Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dragon's Dogma 2 Hayranları Memnun Etmek İstiyor

 
 
Serinin devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Dragon’s Dogma 2, çok beklenen yapımlar arasında yer alıyor. Bir hayli dikkat çeken yapısıyla beraber sunulmak istenen bu yapımda, fantastik bir dünya içerisinde bulunuyoruz ve bu dünyada hayatta kalmanın yollarını arıyoruz. Daha çok zorlu unsurlarla beraber bizlere sunulacak olan bu yapım içerisinde, türlü türlü düşmanlara karşı gelmeye çalışıyoruz. Aslanlarla, kaplanlarla, devasa şahinlerle ve daha fazlasıyla beraber kapışabileceğimiz bu yapımında karakter olarak da bir seçim yapabildiğimizden bahsedebiliyoruz.
 
Her türlü duruma karşı hazırlıklı olmamız gerektiği bu dünya içerisinde, gerçekten de zorlu ve tehditkar bir ortamın olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda açık dünyası ile beraber dikkatleri üzerine çekiyor. Düşmanlara ve görevlere karşı yaklaşımımızı tamamen kendimiz ayarlayabildiğimiz ve kendi deneyimimizi özelleştirip kişiselleştirebildiğimiz yapımda, yapabileceğimiz oldukça fazla iş bulunuyor. Bu görevlerle beraber de oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Hem ana görevlerle hem de yan görevlerle beraber dalış yapabileceğimiz bu fantastik dünya içerisinde, bizleri bekleyen birçok tehdit ve ilgi çekici olay bulunuyor.
 
Serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda, elbette yolculuğumuz sırasında ilgi çekici ortamlarla beraber karşılaşabiliyor ve bu ortamları keşfederken bir yandan da çeşitli kaynakları toplamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve aksiyon ve rol yapma deneyimiyle beraber yer almak, gerçekten de bu tarz oyunları sevenlere büyük oranda hitap ediyor. Oyunda hemen görünüşlerinden saldırı stillerine kadar oldukça fazla düşman çeşidi bulunuyor.
 
 
 
Bu düşman çeşitlerini ortadan kaldırmak için elbette elinizdeki kılıca ve büyülere yüklenebiliyor ve aynı zamanda diğer taraftan karakter odaklı bir yapı olduğundan dolayı farklı farklı karakter sınıflarıyla ve güçleriyle karşılaşabiliyorsunuz. Öncelikle oyunda farklı büyü türleri ile, kılıçlarınızla, uzaktan yay ve oklarınızla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve bunları istediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz. Düşmanlara karşı diğer taraftan kendi becerilerinizi aktif hale getirerek bir anda üzerlerine doğru atılabiliyor, onları bir anda ortadan kaldırabilir ve yerle bir edebiliyorsunuz. Çeşitli komboları kullanabileceğiniz ve bu komboları dilediğiniz şekilde düşmanlara karşı sunabileceğiniz yapımda, aksiyon sistemine de gerçekten vurgu yapıldığını aktarabiliyoruz.
 
Sürükleyici bir fantastik dünya içerisinde yer aldığımız yapımda, elbette ilk oyunda yer alan ortamların, ikonik karakterlerin ve daha fazlasını yer aldığını görebilir ve daha gelişmiş bir sistemle beraber de oyundaki yerimizi alabiliriz. Kendi deneyimimizi özelleştirebileceğimiz yapımında, her türlü duruma karşı hazırlıklı olmamız gerekir. Oyunda oyunculara meydan okuyan tek oyunculu bir hikaye kısmı yer alıyor ve bu hikayeye odaklı yapım içerisinde de hem aksiyon hem de rol yapan unsurlarıyla beraber ilerleyişimize kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Keşfe açık açık dünyası ile yer aldığımız yapımda, gerçekten de yapabileceğimiz oldukça fazla iş bulunuyor. Bu ortamları istediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve aynı zamanda ikonik karakterlerle de karşılaşabiliyoruz.
 
Bu karakterlerle karşılaştıktan sonra onların arka plandaki hikayelerini öğrenebiliyor ve aynı zamanda onların bizlere çeşitli görevler verdiğini deneyimleyebiliyoruz. Onlardan görev aldıktan sonra elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve açık dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu gizli noktaları da açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda her bölgenin farklı atmosferi ve manzaraları bulunuyor. Aynı zamanda düşman çeşitliliği hedef bölgelere göre değişkenlik gösterebiliyor. Elbette bu ortamların dikkat çekici atmosferleri ve manzaraları sürekli olarak bizlere ekran görüntüsü almaya itiyor ve oyunda gerçekten de dikkat çekici manzaraların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu şekilde oyunda ilerlemeye çalışıyor, bu bölgeleri keşfedebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz.
 
 
Tek oyunculu bir hikaye modunun bizlere aktarıldığı yapımda büyük bir macera deneyimi bizlere sunuluyor. Oyunda karakter odaklı bir yapının olduğundan bahsettik. Dış görünüşümüzden kullandığımız donanımlara kadar farklı şekillerde oyunda yer alabiliyor ve aynı zamanda hikaye odaklı bir yapım içerisinde fantastik dünyayı keşfederken diğer yandan ise hikaye unsurlarını burada görebiliyoruz. Arka planda yer alan hikayeyi elbette devam oyununun gerekliliklerini yerine getirmeye hazırlanıyor. Aynı zamanda hem bu hikaye durumu karakterler arası diyaloglarla hem de ara sahnelerle beraber bizlere aktarılıyor ve burada gerçekten de sinematik bir deneyim de elde etmeye çalışıyoruz.

Bu tarz oyunlarda hikaye anlatımı elbette genel olarak karakterler aracılığıyla bizlere sunulmak istenir ve bu oyunda da aynı şekilde bunların olduğundan bahsedebiliyoruz. Yapay zekanın bu tarz oyunlarda oldukça önemli olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Çünkü yapay zekalı düşmanların elbette bizlerin hamlelerine karşı farklı şekillerde saldırıya geçmesi ve yaptığımız hamleleri son derece analiz etmesi oldukça mühim. Bu tarz oyunlarda bu yapay zekanın gerekliliği ve düzgün çalışması ön plana çıkmaya hazırlanır ve oyuncular bu şekilde yorumlamalarda bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca yapay zekaların ve düşmanların bizlerin hamlelerine karşı tepki vermesi ve açık dünya içerisinde yer alan karakterlerin ise herhangi bir yaptığımız olaya tepki göstermesi gerçekten de oyuncular tarafından sevilen unsurlar arasında bulunuyor.

Serinin uzun süredir beklenen devam oyunlarından biri olan bu yapımda elbette yaratıcılığımıza meydan okuyan bir macera bizleri bekliyor. Burada kullanabileceğimiz silahlar oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda yapabilecekleriniz oldukça farklı olduğundan dolayı ve aynı zamanda farklı kombolarla ve aksiyon sistemi ile beraber ilerlediğinizden dolayı her bir oyuncu yeni bir içerikte buluşabiliyor. Diğer taraftan görevleri farklı şekillerde tamamlayışınızda elbette burada değişkenlik gösterebiliyor.
 
 
 
Oyunda istediğiniz şekilde farklı silahlar ve donanımlar kullanabiliyor, kılıçlardan yaylara, büyülerden daha fazlasına kadar bu unsurlarla karşılaşabiliyorsunuz. Rol yapma serisinin uzun süredir beklenen devam oyununda hikaye odaklı bir yapı ile karşılaşabiliyor ve aynı zamanda istediğimiz şekilde savaşlara katılabiliyoruz. Bu silahların kullanımı tamamen bize ait oluyor ve hangisi üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre geçiş sağlayabiliyorsunuz. Elbette oyunda kullandığınız silahlara göre yapabileceklerinize farklılık gösterebiliyor ve kombolarınızı da buna göre ayarlayabiliyorsunuz.
 
Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları keşfediyor ve aynı zamanda kaynakları toplayarak da farklı donanımların sahibi olabiliyorsunuz. Diğer taraftan farklı düşmanlarla beraber burada karşılaşabiliyor. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada patron savaşları yer alıyor. Patron savaşları elbette daha zorlu bir aksiyon sistemini beraberinde getiriyor ve burada uzunca süre bu düşmanla beraber kapışmak durumunda kalıyoruz.

Örneğin oyun içerisinde devasa bir ayı ile beraber kapışabiliyor, diğer taraftan dev gibi bir Şahin ile karşı karşıya kalıyor. Aynı zamanda aslanla burada mücadeleye girmek durumunda kalır ve daha fazla canlıyla ve diğer düşmanlarla beraber burada hayatta kalma mücadelesine katılabiliyoruz. Elbette bunlarla kapışırken öncelikle onların nasıl saldırı yaptığını öğrenmek gerekiyor ve ona göre de kendi saldırı ve savunma stilimizi ortaya koyabiliyoruz.

Dolayısıyla öncelikle patronları nasıl saldırdığını öğrenmeli ve ona göre kendi savunma sisteminizi ortaya çıkarmalı ve aynı zamanda onların saldırılarını boşa çıkaracak hamleleri de burada gerçekleştirmelisiniz. Bunları yaptıktan sonra elbette onların canını yavaş yavaş azaltabilir ve onları tuzağa çekerek de çevre unsurlarını kullanarak ortadan kaldırabilirsiniz. Dolayısıyla burada kullanabileceğiniz taktikler ve planlamalar tamamen size ait olarak değişkenlik gösterebilir ve böylece siz de zorlu bir patron savaşı içerisinde yerinize alabilirsiniz.
Bu patron savaşları belli bir bölge içerisinde gerçekleşebilir ve aynı zamanda çevreyi de kendi lehinize kullanmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Çevre unsurlarını elbette kendi avantajınıza kullanmak burada oldukça önem arz ediyor. Çünkü patron ile kapışırken burada uzunca vakitler yer alabilir ve çevreyi iyi analize ederek buradaki unsurları kullanmak durumunda kalabiliyorsunuz.
 
 

Örneğin önünüzde bir ağaç var ise elbette tam düşman saldıracakken bu ağacı siper olarak kullanabilir ve kendinizi bu saldırıdan savunabilirsiniz. Bu tarz çevre unsurlarına kullanarak dilediğinizi gerçekleştirebilir ve daha fazlasını bu oyunda görebilirsiniz.

Yapay zekanın oldukça önemli olduğu yapımda elbette son teknoloji geliştirmelerle beraber grafikleri ve animasyonların bizlere sunulacağını aktarabiliriz. Daha önce yayınlanan fragmanlara ve oynanış içeriklerine de bakacak olursak hem atmosferlerin hem de grafik kalitesinin diğer taraftan animasyonlarında bizlere güzel bir şekilde aktarılacağını doğrulayabiliriz. Elbette bu tarz oyunlarda grafiklerin ve gerçekçiliğin oldukça ön planda olması da oyuncular tarafından sevilen özellikler arasında yer alıyor. Aksiyon sistemi ile hatta rol yapma usulü ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan bu oyunda gizemli canlıların olduğundan da bahsedebiliyoruz.

Açık dünya sistemi ile beraber bizlere sunulacak yapımda elbette bir yerden bir yere gitmek için çeşitli binekleri kullanabiliyor veya hızlı seyahat sistemiyle beraber de bir yerden bir yere doğru atlayabiliyoruz. Çünkü açık dünya geniş olduğundan bahsetmek gerekiyor ve bir yerden bir yere ulaşmak için burada uzunca vakitler geçirmek durumunda kalıyoruz.

İlk etapta elbette bir yerden bir yere gitmek eğlenceli olabilir ancak oyunun ilerleyen saatlerinde sürekli olarak uzak yerlerden aynı yere gitmeye çalıştığınızı düşünürsek bu bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilir. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu tarz hızlı seyahat sistemlerini veya binek hayvanlarının olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Bu şekilde oyunda bir yerden bir yere doğru hızlı bir şekilde ulaşabiliyor ve aynı zamanda zamandan tasarruf edebiliyorsunuz. Ancak bunları elbette oyunun ilerleyen kısımlarında aktif hale getirebiliyor ve yeni becerilerin de kilidini açabiliyorsunuz.
 
 
 
Tek oyunculu savaş deneyimi ile beraber atılabileceğiniz bu yapımda, karakterlerinizi dilediğiniz şekilde özelleştirebilir ve aynı zamanda eşli oyun modu ile de (bildiğimiz eşli oyun modu değil) oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Ağ üzerinden diğer oyuncularla beraber oynayabileceğiniz ve yanınıza arkadaşlarınızı da çağırabileceğiniz yapımda, diğer oyuncularla bir anlaşmaya varabiliyor ve yanınıza her zaman eşlik edecek çeşitli oyuncuların ve karakterlerin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Eşli oyun modunun temelinde, diğer oyunculardan 2 adede kadar karakter almayı içeren bir anlaşma imzalıyorsunuz. Bu anlaşma ile beraber yanınıza karakterler gelebilir ve o karakterlerle beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Yani direkt olarak bir eşle oyun modunun söz konusu olduğunda ne yazık ki bahsedebiliyoruz.

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda açık dünyası ve fantastik dünyası ile ilgi çekici ortamların yer aldığından bahsedebiliyoruz. Yanınıza alabileceğiniz arkadaşlarla beraber oyunda ilerleyişinize kaldığınız yerden devam edebiliyor, tek oyunculu bir hikaye modu ile aksiyon ve rol yapma unsurlarını ön planda bulundurabilirsiniz ve daha fazlasını bu oyunda gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunu siz de bekleyenlerdenseniz, elbette Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığı zaman haberdar olabilirsiniz. Oyun aynı zamanda ön siparişleri şu anda açık durumda ve 50 dolarlık bir fiyat etiketi ile karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan oyun 22 Mart tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine geliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
ryo aksiyon macera
Horizon Forbidden West Complete Edition PC'de Gelişmiş Özelliklerle Geliyor F1 24'ün Çıkış Tarihi Açıklandı

İhsanblack02

28.2.2024 15:25:29

0
Capcom son zamanlar da çok iyi işler çıkardı satış rekoru kırar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dragon's Dogma II
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız