Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dyson Sphere Program Derin Uzay Temalı Simülasyon Deneyimi Sunuyor

 
 
Youthcat Studio tarafından geliştirilen ve Gamera Games tarafından yayınlanan uzay, şehir kurma, simülasyon oyunu Dyson Sphere Program, 15 Aralık tarihinde tam sürüme kavuşuyor.
 
Uzay simülasyonu olarak karşımıza çıkan ve şu anda erken erişim sürümü ile beraber oyunculara sunulan oyun, artık tam sürümle beraber eksiksiz ve üst düzey bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde galaksiler arası bir fabrika sistemi oluşturuyor. Burada otomatikleştirilen bir sistemle beraber yer alıyor ve aynı zamanda burada dilediğimiz şekilde galaksiler arası bir ticari hane işletebiliyoruz. Oyunda galaktik bir imparatorluk bulunuyor. Bu imparatorluğu istediğimiz şekilde sıfırdan inşa edebilir ve uzay macera, keşif ve fabrika sistemi ile beraber burada karşılaşabiliyoruz.
 
Bilim kurgu teması ile beraber karşımıza çıkan bu yapım içerisinde yıldızların gücünden yararlanabiliyor, kaynaklar toplayabiliyor, üretim hatlarını dilediğimiz gibi planlayabiliyor ve tasarlayabiliyor, ve yıldızlararası fabrikamızı küçük bir uzay atölyesinden başlatabiliyoruz. Burada ilk etapta küçük bir yapı ile beraber başlar ve sonrasında ise çökecek olarak başladığımız bu yapıyı daha da devasa hale getirebiliyor ve aynı zamanda burada galaksiler arası bir fabrika sistemi kurmuş oluyoruz. Elbette bu fabrika ile beraber kazancımıza kazanç eklemeye çalışır ve yer aldığımız süre boyunca da ışınlardan güç, yani elektrik elde edebiliyor, elektrik santralleri ile beraber farklı sistemler kurabiliyor ve aynı zamanda burada tamamen otomatik bir fabrika sistemine geçiş yapabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde oldukça fazla detay bulunuyor ve bu detaylar içerisinde elbette bir süre boğulacağınız anlamına geliyor. Dolayısıyla oyunu ilk etapta anlamanız belki de bir noktada oldukça zorlu bir süreci temsil edebilir. Ancak sonrasında ise bu detayları çözdükten sonra ve bu detaylarla beraber daha fazla haşır neşir olduktan sonra oyunda daha fazla usta olabilir ve böylece dilediğiniz gibi oyun içerisindeki yerinizi alabilirsiniz. Elbette bu sayede daha deneyimli bir şekilde oyundaki yerinizi aldığınız sürece daha hızlı bir şekilde kurulabilir, daha hızlı bir şekilde üretim malzemelerini buraya getirebilir ve aynı zamanda diğer galaksilere hizmet verebilirsiniz. Elbette oyun içerisinde geniş bir galaksi sistemi bulunuyor. Bu araçları arasında dilediğiniz gibi sistemlerinize oturtabiliyor ve burada elbette üst düzey bir imparatorluk kurmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
Uzak gelecekte yer aldığımız oyun içerisinde bilim ve teknolojinin gücünden yararlanmak tamamen temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor ve buradaki güç tamamen insan ırkına faydalı olması şekilde tasarlanmış durumda. Oyun içerisinde uzay ve bilim kurgu temasıyla beraber yer alabilir ve aynı zamanda burada yeni bir tür süper bilgisayar geliştiriliyor. Arka planda aslında oyunun bir hikayesi bulunuyor ve bu hikayeyi kapsamında ise elbette neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor. Burada yapay zeka sistemlerinin olduğunu görebiliyor, bilgi işlem kapasitesinin insanlığı nasıl daha da ileriye taşıyacağını burada görebiliyor ve aynı zamanda burada bir makine üretimine geçiş yapabiliyoruz. Elbette burada fabrikalar kurabilir ve yaptığımız otomatik sistemler sayesinde de elbette bir kazanç elde edebiliyoruz. Ancak bu kazancı elbette insanların yararına kullanmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız sürece siz de göreceksiniz ki elbette arka planda bu hikaye akıp giderken ancak bir sorunun olduğunu görebilecek ve böylece oyunda aslında temel sorunun neden kaynaklandığını çözebileceksiniz.
 
 
 
Bunu şu şekilde tanımlayabiliriz: Oyun içerisinde, yukarıda da bahsettiğim gibi enerji kaynağı sağlamak için elbette yıldızlardan yararlanabilir, ışıklardan faydalanabilir ve diğer unsurlardan burada çeşitli düzeylerde yararlanabiliriz. Ancak bu noktada, tüm insanlar için yetecek kadar enerjinin olmadığını da belirtmek gerekiyor. Çünkü bu kısımda yer aldığımız süre boyunca elbette tüm insanlığı kapsayacak şekilde enerji bulunmuyor ve biz de bu enerjiyi ne yazık ki bulmamız gerekiyor. Burada ise bizlere büyük bir yük düşüyor ve bu yük ile beraber de elbette oyundaki yerimize almalıyız. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız sürece enerji kaynağını bulmak gerekiyor ve bu kaynakla beraber de elbette oyundaki temel amacımızı yerine getirmemiz lazım. Bunun dışında, oyunda yer aldığımız sürece bu enerji kaynaklarını farklı şekillerde kullanabilir ve en iyi şekilde ve verimli şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda dolayısıyla bu enerji kaynağı ile beraber sürekli olarak haşır neşeli olabiliyoruz.
 
Burada insanlığı bir sonraki seviyeye taşımak için elbette enerji kaynağına ihtiyacımız bulunuyor ve önümüze çeşitli projeler sunuluyor. Burada bir uzay mühendisi olarak bulunuyoruz ve yer aldığınız süre boyunca mühendis olarak veriliyor büyük bir girişime adam atabiliyoruz. İnsanların ihtiyaç duyduğu enerjiye getirmek için, oyun adından da anlaşılacağı gibi bir yıldızın etrafında dönen tüm gücünü ve enerjisini kullanan bir mega yapı inşa etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu temel amacında oyunun döndüğünü söyleyebilir ve sınırsız bir enerji kaynağı elde etmek için de elbette buradaki sistemi bağlayabiliriz. Ancak bunu elbette büyük bir getirisi ve zorluğu bulunuyor.
 
 
 
Bu yapıyı inşa etmek elbette geniş bir kaynağın ve gücün olması gerektiğini bizlere vurguluyor. Dolayısıyla oyunda imkansız bir buluş olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Ancak bunun ipleri tamamen bizim elimizde bulunuyor. Çünkü oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi bir mühendis olarak yer alabilir ve kafamıza çalıştırdığımız esnada ise bu buluşu elbette oyun içerisinde deneme yanılma yoluyla bulmaya çalışıyoruz. Zay atölyesinde istediğimiz şekilde çeşitli araştırmalar yapabilir, üretim hattını dilediğiniz gibi düzenleyebilir ve bu üretim hattı ile beraber kazandığımız kaynaklarda elbette bu tarz büyük buluşları harcayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir döngü bulunuyor ve bu döngüyle beraber de yeni teknolojilerin ve kaynakların kilidini açabiliyoruz. Mega yapı inşa edebileceğimiz nöron yıldızlarına geçiş yapabileceğimiz, aynı zamanda kayarak gezegenlere ve dış gezegenlere doğru gideceğimiz oyun içerisinde türlü türlü kaynakların olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda burada büyük ve çeşitli bir evrenin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde geliştirici ekibin geniş bir sistemi bizlere sunduğunu aktarabiliyoruz.
 
Yeni yeni buluşlar yapabileceğimiz ve devasa bir girişimle beraber oyunda görevlendirildiğimiz yapımda her oyun benzersiz bir yapı ile beraber bizlere sunulmayı bekliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde rastgele bir yapı yer alıyor ve her yapı içerisinde de bulunduğumuz esnada elbette buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda her bir başlangıçta farklı unsurların farklı yerlerde olduğunu görebilir ve bir yerden kaynağı topladıysak bir sonraki oyunun içerisinde o kaynak o yerden toplanamıyor. Dolayısıyla farklı yerlerde ve her bir oyun içerisinde farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Kısacası oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyimi elde edebilir ve bu da deneyimi ve çeşitliliği arttıran unsurlar arasında yer alıyor.
 
 
 
Oyun içerisinde her bir yıldızın, gezegenlerin ve kaynakların farklı dağılımları bulunuyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi rastgelelik durumu prosedürel olarak bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde evren bize ne getirirse getirsin, burada tamamen gelişmeyi ve inşa etmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir yapının olması gerçekten de oyuncular açısından oldukça güzel ve olumlu bir durum olarak çıkıyor diyebiliriz. Bunun dışında, bir uzay mühendisi olarak yer aldığımız yapımda küçük küçük noktaları ve detayları yönetmek oldukça önem arz eder. Bununla beraber elbette küçük detayları yer vererek büyük bir imparatorluğa doğru adım atabiliyoruz. Aynı zamanda yıldızlar arası bir imparatorluk ve fabrikaya doğru geçiş yapabiliyoruz. Onunla üretim hatlarımızı tamamen kendimiz tasarlayabiliyor ve malzemeleri kendimiz burada ayarlayabiliyoruz. Dolayısıyla hangi kısımdan hangi kaynak üretebileceğimizi burada biz belirleyebiliyoruz.
 
Oyunda kaynaklar toplayabiliyor, ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyor, sağa sola keşfedebiliyor, diğer gezegenlere doğru adım atabiliyor, gezegenden gezegene çeşitli transit geçişler yapabiliyor, bir gezegenden diğer gezegene malzemeler yükleyip taşıyabiliyor, aynı zamanda ihtiyaç duyulan yerlere de yıldızlararası taşıma ekipleri oluşturmamız gerekiyor. Oyunda bu kapsamda gerçekten açıkladığımız kadarıyla ilgi çekici detayları ve yeni yeni mekaniklerin olduğunu görebilir ve oyunda geniş çaplı bir deneyimin olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunun erken erişim sürümü ile beraber birçok sorunun ortadan kaldırıldığını doğrulayabilir ve aynı zamanda oyunun oyuncuların geri bildirimleri ile beraber şekillendiğini söyleyebiliyoruz. Sürekli olarak gelişebileceğimizi, üretim hatlarını kurabileceğimizi, oyun bizlere geniş bir deneyim sunmayı hedefler ve bu deneyimle beraber de ilgi çekici görsellerini ve manzaralarında olduğunu söyleyebiliriz.
 
Oyunda uzay macerasını attığımız sürece elbette ilgi çekici manzaraların burada olduğunu belirtebilir ve ilgi çekici bölgeleri de burada geçiş yapabiliyoruz. Bir yandan ürettiğiniz fabrikaların ve kurduğunuz hatların gerçekten de arka planda çalıştığını deneyimleyebilir ve burada bir ekran görüntüsü de alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda gezegenler arasında geçiş yapabilir ve aynı zamanda ilgi çekici ve dikkat çekici manzaraların ne olduğunu da söyleyebiliriz.
 
 
 
Oyunda kaynakları toplarken elbette bir süre oyunda vakit geçirmemiz gerekiyor ve aynı zamanda bantlar aracılığı ile beraber çeşitli tesisler kurabiliyoruz. Oyunda üretim hattını kurarken elbette inşa etme sürecine burada tamamen biz yönetebiliyoruz ve üretim hattı içerisinde hangi kaynakların taşınabilir olduğunu, hangi kaynaklarının seyreltilebilir olduğunu tamamen biz belirleyebiliyoruz. Otomatik üretim hattı ile beraber elbette istediğimiz şekilde en iyi araçlara sahip olabilir ve evrende şimdiye kadar verilen en verimli üretim hattını burada oluşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dolayısıyla oyunun temel amacına zaten bu yer oluyor ve aynı zamanda insanlara faydalı olmak için burada enerji kaynağını bulmamız gerekiyor ve büyük bir buluşu bulmak için de hikayedeki yerimize almaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunun bu temel etrafına döndüğünü söyleyebiliyor ve burada da güzel bir deneyimin sizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Oyun şu anda erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkmasına rağmen Steam sayfasına bakacak olursak gerçekten de çok olumlu ve çoğunlukla olumlu etiketlerine sahip olduğunu görebilir ve burada da oyuncuların sevdiğini doğrulayabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz uzay temalı oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Elbette uzay temasıyla, bilim kurgu temasıyla ve aynı zamanda üretim hattıyla ve inşa etme içerikleriyle beraber bu oyundaki yerinize almak isterseniz de gerçekten de güzel bir deneyim diyebiliriz. Oyun zaten 15 Aralık tarihi ile beraber tam sürüme kavuşmayı hedefliyor ve bununla beraber de oyunda deneyim bir üst seviyeye doğru ulaşıyor.
 
Oyunu şu anda Steam sayfası üzerindeki fiyatına bakacak olursak 18 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu söyleyebilir ve yüzde 10'luk bir indirimin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunun tam sürümüne çıkışıyla beraber belki de bir zam alacağına aktarabiliriz. Ancak bunun net olarak doğru olduğunu söyleyemiyoruz. Oyunun indirimsiz fiyatı ise 20 dolarlık bir fiyat etiketine sahip durumda.

Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Dyson Sphere Program
Spider-Man 2'de Venom Konuşmalarının Yüzde 90'ı Oyuna Dahil Edilmemiş! Eğlenceli Sıra Tabanlı Yapım Born of Bread Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız