Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Forza Motorsport'un Yeni Güncellemesi Oyunun Boyutunu Azaltıyor

 
 
Turn 10 ekibi tarafından geliştirilen ve Xbox tarafından yayınlanan yarış oyunu Forza Motorsport için yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu yama ile beraber oyuna ek özelliklerin yanı sıra yeni bir parkur ekleniyor ve aynı zamanda oyunun boyutu biraz daha azalıyor.
 
Forza Motorsport için güncellemeler gelmeye devam ediyor
 
 
 
Forza Motorsport'a eklenen en yeni güncelleme, Brands Hatch adındaki bir pisti ekliyor ve ek olarak oyunun kurulum dosyalarına müdahale ediyor. Bu müdahale ile birlikte yaklaşık olarak %15 - %20 arasında oyunun boyutu azalıyor. Boyutlara bakacak olursak Xbox Series X/S'de 25 GB, PC'de ise 29 GB olduğunu söyleyebiliriz.
 
Steam'de karışık incelemelere sahip olan oyunun son güncellemesinin tam yama notlarına buradan ulaşabilirsiniz. Peki siz bu oyuna eklenen güncellemelerin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Bunları da yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
 
 

 
Oyun neler sunuyor?
 
Dikkat çekici yarışlara atılabileceğiniz ve bu yarışlar içerisinde kendinizi ortaya çıkarabileceğiniz yapım modern yarış araçlarını bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda geliştirici ekibin belirttiğine göre 500'den fazla aracın burada olduğunu aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, farklı yarışlara katılabilir, etkinlikler içerisinde kendinizi listelemelerde üst sıralarda bulmaya çalışıyor, araçlarınızı en iyi şekilde kontrol etmeye başlıyor ve daha fazlasıyla beraber oyunda güzel bir yarış deneyimi ile karşılaşabiliyorsunuz.

Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve aynı zamanda oyuncuların oynadığı yapım olarak karşımıza bulunan bu oyun yeni güncellemelerle beraber de ön plana çıkmaya devam ediyor. Kariyer modu içerisinde dilediğiniz gibi ilerleyebildiğiniz ve kendi kariyerinize oluşturabildiğiniz yapımlarda yarışlar içerisinde elbette farklı kamera bakış açıları ile beraber yer alabiliyorsunuz.
 
Bu açılar içerisinden elbette istediğinizi değiştirebilip orada kalabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda isterseniz araç içi kamera ile beraber ilerleyebilir isterseniz aracınıza tepeden görerek daha rahat bir konuma geçiş yapabiliyorsunuz.
Tabii bu tarz oyunları elbette direksiyon seti ile beraber oynamak çok daha güzel bir deneyimi bizlere sunuyor ve daha keyifli bir oyun ile beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla klavye fare ile oynamanın dışında elbette bu tarz oyunları direksiyon desteği ile beraber oynamak çok daha keyifli olacaktır.
 
Biz de bu tarz oyunlarda bu destekle beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz.
Kariyer modu içerisinde ilerlemeye başladığınız esnada elbette ilk etapta kolay ve daha sonrasında ise zorlu ortamlarla karşılaşabiliyor ve gitgide burada rakiplerin gücü daha da artış gösterebiliyor. 500'den fazla yeni aracın ve toplamda 500'den fazla gerçek dünyadan alıntılanmış yeni modellerin bulunduğu bu yapımda gerçekten de güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanır ve hayranların sevdiği pistlerde ve daha fazla bölgede kapışmayı bekliyoruz.
 
 

Diğer taraftan oyunda elbette yepyeni pistler içerisinde kendimizi bulmaya hazırlanıyoruz. Bu pistler içerisinde yer aldığımız süre boyunca buralarda hamlelerimize en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Örneğin bir köşede keskin bir viraj varsa o virajı önceden öğrenmek ve aynı zamanda o virajın orada olduğunu ezberlemek oldukça önem arz ediyor. Çünkü pistler içerisinde yer alan kısımları ezberledikten sonra çok daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, hangi yerde hangi kısımlarda ilerlemeniz hızlı gitmeniz veya durmanız gerektiğine tamamen siz karar verebiliyor ve böylece güzel bir deneyimle beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.

Bu tarz deneyimle beraber ilerleyebildiğiniz ve aynı zamanda kendinizi geliştirebildiğiniz yapımda isterseniz diğer oyuncularla beraber isterseniz son teknoloji yapay zeka ile beraber de kapışabiliyor ve gelişmiş fizik sistemleri ile beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda gerçekçi araç dinamikleri bulunuyor ve her aracın burada farklı şekillerde sürüş sistemleri yer alıyor.
 
Örneğin bir aracın tekerleklerinin oldukça kaygan olduğunu deneyimleyebiliyor ve hızının ise stabil olduğunun farkına varabilir ancak diğer taraftan yol tutuş dinamiklerinin oldukça sağlam olduğu ve bir anda hızlanma konusunda daha güçlü olan araçla karşılaşabiliyor ve bu tarz araçlarla beraber de istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda her araca farklı dinamikleri bulunduğundan dolayı o araçların nasıl kullanılması gerektiğini tamamen siz karar verebiliyor ve ona alışmanız da elbette belli bir süreyi kapsıyor diyebiliriz.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde farklı farklı yarış pistleri bulunuyor. Bu pistlerde dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, etkinliklere katılabiliyor ve doğrudan yarışlar içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Bunun dışında sevdiğiniz araçlarla beraber elbette ustalaşmanız gereken bu alanlarda kendinizi deneyimleyebiliyor, diğer oyunculara karşı kapışabiliyor ve diğer araçlarla beraber kapışırken elbette buralarda hızlı bir şekilde ilerlemenin nasıl olması gerektiğini tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 20 farklı pistin bulunduğunu aktarabiliyoruz. Bu pistler elbette her birinin farklı şekillerde özellikleri bulunuyor ve her bir pist içerisinde yapabilecekleriniz ve sergileyebilecekleriniz değişkenlik gösteriyor.
 
 

Bunun dışında elbette her pist içerisinde farklı şekillerde yollar bulunuyor. Zorlu yollar içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu zorlu yolların aşılması tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebilir ve o kısımları nasıl ezberlerseniz o kadar hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve böylece usta olma yolunda daha fazla güç kazanabilirsiniz.
 
Elbette belli bir pisti ezberlemek ve o pist içerisinde neler olup bittiğini görmek gerçekten de oldukça önemli çünkü oyunda bu pistler içerisinde birden fazla kez yarışabiliyor, o pistler içerisinde yer aldığınız süre boyunca oraların nasıl olduğuna siz bakabiliyor ve hangi kısımda dönemeçlerin veya hangi kısımda zorlu kısımların olduğunu görebiliyor ve ezberledikten sonra ise buralardan hızlı bir şekilde geçiş sağlayabiliyorsunuz ve kendinize o yere gelmeden önce hazırlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyunda yer alan farklı ipuçları arasında bulunuyor ve bu ipuçları ile beraber de oyunda hızlı bir şekilde ilerlemenin anahtarı sizlere sunuluyor diyebiliriz.

Diğer taraftan oyun içerisinde elbette dinamik bir hava durumu bulunuyor. Hava durumu sistemi ile beraber oyunda bir yandan güneşli bir hava bulunurken diğer yandan ise yağmurların yağdığı bir havayla karşılaşabilir ve bu da oyundaki yarış deneyimini etkileyen unsurlar arasında bulunuyor. Bunun dışında farklı araçlarla beraber kapışabileceğinizi ve onlarla beraber yol alabileceğinizi yapın da dinamik hava koşulları ile beraber günün saatini ve diğer kısımları değiştiğini belirleyebiliyor ve bu kapsamında günün ilerleyen saatlerinde hava durumunun değişkenlik gösterebileceği ve diğer taraftan bu da yarış deneyiminizi etkileyeceği anlamına geliyor.
 
Elbette güneşli havalarda herhangi bir sorun bulunmuyorken ancak kapalı ve yağmurlu havalarda ise yol tutuş dinamiklerinin oldukça ön plana çıktığını ve aynı zamanda yolların biraz daha kayganlaştığını ve hız konusunda elbette daha sağlam basmanız gerektiğini farkına varabiliyorsunuz. Bu da oyun içerisindeki yarış deneyimini etkileyen unsurlar arasında bulunuyor ve diğer oyuncuları da etkileyen mekanikler arasında yer alıyor diyebiliriz. Dolayısıyla hiçbir iki tur burada aynı şekilde karşımıza çıkmıyor ve benzersiz sürüş koşulları ile beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Gerçekten güzel eklemelerle ve gerçekçi dokunuşlarla beraber oyundan daha fazla keyif alabiliyor ve bu keyfi de kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
 
 
Gerçekçi pistlerle beraber elbette oyunda PC kapsamında farklı şekillerde destekler bulunuyor. Örneğin oyunda Işın izleme sistemi ile beraber gerçekten de ışınların gerçek açılardan geldiğine ve diğer taraftan doğrudan bu ışıkların yüzümüze vurduğu anı da aktarabiliyoruz. Gerçek zamanlı ışın izleme sistemiyle beraber üst düzey bir teknoloji desteğini bünyesinde barındıran bu yapımda gerçekçi yarışlara katılabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz.

Bunun dışında yine hasar sistemi ve kir birikme sistemleri ile beraber de gerçekten gerçekçi bir yapıyla karşılaşabiliyor ve bu yapılarla beraber örneğin çamurlu alandan geçiyorsak aracımızın önüne çamurlanması, kameramızın bu kapsamdaki kirlenmesi ve daha fazla detayla beraber de ortaya çıkabiliyoruz. Lastik doğruluğunda 48 kat iyileştirme içeren ve diğer taraftan fizik unsurlarını bünyesinde barındıran yapımda fotogerçekçi görsellerle beraber son teknoloji simülasyon yarış deneyimini burada yaşamaya hazırlanıyor ve gerçekçi yapılarla beraber de oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.

Elbette bu tarz oyunlarda oyuncular gerçekçilik takıntısı bulunuyorsa bazı durumlarda memnuniyet duymayabiliyor. Çünkü oyunlarda ki yapay zekaların veya diğer unsurların belli noktada belki de zayıf olduğundan bahsedebilir ve diğer taraftan bazı unsurlarında oldukça gerçekçi olmadığını farkına varabiliriz. Ancak genel olarak oyun içerisinde güzel bir gerçekçi deneyimin bulunduğunu aktarabilir ve bu deneyimi de kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Zaten oyun içerisinde hem gerçek modellerden ilham alınan bir yapı bulunuyor hem de gerçekçi pistlerle beraber dinamik hava koşullarıyla beraber de oldukça güzel bir deneyimin bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
 

Oyunda farklı farklı araç türleri bulunuyor ve spor araçlardan da oradan yarış araçlarına kadar farklı şekillerde araç türleri ile beraber oyunu ilerlemeye başlıyoruz. Eğlenceli tek oyunculu deneyim sunan bu yapım içerisinde elbette kendimizi kariyer modu içerisinde gerçekten güzel bir deneyime adım atmaya hazırlıyoruz. Bunun dışında 800'den fazla performans yükseltmesinin bulunduğu bu yapımda aracınızı yükseltebiliyor, aracınızın motorunu daha da güçlendirebiliyor, tekerleklerinin daha farklı şekillerde ivme yakalamasını sağlayabiliyor ve yaptığımız geliştirmelerle beraber de burada hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışabiliyoruz.

Bu yükseltmelerle beraber elbette hem aracınızın rengine, yapışkanlarına ve diğer kısımlarına dokunabiliyor, burada özelleştirme sistemleri ile beraber daha farklı şekillerde ve diğer oyunculardan farklı olabilecek şekilde bulunabiliyor ve oyunda hem sizin hem de arkadaşlarınızın arzu ettiği şekilde yarışları bitirmeye hazırlanabiliyorsunuz. Kupa kariyeri içerisinde yer aldığınız süre boyunca ilgi çekici araçlarla beraber yer alabilir, bu araçları kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebilir, daha fazla performans artışı ile beraber elbette diğer araçlardan daha hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve bu araçları kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Bu oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve çevrimiçi yarışlardan diğer oyunlara kadar farklı modlar içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz.
 
Oyunda farklı farklı oyun modları bulunuyor ve bu modlarla beraber de kendi deneyiminizi daha da geliştirebiliyorsunuz. Örneğin öne çıkan çok oyunculu etkinliklerde kendinizi oyunlara kaptırabiliyor, etkinlikler içerisinde yer alan listelerde üst sıralara çıkmaya hazırlanıyor ve serbest oyun modunda ise sizin ve arkadaşlarınızın arzu ettiği yarışlarda istediğiniz gibi ilerleyebiliyorsunuz. Bunun dışında yapay zekalı oyun modları ile beraber yarış düzenlemeleri yapabiliyor, istediğiniz gibi yakıt stratejisini, yeni sürücü sistemlerini ve daha fazlasını ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve bu kapsamda kendi yarışlarınızı da aynı şekilde özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Genişleyen bir araç dünyası içerisinde yer alabildiğiniz yapımda çeşitli zorlukların, ilgi çekici ortamların ve yeni desteklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyun en son bilgisayarlar için çeşitli donanım desteklerine ve yeni teknoloji desteklerine sahip durumda diyebiliriz ve çokça işletim sistemi için optimize edilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Örneğin DLSS teknolojisi ile beraber yer alabildiğiniz yapımda elbette oyundan daha fazla verim alabilir ve kendi deneyiminizi burada daha da yukarılara çıkarabiliyorsunuz.
 
Diğer taraftan FSR teknolojisi ile beraber burada AMD ekran kartlarında veya diğer tüm ekran kartlarında bu teknolojiyi açarak oyunun FPS'sini daha da yükseltebiliyor ve böylece karanız daha akıcı bir şekilde karşınıza çıkıyor. Oyundan bu şekilde daha fazla verim alabiliyorsunuz. Öte yandan elbette çapraz kayıt ve çapraz oynama destekleri bulunuyor. Bu sayede konsol oyuncuları ile beraber PC oyuncuları bir araya gelebiliyor, kapışabiliyor ve farklı deneyimlerle beraber de kendilerine kanıtlamaya çalışıyor. Bu şekilde oyun içerisinde dilediğiniz gibi yer alabiliyor ve istediğiniz yerden oyunu oynama şansına erişebiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Forza Motorsport
Fallout Dizisinin İlk Bölümü Twitch'te İzlenebilecek Activision'dan Temizlik: 27 Binden Fazla Call of Duty Hilecisi Banlandı

BSC Misafiri

9.4.2024 22:24:04

0
Her ne kadar yarışlardan keyif alsamda oyun bayağı erken erişim halinde dolayısıyla 25 gb azaltılması şaşırtmadı. Bir horizon 5' deki Playground'ın işçiliğine bakıyorum birde Turn10'in bu oyundaki niteliksizliğine, fevkalade hayal kırıklığı. Anlamadığım Forza tech oyun motorunun yıllardır gelişiminden sorumlu bir stüdyonun nasıl böyle çiğ bir ürün çıkardığı. Arkadaş oyun motorunun sahibi sizsiniz bir mazeretiniz olamaz!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız