Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Avatar: Frontiers of Pandora için Yeni Güncelleme Yayınlandı

 
 
Ubisoft tarafından oyunculara sunulan açık dünya aksiyon macera oyunu Avatar: Frontiers of Pandora için yeni bir güncelleme yayınlanmış durumda. Bu güncelleme PC platformunda yaklaşık 10 GB boyutunda olup oyunda yer alan birçok sorunu ortadan kaldırıyor ve böylece daha stabil bir deneyim elde edebiliyorsunuz.
 
Avatar daha akıcı hale getirildi
 
 
 
Güncelleme detaylarına bakacak olursak FSR 3.0 Frame Generation özelliğinin burada aktif hale getirildiğini aktarabiliriz. Aynı zamanda FSR 3 Super Resolution içerisinde yer alan grafik sorunları tamamen ortadan kaldırılıyor. Ek olarak çerçeve modunda oyunu oynuyorsanız takılmalar en aza indiriliyor ve aynı zamanda doku kalitesi biraz daha iyileştiriliyor.
 
Oyun çıkışı ile beraber herhangi bir takılma sorunu ile karşılaşmadık. Ancak bu güncelleme ile düşük ekran kartlarına sahip oyuncular daha iyi bir deneyim elde edebilecek. Oyun deneyiminizi daha da iyi hale getirmek için yayınlanan bu güncelleme, diğer taraftan görev işaretlerini daha net bir şekilde bizlere sunuyor ve diyalog sahneleri burada daha akıcı hale getiriliyor.
 
Tüm güncelleme detayları için buraya tıklayabilirsiniz. 
 

 
Oyun bizlere neler sunuyor? 
 
Avatar: Frontiers of Pandora, bilindiği üzere geniş bir macerayı bizlere sunuyor ve oyuncular tarafından beğenilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Açık dünya içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz ve aynı zamanda birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alabildiğiniz yapımda gerçekten de Avatar teması bizlere buram buram sunuluyor. Burada yapacağımız sahneler oldukça önem arz ediyor. Daha önce kaçırıldığımız ve amaçlarına hizmet olarak eğitildiğimiz bu yapımda elbette kendi özgürlüğümüzü kazanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Burada tekrardan doğduğumuz topraklara dönmek için farklı zorluklara göğüs germeye hazırlanıyoruz ve 15 yıllık bir tutsak hayatından sonra tekrardan özgür olmak için yollara koyuluyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu hikaye doğrultusunda elbette ilerleyişimize devam ediyoruz ve aynı zamanda burada farklı bölgelere doğru ilerleyerek farklı ortamları, atmosferleri ve daha fazlasını keşfetmeye hazırlanıyoruz. Doğduğumuz yere yabancı olduğumuz ve aynı zamanda tekrardan buraları hayat vermeye çalıştığımız yapım da bize eğitim verenleri ortadan kaldırmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Burada kendi türümüzden olanları toplayabiliyor ve onlarla beraber aslında savunmamızı yapmaya hazırlanıyoruz.
 
 

Pandora'nın daha önce hiç görülmemiş kıtası olan Batı sınırında yer aldığımız yapımda güzel bir maceraya atılabiliyor ve arka planda hikaye odaklı bir yapı ile karşılaşıyoruz. Elbette açık dünya içerisinde dilediğimiz gibi gezip tozabiliyor, burada yine Far Cry tarzı bir yapıyla karşılaşıyor ve hem bölgeleri ele geçirebiliyor hem de elimizdeki silahlarla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Burada sadece insan düşmanlar değil aynı zamanda canlıların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Elbette onları ortadan kaldırmak için elimizde farklı farklı silahlar alabiliyor, yakın dövüş veya menzilli dövüş silahları ile beraber onları ortadan kaldırmak için farklı hamleler benimseyebilir ve görevleri farklı şekillerde yaklaşımımızı benimseyebiliyoruz.
 
Dolayısıyla oyunda yer aldığımız bu süre boyunca görevi nasıl tamamlayabileceğimiz bize ait oluyor ve bize fikirlerimize, stratejimizle ve hatta planlarımızla beraber de onları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda görevleri tamamlamak bizim işimiz oluyor. Gardımızı düşürmeyeceğimiz ve aynı zamanda ölümcül hatalara yol açabilecek durumlara yer vermeyeceğimiz yapımında bir yandan da karakter özelleştirme sistemi bulunuyor. Bu karakter özelleştirme sistemi elbette oyunda ön plana çıkan ve aynı zamanda bizlere bir hayli gelişmiş bir şekilde sonradan yapıyı bünyesinde barındırıyor.

Karakter özelleştirme sistemi ile beraber bir yandan hem görüntümüzü değiştirirken hem de gücümüzü ve çevikliğimizi burada arttırmaya hazırlanıyoruz. Farklı tesisatlar üretebileceğimiz, aynı zamanda burada yeni silahları elde edebileceğimiz ve diğer taraftan yeni silahlar üretebileceğimiz yapıda elbette kaynak toplamak ve aynı zamanda farklı noktalara doğru ilerlemek oldukça önemli arz ediyor. Oyunda karakterimiz elbette çevik ve hızlı olarak karşımıza çıkıyor. Onun çevikliğinden ve temel hareketlerinden yararlanabilir ve böylece düşmanların saldırılarından kaçınabiliriz. Oyunda diğer taraftan zanaatkarlık mekaniği bulunuyor. Bu mekanikle beraber elbette elimizdeki parçaları birleştirerek farklı unsurlar ve donanımlar elde edebiliyoruz.
 
 
 
Ancak bunu yapmak için de öncelikle kaynakları toplamamız gerekiyor ve envanter sistemi içerisinde ise bu kaynakları birleştirerek farklı donanımları elde edebiliyoruz. Yeni tesisatlar üretebileceğimizi, aynı zamanda kendi becerilerimizi yükseltebileceğimiz ve yeni becerilerin kilidini açabileceğimiz bu yapımda oyunun ilerleyen süreçlerinde elbette farklı becerilerle karşılaştığımız için güzel bir deneyim bizlere sunuluyor. Dolayısıyla kendi sistemimize özelleştirebileceğimiz ve aynı zamanda kendi oyun tarzımıza uyacak silahları kullanabileceğimiz yapımda nasıl bir deneyim elde etmek istiyorsak ona göre ilerlememize kaldığımız yerden devam edebiliyor ve yaptığımız seçimlerle beraber de hem donanımlarımızı özelleştirebilir hem de kişiselleştirebiliyoruz.
 
Oyunda bu tarz özelleştirmeler gerçekten de oyuncular tarafından sevilen bir yapı diyebiliriz. Çünkü özelleştirmelerle ve üretimlerle beraber oyunda ilerleyişimiz aslında bir nevi yanıt buluyor diyebiliriz. Çünkü oyunda ilerleme hissiyatı ve gelişmesi hissiyatı oyuncular tarafından hissedilmesi gereken bir unsur olarak bulunuyor. Eğer oyunda sürekli olarak aynı olursak ve eğer herhangi bir gelişme katetmezsek, bu elbette sürekli olarak sıkıcı olan bir yapının başlangıcını temsil ediyor diyebiliriz. Çünkü oyundaki gelişmişlik hissiyatı gerçekten de biz oyuncular tarafından sevilen ve aynı zamanda beklenti içerisinde girdiğimiz mekanikler arasında bulunuyor.
 
Bu mekaniklerle beraber istediğimiz şekilde gücümüze daha da arttırabilir, düşmanların üstesinden daha kolay bir şekilde gelebiliyor ve aynı zamanda Pandora'nın görülmemiş Batı sınırını burada keşfetmeye hazırlanıyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre destansı bir mücadele bizleri bekliyor ve aynı zamanda burada görüp gezebileceğimiz harikalar bulunuyor. Bu harikalar içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz esnada değişkenlik gösteriyor ve bu harikaların değişkenlik göstermesiyle beraber ortam dağı da şekilleniyor ve güzelleşiyor diyebiliriz. Yer yer ekran görüntüsü alabildiğimiz ve gerçekten de ilgi çekici manzaralarla karşılaşabildiğimizi yapımda büyük bir macerayı atılabiliyor, hem karakterimizi özelleştirirken hem de farklı donanımlarla beraber düşmanların ve görevlerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
 
 

O yüzden diğer taraftan elbette karakterimizin temel hareketleri bulunuyor. Bu temel hareketleriyle beraber düşmanlara saldırılarından kaçınabilir, onların saldırdığı hızlı bir şekilde ise elbette bizim karakterimize hızlı bir şekilde ve çevik bir şekilde hareket edebiliyor. Bununla beraber bazı noktaları temel hareketler üzerinde ustalaşabiliyoruz; sağ-sol yapabildiğimiz ve aynı zamanda yukarılara doğru tırmanabildiğimiz yapımda. Diğer taraftan göklerde süzülebileceğimiz ve göklerden aşağıya doğru inebileceğimiz hava çatışmaları da burada yer alıyor, hem karada çalışabileceğimiz hem de havada çatışabileceğimiz bu yapımda. Elbette binek hayvanları olarak kullanabileceğimiz çeşitli canlılar bulunuyor, bu canlıları kullanarak havada istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, adeta bir uçak gibi burada uçabiliyor ve sağ-solu bu şekilde keşfedebiliyoruz.
 
Bu keşiflerle beraber dilediğimiz şekilde açık dünyayı keşfedebiliyor, farklı bölgelerde bulunan gizemli unsurları açığa çıkarabilir ve aynı zamanda buralardaki görevleri tamamlamak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Elbette bu hava canlılarıyla beraber daha hızlı bir şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu da aslında bir nevi hızlı seyahat sisteminin başlangıcının temsil ediyor diyebiliriz. Göklerde süzülebileceğimiz ve batı sınırı boyunca seyahat edebileceğimiz bu yapımda, bununla beraber daha güzel bir şekilde seyahat edebiliyor kişisel canlılarla beraber ilerleyebileceğimiz bu yapımda o uçan canlılarla beraber bağ kurabiliyor ve bağımız ne kadar kuvvetli olursa, o kadar çok rahat bir şekilde kontrol edebiliyoruz.
 
Avatar temalı yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca güzel ve dikkat çekici bir açık dünya içerisinde yer alıyor, yeni tesisatlar üretiyor, becerilerimizi açabiliyor ve yeni sistemlerle beraber buradaki yerimizi almaya koyuyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi karakterimizi özelleştirebileceğimiz ve tekrar doğduğumuz topraklara geri dönebileceğimiz ve aynı zamanda uçsuz bucaksız bir Batı sınırına keşfedebileceğimiz yapımda. Tüm bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda birden fazla dövüş stilini ustalaşabileceğimiz bir aksiyon sistemi bulunuyor. Bu aksiyon sistemi elbette oyuncular tarafından sevilen bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda bu aksiyon sistemi boyunca hangi saldırı stilini benimsemek istiyorsanız ona göre geçiş yapabiliyorsunuz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda genel olarak her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir çünkü kendinize göre özelleştirebildiğiniz ve kişiselleştirebildiğiniz bir aksiyon ve gizlilik sistemi kullanılıyor. Örneğin, oyunun içerisinde yer aldığınız süre boyunca görevleri farklı yaklaşımlar benimseyebiliyor, elinize farklı silahlar alarak o görevi tamamlamaya çalışıyor ve daha farklı şekilde stratejiniz ve planınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Durum böyle olunca elbette dilediğiniz şekilde oyunda ilerleyişinize ilerleyiş ekleyebiliyor, kendinize göre oyun stili benimseyebiliyor ve kendi durumunuzu oyun yansıtabiliyorsunuz. Bu da oyun tarafından bizlere sunulan ekstra mekanikler arasında bulunuyor ve özgürlükler arasında yer alıyor diyebiliriz.

Oyunda aynı zamanda Avatar temasına uygun çeşitli donanımlar bulunuyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca hem yayımızı hem de mızrak fırlatıcımızı burada kullanabiliyoruz. İstediğiniz şekilde menzilli dövüş stilleri arasında geçiş yapabildiğiniz ve diğer taraftan silahları kullanabildiğiniz yapımda, hangi silahı ve hangi donanımı kullanmak istiyorsanız ona göre geçiş yapabiliyor ve istediğiniz şekilde bu silahlar arasında avantaj sağlayabiliyorsunuz. Karakteriniz elbette burada dikkat çekici bir hassasiyetle beraber hem mızrağını hem de yaylarını kullanabiliyor, hem de gelişmiş teknolojilerle beraber ellerine farklı silahlar alabilir ve bu ateşli silahlarla beraber de düşmanların üzerine gitmeye hazırlanıyor.
 
Pandora'nın tehlikelerine karşı savaşabileceğiniz ve aynı zamanda saldırı tüfeği veya pompalı tüfek gibi yıkıcı silahlarla beraber ilerleyebileceğiniz bu yapımda, hem teknolojik silahların hem de eski nesil silahların bulunduğunu görebiliyor ve hangisini seçmek istiyorsanız da ona göre seçiminizi yapabilir ve görevinize burada kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bu şekilde görevleri de tamamlayabiliyorsunuz. Bu yaklaşım tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve hangi silahı kullanmak istiyorsanız ona göre de geçiş yapabiliyorsunuz.
 
 
 
Kendi becerilerimizi geliştirebileceğimiz ve yeni becerilerin kilidini açabileceğimiz bu yapım da yıkıcı silahlarla beraber kendi insansı eğitimimizi burada güçlendirebiliyor ve aynı zamanda tam senaryo içeriği ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunu hem tek oyuncuda hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bir eşli oyun temelinde oynayabiliyor ve senaryo içerisinde yer alan tüm görevleri arkadaşınızla beraber yapabiliyorsunuz.
 
Elbette bu tarz oyunlarda eşli mod desteği bulunuyorsa ve hem de tüm ana senaryoyu arkadaşınızla beraber tam anlamaya çalışıyorsanız ve buna izin veriliyorsa, gerçekten de bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak daha fazla eğlenceyi bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Çünkü hem bu şekilde arkadaşınızla beraber güzel bir sohbet eşliğinde oyunu bitirmeye çalışabilir, ara sahneleri dilediğiniz şekilde beraber görebilir ve aynı zamanda hikaye konusunda da birbirinize farklı düşüncelerinizi anlatabilirsiniz. Sadece bunlarla sınırlı değil, aynı zamanda düşmanlara karşı gelebileceğiniz bir düşmanları kolayca ortadan kaldırabileceğiniz bir strateji de burada arkadaşınızla beraber belirleyebilirsiniz ve sırtınızı kollayabilirsiniz. Dolayısıyla, burada hem kaynak toplama konusunda hem de düşmanları ortadan kaldırma konusunda birbirinize yardımcı olabilirsiniz.

Genel olarak toplayacak olursak, oyun içerisinde Avatar temalı bir Far Cry yapısı ile karşılaşabiliyoruz, ancak elbette içerisinde bazı değişkenlik gösteren sistemleri ve mekanikleri olduğunu da aktarabiliyoruz. Birden fazla dövüş stili üzerinde ustalaşabileceğimiz bu yapımda bulunduğumuz ve doğduğumuz topraklara tekrar geri dönmek durumunda kalıyor ve buralardaki birliği tekrar bir araya getirmeye çalışıyoruz. Yıkıcı silahların haricinde yerel silahları kullanabileceğimiz ve gökyüzünde süzülebileceğimiz bu yapımda karakter özelleştirme sistemi de oldukça ön plana çıkıyor. Bununla beraber istediğimiz şekilde donanımlar üretebiliyor, kendi gücümüzü arttırabiliyor, yeni becerilere sahip olabiliyor ve açık dünya içerisinde gezip tozabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de güzel bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming Avatar: Frontiers of Pandora
FlatOut 2'nin RTX Remix Modundan Oynanış Görüntüleri Yayınlandı GOG, Strateji Oyununu Ücretsiz Sunuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız