kutsal suyu kullanıp düşmanlarınızı kısa bir süreliğine yavaşlatıp kaçmaya devam etmek. Bu arada da vicdanınızın sesini dinleyip bazı gizemleri çözerek, bu dünyada sıkışmış acı içindeki ruhları huzura da kavuşturuyorsunuz. Oyunda sizi motive eden, bu büyük korkuyu aşmanıza yardım eden şeylerden biri de bu değil mi? Bütün korkulara rağmen duygularınızın peşinden gidiyorsunuz. Aksi halde neden böyle bir çılgınlığın parçası olmak isteyelim ki. Biz ne Amerikan başkanından veya onun kızından.

 Korku Oyunlarına Saygı Duyuyorsanız

      Aslında bu konuda söylenecek o kadar çok şey var ki sanırım yazmakla bitmez. Capcom’un açık açık “daha çok satmak için seriyi shooter’a çevirdik” demesinden mi bahsetsek, yoksa Clock Tower serisinin bir shooter’a çevrilemediği için unutulmasından mı? Silent Hill, Alone in the Dark ve daha onlarca başarılı korku oyunu benzer kaderi paylaşıyor. Sahtekarlıklarını yenilik maskesinin ardına saklayan oyun firmalarına korku oyunu hayranlarının karşı çıkması gerekiyor. Mesela Resident Evil 6 gibi oyunları almayarak, hatta yüzüne bile bakmayarak tepkinizi gösterebilirsiniz. Eminim bu tür başarılı korku oyunları bir gün tekrar hayatımıza girecektir; çünkü güzel şeyler asla ölmezler, sadece bir süreliğine unutulurlar. Bu güzel şeylerin kıymetini bilecek birileri bir gün mutlaka ortaya çıkacaktır ve o güzelliği yeniden parlatacaktır. Resident Evil serisinin yaratıcısı Shinji Mikami’nin Project Zwei adlı yapımı buna örnek olarak gösterilebilir. Saf bir korku oyunu hazırladığını söyleyen Mikami gibi geliştiricileri ve ona bu şansı veren Bethesda gibi ilkeli yayıncıları desteklemek gerekiyor. Böylece korku oyunları hak ettikleri saygı ve değeri tekrar kazanacaklardır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
BSC bolumsonucanavari Makale Korku Oyunları
Banjo-Kazooie, 3DS için Yeniden Yapılabilir Warhammer Online: WoH'a 18 Yeni Karakter Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Leon S.Kennedy

14.4.2013 04:34:50

0
bu arada silent hill origins nette 40,00 TL ye saytıyolar ama 2.el orjinal bana uygun gibi geldi ben alıcam silent hill origins candır can (sanki oyunu 10 kere oynadımda )

Leon S.Kennedy

14.4.2013 04:32:51

0
özel yapan şey oynanışı,korkunç olduğu için eylendirmesi,hikayeleri diyer oyunlardan çok daha iyi olması ve benim in li cinli oyunları sevmem D:

musAKka

19.3.2013 20:01:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Hacı, Undying şu an gog.com a düştü. Yoksa elinde kaçırma derim. Bu herkes için geçerli tabi Adam gibi korku temalı FPS nasıl olur görün arkadaşlar. (Amnesia'ya ya laf yok tabi )
Baktım, 5.99$ fiyatı var, gayet alınabilir gözüküyor. GoG çok fena ya, ufak ufak batışımıza sebep oluyor. http://www.gog.com/gamecard/clive_barkers_undying

siberarmi

19.3.2013 14:03:48

+1
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Sayfada ismi geçen oyunların yanına Clive Barker's: Undying, Killing Time ve Nocturne'u ekleyeyim o zaman. Uzun senelerdir devamının gelmesini beklediğim üç oyundur ama öbür yanım da "Bırak da efsane olarak kalsınlar" diyor... Amnesia'yı saymazsak yakın dönemde bu konuda üç oyun başarılıydı: F.E.A.R. 1, Call of Cthulhu ve Condemned 1. Dizlerimizin titrediği o günler geride kaldı. Amnesia'nın devamı ile bir umut işte...
Hacı, Undying şu an gog.com a düştü. Yoksa elinde kaçırma derim. Bu herkes için geçerli tabi Adam gibi korku temalı FPS nasıl olur görün arkadaşlar. (Amnesia'ya ya laf yok tabi )

Scorpionx55

8.3.2013 14:31:38

0
İsyan sınırını geçen, sıkılan,bunalan bir hocamızın yazdığı her 10 korku fanından 9 unu ifade eden mükemmel bir yazı, emeğine sağlık. Korku devri can çekişiyor RPGye devam...

BSC Misafiri

6.3.2013 12:13:47

0
lorde 05.03.2013 11:23:39 sağdece koşarak ve manevralar yaparak ortalama 4 dakika içerisinde bitirilebilen küçük bir bölüm beni üstad yapmaz... üstad :))))))))) biz re1 i 10 unca kez bitirirken portakalda vitamin olanlar bugün manasız hava basar olmuş... ah zamane gençliği ah...

BSC Misafiri

5.3.2013 11:38:21

0
condemned de çok korkmuştum yaa 1. oyun efsaneydi .. umarım yeni nesil de devamı gelir monolith tarafından

prof955

4.3.2013 19:47:54

0
Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş... Sıkılmadan okudum... Genç arkadaşlar şu yaızda geçen oyunları oynamayanlar bulsunlar oynasınlar, "grafik değil herşey" dediğimizde ne demek istiyoruz anlasınlar...

musAKka

4.3.2013 16:58:02

-1
Sayfada ismi geçen oyunların yanına Clive Barker's: Undying, Killing Time ve Nocturne'u ekleyeyim o zaman. Uzun senelerdir devamının gelmesini beklediğim üç oyundur ama öbür yanım da "Bırak da efsane olarak kalsınlar" diyor... Amnesia'yı saymazsak yakın dönemde bu konuda üç oyun başarılıydı: F.E.A.R. 1, Call of Cthulhu ve Condemned 1. Dizlerimizin titrediği o günler geride kaldı. Amnesia'nın devamı ile bir umut işte...
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BSC Misafiri

4.3.2013 12:34:48

0
Amnesia ve Cryostasis oyunlarından aldığım zevki ve heyecanı anlatamam korku oyunu dediğin böyle olur.Hatta hikaye ve işleyiş bakımından cryostasis bir adım önde herzaman, tabi bu benim görüşüm.

BSC Misafiri

4.3.2013 12:34:42

0
lorde 04.03.2013 09:06:03 RE üstad sertifakasını nereden alabiliriz acaba? bende üstad olmak istiyorum ;)

BSC Misafiri

4.3.2013 12:34:34

0
fatal frame den bahsedilmeyen bir korku oyun yazısı bana göre bir ayağı olmayan insan gibidir...

innocentbf3player

4.3.2013 11:11:09

0
benim ilk ps1 oyunumdu resident evil daha açılışındaki köpeklerin gurubu kovalaması ve bir malikaneye kendilerini kitleme sahnesi bile oyunun kalitesini anlatmaya yeter gerçekten ilk oyunum diyemidir bilmiyorum ama bende hep ayrı bir yeri olmuştur hiç unutmam hatta konuşmaları ezberlediğimi biliyorum :D ilk başta oyunu farklı bir oyun sanmıştım ama 7 yaşında oldugum için :D direk oyuna başlarken soldaki kapıdan giriyorsun orda uzun bir koridor var o koridoru geçtikten sonra yerde birini yiyen bir zombi var :D ilk gördüğümde korkup kapının arkasına saklanıp aileme "geçtimi öldürdümü beni ?" falan diyordum gerçekten şuan bile oynadıgımda tüylerimi diken diken eden müthiş bir oyun serisinin yeni oyunlarından bu tadı hiçbir şekilde alamadım

BSC Misafiri

4.3.2013 07:57:34

0
resident evil 3 ü oynadığım zamanı ve ilk slint hill oynadığım zamanı unutmuyorum.tespitler çok doğru saol BSC.

oxlayer

4.3.2013 02:51:54

0
FEAR 4 AND DOOM 4 gelirse müthiş olur.

artenis

3.3.2013 23:45:09

0
Bu tip bir makale için 1997 - 2013 arası bir fiil PS ve PC oyuncusu olmak gerek, tespitler yerinde, serzenişler de umarız eski günlerdeki gibi EĞLENCELİ PAYLAŞIMLARI tekrar yaşarız, RE2 için arkadaşlarla toplanıp salonun perdelerini kapatıp sessiz ve karanlık ortamda oyuna daldığımız günleri kim unutabilir ...

BitirimAbi

3.3.2013 23:16:48

0
geçende ''gerçekçi oyunlara ilgi'' yada bunun gibi bi yazı vardı şimdide bu.ikiside çok güzel yazılar.umarım böyle makaleler yazmaya devam edilir bsc.de

ageof98

3.3.2013 23:04:17

0
Boss,save korkusu ve atmosfer....

BSC Misafiri

3.3.2013 18:20:06

0
eskiden shooterlarda bile korku olurdu şimdi korku oyunlarında bile shooter var. şöyle bıçak gibi kesecen aslınd aikisini tam ortadansonra ikisinede isteğe bağlı olarak tuz biber niyetine azar azar serpiştirirsin..

BSC Misafiri

3.3.2013 17:45:58

-2
res 5-6 almayın deyince millet bizi linç etmeye kalkıştı ama aldımmı hayır Aynı şekılde tomb raider yeni çıkan oyununuda almıyorum sizlerde eskiye dönmek istiyorsanız almayın yeni bişey çıktı sırf ismi için oynarım bu ne dir yaw içi boş olsun ama ismi resident evil tomb raider olsun şaka gibi bir nesil olduk

- The Stig -

3.3.2013 16:52:21

+1
bsc'yi uzun zamandır takip ederim ama bu kadar güzel ele alınmış bir yazı görmedim.. kimin emeği geçtiyse bu yazıda ellerine,düşüncelerine sağlık! hani insanları yazmak isteyipte yazamadığı şeyler olur ya bazen, tam anlamıyla bu işte..

Sir Maximus is BACK

3.3.2013 16:14:40

0
Korkutması,korkuyu iliklerimize kadar hissettirebilmesidir. Ancak eski korku oyunları kadar kaliteli,bizleri gerçekten korkutan oyunlar,malesef artık gelmiyor. Maddi kaygılar nedeniyle,korku oyunları şekil değiştirip farklı bir türe bürünmeye çalışıyorlar.

EmuMaster

3.3.2013 15:20:15

0
Siren blood curse (ps3) Fatal frame serisi (ps2/wii) Unutulmuş ama korku oyunu olarak en çok isim yapanlar söylenmiş sanırım yazı uzun olmasın diye. Pek bi alakası yok ama o eski oyunlardan aldığım tadı ben bu nesilde demons souls ve dark souls adlı oyundan alıyorum.Bunun dışında hiç bi oyun bu o eski heyecanı yaşatmıyor. Dark souls boss'un gözüktüğü sahnede en çok söylenilen laf ; Aha ...tık.

BSC Misafiri

3.3.2013 15:18:40

0
Eskiden bir shooter oyununun içinde bile korku unsurları olurdu bknz : Return to castle wolfenstein. Ama şimdi korku unsuru yok maalesef.

BSC Misafiri

3.3.2013 14:12:01

0
korku oyununun 4 temeli 1_save noktalarının azlığı ve heran ölebilecek olmamız 2_sınırlı mermi cephane silah çeşidi 3_karanlık ve dar haritalar 4_az ama güçlü düşmanlar

Kazumatr

3.3.2013 13:35:16

+2
Eskiden Oyunları tanıtırken Aksiyon/Korku diye bahsedilirdi ve o oyunları özellikle aradım.Şimdi ise yalnızca ASksiyon/Aksiyon oldu oyunlar ne korkusu korkunun K sı kalmadı. Bi silent hill adam gibiydi Oda abuk subuk oldu.Zaten resident evil 3 ten sonra değişti 4 iyi gibiydi ama 5 ten sonrada mahvoldu. Tıpkı yazarın dediği gibi artık şimdiki oyunlarda hangi silahı nezaman kullanacağımızın falan hesabı kalmadı en iyi silahı oyun başlında alsan harcıyorsun ama bi resident evil da öyle değildi hep oyun sonuna saklanırdı bu en güçlü silahlar. Uzun süre Tabanca ile oyunda ilerlediğimi bilirim.hatta psx teki resident evil da zombiye 2 kez yada yanlış hatırlamıyorsam 3 kez ateş edip yakınınızdaki bi kapıya girip tekrar döndüğünüzde yere düşen zombi kayboluyordu öyle yöntemlerle ilerlerdik yani şimdi ise bodozlama yani 1000 silah çeşidi olsa yeni nesil gençlik hepsini kullanmanın derdinde ama oyunda zevk kalmıyor tat almıyorsun.

Kato41

3.3.2013 13:31:12

0
Bu zamanda korku oyunu kaldımı ? :/

BSC Misafiri

3.3.2013 13:24:55

0
DEAD SPACE serisini de unutmamak lazım.Özellikle 1. oyun Resident evil 1,2,3 ve Silent hill 1,2,3 serilerinin havasını taşır.

BlackTower_35

3.3.2013 13:08:37

0
Siren Blood Curse bu nesilde çıkan en iyi korku oyunudur bana göre.Çünkü bir korku oyununda bir odaya girerken çıkan ve nereden geldigi bilinmeyen o esrarengiz sesler ve bir korku oyunun olmazsa olmazlarıdır.Bunun yanında bir korku oyununda fazla Action olmayacak karşına çıkacak olan yaratık veya insanlar az öz çıkacak esrarengiz olacak.

aykut291

3.3.2013 13:07:19

0
Hey gidi günler hey ozamanlar çocuktum daha. sabaha kadar arkadaşımla televizyonun karşısında korka korka oynardık Resident evil. anam nemesismi çıkıcak burdan yoksa derdik bir an için. o kasvetli havası o gerilim müziği unutmak mükünmü. Save odası vardı o odaya girdikmi 10 dk mola verir rahatlardık Oyunda en öenmli şeylerden biriydi o save odası cennet gibiydi dışarıya çıktımı cehennem. Hey gidi günler hey

Dexstz

3.3.2013 13:04:32

+1
Elinize sağlık

BlackBeasT

3.3.2013 13:04:13

+1
Fatal Frame serisiden bahsedilmemiş PS2 oynayanlar bilir eski püskü fotograf makinesi ile size yaşattığı korku ve adrenalin patlaması çözeceğiniz bulmacayı dahi unutturup FPS modunda kötü huylu ruhlarını nasıl fotograf makinesini kullanarak uygun açı katrana sığdırıp kurtulurum düşüncesinde yıkıp döküp evlerde kaç tur döndüğümü hatırlarım.... Fatal Frame oyunları 1 çare kalmak ne demek olduğunu bizzat deneyim ederek öğreten ender korku oyunlarından ,yeni konsolların donanım gücü ile süslenmiş 102cm full HD led tv de oynamak keyif demeyelim de nasıl ızdırap yaşattığını görmek nasip olur

vfdg

3.3.2013 13:03:14

0
Güzel açıklamışsınız.Sıkılmadan okudum.

BSC Misafiri

3.3.2013 13:01:26

0
en özel yapan şey müziktir müzik ne kadar gergin ortam yaratırsa korku oyunlarının başarı oranı daha çok artmakta

Nightmare_00

3.3.2013 12:34:54

+3
Eline emeğine sağlık Alkan hocam olayı çok iyi anlatmışsın.Şu dönemde korku oyunu kalmadı , keşke yeni bir Fatal Frame duyurulsa ne güzel olur.

Sherlock69

3.3.2013 12:31:30

+1
Korku oyununu özel yaapan tek şey beni germesidir bence slender oynarken aldığım zevki dead space 2-3 de alamadım bu arada makaleler çok iyi Devam
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız