Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GOG, Strateji Oyununu Ücretsiz Sunuyor

 
 
GOG platformu bildiğiniz üzere dönem dönem ücretsiz oyunları bizlere sunuyor ve şimdi Star Drifters ekibi tarafından geliştirilen simülasyon strateji oyunu Nomads of Driftland’ın Senaryo paketi olarak karşımıza çıkan The Forgotten Passage tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor.
 
Nomads of Driftland: The Forgotten Passage 
 
 
 
Nomads of Driftland: The Forgotten Passage, temel oyunun senaryo paketi olarak karşımıza çıkıyor ve gerçek zamanlı strateji deneyimini bir hayli geliştiriyor. Temel oyundan önemli ölçüde farklı olduğu için bu paket tamamen bağımsız bir genişletme olarak bizlere sunuluyor ve şu anda dilediğiniz şekilde GOG platformu üzerinden elde edebiliyorsunuz.
 
Fantastik bir dünya içerisinde yer aldığımız bu yapımda simülasyon ve strateji unsurları harmanlanıyor. Oyuncular gezegenin bazı kısımlarına adım atabiliyor ve kendinize özgü bir kültürü ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz.
 
Oyuna ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 
 
Daha fazla oyun detayı 
 
Bu paket dahilinde elbette yeni stratejileri ortaya çıkarabileceğiniz ve aynı zamanda kendi planlamalarınızı dahil edebileceğiniz bir sistem bulunuyor. Gerçek zamanlı strateji unsurları ile simülasyon unsurlarının birleştiği bu yapımda oyuncular gezegeni bazı kısımlara doğru hareket edebilir ve yeniden şekillendirilebilen bir bölgeyle karşılaşabilir. İstediğiniz şekilde hem oyun mekaniğini değiştirebilir ve diğer taraftan coğrafi açıdan hangi bölgeyi kurulmak istiyorsanız o kısma doğru geçiş yapabilirsiniz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi kendine göre özelleştirebilir. İstediğiniz emirleri verebileceğiniz ve beğenileri özelleştirebileceğiniz yapıda senaryo modu içerisinde uzun zamandır beklenen müttefik sistemi bulunuyor ve aynı zamanda kaynakları toplayabileceğiniz mekaniklerle de karşılaşıyorsunuz.

Göçebelerin bir hükümdarının olmadığı ve aynı zamanda bu hükümdarlık olduğunu sizin doldurabileceğiniz yapım farklı ırkları bünyesinde barındırıyor ve bu ırkların her birinin kendine özgü kültürleri, karakterleri ve yapısı yer alıyor. Bunları memnun etmek ve aynı zamanda temel toplumun isteklerine cevap vermek elbette sizin temel hedefiniz olarak karşınıza çıkıyor ve bunları yerine getirerek alt tabakayı memnun ederek daha fazla gelişme sağlayabiliyor ve yeni birimlerin üretilmesini hızlandırabiliyorsunuz. Oyunda farklı birim olan sınıfları bulunuyor ve bu sınıfları dilediğiniz şekilde üretebilir ve hangi sınıftan askerler üretmek istiyorsanız ona doğru yönelebilirsiniz. Elbette ne kadar çok askeri sahip olursanız ve ne kadar çok savaşçıyı bünyesinde barındırırsanız, o kadar çok düşmana karşı gelebilir ve aynı zamanda diplomasi konusunda da daha güçlü konuma ulaşabilirsiniz. Diplomatik kısmında ne kadar güçlü olursanız, diğer gruplara ve unsurlara karşı kendinizi o denli savunabilirsiniz.
 
 

Savaş alanlarında gidişatı değiştirebileceğiniz ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz yapımda 10 farklı senaryo sistemi bulunuyor ve bu senaryo bölümlerinde dilediğiniz şekilde farklı görevleri yerine getirebilir ve aynı zamanda bu senaryoların da farklı şekillerde size sunulduğunu aktarabilirim. Bu kısımlarda görevlerin bazı durumlarda kolay, bazı durumlarda ise zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırdığını da söyleyebiliriz. Oyun içerisinde kendi stratejinizi geliştirmeniz ve aynı zamanda bu stratejinizi farklı şekillerde sunmanız ve düşmanlara karşı alabileceğiniz tavır değişkenlik gösterebilir. Kendi oyun tarzınızı oyunu adapte edebileceğiniz yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, buralarda kaynakları keşfedebilir ve etrafın güvenli olduğundan emin olabilirsiniz.

Farklı kültürlerin ve medeniyetlerin bulunduğu bu yapımda elbette isyancıların, göçebelerin ve daha farklı grupların bulunduğu bir dünyada yer alıyorsunuz. Aynı zamanda siyasi açıdan çekişmeli bir bölgede bulunuyorsunuz. Siyasi açıdan daha güçlü konuma gelmeniz ve aynı zamanda özgürlüğü elinizde tutmanız gereken bir hayatta kalma mücadelesi burada sizlere sunuluyor. Göçebelerin değerlerini savunmak ve aynı zamanda hayatta kalmak için burada savaşmaları gerekiyor ve siz de bu geçebilir. Elbette lider konumunda olabilirsiniz, liderlik vasfınız ortaya çıkarabileceğiniz, harekete geçebileceğiniz ve kararlılığınızı gösterebileceğiniz bu yapımda strateji unsurlarıyla beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve hem göçebelerin hem de isyancıların burada nasıl bir yapıda olduğunu görebiliyorsunuz. Aldığınız kararların doğrudan size ve topluma etki ettiği bu yapımda yapacağınız hamlelerin önem kazandığını belirtebilirim.

Oyunda klasik strateji sistemleri bulunuyor ve bunlarla beraber kendi ordularınızı basabilir ve bu ordularla beraber de toplu bir şekilde hareket edebilirsiniz. Bir bölgeyi işgal etmek için toplu bir şekilde savaşçılarınızı seçebilir ve fareyle sol tuşuna basılı tutarak bu seçimi gerçekleştirebilirsiniz. Genel olarak temel strateji unsurlarının bulunduğu ve dikkat çekici bir deneyimin bizlere aktarıldığını belirtebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bir göz atmanızda fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
GOG dijital platform gog haberleri gog.com
Avatar: Frontiers of Pandora için Yeni Güncelleme Yayınlandı GTA 5 için Geliştirilen God of War Modu Artık Erken Erişimde

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
GOG
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız