Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Google, Stadia’nın İki Yıl İçinde PC’den Daha Az Gecikme Yaşayacağını Düşünüyor


Google’ın mühendislik danışmanı Madj Bakar, Edge dergisine verdiği röportajda, Google Stadia’nın PC'lere ve diğer oyun donanımlarına göre, bir-iki yıl içinde daha baskın olacağını söylüyor. Modelleme ve makine öğrenmede geliştirdiği teknoloji ile Stadia, yerel makinenin ne kadar güçlü olduğuna bakmaksızın, oyunları bulutta daha hızlı çalıştıracak. 
 
Diğer bulut servisleri de gecikmeyi azaltmaya çalışıyor. Örneğin, Nvidia’nın GeForce NOW’un gecikmeyi azaltmak için tercih ettiği yol, oyunun çözünürlüğünü azaltmak ve gerekirse FPS’i 60’ın altına düşürmek. Bu otomatik ayar değişikliği, oynadığınız oyuna ve internet bağlantınıza bağlı olarak az çok kesintisiz olabilir. Ancak Google daha deneysel bir yol izleyerek, gecikmeyi azaltmak için makine öğrenimini kullanıyor. Bunu kısaca, gecikmeyi öngörerek bir “gecikme tamponu” oluşturuyor diye açıklayabiliriz.
 
Bu tahmin yönteminin tüm internet bağlantı hızlarında aynı şekilde çalışıp çalışmayacağını ya da Google’ın bunun için ekstra bir ücret talep edip etmeyeceğini belirten bir açıklama henüz yok. Şu anda, 4K çözünürlüğe yalnızca Stadia Pro için aylık abonelik ücreti ödüyorsanız erişebilirsiniz, ancak Google’a göre en az 35Mbps bağlantı hızına ihtiyacınız var. Ancak birçok oyun platformunun yaptığı testlerde 1080p’de sorunsuz deneyim için en az 75 Mbps gerekiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak pcgamer Google Stadia PC Konsol Hız İnternet
Bloodborne 2'yi Geliştirmek, FromSoftware Yöneticisi Miyazaki'nin Elinde Olan Bir Durum Değilmiş Steam, Yerel Çok Oyunculu Oyunları Uzaktan Oynayabilmenizi Sağlayacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

skullomania

11.10.2019 14:29:15

0
Geleceğin teknolojisi. Fiziksel konsolların dönemi yavaş yavaş bitiyor..

TheMuyu

11.10.2019 14:24:21

0
ibareye bak "1080p’de sorunsuz deneyim için en az 75 Mbps gerekiyor." türkiyede 25 den yukarı hızmı var hayatta oynanmaz bu ülkede

BSC Misafiri

11.10.2019 08:33:17

+1
Büyük patlıcak bu proje yazıyorum buraya. Hem oyuna para ver hem konsola hem aylık üyelik parası bunu kimse yapmaz
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Stadia
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız