Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eğlenceli Sıra Tabanlı Yapım Born of Bread Geliyor

 
 
WildArts Studio Inc. tarafından geliştirilen ve Dear Villagers tarafından yayınlanacak olan macera, taktik, keşif oyunu Born of Bread, 5 Aralık tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
İlgi çekici karakterler ve animasyon tarzıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde eğlenceli bir rol yapma deneyimi bizleri bekliyor. Oyunda aynı zamanda unutulmaz karakterler olduğunu söyleyebiliriz ve yandan görünümlü bir kamera bakış açısı ile beraber ilerlediğimiz oyunda sıra tabanlı geleneksel bir savaş sistemi yer alıyor. Oyun içerisinde birden fazla oyun mekaniğinin harmanlandığını, eğlenceli bir içerikte sunulduğunu ve gerçekten de oyunun tadını çıkarabileceğimiz ortamın bizlere aktarıldığını görebiliyoruz. Bu kapsamda büyük bir maceraya atılabiliyoruz.
 
Başka bir çağdan gelen varlıkların yer aldığı oyunda elbette geniş bir diyar içerisinde bulunabiliyor ve bu diyar içerisinde elbette klasik hikayelerde olduğu gibi kötülük düşmanlar bizlere sunuluyor. Herkese büyük bir tehditle bünyesinde barındıran düşmanları elbette ortadan kaldırmak için bir kahraman takımının olması gerekiyor. Burada da işte biz ve ekibimiz devreye girer. Sıra tabanlı taktik savaş sistemiyle beraber bu düşmanlardan istediğimiz şekilde kurtulabilir ve yaptığımız taktiklerle beraber de ekibimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Oyunda ilgi çekici grafik tarzıyla beraber attığımız adımla, oyunda karakterleri kontrol edebiliyor, sıra tabanlı taktikle beraber dilediğimiz strateji ve planlamayı yapabiliyor ve aynı zamanda bu arada karakterlerimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz. Bu kısımda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor. Çünkü bu sıra tabanlı taktik savaşları içerisinde yapacağınız her bir unsur oldukça farklı bir şekilde karşımıza çıkabilir ve yaptığınız her hamle burada oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
 
Farklı düşmanların yer aldığı oyun içerisinde elbette her bir düşmanın farklı bir vuruş dinamiği ve gücü bulunuyor. Düşmanların zorluğu ilerleyen süreçte gitgide artış gösterirken, ilk etapta kolay bir şekilde karşımıza çıkıyor. Burada elbette ilk etapta rehber eşliğinde oynayarak dinamiklerine alışmaya çalışıyor ve aynı zamanda arka planda yer alan hikayeyi burada öğrenebiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan karakterler ilgi çekici bir tarzla beraber karşımıza çıkıyor ve ana karakteri olarak burada tavşan olarak yer alabiliyoruz. Oyunda ilerlediğimiz esnada hem arka plan hikayesini öğrenmeye başlıyor hem de mizah dolu bir içerikle beraber burada yer alabiliyoruz. Aynı zamanda büyüleyici bir dünyayı keşfe çıkabileceğimiz yapımda macera dolu bir yolculuğa atılabiliyoruz.
 
 
 
Oyunun içerisinde bizim dışımızda farklı farklı karakterler de yer alıyor. Oyunda arka planda yer alan hikayeye hem ara sahnelerle hem de karakterler arasında diyaloglarla beraber destekleniyor. Enteresan karakterlerle tanışabileceğimiz ve unutamayacağınız bir macera yaşayacağımızı yapımda tüm diyarın ihtiyaç duyduğu kahramanlar bu oyun içerisinde yer alıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi içerisinde bulunduğumuz diğer eğlenceli ve zevkli bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve burada farklı farklı bölgelere doğru adım atmaya çalışıyoruz. Oyunda bahçeli alanlardan ormanlara doğru ilerleyebiliyor, farklı şehirlerden diğer mahallelere doğru geçiş yapabilir ve burada farklı şekillerde yer alabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu bölgeler içerisinde geçiş yapabiliyor ve farklı arka plan manzaralarıyla da karşılaşabiliyoruz.
 
Tüm diyara kaos saçan ve bu kaosu durdurmak için elimizden geleni yaptığımız oyunda macerada koşarken elbette karakterlerimizle beraber de ilerlemeye başlıyor ve aynı zamanda karakterlerimizi de geliştirebiliyoruz. Nitekim bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki elinize aldığınız kartlar ve donanımlar oldukça önem arz eder. Oyun içerisinde de farklı hamleler yapabilir ve aynı zamanda sıra tabanlı taktik savaşları içerisinde yaptığımız her hamle oldukça önem arz eder. Burada hamlelerimizi daha iyi bir şekilde değerlendirmek isteyebilir ve aynı zamanda düşmanların üzerinden gelmeye çalışabiliriz. Çünkü düşmanların üzerine sıkı bir şekilde indirdiğimiz darbeler oldukça karşılıklı olabilir ve aynı zamanda onlara indirirken de elbette karakterlerimiz zorlanabiliyor. Dolayısıyla oyunda öncelikle karakterlerimizi güçlendirmeli ve aynı zamanda elde ettiğimiz kartları da bu kapsamda arttırmalıyız. Oyunun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu tür dinamikleri ve içerikleri oldukça dikkat etmemiz gerekir. Zaten oyunun özünde de bu tarz mekaniklerin olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
 
2 boyutlu macera içerisinde elbette grafikler ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor ve farklı karakter tiplemelerinin burada olduğunu görebiliyoruz. Rengarenk karakterlerle tanışabileceğimiz ve onlarla beraber hareket edebileceğimiz yapımda tehditkar bir düşman grubunu ortadan kaldırmaya çalışıyor ve kendi karakterlerimizle beraber de bunları bu diyardan sürmeye çalışıyoruz. Garip düşmanlarla beraber savaşabileceğimiz, onlarla yüzleşebileceğimiz ve alt edebileceğimiz yapımda tuhaf yetenek setleri ile beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda bunlarla beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Çünkü oyun içerisinde zaten sıra tabanlı taktik savaşları içerisinde tuhaf becerileri burada sergileyebilir ve aynı zamanda düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırarak ganimetimize ganimet ekleyebiliyoruz.
 
Daha çok çocukları hitap edecek olan yapısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan ama aynı zamanda büyükleri de hitap eden bir yapım bünyesinde barındıran yapımında gerçekten de ilgi çekici bir içerik olduğunu söyleyebilir ve burada güzel ve uzun soluklu bir macerayı atlayabiliriz. Onun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yanımıza aldığımız arkadaşlarımızla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, karlı alanlarda sıcak bölgelere kadar dilediğiniz şekilde yer alabilir ve burada koşumuzu yaparak kaldığımız yerden devam edebiliriz. Düşmanlarla yüzleşebileceğimiz, enteresan sıra tabanlı savaş sisteminin tadını çıkarabileceğimiz yapımda klasik unsurlarının yanı sıra reflekslerimizi zorlayacak yeni bir etkileşim sisteminin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.
 
 
 
Yani oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca standart ve klasik sıra tabanlı savaş sisteminin yanı sıra aynı zamanda doğru zamanda doğru tuşlara basmamız gereken etkileşimli bir mekanik sisteminin yer aldığını söyleyebilirim. Burada reflekslerimizi kontrol etmek durumunda kalabiliriz. Bu etkileşimli sistemle beraber elbette oyun içerisinde yaptığımız her hamlenin oldukça önem arz ettiğini söyleyebilir ve farklı direnç sistemlerini ve aynı zamanda düşman açıklarını burada kullanabileceğimizi aktarabiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı detaylar yer alıyor ve bu detaylarla beraber de elbette oyunun hangi dinamiklere sahip olduğunu öğrenebiliyoruz. Bu dinamikleri keşfetmek de elbette tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hikaye süresince yakın arkadaşlarımıza ekibimize katabiliyor ve onlarla beraber bir ekip olarak, yani takım olarak yer alabiliyoruz. Onlarla beraber düşmanlara karşı savaşabiliyor, sağda solda keşfedilecek alanları açabiliyor ve platform unsurlarını bu kapsamda onların yardımıyla geçebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca yalnız başımıza ne yazık ki ilerleyemiyor ve arkadaşlarımızın yardımı olmadan buralara geçemiyoruz. Örneğin, oyun içerisinde kapalı bir kapının olduğunu görebilirim. Burada arkadaşımızın bir yanan bomba attığını görebiliyorum ve böylece kapının yanarak ortadan kaybolmasını sağlayabilir ve aynı zamanda burada da geçiş yapabiliyoruz. Yine diğer taraftan kabuk şeklinde bir kapının olduğunu görebiliyorum ve bu kabuk şeklindeki kapının arkadaşınız tarafından kırıldığını ve aynı zamanda bir yerden bir yere atlamak için platform boşluğunu dolduracak olan bir arkadaşımızın olduğunu görebiliyorum. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz eksiklikleri tamamlayacak ve platform zorluklarında bizlere yardımcı olarak çeşitli arkadaşlarımız bulunuyor ve bunlarla beraber de bir ekip olabiliyoruz.
 
 
 
Dikkat çekici karakterlerle tanışabileceğimiz ve maceralarımız boyunca bu karakterleri kullanabileceğimiz yapımda her bir karakterin kendine ait özel yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Örneğin, bir karakter bir bölgeye doğru bomba atabilirken, diğer bir karakter ise daha çok madencilik ve kaza üzerine uzmanlaşmış olabiliyor. Örneğin, diğer bir karakter ise platform boşluklarını doldurma konusunda uzman bir kişi olarak karşımıza çıkıyor ve daha çok bilim konusunda bizlere yardımcı olabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı karakterlere farklı yetenekleri ve kendine özel beceri setleri bulunuyor ve böylece bunlarla beraber de oyunda hem platform zorluklarını hem de düşman zorluklarını aşabiliyoruz. Elbette bu düşmanlarla beraber yer aldığımız süre boyunca hem karakterlerin özel güçlerinden faydalanabilir hem de ekibimize daha da genişletmeye çalışabiliriz. Kısacası, oyunda bu karakter konusunda gerçekten de güzel bir iş çıkartılmış durumda ve her karakterin burada farklı bir deneyimle bizlere aktarması elbette oyun içerisinde sıkılmayacağımızı da ifade ediyor.
 
Arkadaşlarımızla beraber ekip olabileceğimiz ve takımımızı toparlayabileceğimizi yapıp da yeni karakterlerle tanışabiliyor ve her bir karakterin burada farklı bir kişiliği ve kendine has özellikleri bulunuyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca onların özgün becerilerini kullanabilir ve hem işlerde hem de keşiflerde aynı şekilde bu karakterlerden yararlanabiliyoruz. Bunun dışında yine yukarıda bahsettiğim gibi engellerin üstesinden gelmek için bu karakterleri kullanabilir ve aynı zamanda kendi yeteneklerimizi burada harmanlayabiliyoruz. Nitekim, geldiğimiz noktada oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir detayın yer aldığını söyleyebilir ve arka planda yer alan hikayeyi deneyimlediğimiz yapımda güzel bir macera sıra tabanlı rol yapma deneyimi elde edebiliyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçekten de güzel bir deneyim bizleri bekliyor ve renkli karakterlerle beraber burada tanışmayı bekleyebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve buraları keşfederek aynı zamanda gizli noktaları açığa çıkarabiliyoruz. Farklı karakterlerin yer aldığı oyunda sıra tabanlı taktik savaşlarında bulunabilir ve düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırabiliyoruz. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve gerçekten yeni bir deneyime ve maceraya katılmak istiyorsanız, oyun içerisinde hem sıra tabanlı standart bir deneyim hem de yeni mekaniklerin harmanlığında ve aynı zamanda reflekslerimizi konuşturabileceğimiz bir içerik yer alıyor. Bu içeriklerle beraber de deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz.
 
Oyunun şu an Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz istek listenize ekleyebilir çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 5 Aralık tarihinde bizleri karşılamaya hazırlanıyor ve birçok dil desteği ile beraber karşımıza gelmeyi bekliyor.
Bunun dışında, oyuna Steam sayfası üzerinde yine bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü ile beraber istediğiniz şekilde oyunun bir kısmını deneyebilir ve ücretsiz bir şekilde elde ettiğiniz bu demoyu indirebilirsiniz. İndirdiğiniz bu demo sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabilir ve oyuna nasıl bir yapıya sahip olduğunu bu kapsamda öğrenebilirsiniz.
 
Aynı zamanda demo sürümünün sayesinde oyunu istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize ve satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümleri gerçekten de oyuncular ve bizler açısından oldukça önemli bir sürüm diyebiliriz.
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Born of Bread
Dyson Sphere Program Derin Uzay Temalı Simülasyon Deneyimi Sunuyor Three Kingdoms Zhao Yun Yeni Bir Rol Yapma Deneyimi Getirmeyi Hedefliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız