Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Destiny 2'de Yer Alan En iyi 10 Shotgun

 
 
Bungie tarafından geliştirilen ve 2019 yılında aynı ekip tarafından yayınlanan oynaması ücretsiz açık dünya looter shooter oyunu Destiny 2, oyunculara büyük bir deneyim sunuyor. Oyun içerisinde birçok modun yanı sıra özelleştirilebilir ve çeşit çeşit silahlar bulunuyor. Ancak bir silah var ki dikkatleri üzerine çekiyor: Shotgun.
 
Pompalı tüfekler (çifteli vb.), herhangi bir video oyununda kullanılması en keyifli silahlardan bazıları arasında yer alıyor. Ödün vermeyen ateş gücüyle yakın mesafeden düşmanları kolayca alt edebiliyor. Loot yapma tabanlı oyunlara bakmaya başladığınızda işler daha da ilginçleşiyor. 
 
Destiny 2, tam otomatik pompalı tüfeklere kadar oyuncuların deneyebileceği çok çeşitli Pompalı Tüfekleri içeriyor. Yakın saldırılarda kullanılabilecek olan bu tüfekler, belirli menzile kadar iş yapıyor. Rakipleri yakından kısacası yok ediyor. İster şampiyonlarla ister baskınlardaki liderlerle karşı karşıya olun bu tüfekler işinize çok yarayacak. İşte Destiny 2'de kullanabileceğiniz (PvE için) en iyi Pompalı Tüfeklerin listesi:
 
- Dead Weight 
 
 
 
Dead Weight, PvE kısmında meta olan silahlar arasında yer almıyor ancak bu, kullanımlarının eğlenceli olmadığı anlamına gelmiyor. Dead Weight, bazı harika avantajlara sahip olup sağlam bir ateş gücünü açığa çıkarıyor. 
 
Grave Robber ve One-Two Punch özellikleri yeni bu tüfeklerde kullanabilir. Bu silahla düşmanları alt etmek istiyorsanız ve yeterli cephaneniz varsa idealdir. Swashbuckler ve Adrenaline Junkie gibi tipik hasar arttıran özellikler ile de bu silahı kullanabilir bu da size tonlarca seçenek sunabilir. 
 
Önerilen Özellikler: 
 
- İlk sütun: Column One: Grave Robber, Subsistence, Dual Loader (Frenzy ile) 
- İkinci sütun: Herhangi bir özellik (özellikle Golden Tricorn), Frenzy, One-Two Punch 
 
- The Fourth Horseman 
 
 
 
Bir patronu (boss veya lider) kısa sürede alt etmek istiyorsanız he Fourth Horseman tam size göre bir silah. Bu silah düşmanların üzerine bir saniyeden daha kısa bir sürede dört mermi (Masterworked olduğunda beş) boşaltır ve art arda atışlar yaptığınızda her tur ekstra hasar artışı sağlar. 
 
Zorlu PvE ortamlarında genellikle bu tip silahlar tercih edilmez ancak The Fourth Horseman bu kuralın dışına çıkan birkaç istisnadan biri. Bu silahın DPS'si (saniye başına düşen hasar) o kadar iyi ki sersemlemiş Şampiyonları bir veya iki şarjörde yok edebilirsiniz. Avcılar, birkaç saniyede düzinelerce Av Tüfeği mermisini boşaltmak için Exotics, Fragments veya Marksman's Dodge özelliklerini kullanarak bu silahı tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Pompalı mermilerinden kurtulmak gerçekten de kolay değil hele ki menzil içinde ise.
 
Silahın avantajlarının yanı sıra tabi ki dezavantajları da bulunuyor. The Fourth Horseman silahının cephane konusunda biraz sıkıntı çektiğini söyleyebiliriz. Çünkü tüm cephaneyi bir dakikadan daha az bir sürede düşmanların üzerine boşaltabiliyor. Bu da kısa sürede cephanenizin eriyeceği anlamına geliyor ve bunun yanı sıra silahın dolum süresi de bulunuyor. 
 
- Tractor Cannon 
 
 
 
Tractor Cannon, Solar 3.0'ın piyasaya sürülmesinden sonra küçük bir canlanma gördü diyebiliriz. Sunbreaker Titans, bu silahı kullanarak bir patronu zayıf düşürebilir ve bu sayede büyük hasar verebilir. Tractor Cannon, saniye başına yüksek hasar verir ve bu da oyuncuların ilgi odağı haline gelmesinin unsurlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bu ağır silah, hedefleri geriye doğru ittiren darbeleri yayar ve bu patlamaya yakalanan herkese yüzde 30 Zayıflatma etkisi verir. Tractor Cannon, geniş bir alanda herkese yetecek kadar hasar verir. Bunun yanı sıra bu silahı zindanlarda veya baskınlarda kullanabilirsiniz.
 
- Blasphemer
 
 
 
Blasphemer diğer silahlara göre biraz daha iyi bir konumda yer alıyor ve birçok avantaja sahip olarak karşımıza çıkıyor. Silahı elde etmek de diğer silahlara göre bir hayli zor. Bu Kinetik hasara sahip silah, her atışta olağanüstü düzeyde hasar verir.
 
Fourth Times the Charm ve Swashbuckler, bu silah için en iyi özellik ve çoğu senaryoda çok yüksek miktarda hasar verir. Bir yakın dövüş yeteneği donanın ve ardından birkaç saniyeliğine yüzde 33'lük devasa bir hasar artışının keyfini sürün. Bir hedefin zayıf noktasına ardı ardına mermi yağdırmak Blasphemer'ın toplam hasarın daha da arttırır. Silahın diğer avantajları çoğu PvE silahına oranla fazlasıyla yeterli olsa da ne yazık ki bu silahta Vorpal Weapon özelliğini donanamazsınız. Enerji silahını kullanmayı sevenler, bu silahı Altar of Sorrow veya Pit of Heresy zindanından elde edebilir. 
 
Önerilen Özellikler:
 
- Birinci Sütun: Fourth Times the Charm, Threat Detector
- İkinci Sütun: Swashbuckler, Thresh
 
- Found Verdict 
 
 
 
Bu silah Vault of Glass baskınları sonucunda (Conflux, Oracle ve Gatekeepe) elde edilebilir. Found Verdict tipik olarak PvP moduna daha uygun bir silah olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra sevilen Felwinter's Lie ve diğer popüler tüfekler ile aynı seviyede bulunuyor. Found Verdict'i dikkate değer kılan şey PvP modunun yanı sıra yüksek hasarlı bir PvE Özel silahı olarak da kullanmaya uygun olması.
 
Rewind Rounds ve Vorpal Weapon, bu silahla donanabileceğiniz en iyi mermi türlerinden biridir ve yeniden doldurmaya gerek kalmadan düşmana neredeyse iki mermi değerinde hasar verir. Rewind Rounds cephanesinin ateşlemesinden memnun değilseniz Tam Otomatik veya Auto-Loading Holster ile değiştirebilirsiniz. PvE modunda yer alan Found Verdict silahı rahatça zirveye oynuyor diyebiliriz.
 
Önerilen Özellikler
 
- Birinci Sütun: Rewind Rounds, Full Auto Trigger System, Auto-Loading Holster
- İknici Sütun: Vorpal Weapon, One-Two Punch, Frenzy
 
- Fortissimo-11
 
 
 
Fortissimo-11 silahı First In, Last Out tüfeğine benzerlik gösteriyor. İkisi de Vorpal Weapon özelliğini kuşanabiliyor. FILO'dan farklı olarak Fortissimo daha fazla hasar veriyor ve çok daha büyük bir avantaj havuzuna sahip olarak karşımıza çıkıyor.
 
Fourth Time's the Charm, Vorpal Weapon veya Frenzy, PvE için en iyi özelliklerdir ve bu özellikler silahın yeniden yükleme yapmadan tek seferde on atış yapmasına izin verir. Her biri ek olarak hasar artışı da sağlar. PvP için çok daha iyi seçenekler var ama Fortissimo işinizi rahatlıkla görebilir ancak PvE için bu silah gerçekten de iyi bir silah.
 
Önerilen Özellikler:
 
- Birinci Sütun: Fourth Time's the Charm, Subsistence, Surplus
- İkinci Sütun: Vorpal Weapon, Frenzy, Focused Fury
 
- Wastelander M5
 
 
 
Tex Mechanica en sonunda Destiny 2'dye Efsanevi bir silahı getirdi ve bu silah beklentileri karşılıyor. Wastelander M5, muadili The Chaperone ile aynı estetik ve animasyonlara sahip Hafif bir tüfek olarak karşımıza çıkıyor.
 
Chaperone tüfeğinin sahip olduğu özellikleri içermeyen Wastelander M5 yine de sizin için iyi bir seçim olacak. Wastelander M5 üstün bir özellik paketi ile eksik kalan yanları fazlasıyla telafi edecek. Bu silah Destiny 2'deki Subsistence özelliği ile donanabilen birkaç tüfekten biridir ve şarjör değiştirmeye gerek kalmadan bir sürü atış yapmanızı sağlar. Şampiyonlara karşı hasarınızı artırmak için bu silahı Vorpal Weapon özelliği ile kullanabilirsin. Diğer iyi avantajlar arasında ise Slideshot, Perpetual Motion ve One-Two Punch yer alıyor. Shotguns kullanmayı seviyorsan, bu silahı almanızı tavsiye edebilirim.
 
Önerilen Özellikler:
 
- Birinci Sütun: Subsistence, Slideshot, Perpetual Motion
- İkinci Sütun: Vorpal Weapon, One-Two Punch, Trench Barrel
 
- The Inquisitor
 
 
 
Bir PvE modunda yakın menzilli silah kullanmak büyük bir sorun olabilir ancak The Inquisitor buna fazlasıyla değiyor. Bu tüfek diğer tüfekler arasında en iyi istatistiklere sahip. Nişan alma yardımı dışında her şeyde Heritage silahını geride bırakıyor ve birçok avantaja sahip olarak karşımıza çıkıyor. 
 
Fourth Time's the Charm ve Golden Tricorn/Harmony cephaneleriyle beraber oyun sonu içeriğinde zorlu karşılaşmalara karşı hazır olabilirsiniz. Bu sayede harika bir kombinasyon oluşturabilirsiniz. Fourth Time's the Charm mühimmatıyla sağlam atışlar yapabilirsiniz bunun yanı sıra Demolitionist özelliğini ilk sütuna yerleştirebilirsiniz. Bu silahta herkes için bir şeyler var ve kullanması gerçekten de zevkli. Özellikle de PvE oyuncuları için işe yarar bir silah. Bu silah Şampiyonlar ve diğer zorlu mini patronlarla başa çıkma konusunda rakiplerini geride bırakıyor.
 
Önerilen Özellikler:
 
- Birinci Sütun: Fourth Time's the Charm, Demolitionist
- İkinci Sütun: Golden Tricorn, Harmony
 
- First In, Last Out 
 
 
 
First In, Last Out, Destiny 2'de yer alan Efsanevi tüfeklerden biri. Bu silah, her turda yüksek miktarda hasar verir. Sağlam bir istatistiğe sahiptir ve elde edilmesi oldukça kolaydır. 
 
First In, Last Out, efsanevi Engramlar ile elde edilebilir. Bu silahtaki özellikler oldukça sağlamdır. Outlaw ve Vorpal Weapon cephanesini - özelliğini aynı anda kullanabilirsiniz. Daha agresif oyun tarzlarına uyumlu olması için Vorpal Weapon özelliği ile beraber kullanabilirsiniz. First In, Last Out ile beraber Şampiyonları yok edebilir, patronları alt edebilir ve hatta Taniks gibi bossları indirmeye olanak tanır.
 
Önerilen Özellikler: 
 
- Birinci Sütun: Outlaw, Auto-Loading Holster
- İkinci Sütun: Vorpal Weapon, Demolitionist, Surrounded
 
- Heritage
 
 
 
Deep Stone Crypt'in eşsiz tüfeği Heritage, oyunun PvE modunda kullanılabilecek en iyi tüfeklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Precision Frame özelliği sayesinde bu silah hassas atışlar yapabiliyor ve yüksek hasar vermesine olanak tanıyor.
 
Heritage'ı bu kadar özel yapan şey benzersiz avantajlarıdır. Reconstruction ve Recombination özellikleri şu anda yalnızca Deep Stone Crypt silahlarında bulunabilen iki benzersiz unsur. 
 
İlk özellik Reconstruction, Heritage'ın zaman içinde kendisinin şarjör kapasitesini ikiye katlamasına olanak tanır. Recombination ise öldürdüğünüz her düşman için bu silahın bir sonraki atışına ek hasar veriyor. On öldürmede bir sonraki atışınız iki kat daha fazla hasar verir. Bu özelliklerin ikisini bir araya getirdiğinizde çok yüksek hasara sahip bir özellik elde etmiş olursunuz. Şampiyonların ve patronların da bu silaha ve özelliklere karşı hiç şansı yok. PvE moduna odaklanan her Guardian bu silahtan en iyi bir şekilde faydalanmalı. 
 
Diğer bir deyişle Reconstruction, özel bir cephaneye sahipseniz harikadır çünkü normal şarjör kapasitesini ikiye katlayana kadar silah zaman içinde yavaşça kendiliğinden dolar. İkinci sütundaki Thresh sayesinde de öldürdüğünüz her düşman için size ekstra süper enerji verir. Ancak Recombination, düz bir hasar artışı sağlar.
 
Deep Stone Crypt silahlarını bu kadar çekici yapan şey tamamen benzersiz özelliklere erişimleridir. Recombination, Reconstruction ve Redirection özelliklerinin hepsi yüksek avantajlara sahip ve bu üç avantajdan herhangi biriyle yola çıkmanız durumunda asla eliniz boş dönmezsiniz. 
 
Deep Stone Crypt'in silahlarının her biri, yeni özellikler olmadan bile Destiny 2'de yer alan sağlam silahlar arasında. Bu yüzden arkadaşlarınızı toplayın, Europa'ya gidin ve bu özel silahları elde etmeye çalışın.
 
Önerilen Özellikler:
 
- Birinci Sütun: Reconstruction, Outlaw, Auto-Loading Holster
- İkinci Sütun: Recombination, Thresh, Killing Wind
 
Destiny 2 ücretsiz olarak oyunculara sunuluyor ve mmo türünde yer alıyor. Bu oyunu arkadaşlarınla beraber veya tek başına oynayabiliyorsan ve açık dünya sayesinde birçok bölgeyi keşfedebiliyor ve loot yapabiliyorsun. Oyunda birçok türden silah bulunuyor ve bu silahları düşmanlara karşı kullanabiliyorsun. Oyunda standart türden efsanevi silahlara kadar birçok silah nadirliği bulunuyor. Efsanevi silahları ele geçirmek ve elde etmek standart silahlara göre tabi ki daha zor.  
 
Bu listemizde sizlere Destiny 2'de Yer Alan En iyi 10 Shotgun'ı (yani av tüfeği, pompalı tüfek veya yakın mesafeli silah da diyebiliriz) derledik. Oyun içerisinde yer alan farklı türdeki silahların farklı istatistikleri bulunuyor. Kiminin atış hızı yüksekken kiminin hasarı daha fazla oluyor. Bunların arasındaki seçim tercihi size kalıyor. Hangi tarz oyuncuysanız ve size göre hangi silah daha uygunsa o silahı kullanabilir ve rakipleri alt edebilirsiniz.
 
Destiny 2'de oluşturulan dünya güneş sistemi etrafındaki gezegenlerden meydana geliyor ve bilim kurgu temasını işliyor. Bilim kurgu teması bir nevi birinci şahıs nişancı türüyle birleşiyor ve oyunculara geniş bir dünya sunuluyor. Oyunda elementsel güçler ve beceriler yer alıyor. Bunları silahlarınıza dahil edebiliyorsunuz. Bu oyunda dilediğiniz gibi etrafı keşfedebiliyor ve loot yapabiliyorsun. Yine istersen karakterin için teçhizatlar toplayabiliyor ve bunları özelleştirebiliyorsun. Yine dilersen karakterinin görünüşünü veya oynanış tarzını kendine göre şekillendirebiliyorsun. Bu oyunda yapabileceğiniz çok şeyiniz var dolayısıyla büyük bir dünya sizleri bekliyor diyebilirim. 
 
Oyunda birçok mod bulunuyor. Bunlar arasında PvE, PvP yer alıyor. Oyunu ister tek başına istersen birçok arkadaşınla beraber oynayabilirsin. Oyun içerisinde Titan, Warlock ve Hunter gibi sınıflar yer alıyor. Bunlar arasından seçim yaparak isteğinize göre istatistiklerini ve becerilerinizi belirleyebilirsiniz.
 
Oyunda arkadaşlarınla beraber iş birliği kurarak ilerleyebilirsin. Güçlü ve ender öğeleri bu macerada elde edebilirsiniz. Birlikte boss savaşlarına katılabilir ve uzun bir savaş yaşayabilirsin. Oyunu tek başına oynamak yerine çok oyunculu olarak arkadaşlarınla oynamak daha keyifli olacaktır. Bu tarz açık dünya oyunları gerçekten de keyfi arkadaşlar ile çıkıyor. Dolayısıyla ben de bu şekilde oynamanızı tavsiye ediyorum. Bu tarz oyunlar da genellikle belli bir hikaye döngüsü bulunuyor. Bu hikaye örgüsü sizi bir yere kadar götürüyor ve daha sonra hikaye sona ererek tamamen kendinizi geliştirmeye odaklanıyorsunuz. Buna da oyun sonu deniyor.
 
MMO oyunlarında oyun sonu içeriği gerçekten de önemli. Çünkü hikaye ve temel görevler sona erince oyuncuyu oyunda tutmak gerekiyor ve bu da oyun sonu içeriğine bağlı. Ne kadar çok içerik ve etkinlik ile oyuncuyu hoşnut edersen o derece oyuncuyu burada tutabilirsin. Bu oyunda da tabi kolay mücadelelerden zorlu mücadelelere kadar birçok baskınlar bulunuyor. İlerledikçe zorluk daha da artıyor ve burada becerilerinizi göstermeniz gerekiyor. Oyunda çeşitli maceralar ve görevler de yer alıyor.
 
Oyunda ek olarak hızlı bir şekilde diğer oyuncularla kapışmak için de modlar bulunuyor. PvP modu ile oyuncularla kapışabilir ve zaferden sonra belli miktarda ödül kazanabilirsin. Tabi diğer PvE modunda ise takımını toplayabilir ve oyun içi bosslara ve düşmanlara karşı mücade edebilirsin. Her bir zafer loot demek. Loot ise yeni öğeler ve aksesuarlar demek. Dolayısıyla ne kadar çok eşyanız olursa o kadar iyi. 
 
Son olarak oyundan elde ettiğiniz silahlar ile birçok kombinasyon ve özelleştirme yapabilir. Bunları rakiplerinizi alt etmek için kullanabilirsin. Çeşit çeşit cephanelikler arasından seçim yaparak silahı daha güçlü hale getirebilirsin ve düşmanları daha kolay alt edebilirsin. 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Splatoon 3 Switch Konsolları için Çıkış Yaptı DON’T NOD, Tiny Bull Studios'un Geliştirdiği Oyun için Anlaşma Yaptı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız