Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GreedFall II: The Dying World Erken Erişim Olarak Geliyor

 
Yayıncılığını Nacon ve geliştiriciliğini Spiders ekibinin üstlendiği GreedFall II: The Dying World oyunundan yeni haberler ortaya çıktı. Ortaya çıkan haberlere göre oyun bu yaz Steam üzerinden PC için erken erişim olarak yayınlanacak. Daha sonraki bir tarihte ise PlayStation 5, Xbox Series ve PC'de tam sürüm olarak piyasaya sürülecek.
 
Oyundan beklentiler bir hayli yüksek 
 
 
 
Serinin yeni bir oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan GreedFall II: The Dying World, ilk oyundaki olaylardan 3 yıl sonrasını konu alıyor. Bu kez oyun içerisinde Teer Fradee'nin bir yerlisi olarak yer alıyoruz ve adanın içinde büyük bir maceraya atılıyoruz. Savaşın harap ettiği bir ortamda bulunduğumuz yapımda farklı siyasi gruplara karşı kendi mücadelemizi veriyor ve aynı zamanda burada entrikaların bol bol sahne aldığını deneyimliyoruz.
 
Zorlu bir ortamda yer alabileceğimiz yapımda bize yardım sağlayacak çeşitli müttefikler edinebiliyoruz. Bu müttefiklerden yeri geldiğinde yardım isteyebiliyor ve ada içerisinde ortaya çıkan siyasi çekişmelere son vermeye hazırlanıyoruz.
 
Yeni fragman
 
 
 

 
Oyunun tüm detayları sizlerle
 
Dikkat çekici ortamları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan devam oyunu, ilk oyundaki olayların devamını bizlere aktarmayı hedefliyor ve eski kıtayı keşfedebileceğimiz yeni entrikalarla beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda kendimize olaylar dizisine kaptırabiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralardaki görevleri yerine getirmeye çalışıyor, eski kıtayı istediğimiz şekilde keşfetmeye hazırlanırken aynı zamanda entrikaların ve savaşların bize sunulduğunu burada görebiliyoruz.

Kaderimizi şekillendirebileceğimiz yapımda hem aksiyon hem de rol yapma unsurları bulunuyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre devam aynı içerisinde daha fazla derin rol yapma unsurları bizleri bekliyor. Bu unsurlarla beraber istediğimiz şekilde adadan çıkma macerasında kendimizi bulabiliyor, doğduğumuz topraklardan kopmuş olduğumuz bu dünyada yer aldığımız süre boyunca yapacaklarımız oldukça önem arz eder ve savaşın harap ettiği bu topraklarda kendi yolumuzu bulmaya çalışırken diğer yandan ise hayatta kalmaya çalışıyoruz. Farklı grupların burada bulunduğu ve aynı zamanda siyasi entrikaların döndüğü bu yapımda üzerimize zincir vurulmuş bir şekilde kendimizi görebiliyor ve bu özgürlüğü tekrardan kazanmak için kendi kaderimizin kontrolünü eline almaya çalışıyoruz.

Diploması ile kurnazlıkla ve diğer unsurlarla beraber oynayabileceğimiz yapım içerisinde kıta içerisinde yer aldığı süre boyunca farklı ortamlara geçiş yapabilir, bu ortamları keşfedebilir, bizlere sunulan görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. İlk oyundaki olaylardan 3 yıl sonrasını konu alan bu yapımda elbette daha farklı ve daha derin yar bizlere sunuluyor ve geliştirici ekibin birliklerine göre ilgi çekici olaylarla beraber karşılaşabileceğimiz bu yapım benzersiz bir dünya tasarımı ile beraber bizlere sunulmayı bekliyor.
 
Eski dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı grupları bulunuyor ve bu farklı gruplar arasında elbette bu bölgeye hakim olma duygusu ön plana çıkıyor, durum böyle olunca siyasi entrikaların döndüğü bir yapıya buradaki yerimizi alabiliyoruz, harap olmuş bir dünyada yer aldığımız yapımda kendimizi aslında bu diploması içerisinde bulabiliyor ve kendi kurnazlığımızı aslında burada ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü bu oyunda ne kadar çok uyanık olursak ve ne kadar çok kurnaz davranırsak o kadar çok hayatta kalma şansımız artış gösterebiliyor ve kendi deneyimlerimizi burada üst düzeye ulaştırabiliyoruz.
 
 

Farklı planlamalarla ve unsurlarla beraber ilerleyebileceğimiz bu yapımda gerçekten de geniş bir alanı keşfetmeye hazırlanıyor, burada yeniden özgürlüğümüzü elimizi almaya yarayacak unsurlarla karşılaşmaya çalışıyor, farklı müttefiklerle ve karakterlerle buradaki yerimizi alabilir ve onlarla etkileşime girebiliyoruz. Oyunda farklı uluslar bulunuyor ve bu durumda farklı karakterlerle ve gruplarla karşılaşabiliyor, onlarla etkileşime geçebiliyor, çeşitli görevleri alabiliyor, onların başında neler geçtiğini öğrenebiliyor ve bu unsurları kendi lehimize kullanmaya hazırlanıyoruz. Kıta içerisinde farklı durumlarla karşılaşabileceğimiz ve farklı orduların ve grupların yer aldığı bu yapıda aslında her grup burada güç mücadelesine atılıyor ve buraları fethederek ele geçirmek niyetinde bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca kendi kaderimizi burada kontrol etmek üzere elimizden geleni yapmaya koyuluyor, eski kıtayı keşfederek ilk oyundaki yapıdan daha gelişmiş sistemleriyle beraber karşılaşabiliyor ve kendi karakterimizi oluşturma ekranı ile burada ellediğimiz şekilde yer bulabiliyoruz.

Karakter oluşturma ekranı elbette oyuncuları tatmin edecek türden karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve istediğimiz şekilde buradaki karakterimizi ve eşsiz dünya içerisinde bulundurabiliyoruz. Hem bu sayede ekibimize katılacak çeşitli müttefikler bulabiliyor ve farklı görevlerle beraber devam etmek için yardım istiyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca yeni deneyimleri adım atmaya hazırlanıyor, farklı bölgelere doğru ilerlerken istediğimiz şekilde kontrol sahibi olabiliyor ve diğer grupların bu hırslarını aslında ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda diğer taraftan düşmanlarımızın olduğu kadar müttefiklerimizin, yani dostlarımızın da olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla ilerlemeye çalıştığımız esnada bu müttefikleri yanımızda tutmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu unsurlarla beraber yeni manzaralarla karşılaşabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve daha fazlasını keşfedebiliyoruz. Görevlerimizden müttefiklerden elbette istediğimiz şekilde yardım isteyebiliyoruz ve onların yardım şekilleri gerçekten de bizlere büyük oranda fayda sağlıyor. Çünkü çıkarlarımız bir oğlundan dolayı, elbette bu çıkarları kendi lehimize kullanmak bize oyun içerisinde hakim konumuna getirebiliyor. Diğer taraftan oyunda hikaye boyunca farklı sırları açığa çıkarabileceğimiz çeşitli mekanikler bulunuyor, bu sırları açığa çıkararak elbette arkadaşlarımızın arka planında yaşadıklarını ve aynı zamanda hayat hikayelerini burada öğrenmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan saklı unsurları burada ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmaya gurur duyuyoruz. Antik toprakları keşfetmeye çalıştığımız ve farklı bölgeler içerisinde gizli noktalara ulaşmaya başladığımız yapımında elbette bu noktaları keşfetmek ve toprakların sırlarını açığa çıkarmak için etraftaki olayları dinlememiz gerekiyor. Etrafı keşfederken farklı unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve ilgi çekici olayların burada olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu gizemli unsurları ortaya çıkarmak ve aynı zamanda burada dilediğimizi gerçekleştirmek ve yine donanımların sahibi olmak oldukça önemli.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda elbette tek başımıza ilerlerken yanımıza çeşitli müttefikler alabilir ve devam oyunu içerisinde tamamen tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapıdan yer aldığından bahsedebiliyoruz. Zaten hem rol yapma unsurlarının daha da derinleşmesi hem de macera dinamiklerinin daha da üst düzeye ulaşması bu yapının içerisinde yer aldığımız süreyi uzatan unsurlar arasında bulunuyor. Aynı zamanda oyunda elbette aksiyon sistemi yer alıyor ve bu aksiyon sistemi ile beraber kendimizi donatabileceğimiz gibi aynı zamanda savaş alanlarını kontrol altına alabilir ve böylece savaş alanlarının hakimi konumuna gelerek düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanıyoruz. Oyunda diğer taraftan geliştirici ekibin belirttiğine göre farklı seçimler yapabiliyor ve bu seçimlerle beraber kendi maceramızı şekillendirebiliyoruz.
 
Diğer taraftan diplomasi ile, manipülasyon sistemleri ile sızma işlemleri ile ve daha fazlasıyla karşılaşabilir ve oyunda bu noktada farklı mekaniklerle buluşabiliyoruz. Bu mekaniklerle beraber kendi karakterimizi hem özelleştirebiliyor hem de kişiselleştirebiliyor ve diğer taraftan bu mekanikler üzerinde usta olmaya çalışıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi derin rol yapma unsurları bu yapım içerisinde yer alıyor ve oyunda aynı zamanda karakterler arası ilişkilerin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Derin mekanikler arasında ilişki sistemi bulunuyor ve hangi karaktere yönelmek istiyorsak ve hangisiyle beraber aramızı iyi yapmak istiyorsak, ona göre çeşitli diyalog seçimleri arasından seçimler yapabiliyor ve ona göre de istediğimiz gibi ona yakınlaşabiliyoruz. Karakterler arası diyaloglarla beraber onlara karşı yakınlaşabilir, uzaklaşabilir veya daha farklı bir yol alabiliriz.
 
 
 
Hatta o karakterlerle beraber istediğimiz şekilde yakınlaşabilir ve bir ilişki içerisine ve onunla beraber flört etme durumuna bile geçiş yapabiliriz. Dolayısıyla oyunda bu ilişki sistemine yönelik de çeşitli mekaniklerin ve özelliklerin olduğundan bahsedebiliyoruz ve ona göre de kendi hamlemizi gerçekleştirebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda bu tarz mekaniklerin olması ve rol yapma unsurlarının bu kadar çeşitlenmesi gerçekten de oyuncular tarafından sevilen unsurlar arasında yer alıyor. Çünkü oyundaki gerçekçiliği arttıran ve aynı zamanda daha fazla özgürlük seçeneği sunan bu sistemlerle beraber güzel bir şekilde oyunda daha fazla vakit geçirebiliyor ve bununla beraber de hangi karakteri yakalamak istiyorsak da ona göre hamleler yapabiliyoruz.
 
Kendi özgürlüğümüzü kazanabileceğimiz ve aynı zamanda kendi grubumuzu kurabileceğimizi bu yapımda arkadaşlarımız ve müttefiklerimiz bulunabilir. Aynı zamanda bu müttefiklerin arasında da çeşitli diyaloglara geçiş yapabiliyoruz. Diğer taraftan düşmanların hat safhada olduğu ve aynı zamanda kendi grubumuzu burada istediğimiz şekilde yönetme istemleri de yer alıyor. Örneğin, oyun içerisinde düşmanlara karşı savaşmadan önce bu müttefiklerinizi, yani ekibinizi, dilediğiniz şekilde kontrol altına alabiliyor ve onları farklı donanımlarla beraber donatabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca onları istediğiniz şekilde silahlandırabiliyor, hangi unsurlarla beraber savaşmasını istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabilir ve elinizdeki donanımları onlara kullandırabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan ve yönetim unsurları arasında yer alıyor. Bu sistemlerle beraber kendinizi ve ekip arkadaşlarınızı özelleştirebiliyor ve hangi yöne doğru usta olmasını istiyorsanız o donanımlarla beraber oyunda ilerleyebiliyorsunuz.

Her seçimle beraber farklı yollara geçiş yapabileceğimiz ve rakiplerimizi alt edebileceğimiz yapımda giderek daha da fazla derin rol yapma unsurları ile beraber karşılaşabiliyoruz ve bu unsurların üzerinde usta olmak için farklı noktalara doğru değinebiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde hedefimize ulaşmak için farklı yollar bulunuyor ve bu yollar üzerinde istediğimiz gibi seçim yapabilir ve kendimize göre bir strateji benimseyebiliyoruz. Diplomasi unsurlarından manipülasyonlara, sızma gelişiminden savaştaki durumlara kadar oldukça fazla mekaniğin olduğu bu yapımda kendimize uygun yolları oluşturmaya çalışıyor ve burada istediğimiz şekilde yer alabiliyoruz.
 
Oyunda diğer taraftan farklı donanımlarla beraber kendimizi güçlendiriyor, karakter odaklı yapı ile beraber farklı donanımları elimize alabiliyor, farklı silahlarla beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Nitekim oyunda dilediğimiz şekilde ilerlerken kendimizi benzersiz bir dünya içerisinde bulabiliyoruz. Bu dünyada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda karakterler arası diyaloglarla beraber burada ilerleyişimizi sürdürebiliyoruz. Farklı görevleri atılabileceğimiz ve bu görevleri dilediğimiz şekilde bitirebileceğimizi, görevleri tamamladıktan sonra hem farklı donanımlar hem de yeni deneyimler kazanabildiğimizi belirtmekte fayda var.
 
 

Devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım elbette gelişmiş mekanikleri, üst düzey grafikleri ve animasyon stilini bünyesinde barındırmaya hazırlanıyor. Zaten ilk oyuna göre olayların 3 yıl sonrasını konu alan bu yapımında, yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı noktalarda açığa çıkarabileceğimiz çeşitli sırlar bulunuyor. Bunları açığa çıkarmak için hem oyunda hikaye görevleriyle ilerleyebiliyor, hem de diğer taraftan kendimizi bu diplomasi içerisinde bulabiliyoruz. Siyasi entrikaların döndüğü ve adanın farklı noktalarına doğru ilerleyebildiğimiz yapımında, ilgi çekici manzaralarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Bu manzaralar farklı bölgeler boyunca değişkenlik gösterebiliyor ve antik bölgelere doğru ilerlediğimizi esnada ise ortamların gerçekçi bir şekilde bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Grafik animasyon konusunda değinecek olursak, elbette hayranların beklentileri bir hayli yüksek diyebiliriz ve bu noktada oyuncuları memnun edecek bir seviyenin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Hem görsellerden, hem de fragmanlardan ise bu yapıyı anlayabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Son olarak, oyunun şu anda çıkış tarihi belli değil, ancak yakın zamanda oyunun çıkması bekleniyor. Yeni bir rol yapma deneyimini adım atmak istiyorsanız ve tek oyunculu bir oyun içerisinde yer almak istiyorsanız, bu oyun tam size göre diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu ryo aksiyon macera
Remnant 2'nin Yeni Güncellemesi Çapraz Platform Desteğini Getirdi Crash Bandicoot Geliştiricisi Activision'dan Ayrılıyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
GreedFall II: The Dying World
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız