Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fan Yapımı Super Mario 64 Online'nın Sonu Geldi

24 kişinin online olarak oynadığı Super Mario 64 Online ise onbinlerce oyuncu tarafından oynanıyormuş.
 
     Nintendo telif hakları konusunda oldukça sıkı çalışıyor ve şimdiye kadar pek çok oyunuyla ilgili çalışmaları engellediğini görmüştük. Bunların son hedefi fan yapımı olan Super Mario 64 Online oldu ve programcısının tüm çalışmaları heryerden temizlendi.
 
     Super Mario 64 Online, oldukça tanınmış bir ROM kırıcı olan Kaze Emanuar tarafından çıkartılmış bir fan moduydu. Kendisi yıllardan beri Super Mario 64 için modlar ve hack'ler çıkartıyordu. Super Mario 64 Online sayesinde de insanlar taa 1996 yılında çıkmış klasik oyunu online multiplayer olarak oynayabiliyorlardı.
 
     Fakat Super Mario Odyssey'in çıkışından ve bu modun oldukça popüler olmasından sonra Nintendo programcının Patreon hesabını kapattırdı, Mario 64 müziklerini içeriyor diye de milyonu aşkın izlenme sayısına sahip YouTube videolarını sildirtdi.
 
     Programcının bunun üzerinden para kazanması elbette yanlıştı fakat kendisi Nintendo'dan hiç bir uyarı almadığını ve herşeyin ansızın yapıldığını belirtiyor. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Nintendo Switch Super Mario Super Mario Odyssey Nintendo Nintendo Switch Super Mario Super Mario Odyssey
Naruto to Boruto: Shinobi Striker TGS 2017 Fragmanı Ubisoft'un Mini Oyunu Atomega Çıkış Yaptı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

gurkanse

22.9.2017 13:34:48

0
Nintendoya kızmayın.Gariplerin elinde zaten bi mario bi zelda var.onu da elinde tutmaya çalışan kıskanç karılar gibi hareket ediyolar.Ulan millet beğendiyse yap bi anlaşma oynasınlar.Böyle şerefsiz firma görmedim ben.

BSC Misafiri

22.9.2017 01:58:42

0
Direk bitirmek yerine kârın bir kısmını almakla ilgili anlaşma yapabilirdi nintendo

BSC Misafiri

22.9.2017 01:35:57

+1
quote:

Orjinalden alıntı: lextor Arkadaş ne kinmiş bu! Bırak olum. Yıllanmış oyun zaten. Asık suratlı japon dayılar bazen sinir bozucu olabiliyor.
Telif hakkıyla korunan tescilli markaya sahip oyunlardan ve müziklerinden haksız kazanç sağlamayı düşünecek kadar emek hırsızı olan birine desteği de onun gibi yaşayanlar verirler herhalde. Bunun Japonu, Amerikalısı, Fransızı filan yok, her geliştirici emeğine sahip çıkar. Anormal olan yanlışı savunmaktır, oyun dünyasında maddi imkanı olmasa da binlerce amatör geliştirici özgün fikir ve aylarca süren çalışmalarıyla tırnaklarıyla kazıyarak oyun dünyasında var olmaya çalışıyorlar ve pek çoğu çabasının karşılığını fazlasıyla alıyor. Böyleleri gibi başkalarının emeklerinin sırtından asalak gibi geçinmiyorlar değil mi asık suratlı lextor?

BSC Misafiri

22.9.2017 01:35:33

+1
quote:

Orjinalden alıntı: emre1393 nintendonun allah belasını versin.
Az daha ağlarsan peçete firması sponsorun olacak torrentçi, ha gayret!!!

lextor

22.9.2017 00:23:45

0
Arkadaş ne kinmiş bu! Bırak olum. Yıllanmış oyun zaten. Asık suratlı japon dayılar bazen sinir bozucu olabiliyor.

emre1393

21.9.2017 21:00:40

+1
nintendonun allah belasını versin.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Super Mario Odyssey
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız