Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eski IW Çalışanları Activision'a Dava Açtı

 
 
 
 
 
     Activision ve Infinity Ward eski patronları Jason West - Vince Zampella ikilisi arasındaki sular durulmuyor. Ortaya atılan pek çok idda var ama önce gelin açılan davanın ayrıntılarını öğrenelim.
 
     Geçtiğimiz günlerde Activision tarafından görevlerinden alınan Jason West ve Vince Zampella, Activision'a karşı 36 milyon dolarlık bir dava açtı. Bu meblağ ikilinini diğer isteğinin yanında hiç birşey; 36 milyon dolar + Modern Warfare serisinin tüm kontrolünün kendilerine verilmesi.
 
     İkilinin avukatları mahkemeye verdikleri beyannamede şu iddaları dile getirdi;
 
" Activision firması, müvekkillerin ödenmesi gereken ve Modern Warfare 2 kontarında da yer alan azımsanmayacak bir telif hakkı ücretini ödemeden haftalar öncesinde işlerine son vermiştir."
 
      Açılan davaya karşılık ise Activison hayal kırıklığı yaşadıklarını açıklıyor ve Infinity Ward'ın gizlice EA'ya iltica etmeye çalıştıklarını, bunun içinde iç kaynaklı raporları araştırarak kanıtları ortaya çıkaracaklarını idda ediyor. Hatta öyle ki IW'nin diğer tüm dağıtımcılarla yapmış oldukları iletişim belgeleri ve kayıtları inceleme altına alınmış. Activision, 8 seneden daha uzun bir süredir kendi çatısı altında bulunan Infinity Ward'a her türlü maddi imkanı, teknik desteği ve finansmanı sağlayarak bu noktaya getirmiş olduktan sonra yeni taleplerinin hiç bir değeri olmadığını dile getirirken, sahip oldukları Call of Duty serisinin yine kendi ellerinden milyonlarca fanatiğine ulaşacağını haber ediyor.
 
     Bu iddaların ve dava sonucunun nereye varacağı ise büyük bir merak konusu. 36 milyon doları bilemem ancak Activision, Modern Warfare serisini kaybederse önemli bir kozunu yitireceği kesin.
 
 
 
Kaynak 1
Kaynak 2 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak call of duty fps infinity ward activision modern modern warfare modern warfare 2 cod
Dedikodu : Killzone 3 3D ve Arc ile Bu Yılbaşında Vanquish'in Ana Platformu Playstation 3
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

cengaver_s89

5.3.2010 21:44:35

0
adamlar baştan sona haklı, activision modern warfare'a karşı çıktığını herkes biliyor. bu adamlar olmasa biz hala tatsız tuzssuz FPS oyunları oynayacaktık. Önce Medal of Honor sonrada Call of Duty gibi yapımları insanlığa kazandıran adamlar bunlar. bütün CoD serisinin bu adamlara verilse az. inşallah dava lehlerine sonuçlanırda, adam akıllı FPS oynarız.

BSC Misafiri

5.3.2010 12:44:12

0
gayet doğru yapmış arkadaş dava açma konusunda
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Call Of Duty: Modern Warfare 2
+ TAKİBE
AL
22 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız