Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gerçekçi araç sürme simülasyonu CityDriver yakında geliyor: İşte tüm detaylar

 
ViewApp tarafından geliştirilen ve Aerosoft GmbH tarafından yayınlanacak olan araç, sürüş, simülasyon oyunu CityDriver, 5 Haziran tarihinde geliyor. Simülasyon sürüş oyunu içerisinde farklı farklı alanlara ilerleyebilecek, bu alanlarda farklı tip araçları kullanabilecek ve çeşitli engelleri aşmaya çalışacağız. Sürüş dinamiklerinin bizlere aktarıldığı ve daha gerçekçi bir sürüş mekaniğinin bizlere sunulmasının hedeflendiği bu yapım içerisinde farklı farklı sokaklara doğru adım, atabilecek buralarda aracımıza sürebilecek ve bu sürüş deneyimini oyun içerisinde hissedebileceğiz.
 
Farklı araç markaları yer alacak 
 
Oyun içerisinde farklı farklı araç markaları bulunacak ve bu araçlarla beraber yeni bölgelere doğru ilerleyebilecek, buraları keşfedebilecek ve trafikte kendi yolumuzu bulmaya çalışacağız. CityDriver'da belli bir bölge bulunacak ve bu bölge içerisinde yani şehir içerisinde gezebilecek, dolaşabilecek ve etrafı keşfedebileceğiz. Kendine özgün yapısı ile karşımıza çıkacak oyun içerisinde farklı farklı oyun modları yer alacak ve bu modlarla beraber oyunu farklı şekillerde deneyimleyebilecek ve oynayabileceğiz.
 
Çeşitli modlar bulunacak 
 
 
 
Oyun içerisinde yer alan serbest oyun modu ile beraber istediğimiz şekilde bu şehri keşfedebilecek, dilediğimiz aracı altımıza alabilecek ve gerçekçi sürüş dinamikleriyle beraber oyun içerisinde bu şehri gezebileceğiz. Şehri gezdikçe yeni bölgelere adım atabilecek, farklı araçlarla beraber karşılaşabilecek ve trafik ışıklarında muhakkak kurallara uymamız gerekecek. Farklı sürüş dinamikleriyle karşımıza gelecek olan bu yapım daha çok araba sürmeyi severlere hitap edecek. Dolayısıyla bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız ve denemek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Her aracın kendine özgün dinamikleri bulunacak 
 
Oyun içerisinde yer alan her bir aracın kendine özgü yapısı, fiziği ve dinamikleri bulunacak. Dolayısıyla her bir aracın kullanımı farklılık gösterecek diyebiliriz. Bu da oyuna güzel bir ekleme olmuş. Bu tarz detaylarla oyunun üzerinde hem uğraşıldığı anlaşılıyor ve hem de oyunculara güzel bir deneyimin sunulacağı hedefleniyor. Eğer aracın her birinin aynı dinamiklere sahip olduğunu düşünürsek bu içerik bakımından çok yetersiz kalabilirdi. Ancak böyle bir yapıya gidilmemiş ve her bir araca farklı dinamikler ve özellikleri eklenmiş durumda. Bu da oyuncular tarafından sevilecek mekaniklerden bir tanesi.
 
 
 
Farklı görevleri yapabileceğiz 
 
Oyunda elbette sadece araç sürmeyle kalmayacak çeşitli görevleri de bu kapsamda yapabileceğiz. Oyunda bir yerden bir yere gitme görevleri, bir yere ulaşma görevleri ve daha fazlası bizlere sunulacak. Bu kapsamda çeşitli görevleri yerine getirerek yeni araçların kilidini açabileceğiz ve bu araçlarla beraber de daha hızlı bir şekilde farklı bölgelere doğru adım atabileceğiz. Farklı zorlukların da yer aldığı bu yapım içerisinde elbette ilk etapta kolay görevler karşımıza çıkacak ve bu kolay görevleri yaptıkça oyun içerisinde hem sürüş mekanikleri üzerinde ustalaşabileceğiz hem de oyunun yapısına hakim olabileceğiz. Oyunun ortalarında ve daha sonralarında ise zorluk seviyesi daha da artış gösterecek ve bu kapsamda çeşitli zorlu görevleri yapabileceğiz.
 
Oyun içerisinde dolandıkça elbette etrafta farklı araçların da olduğunu görebilecek ve bu yapay zekaya sahip araçların kendine özgü tasarımları ve gidiş yolları bulunacak. Dolayısıyla oyun içerisinde kazalara dikkat etmemiz ve aracımızı düzgün bir şekilde kullanmamız gerekecek. Ayrıca hız sınırına da çok dikkat etmemiz lazım. Dolayısıyla oyun içerisinde düzgün bir araç sürmemiz şart.
 
 
 
Farklı araçların ve modellerin yer aldığı bu yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi her aracın kendine özgü dinamikleri mekanikleri ve yapısı bulunacak. Oyun içerisinde yine trafik kurallarına uymaya çalışacak ancak bu kuralları tabii ki tersine çevirebileceğiz. Dilediğiniz gibi ayar yapabileceğimiz bu oyun içerisinde trafik kurallarına devre dışı bırakabilecek veya trafik kurallarına aktif ederek oyunda gerçekçi bir deneyim elde etmeye başlayacağız. Bu tamamen sizin seçimlerinize kalmış ve ayarı açıp kapayabilirsiniz.
 
Trafiğe çıkmadan önce eğitim alanlarına geçiş yapabileceğiz 
 
Oyunda diğer taraftan elbette alışmak açısından eğitim modları da yer alacak ve eğitim modu içerisinde aracımızı park etme, aracı doğru yere konumlandırma ve sürüş dönemediklerine alışma sekansları bulunacak. Bunları elbette oyun içerisinde deneyimleyebileceksiniz ve dilediğiniz gibi araçları kullanabileceksiniz. Kendinizi adeta ehliyet kursunda hissedebilecek ve oyunda yer alan zorlukları aşmaya çalışacaksınız. Başarılı olduğunuz zaman tabii ki trafiğe çıkış yapacak ve artık bu bölgeleri keşfetmeye çalışacak ve istediğiniz gibi aracı kullanabileceksiniz.
 
Oyun içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunacak. Dolayısıyla oyunu ilk elden deneyimleyebileceğiz yani oyunu tepe kamerasıyla beraber oynayamayacağız. Oyunda birinci şahıs kamera bakış açısı bulunduğundan dolayı önümüzde direksiyonu hissedebilecek ve adeta gerçek bir araç sürüyormuş gibi oyun içerisinde yer alabileceğiz.
 
Oyunda trafik akışından lambalara kadar birçok ayarı düzenleyebiliyoruz 
 
 
 
CityDriver'da yine yukarıda da bahsettiğim gibi birçok ayar bizleri bekliyor olacak. Gerçekçilik katması açısından birçok ayar açılıp kapatılabiliyor ve hoşunuza gitmeyen seçeneği pasif duruma getirebiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda yer alan trafik akışını istediğiniz şekilde düzenleyebiliyor ve trafik lambaları kurallarını dilediğiniz zaman kapatabiliyor veya açabiliyorsunuz. Trafik lambaları dışında yine yapay zekaya sahip araçların çarpışıp çarpışmayacağını da ayarlayabiliyor ve bu ayarı istediğin zaman açıp istediğin zaman da kapatabiliyorsunuz. Bu ayarı kapattığınız zaman oyun içerisinde herhangi bir kaza yer almıyor ve böylece rahat bir sürüş deneyimi elde edebiliyorsunuz ancak açtığınız zaman kazalar da aktif hale geliyor ve bu konuda daha da dikkatli hale gelmeniz gerekiyor. Gerek yapay zekalar birbirleriyle çarpışabiliyor gerekse siz de bu araçlara çarpabiliyorsunuz.
 
Gerçekçi bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor
 
Sürüş yeteneklerimizi kanıtlayabileceğimiz ve gösterebileceğimiz bu yapım içerisinde tüm aracın kontrolü bize bırakılıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekçi bir sürüş deneyimi elde ediliyor ve bu şekilde oyun içerisinde çeşitli görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Oyunda elbette arka planda herhangi bir hikaye yer almıyor. Dolayısıyla oyunda sadece aracımızı sürüyor, çeşitli görevleri yerine getirebiliyor ve şehri keşfedebiliyoruz. Oyun tamamen bu üç unsurdan ibaret diyebiliriz.
 
 
 
Oyun içerisinde farklı farklı araç modelleri bulunuyor ve bu araç modellerinden istediğinizi seçebiliyor ve bu seçeneklerle beraber oyunda farklı deneyimler elde edebiliyorsunuz. Oyunda otomatik viteslerden manuel viteslere spor arabalardan transit araçlara kadar çok farklı sayıda seçenek yer alıyor. Dilediğiniz gibi bu araçlardan birini seçebiliyor ve ona göre bölgeye doğru adım atabiliyorsunuz.
 
Bu tarz araç sürme oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun bağımsız bir geliştirici tarafından sunulacağı için oyun içerisinde elbette bazı hatalar veya eksiklikler olabilir veya üst düzey bir performans bizlere aktarılamayabilir. Dolayısıyla bunu göz önünde bulundurarak beklentimize düşüp tutmakta fayda var. Bu tarz oyunlara ilginiz varsa bir bakabilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Böylece oyunun çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz.
 
Oynanış videosu
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
CityDriver simülasyon araç sürüş
Kediyi kontrol ettiğimiz Stray'in Xbox sürümü ESRB tarafından derecelendirildi EA, yeni spor oyunu Super Mega Baseball 4'ü 2 Haziran'da yayınlayacak

romedon

17.5.2023 11:15:09

0
levyeyle arabada inebiliyorsak, yayalara yol vermeden geçebilyorsak, trafik hız sınırlarını aşıp sollama yapabiliyorsak ben okeyim
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız