Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Driver Yapımcısı PC'deki DRM Hakkında Konuştu


     Son dönemde Ubisoft'un oyunlarını korsandan koruma amaçlı çıkardığı yeni koruma sistemi, korsan veya orijinal, herkesin başına bela olmuş durumda. Orijinal oyun kullanıcıları bile bu duruma tepki gösterirken, Ubisoft uzun süre sessiz kaldı. 
 
     Dün, Eurogamer'a konuşan Driver: San Francisco yapımcı şirketi Ubisoft Reflections'ın kurucusu Martin Edmonson, Ubisoft'un DRM sistemini korudu. Bildiğiniz üzere Driver: San Francisco da, UbiDRM'i kullanan Ubisoft oyunlarından.
 
     Martin Edmonson, "Eğer ortaya çıkardığınız işin korunmasını istiyorsanız, birşeyler yapmak zorundasınız." açıklamasını yaptı. Edmonson, "PC'de korsancılık inanılmaz oranlara yükseldi. Bu oyunların yapılması da bir o kadar inanılmaz fiyatlara mâl oluyor. Bu tür faaliyetler olunca da, korumaya yönelik yeni sistemler denemek zorunda kalıyorsunuz. Eğer korsan kullanan sayısı az olsaydı, korumaya gerek kalmazdı." şeklinde konuştu.
 
      Korsan özellikle, sadece tek kişilik oyun modlarının bulunduğu yapımların baş belası durumda. Hatırlayacağınız üzere bu senenin beğenilen yapımlarından L.A. Noire'in yapımcısı Team Bondi, dün iflas bayrağını çekmişti. Edmonson'ın da dediği gibi, her ne kadar bazı sorunlar çıksa da bu duruma birilerinin birşey yapması gerekli.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Yarış Driver: San Francisco PC PS3 Wii Xbox 360 Reflections Ubisoft
OPM: Resident Evil 6 TGS'de Duyurulacak Section 8: Prejudice'ın DLC Çıkış Tarihi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

:::LOSTPLANET:::

4.9.2011 12:01:24

0
korsan oynamasan ne değişecek ki sen "oyunu korsan oynamıyorum abi" diyince oyun satış rakamları artacak mı? Hani yağmurlu bir günde ıslanmışsındır durakta otobüs beklersin.yanından bomboş yavaş yavaş bir taksi geçip gider."ulen beni alsan götürsen para istersin halbuki bomboş gidiyorsun ben olsam da olmasam da sen oraya gideceksin boş olarak" dersiniz ya işte bu da o hesap. dünyada 1 tane insan bile korsan oyun almasa orjinal oyunlar satılmıcaksa satılmaz. kimse kopya oynamıyor diye herkes oyun satın alacak değildir. bunu düşün(e)meyen aptallar, korsanı satışlarını düşürdüğünü bahanesine sarılmaktadır. "benzin ucuzladı diye kimse gidip porsche satın almaz"

BSC Misafiri

3.9.2011 16:45:48

0
hadi yaw oyunların yapımı pahalıya mal oluyor diye neden oyuncuları resmen kaz gibi yoluyorsunuz...! dlc'ler resmen oyun fiyatında, pc oyunları 150+ tl konsol oyunları 250+ tl, sonra zırt pırt ekstra donanım istekleri yok efendim directx 11, yok ps4 yok bilmem ne, aman yarabbi birinci oyun çift çekirdekli işlemciye ya da ps3'e çıkıyor 2. veya diğer serilerin sistem ihtiyaçlarına bakmaya korkar olduk... heralde öbür oyunlar içinde ps4 veya 8 çekirdekli sistem felan isterler...oyuncu olmak için illa üst düzey yönetici mi olmak lazım...! durumu müsait olmayıpta oyun oynamak isteyenler ne yapacak onuda düşündünüz mü peki..? bu yapımcıların süper lüks hayat istekleri sebebiyle yakında oyun oynayan kalmayacak bakında görün... emekleriniz korunacak diye insanlar çalıştıklarının karşılığı bütün paralarını mı yatırsınlar... yapımcılar korsanı engelleyip daha çok satış yapmak istiyorlarsa kaprislerinden vazgeçip özellikle oyun fiyatlarını düşürsünler yoksa bu konu daha çok muammaya gebe... ayrıca oyun fiyatları olması gerektiği gibi olursa emin olun bugüne kadar oyun oynamayan insanlar bile bir kaç tane alıp oynarlar saçmalamaya gerek yok...

BSC Misafiri

3.9.2011 16:45:31

0
orjinal oyun fiyatları berbat derecede yüksek olmasaydı insanlar her yeni oyun çıktığında hiç içleri acımadan ya gidip oyun satılan bir mağazadan ya da internet sitesi üzerinden normal bir fiyatla bir değil bir kaç tane oyunu hemen alırdı ama yapımcılar sırf oyun yapıyorlar diye herşeyi altın renginde görmek istedikleri için oyun çıktıktan en az 2 -3 hafta sonra zar zor korsan oyun alıyorlar sonra da buyur drm...!

Vio35

3.9.2011 11:40:43

0
arkadaşlar yeri burası değilde bu ne zaman çıkacak ya türkiyeye gelmedi hiç bi psndede yok avrupada var oyun buralara gelmedi hiç bi firmadada yok aral getiriyo dedik aralda yok spotçular bişi bilmiyo hepsisonye baktım her oyun var bu yok ben anlamadım herkes şimdiden bf3 fifa pes siparişini açmış bundan haber yok

BSC Misafiri

3.9.2011 02:06:38

0
Yok, arkadaş haklı 5 tlye de verseler almıyor bizim halkımız yine...Tf2 örneğin 1 dolara premium yapıp orj gibi oynayacaksın.adam yapmıyor bir de para mı verecem diyor.İşte 5 tl yede satsalar yine korsan alır bizdeki büyük çoğunluk

BSC Misafiri

2.9.2011 22:21:02

0
"Eğer korsan kullanan sayısı az olsaydı, korumaya gerek kalmazdı." "Eğer orjinal fiyatlar pahalı olmasaydı, korsana gerek kalmazdı"

Metodiev35

2.9.2011 22:10:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri herkes oyun fiyatları pahalı diyor ama 5 tl ye satsan bile almazlar bi türküdür tutturmuşlar pahalı diye
5 tlye satılan oyunları o multiplayer keyfini yaşamak için herkes alır merak etme

alito

2.9.2011 21:33:40

0
iyide DRM kırıldı zaten yine korsan çıkacak bu oyun. kırılmış bir DRM nin UBISOFT 'a ne faydası var ben hala anlamış değilim.

BSC Misafiri

2.9.2011 20:56:25

0
pc versiyonu 27 eylül de mi çıkıyor ?

BSC Misafiri

2.9.2011 20:56:22

0
Adamlar emeklerini korumak istiyor ne yapsnılar onlarda haklı.

BSC Misafiri

2.9.2011 20:55:57

0
herkes oyun fiyatları pahalı diyor ama 5 tl ye satsan bile almazlar bi türküdür tutturmuşlar pahalı diye

thepunisherWZ

2.9.2011 20:31:55

+1
Türkiye'de *hayvani derecede* ÖTV, KDV, KPSS, ÖSS, döviz, falan, fıstık olduğu sürece "KORSAN OYUNCULUĞUN BÜYÜMESİNİN ÖNÜNE GE-Çİ-LE-MEZ!".

MGEDK

2.9.2011 20:20:21

0
Ya arkadaşlar belki "-" leneceğim fakat bunu söylemem gerekiyor... Ben şahsen DRM yi seviyorum fakat sevmem korsan oyunların engellenmesinden değil... getirdiği yeniliklerden dolayı... Misal Splinter Cell Conviction oyununda da DRM sistemi mevcut. Bir kere bu sistem bulut ile çalışıyor. Yaptığınız görevleri, zamanları, achievementları buluta kaydediyor ve accountunuzu Uplay bulunan başka bir PCde kullandığınızda tüm savelerinizi o kullandığınız PCye indirerek sekronize ediyor. Tamam bunları yapmanız için sürekli internet bağlantınızın olması şart fakat bence çok da mühim değil... Çünkü sadece bağlantı gerekiyor hızı önemli değil ben şahsen sürekli download yapan biriyim ve bir kere dahi olsun Accountuma yanlış geçirilmiş veya geç geçirilmiş bir save veya başka bir şey görmedim.

BSC Misafiri

2.9.2011 19:47:38

0
koruma felan yapmasınlar sonra cr ackler geç çıkıyor :D:D

waltran

2.9.2011 19:30:40

+1
yahu bu adamlar yazılımcı değil m? bu durumda korsanı asla ve asla engelleyemeceklerini bilmiyorlar mı? (bulut sistemler hariç) saçma sapan koruma sistemlerine para harcayacaklarına(nasıl olsa kırılacak) oyunu almak için elimize neden verseler, alan adam para boşa gitti demek yerine iyikide satın almışım dese ve fiyatları biraz daha normal olsa(bir yerde 60 dolar bir yerde 60 pound bir yerde 15 dolar) her ülkeye aynı fiyata gönder kura ve vergiye göre değişsin ondan sonra korsan halen bu kadar çok olursada, zararda ediyorsan bırak abi bu işi o zaman. orjinal alana drm gibi saçmalıklarla İŞKENCE etmek, yok bu platformda korsan çok diye o platform için oyunu bile bile geç çıkarmakla korsanı engellemez dahada artırırsın. korsanı engellemek yerine orjinali sevdirmeyi öğrenmeleri lazım bu adamların. orjinal oyun alan adamada oyunun yarısını kesip sonra dlc diye satıyorsunuz ayıp değil mi? l.a noire konusundada team bondi zaten rockstarla iyi geçinemiyordu herkese hitap etmeyen multiplayersiz bir oyun içinde gereğinden fazla para harcadılar sonrada battılar. o oyunu korsan indirenlerinde pek olduğunu sanmıyorum olsada oynamamıştır gerçekten seven adamda vay be bu tarzda oyun yapmak cesaret ister diye gidip satın almıştır zaten.

ahamada

2.9.2011 19:28:55

+2
xbox360 a da xgd3 ile geldi oyun hayırlı olsun :)

SilentMuroTR

2.9.2011 19:21:13

+2
Uyduracak başka yalan bulamamış adam lan konsollara bak sen kör herif korsan oyunlar 2 hafta önceden indirilip bitiriliyor sonra gelde pc'ye korsan kullanımı arttı'de zaten pc'ye oyunmu çıkarıyosunuz.

assassinferhad

2.9.2011 19:17:42

-5
Fiiayatlar cok paha. Ne yapalim? Oyun oynamayalim mi? Evet sen emek harciyorsun, emeyine bir fiyat picmen gerek. Ama bu fiyat ,fiyat degil.

tnszfr

2.9.2011 19:16:34

0
quote:

Eğer korsan kullanan sayısı az olsaydı, korumaya gerek kalmazdı
!!!!!!
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Driver: San Francisco ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
41 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız