Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Doğaüstü RPG Stygian: Reign of the Old Ones'a Türkçe Altyazı Seçeneği Eklendi

 
İstanbul merkezli geliştirici Cultic Games, 26 Eylül 2019'da çıkan doğaüstü rol yapma oyunu Stygian: Reign of the Old Ones'a dün itibarıyla Türkçe arayüz ve altyazı desteği ekledi.
 
Geliştirici ekip tarafından belirtilene göre "Stygian İngilizce olarak yazdığımız ve tasarladığımız bir oyun oldu. Bu; yabancı pazara hitap edecek, 200.000 kelimeden oluşan bir oyun için ne yazık ki bir hayatta kalma zorunluluğu. Dolayısıyla bu konuda da ciddi bir yerelleştirme desteğine ihtiyacımız vardı; çünkü oyunu yapmayı bırakıp oyunu Türkçeye çevirme fırsatına sahip değildik. Yerelleştirme bütçemizde de Türkçeye yer ayrılmamıştı; fakat bunu bir bahane olarak görmüyoruz. Türkçeyi, saydığımız sebeplerden ötürü oyunun çıkış tarihine yetiştiremesek bile Türkiye'nin en tecrübeli fantastik çeviri ve yerelleştirme uzmanlarından Koray Özbudak ile bu konuda fikir birliğine vardığımızı açıklamak isteriz." 
 
Stygian, geleneksel illüstrasyon tarzından ilham alan 2 boyutlu grafikleri, zengin hikaye anlatımı ve sıra bazlı taktik savaş tecrübesiyle oyuncuya doyurucu bir RPG deneyimi yaşatmayı amaçlamaktadır.

Oyunun üslubu sadık bir şekilde H.P. Lovecraft'ın eserlerinden beslenmektedir. Görevlerinizde, Erich Zann'ın lanetli kemanını kullanarak şeytani bir varlığı çağıracak, "Yabancı" öyküsünün zavallı deforme kahramanını grubunuza katacaksınız. İdrakınızın ötesindeki güçlere karşı vereceğiniz çaresiz savaşın ağır yükünü oyunun sonuna kadar sırtlanacaksınız. Fiziksel çatışmadan olabildiğince kaçınacak, büyü yapmanın tehlikeli sonuçlarını kabullenecek ve zarar gören akli dengeniz karakterlerinize çeşitli akıl hastalıkları olarak geri dönerken, hayatta kalmak için bazen en doğru seçeneğin karanlıkta sizi bekleyen dehşetten kaçmak olduğunu anlayacaksınız. Stygian, RPG'lere taze bir soluk getirirken, özündeki kozmik korku unsurlarıyla kendi sahnesinde özgün bir ses olmayı amaçlamaktadır.

Fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz. Steam sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Stygian: Reign of the Old Ones 1C Entertainment Cultic Games Howard Phillips Lovecraft korku doğaüstü RPG
E3 2020 Resmi Olarak İptal Edildi Falcon and the Winter Soldier'ın Çekimlerine Ara Verildi; Mark Ruffalo, She-Hulk Dizisine Katıldı

r0ket

11.3.2020 21:35:55

0
yaz indiriminde alalım bari
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Stygian: Reign of the Old Ones
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız